Nişanlıma baş sağlığı bana sıkıntı

O zaman Bence boşverin sorun çıkarma. Sana davranıldığı gibi davranırsın. Sıkma canını. Bir defaya mahsus rahatsız olduğun konuyu söyle nişanlına. Bir daha da konusunu açma uzatma. Ben söylediniz zannettim.

Cenazeye gitmeliydiniz yalniz yaslida olsa ölen bir Ata sonucta bence kirginliktan normal gittinizde nasildi cenaze den sonra boyleyse gitmediniz icindir

Iyide bu ne kadar doğru bilmiyoruz ki. Arada kendi aralarinda bir iki laf edip, konu sahibin gözünde büyümüş olabilir. Yad konu sahibin ailesi, ne kadar sohbet dahil oldu? Kendi aralarinda konuşmak ne? "Benim babam şöyle böyle yapiyordu" sonra görümceninde katilip "aa evet hatirliyorum o zaman x'te şunu yapmişti" tarzi birşeymi?

Onun için diyorum ya, birşey olsa, konu sahibin aileside rahatsiz olurdu. Bana ondan dolayi daha çok kuruntu gibi geldi.

Dedem vefat etse ve nisanlim ya da ailesi cenazesine gelmese ben cok daha farkli bir tepki verirdim. Ne olursa olsun gidilmeliydi bence. Bu sebepten kirginlarsa bence haklilar.

ben seni anladım konu sahibi.
alakasız insanlardan muhabbet edilince ben de çok sıkılıyorum. halalarımdan biri ve kayınvalidem yapar bunu. hayatımızda görmediğimiz bilmediğimiz arkadaşları/akrabaları hakkında anlatır da anlatır.
belki ne konuşacaklarını bilememişlerdir, cenaze evi ya, hoş görün. nişanlınıza da bir kere söylemişsiniz. tekrar etmeyin bence.

Uzak şehirde de olsa bizde cenazeye gidilir. Eğer gelin ve dünür ya da damat ve dünür cenazeye gelmezse bizde çok ayıp karşılanır ve kırılırız

Komik olmaya çalışmışsınız ama olmamış.

90 yaşında bir insan öldüğünde cenaze evinde pek hüzün gözyaşı olmaz. Gençlerin cenazeleri acı olur genelde. Nasıl bir ortamda bulunduğunuzu anlayabiliyorum. Onlar sadece kendi aralarında sohbet edip ailece sizi dahil etmediler. Ne yazık ki benzer bir durumu ben de yaşadım. Ve gördüm ki bu insanlar dünürlük ilişkisi yürütebilecek kişiler değiller. Sizde nasıl olur bilmiyorum ama bizim ne yazık ki aileler düğünden sonra hiç bir araya gelmedi. Cenaze dışında da asla telefonda görüşmezler.

Ama lafa gelince de çok yakın olmak isteyen insanlar. Acaba köprüyü geçene kadar olayı içinde miyim diye düşünüyorum.

Cenaze evinde kusur aranmaz ama siz belli ki bu anlayışa sahip biri değilsiniz.
Ayrıca benim dedem vefat ettiğinde başka ülkede olduğu halde ilk uçakla atlayıp gelen bir nişanlım oldu. Mesafeleri bahane etmemelisiniz.

Kusur arasam, anlayışsız olsam direkt kvye sorardım. Ben kendime hata payı bırakarak sordum buraya. Mesafe bahane ettiğim yok, bana göre gitmem gereksizdi. Nişanlım da gitmedim diye sorun çıkarmadı. Bu benim görüşüm. Buradaki aklı selim insanlar sağolsun, akıl verdiler bu konuyu nişanlıma hiç açmadım ve sorun da etmedim. Amacım da buradakilerin tecrübesinden yararlanmaktı zaten. Yine de siz de sağolsun yorum için.

Evliyim baştan söyleyeyim.. Velev ki nişanlıyız.. Benim nişanlımın dedesi ölecek ve ben onun yanında o gün orada olmayacağım.. Çalışıyorsam izin alırım.. Giderim.. Orda onun yanında olurum.. Burda trip atması gereken siz değil nişanlınız bana göre.. Ailem gidemeyebilir ama ben giderim...Ha ailemi de alıp gitmek için uğraşırım.. Baş sağlığına gitmişsiniz herhangi biri gibi.. Yandaki komşu da baş sağlığına geliyor bana göre... Şahsen ben evleneceğim adamı zor günümde yanımda isterim.. Eşimin dedesi vefat etti.. Taaaa artvinlere onunla gitmeye kalktım.. Bu nişanlı olsaydım da böyle olurdu.. Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum.. Herkesin kendi tarzı var benimki de bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…