- Konu Sahibi Rapunzel Kibrit Satar
-
O zaman Bence boşverin sorun çıkarma. Sana davranıldığı gibi davranırsın. Sıkma canını. Bir defaya mahsus rahatsız olduğun konuyu söyle nişanlına. Bir daha da konusunu açma uzatma. Ben söylediniz zannettim.Ailem hiçbir şey demedi ki. O yüzden ben mi kurdum diye düşündüm. Nişanlım aradı sordu sen çok sıkıldın bir şey mi oldu diye yok dedim. Aslında yok demek istemiyorum biz de böyle şey olsa onlar sorarlardı çünkü. Diğer taraftan bir sorun çıkarıp onunla uğraşmakta istemiyorum.
Cenazeye gitmeliydiniz yalniz yaslida olsa ölen bir Ata sonucta bence kirginliktan normal gittinizde nasildi cenaze den sonra boyleyse gitmediniz icindirKızlar cuma günü nişanlımın dedesi ölmüştü. Biz de bugün nişanlımın ailesine baş sağlığına gittik. Hazırlık falan yapmışlar oturduk biraz. Beni huzursuz eden şu oldu; hep kendi aralarında, bizim tanımadığımız insanlarla ilgili muhabbet döndü. Özellikle abla ve babası kendi aralarında konuştular. Biz öyle bön bön oturduk. Babam falan en son avizenin taşlarını saydı sıkıntıdan. Annesi hariç dönüp bizimle konuşan yok, babam kendisi sohbete dahil oldu hep. Saat 9 olmadan da kalktık. Babam müsaade isteyelim deyince, direkt kalktım ben çünkü çok sıkıldım. Ben balkonda nişanlıma dedim ailen kırgın mı bize cenazeye gelmedik diye mi böyle yapıyorlar, yok dedi. Bana da sürekli cenazede seni sordular falan deyip durdular. Ama cenaze başka bir şehirdeydi açıkçası ailemin gitmesi mi gerekliydi uzak bir şehre? Ya da ben illa gitmeli miydim? Bir de annemler hiç kendi aralarında konuşuyorlar gibi bir şey demedi. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum bu durumdan rahatsız olmakta haklı mıyım sizce? Nişanlıma tekrar bir şey demeli miyim?
Evde misafir varken kendi aranda konuşmak olur mu? Birşey konuşursun onları da dahil edersin. Bahsettiğin konu ile ilgili bilgi verirsin. Bizde öyledir. Birde bunlar yeni dünür taziyeye gelmiş. Bilemedim...
Yeni cenazemiz oldu. Kim gelirse gelsin yanlarında kendi kendimize konuşmadık.
Uzak şehirde de olsa bizde cenazeye gidilir. Eğer gelin ve dünür ya da damat ve dünür cenazeye gelmezse bizde çok ayıp karşılanır ve kırılırızKızlar cuma günü nişanlımın dedesi ölmüştü. Biz de bugün nişanlımın ailesine baş sağlığına gittik. Hazırlık falan yapmışlar oturduk biraz. Beni huzursuz eden şu oldu; hep kendi aralarında, bizim tanımadığımız insanlarla ilgili muhabbet döndü. Özellikle abla ve babası kendi aralarında konuştular. Biz öyle bön bön oturduk. Babam falan en son avizenin taşlarını saydı sıkıntıdan. Annesi hariç dönüp bizimle konuşan yok, babam kendisi sohbete dahil oldu hep. Saat 9 olmadan da kalktık. Babam müsaade isteyelim deyince, direkt kalktım ben çünkü çok sıkıldım. Ben balkonda nişanlıma dedim ailen kırgın mı bize cenazeye gelmedik diye mi böyle yapıyorlar, yok dedi. Bana da sürekli cenazede seni sordular falan deyip durdular. Ama cenaze başka bir şehirdeydi açıkçası ailemin gitmesi mi gerekliydi uzak bir şehre? Ya da ben illa gitmeli miydim? Bir de annemler hiç kendi aralarında konuşuyorlar gibi bir şey demedi. Acaba ben mi kuruntu yapıyorum bu durumdan rahatsız olmakta haklı mıyım sizce? Nişanlıma tekrar bir şey demeli miyim?
Komik olmaya çalışmışsınız ama olmamış.Utanmadan ölüp piremsesin ve hanedanının moralini bozan o dedeye şuan o kadar kızgınımki anlatamam. Sen kimsinde ölüp piremsesimizi ve yüce hanedanının canını sıkıyorsun bre aciz kul!!!
Bide hiçkimse cenazeye gelmedi diye tavır yapıyorlar akıl alır gibi değil. Alt tarafı nişanlının dedesi ölmüş. NİŞANLININ dedesi. Dedesiiii!
Taaaa uupuuzakk bir akraba yani kan bağı yok bişey yok bu kadar abartmaya ne gerek var :/
Evet bu seferlik öyle yapacağım. Ablasını gözlemleyelim bakalım sorun ondan kaynaklı gibi.taziye de hiçbir kusur görülmez
Burda zekasını konuşturup laf sokan hatunlara özenmiş ama çok varoş olmuş yaKomik olmaya çalışmışsınız ama olmamış.
Ama lafa gelince de çok yakın olmak isteyen insanlar. Acaba köprüyü geçene kadar olayı içinde miyim diye düşünüyorum.90 yaşında bir insan öldüğünde cenaze evinde pek hüzün gözyaşı olmaz. Gençlerin cenazeleri acı olur genelde. Nasıl bir ortamda bulunduğunuzu anlayabiliyorum. Onlar sadece kendi aralarında sohbet edip ailece sizi dahil etmediler. Ne yazık ki benzer bir durumu ben de yaşadım. Ve gördüm ki bu insanlar dünürlük ilişkisi yürütebilecek kişiler değiller. Sizde nasıl olur bilmiyorum ama bizim ne yazık ki aileler düğünden sonra hiç bir araya gelmedi. Cenaze dışında da asla telefonda görüşmezler.
BencedeBurda zekasını konuşturup laf sokan hatunlara özenmiş ama çok varoş olmuş ya
Baş sağlığına gitmişsiniz daha nişanlısınız uzağa gitmeye gerek yok hem seni niye soruyorlar nikahsız onların peşine başka şehirlere gitmek zorunda değilsinPazar gece geldiler Ankara ya zaten
Kusur arasam, anlayışsız olsam direkt kvye sorardım. Ben kendime hata payı bırakarak sordum buraya. Mesafe bahane ettiğim yok, bana göre gitmem gereksizdi. Nişanlım da gitmedim diye sorun çıkarmadı. Bu benim görüşüm. Buradaki aklı selim insanlar sağolsun, akıl verdiler bu konuyu nişanlıma hiç açmadım ve sorun da etmedim. Amacım da buradakilerin tecrübesinden yararlanmaktı zaten. Yine de siz de sağolsun yorum için.Cenaze evinde kusur aranmaz ama siz belli ki bu anlayışa sahip biri değilsiniz.
Ayrıca benim dedem vefat ettiğinde başka ülkede olduğu halde ilk uçakla atlayıp gelen bir nişanlım oldu. Mesafeleri bahane etmemelisiniz.
Adama trip atacağıma buraya attım daha iyi olduGereksiz trip görüyorum konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?