Nişanlıma karşı duygularım gittikçe köreliyor... Nasıl evleneceğim bilmiyorum :(

x_girl_y0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
2.905
2.327
198
Merhaba kk üyeleri,

Buraya yalnızca bir kaç konu açtım, neredeyse hepsi de nişanlımla ilgili problemlerdi. Şuanda o kadar üzgün ve stresliyim ki... Önceden sabah gözümü aşkla açardım, onun sevgisiyle. Artık mide ağrılarıyla, stresle gözümü açar oldum.

Son düzenleme:
önce şunu söyleyeyim, mutsuz uyanmanıza neden olacak insanları asla affetmeyin!

ikinci olarak da aklıma takıldı, pardon da nişanlıyken nasıl dini nikahlı eşi oluyorsunuz?
yani bu dini nikah resmen evlenmeden yapılmıyor.
gerçekten Allah katında büyük önemi olan bu dini nikahı bu kadar ayağa düşüren,
gerekli şartlar olmadan kafasına göre yapan insanların! yatacak yeri yok!!!

Evet çok kötü uyandım, anladı zaten sabah ki mesajlarımdan aradı ama normal konuştum, iş yerinde canını sıkmak istemiyorum şimdi... aslında o kadar ufak ufak şeyler ki, birikti sanırım bende

Son düzenleme:
bu bır suc farkındamısınız ve bunu alenen buraya yazmıssınız...
yasa cıktı bunla ılgılı resmı nıkah olmadan kıyanda kıydıranda sucludur...

Söz veya nişandan sonra dini nikah kıyan çok kişi var. Benim de akrabamın oğlu evlendi, kız tarafı muhafazakar, erkeklerin içine girmeyen selamlaşmayan insanlardı babası istediği için dini nikah yapılmıştı. İsteyenler yapıyor yani.

Durumuna çok üzüldüm, ortada bir tahammülsüzlük var sanki, bir şeyler inada binmiş gibi, senin önemli gördüğün, değer verdiğin özel günlerin nişanlın için pek bir anlamı yok gibi..

Evlilikte bazen sevgi en altta kalıyor, göründüğü gibi anlaşma, aynı dili konuşma, saygı olmayınca sevgi de tükeniyor. Çok iyi düşünmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Yazdıysam düzeltirim o zaman :) yalnız neden buraya takıldınız ben anlamadım, benim sorunum çok başka... Yinede görüşünüze saygım var elbette...

evet çok güzel söylediniz, tahammülsüzlük var... başlarda çok sakindim, herşeyi hoşgörüyordum ama artık iyi birşey bile söylese altında kötü birşey arıyorum.. bilmiyorum.. güzel zamanlarımız geçmiyormu elbette geçiyor, ama iyiyken herkes iyi değil mi zaten... önemli olan sevdiğine kıyamamak değil midir?

bu bir suç. yapılanı normal karşılamayın lütfen. bunu yapanları, kıyanı da kıydıranlarıda içeri tıksalar, bunu haberlerde verseler de hiç olmazsa bikaç kişinin aklı başına gelse.

yazının hepsini okuyamadım ama şu cümle yeter bana: sabahları mutsuz uyanıyorum....

daha fazla düğün hazırlığı yapmadan önce iyice düşün, kararını ver,
bu adamla bir ömür geçirebilecek misin? hayır diyorsan hiç uzatmadan ayrılmalısın canım.

Yazdıysam düzeltirim o zaman :) yalnız neden buraya takıldınız ben anlamadım, benim sorunum çok başka... Yinede görüşünüze saygım var elbette...

önemli olan yazman ya da düzeltmen değil. önemli olan şu. bak şimdi şikayetlerin var nişanlından. varsayalım ki bu şikayetleriniz daha da çoğaldı ve nişanı bozmaya karar verdiniz. o zmn ne olacak? dini nikahıda bozacaksınız.
bu işler bu kadar kolay mı? sevgilisin kıy bi dini nikah, nişanlısın kıy, karını aldatıyon ama vicdanın da rahat değil!!! kıy bi dini nikah. iki taraf da rahatlasın, ooooohhhh ne ala memleket. nasıl olsa hesap soranı yok, en azından bu dünyada!!!!!!

Allahın nikahını bu kadar ucuzlatmaya kızıyorum ben. size göre siz şimdi onun eşisiniz öylemi?
ne diyim, Allah hidayet versin..
diğer dertleriniz için de inşallah en kısa sürede çözülür diyorum. sağlıcakla kalın....

konunuz baya uzun olduğu için benim kaçırdığı bir şeym, var konuyu tam kavrayamamışda olabilirim bilmiyoırum ama öyle çok büyük sorunlar görmedim ,

sizin bazı beklentileriniz var ve nişanlınız siz süpriz yapmıyor vs ama anlattığınız akdarıyla size sevgisini belli ediyor sizi kaybetmek istemiyor , nişan telaşı evlilik hazırlığı yorucu bir süreçtir sanırım siz de nişanlınızda bu süreçte biraz bunalmışsınız , birbirinizi anlamaya çalışın ve sorunları büyütmeyin derim...

ağaşı yukarı senin yaşadıkalrına benzer problemler yaşadım ve şimdi boşanıyorum. nişanlıyken sevgiliyken hep görmezden geliyoruz, bişey olmaz evlenince geçer diyoruz geçmiyor. aksine dahada artıyor ve sonra bize psikolojimiz bozukmuş gibi muamele yapılıyor. asla affetme. çok affettim, çok yoruldum. sonuç: kocaman bi hiç.

bu bir suç. yapılanı normal karşılamayın lütfen. bunu yapanları, kıyanı da kıydıranlarıda içeri tıksalar, bunu haberlerde verseler de hiç olmazsa bikaç kişinin aklı başına gelse.

Ben normal mi demişim ki? Siz biraz tepkinizi azaltın isterseniz, Konunun bir ucundan tuttunuz gidiyorsunuz, gündem yaratmaya çalışmayın lütfen! Üzerine basa basa sizin gibi suç! suç! diyelim ne değişecek? Yapmak isteyenler bir şekilde yaptırıyor işte, bunu demek istedim ben. Atı alan üsküdarı geçmiş siz hala nedeninde suçundasınız. Ben bugüne dek kendi ailemde dini nikahın resmi nikahtan önce kıyıldığını hiç görmedim, düğün biter eve gelinir imam gelir o zaman dini nikah kıyılır. Zamanını bir tek siz bilmiyorsunuz anlayacağınız.

Son düzenleme:

zina suç değilken dini nikah yaptırmak neden suç olsun ki.
bunu onayladığım ve savunduğum yok. Ama bu açıdan bakılınca suç değil.
bu kişileri bağlayan durumdur.

Son düzenleme:
saygı kalmamış gibi ilişkiniz de yol ortasında tartışmalar,annenin yanında bağırmalar,babanın yanından seni alıp evine götürecegim falan çok yakışıksız bunlar. bi tartışma yaşanacaksa bile kendi aranızda kalmalı ki daha büşük sorunlar çıkmasın sizinki tam tersi olmuş,inadına kalabalıklar içinde yaşanmış herşey..

evlilik hazırlığı yapmak evet çok zor bi süreç karşılıklı anlayış gerektiriyor ama umudunuz tükenmiş gibi Allah yardımcınız olsun diyeyim ben.inşallah hayırlı bir karar verirsiniz

Son düzenleme:

Benim 7 yıllık bir flört hayatım var, niye bilmiyorum ama zamanı uzun olunca insan bazı şeyleri daha iyi idrak edebiliyor, e yaşta gidiyor bir yandan, aşk olmasın ama saygı ve sevgi olsun diyorum. İnsanlar konuşabilmeli ve karşınızdaki insan sizi anlayabilmeli, fikirlerinize değer vermeli. Bunların hepsi için de tahammül çok önemli, insan bir kere tahammül sınırını aşınca aynı insanla tekrardan eskisi gibi olması gerçekten çok zor oluyor. Saygı olmayınca inanın hiç bir şey olmuyor..

Bana çocukken biri bunu söyleyse; yuh, sadece sevgi olduğu için mi evleneceğim adamla, sevmediğim birine nasıl saygı duyabilirim derdim adım gibi eminim, ama şimdi; saygı duyuyorsam, saygı görüyorsam seviyor ve seviliyorum demektir diyorum..

Son düzenleme:

Sanırım araya biraz ayrılık girmeli. Biraz uzaklaşsanız birbirinizden aklı başına gelir belki.
Bununla birlikte su da var. insan bir kere o hisse kapıldı mı bir daha eskisi gibi olmuyor. Bir zaman herşey düzelir gibi de olsa sonunda o his ine ortaya çıkacaktır.

sevgisini belli ediyor ama canımıda alıyor benim... belki gerçekten kaybetmek istemiyor, onun dediği şeyler hep lafta oldu ama ben yüzüğü çıkartıp verince zorla taktı, bırakmam gidemezsin demeler falan... gerçekten yorucu bir süreç, olabildiğine anlayışlı olmaya herşeyin makuluna bakıyorum, ortak beğendiğimiz şey olsun diye, ailem karışmıyor ailesi karışmıyor yaptığımıza ettiğimize... tek savunduğu şey beni anlamıyorsun diyor, halbuki illa şu olsun diye hiçbirşey istemedim, onu zora sokacak birşey istemedim. dün komşusu bile diyor, bu kız sana iyi baktı çok iyi geldi diye, eskiden çok acı çekmiş çok üzüntü yaşamış çok kilo vermiş, ara sıra mektup yazıp evin çeşitli yerlerine koyardım, yada posta kutusuna atardım. ne zaman geçse, posta kutusuna bakıyor yine birşey yok diyor. e ben varım ya hayatım diyorum, olsun olsun yine yaz diyor çocuklaşıyor... mesela hergün ilk günaydın mesajını ben yazarım, bir kez yazmadım. zaten günaydın da yazmadın dedi, e be adam benimde ilgiye ihtiyacım var... hep idare edememki...

çok üzüldüm inanın ki çok üzüldüm... ve bende boşanıcakmışım gibi hissettim... nişandan sonra düğün salonu bakmaya gitmeden önce (düğün farklı bir şehirde olucakta) oturdum konuştum, bir defa evlenmek istiyorum dedim, eğer bakarız anlaşamazsak boşanırız diyorsan eğer hiç ahımı alma dedim. boşanacak olsam neden evleneyim dedi... o kadarda güzel bir konuşma yaptı ki... ikna oldum...

çok sustum, inanın içim kan ağlasada insanların yanında hiçbirşey yokmuş gibi davrandım. ben birşey yokmuş gibi davrandıkçda o dahada surat yaptı, böyle bir tavır takınmalar bir hareketler... ama aramızda saygı kalmıyor sanırım artık yavaş yavaş... ben hiçbirşeyde değilim, bana iyi davransın, o benim nişanlım desin, sorunlarımız olsada hallederiz ama öyle davranmıyor, sanki el gibi görüyor...

tam kk girdim aklımdan geçenlerle ilgili bir konu açacağım baktım arkadaş benim için açmış sanki bu konuyu,

anlattıklarında o kadar kendimi gördüm ki, 7 aylık nişanlılık dönemi alınan ne tek bir gül var ne yapılan bir süpriz.benim ona yapmama rağmen karşılığında hiç bişey yok,
insan o kadar yoruluyorki o kadar yaralanıyorki. bizde şimdi evi tuttuk eşya almaya başlayacağız ama hiç bir şeyde hevesim kalmadı.
seviyorum onu herşey düzgün oldun istiyorum ama olmuyor.sn gene benden iyisin ben hiç bi zaman öyl el bebek gül bebek olmadım.üstüne eski takıdığı kızla konuşma dedim sil dedim faceden sildi.3 ay sonra yeniden msj atmış kıza gelde güven şimdi gelde inan söylediklerine..

arkadaşım k.bakma senin konuna girdim biraz.
umarım hakkımızda hayırlısı olur.
İNAN SENİ O KADAR İYİ ANLIYORUM Kİ..

Nişanlımında çok uzun bir ilişkisi olmuş, ama hem zamanla ilişki tükenmiş hemde en sonunda kızın onu aldattığını öğrenmiş. Güven çok önemliydi onun için. Başlarda çok mücadele ettim, telefonuma bir kez ulaşamadı, o sırada metrodaydım onlara gidiyordum. metrodan inince msj attı yalnız bırak beni, neredeydinde telefonun çekmiyordu falan filan.. sonra evin kapısını çalınca beni gördü, metroda olduğum için telefon çekmiyordu dedim. ayaklarıma kapandı özür dilerim diye... ilişkinin başındaydı tabi bu, hak verdim korkuları var diye.. ama zamanla bu gibi olaylar ola ola, şimdi gözü kapalı güveniyor. dişimle tırnağımla kazandım onu resmen, ilk görüşte geleceğimin o olduğunu hissetmiştim sanki, belkide bu yüzden mazur gördüm herşeyi...

bir defa söyledim, biraz uzak kalalım saygımızı yitirmeye başladık falan diye.. olmadı işte yapamadık, en son kavgamızda sinirlendi, tamam gidiyorum ben dedim, zorla tuttu yine gidemezsin diye... korkuyor, kaybetmek istemiyor, ara verirsek iyice kopucak bunu sanırım ikimizde biliyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…