- Konu Sahibi Rapunzel Kibrit Satar
-
ablası ne alaka sımdıDüşünüyorum da sanki hep ablası varken böyle oluyor gibi geliyor bana. Sorun ablasında bence. Yine de babasının böyle davranması gerekmiyordu. Neyse önemli olan nişanlım onun böyle bir davranışı yok şükür.
Aynı şehirde olsa tabii giderdik o başka bir durumBoyle durumlarda uzakta olsa en az bir iki kisinin gitmesinden yanayım. Benimde amcam vefat etti 2 ay önce. Hepimiz ayni sehirdeyiz. Enistem ve yengemin anne babalarini gectim kardesleri dayi amcalari bile geldi cenazeye. Benim sadece esim vardi. Kv kp iş ti vs bahanesiyle gelmediler. Herkes sordu kayinpederin yokmu kaynanan nerde diye.. Ben birsey demedim.. çünkü eşim yeterince utanmisti anne babasj sorulduğunda ve ailesine cenazeye gelmedikleri için bir sürü laf söyledi. Onlarda utandılar. Ama iş işten gecti Tabi sonra taziyeye geldiler falan ama insan o cenaze günü yanında görmek istiyor eşini dostunu.. Seninkilerde o yüzden Alınmışlarsa da hak veriyorum..
Valla anneanne gelin kız nerede diye sormuş kadının kocası ölmüş dediğine bak. Bir de kv bunu gelip anlatıyor.Babamın cenazesini hatırlamaya çalıştım da şimdi. Sorsalar kim vardı diye en yakın olanlardan bir kac kişi sayabilirim. Yani herkes başsağlığı diledi ama benim kafam almadı hepsini. Kimimle ne konustum, yoksa konusmadim mi bilmiyorum. Bence bu seferlik kusurlarına bakmayin. Baktınız ilerde zamanlarda aynı devam ediyor, o zaman tekrar degerlendirirsiniz.
Daha çok ablası ve babası kendi aralarında konuştu çünkü. Annesi öyle davranmadı pek. Daha önce ablasıyla bize geldiklerinde de böyle olmuştu. Ama pek üstünde durmadım. Abla ve baba arasında oluyor bu sanki.ablası ne alaka sımdı
Pazar gece geldiler Ankara ya zatenGeç gitmişsiniz önemsemiyor gibi olmuş onlarda sizi önemsemiyor gibi davranmışlar sanırım
18 saatlik araba yolculuguyla cenazeye gitmis babam - abim var. Kendi akrabalari olmasa bile... Ailemde Onlardan böyle görünce sonucta ulke degistirmeyecekti aileniz gidebilirlerdi diye düşünüyorum.. Hemde bu karsi tarafa saygi duyuldugunu deger verildigini gosterir... Sizin ailenizin yapacagi o adimla gelecekte evlendiginizde bu size arti bir durum olarak geri donerdi. Ama bazi aileler de cenaze uzak gidemeyiz gibi bi düşünce yapısında olabiliyorlar.Aynı şehirde olsa tabii giderdik o başka bir durum
Biz de işte ikinci düşünce yapısı var. Aynısı bizde olsa ben gelmelerini hiç beklemem şahsen.18 saatlik araba yolculuguyla cenazeye gitmis babam - abim var. Kendi akrabalari olmasa bile... Ailemde Onlardan böyle görünce sonucta ulke degistirmeyecekti aileniz gidebilirlerdi diye düşünüyorum.. Hemde bu karsi tarafa saygi duyuldugunu deger verildigini gosterir... Sizin ailenizin yapacagi o adimla gelecekte evlendiginizde bu size arti bir durum olarak geri donerdi. Ama bazi aileler de cenaze uzak gidemeyiz gibi bi düşünce yapısında olabiliyorlar.
O zaman alindilarsa illa ki bir sekilde bir gun dile gelir patlak verir. Sizde o zaman ailenizde ki bu durjmj usulünce anlatirsiniz. Çünkü cenaze vs. İllaki olacaktır her seferinde gidilmezse alinganlik daha da artarBiz de işte ikinci düşünce yapısı var. Aynısı bizde olsa ben gelmelerini hiç beklemem şahsen.
Aynen ama gel de anlat. Valla kv dışında kimsenin dertlendiği yok. Buradakiler de yas tutuluyor sandı işte.İlk yorumları okudum. Cenazede genç , çocuk ölürse pek sohbet olmuyor. Cenazede ki sohbet başka nerde oluyor. Rahmetli onunla ilgili anılar, neden öldü ile başlar, senin çocuk okulu kazandı mı? Olsun seneye inşallah? Bir bakmışsın pilavın soğukluğu, etin sertliği derken konu ilerleyen saatlerde fenerin bu seneki durumuna gelir.
Görüşemeyen akraba, komşu toplanır. Düğünde, müzik, oyun vb nedeni ile yapılamayan sohbet, maalesef cenazede yapılır.
Evde misafir varken kendi aranda konuşmak olur mu? Birşey konuşursun onları da dahil edersin. Bahsettiğin konu ile ilgili bilgi verirsin. Bizde öyledir. Birde bunlar yeni dünür taziyeye gelmiş. Bilemedim...Annenler rahatsiz olmadiysa, sen niye rahatsiz oldun? Yani cidden böyle bir olay olsa "benmi kuruntu yaptim" diye düsünülmez. Bariz olurdu.
Cenaze tarzi seylerde bide insanlar hatira paylasiyorlar, anilar paylasiyorlar. Ve annenler ile daha yeni yeni tanisiyorlar, kim bilir fark etmeden kendi aralarinda konusmaya basladilar, baska konu bulamadilar.
Yani adamlar hazirlik yapmislar, agirlamislar. Zaten taziyeler fazla uzun sürmez. Bir saat oturup kalkarsin.
Böyle insanlara yaranmaya calısmak yerine görusmeyı kesen sızın gibi gururlu insanları ok seviyorumBenim kayınvalidemlerle de aynı, çoğu zaman ben yokmuşum gibi kendi aralarında konuşurlardı. Göz teması bile kurmazlardı. Şükür şimdi görüşmüyoruz. Sorunlu insanlar Allah yardımcın olsun, ayıp etmişler
Böyle insanlara yaranmaya calısmak yerine görusmeyı kesen sızın gibi gururlu insanları ok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?