Nişanlımında çok uzun bir ilişkisi olmuş, ama hem zamanla ilişki tükenmiş hemde en sonunda kızın onu aldattığını öğrenmiş. Güven çok önemliydi onun için. Başlarda çok mücadele ettim, telefonuma bir kez ulaşamadı, o sırada metrodaydım onlara gidiyordum. metrodan inince msj attı yalnız bırak beni, neredeydinde telefonun çekmiyordu falan filan.. sonra evin kapısını çalınca beni gördü, metroda olduğum için telefon çekmiyordu dedim. ayaklarıma kapandı özür dilerim diye... ilişkinin başındaydı tabi bu, hak verdim korkuları var diye.. ama zamanla bu gibi olaylar ola ola, şimdi gözü kapalı güveniyor. dişimle tırnağımla kazandım onu resmen, ilk görüşte geleceğimin o olduğunu hissetmiştim sanki, belkide bu yüzden mazur gördüm herşeyi...
bir defa söyledim, biraz uzak kalalım saygımızı yitirmeye başladık falan diye.. olmadı işte yapamadık, en son kavgamızda sinirlendi, tamam gidiyorum ben dedim, zorla tuttu yine gidemezsin diye... korkuyor, kaybetmek istemiyor, ara verirsek iyice kopucak bunu sanırım ikimizde biliyoruz...
Başlarda yoktu işte, umrumdada değildi. Ama zaman geçiyor adam hala aynı adam, bu benim evleneceğim kız diyip içinden gele gele çöp almadı. Yılbaşında küpe aldı, ama onunda tartışması kurban bayramında olmuştu zaten. Ben hayatına girem tüm insanlardan dha çok değer verdim ona, gözle görülücek kdar mutlu benimle, ailesi bile görüyor. Bunu ona söyledim, kendisini aldatan yaptıklarından memnun olmayan onun için ta dünyanın ömür ucuna giden adam benim için neler yapmazdı, bu yüzden beklentim büyüktü senden dedim. Siz ne güzel, geçmişi silmişsiniz ama ben silemiyorum işte. Kız yurt dışına gittiğinde harçlığını bile bu yollamış, bu kadar ince düşünen insan bana neden birşey yapmıyor.. biz onunla evlenicez insan daha fazlasını yapmazmı, ama ben çöp görmedim diyorum :) yapıyor ama, kardeşim bile dalga geçiyor resmen, yani ben onun kız arkadaşı değilim ki, oda liseye giden baba harçlığıyla geçinen birisi değil, dünyanın maaşını alıyor yıllardır tek başına. Ama işte mal mülk önemli değil demekki içinden gelmiyorbir arkadaş yazmıştı şimdi birşeyler yapsa bile acaba kendi içinden gelerek mi yapıyor yoksa ben istediğim için mi diye gelicek aklıma
Kimseyi ilgilendirmez ne zaman dini nikah kıydığınız vs.
Suç denebilir ama dini nikah kağıt üzerinde kanıtlanabilir bir şey değil.Kime göre neye göre suç herkesin kendi hayatı !
Konuna gelince , nişanlın seni hayli yıpratmış.
Benim fikrim bu şekilde devam ederken evlenirseniz sağlıklı bir evlilik olmaz.
Sana çok değer veren bir adam değil bu,
çok iyi düşün evlilik kararını.
Hiçbir şeyin sonu değil ayrılık ama evlenip ayrılmak çok zor.
En başta "acıma" duygusuna yenilme.
Her seferinde duygularınla oynamasına izin verme.
bak cnm herkese ayrıl demek kolay gelir.bu kadar basit değil.ben 7 senedir eşimi tanıyorum.2 seneyi doldurduk evliliğimizde..senin yasadıklarına biraz benzer romantizm konusunda bizde yasadık.nişanlıyken oluyo bunlar hatta evliliğin ilk aylarında bile devam ediyo bu sıkıntılar.ama bi zaman sonra kendine bi bakacaksın. aklına bile gelmicek. sende önemsemiceksin bazı seyleri inan bana. bende nişanlıyken hep eşime sölerdim eskisi gibi değilsin. hatta evlenmeye zorunlu hissediyorsun kendini falan diye. ama öle değil.rahmetli babamın bi sözü vardı.ilişkilerde bi taraf bi tarafı bastırma cabası içine girer. nitekim burda basaran nişanlın olmus cünkü sende benim gibi sımartmıssın. ama düzeliyo. tabi gene kişilere baglı ama eşinin ailesi senin yanında. bu cok önemli cünkü bana destek oldular. sen ne kadar üstüne gidersen o o kadar yapmayacaktır emin ol. bide gecmişteki kızla kendini kıyaslama. geride kaldı o.
bazı şeyleri kafanda fazla büyütmüşsün bence. adama neden çiçek almıyosun demişsin almış gelmiş yine memnn olmamışsın.
bak canım eşinle mutlu olmak istiosan herşeyi takmıcak onuda anlamaya çalışıcaksın hep ben demiceksin.
otur nişanlınla konuş benim senden beklentim bu belki onunda senden beklentileri varıdr hem nerden biliyosun. onunda sende eksik gördüğü şeyler olabilir.
konuştuktan sonra hala ikinizinde işine gelen şeyler olursa devam edersin olmazsada inceldiği yerden kopar.,
sayfaların tamamını okumadım ama kaç yaşındasın bilmiyorum sanırım yaşın küçük.
,değilse bile trip denen şeyin evlilikte çok makbul olmadığını zamanla anlıcaksın.
erkeklerle konuşmak gerekir yada ince ince işlemek. biraz akıllı davranmak gerekir ben hiçbir kadının yola getiremeyeceği erkek olduğunu düşünmüyorum..
öncelikle daha evlenmeden bu kadar yüz göz olmak neden? stres sıkıntı vs olur onlar gozunun ustunde kasın vardan bıle kavga edebılınır nısanlılıkta anlarım ama bu kadarı fazla artık. helekı kayınvalıde kayınpeder yanında falan asla kabul edılemez. cıcek vs konusuna gelınce bu kadar mı onemlı? sızın dıalog problemınız var bence. daha anlamadan dınlemeden esya alırken bu kadar tavır takınan ınsanlar ılerıde nasıl anlasacaksınız? mucadele ederek kazandıgın nısanlını bır dal cıcek ıcın germeye gerek olmadıgınıda eklemek ısterım. hayatta kafana takman gereken daha cok konu olucaktır emınım.
Yorum yapmak istediğim iki konu var, birincisi gerçekten hissettiklerini çok iyi anladım. Çok şey beklemiyorsun kesinlikle, rahatın battığı falan da yok. Senin nişanlında tuhaflık. Seni sevse de, evlenmek için hazır değil; seninle evlenmeye hazır değil. Seni seviyor ama ne bu adımı, bu cesareti gösterecek kadar büyük bu sevgi; ne de senden ayrılmayı göze alabilecek kadar az. Evlenmek istemekten kastım illa yüzük bakmak ev tutmak dini nikah kıymak değil. Madem sen onun hayatındaki en değerli kişisin, evleneceği insansın; neden seni bu kadar kolay, hiç düşünmeden kırabiliyor? En basit isteklerini beklentilerini bile ite kaka yapıyor, inatlaşma haline getiriyor? Sonunu düşünmeden tehdit edebiliyor? Kaldı ki sen ondan beklentilerinde sonuna kadar haklısın.
Bence bu durumda senin kendini sorgulaman gerek; evlilikten ne bekliyorsun, ne istiyorsun, beklentilerini bu adam karşılayabilecek mi, iyi ki evlendim diyebilecek misin, hayatının erkeği böyle biri mi? Eğer beklentilerinin altında kalıyorsa, ki öyle; senin onun gösteremediği cesareti gösterip ayrılman gerek. Hayata bir kere geliyoruz ve kesinlikle mutsuz olmak için değil... Mutsuz olduğun yerde durma, çok geç olmadan güçlü olup ayrılmalısın. Evlilik sadece sevgiyle emekle olmaz. Bazı şeylerin de aklına, mantığına yatması gerek. Nişanlının davranışları aklına yatmıyor, onun sevgisini sorgulamana neden oluyor ve sen bunu fark edebildiğin, üzerini kapatmadığın, sorgulayabildiğin için bile 'nişanlısının davranışlarıyla mutsuz olan ama ben ayrılamam çok seviyorum o da beni seviyor' zihniyetlerine göre çok şanslısın... Umarım her şey senin için çok iyi olur, beklentilerini karşılayabilecek çok güzel bir evlilik yaşarsın.
Yorum yapmak istediğim diğer konu dini nikah konusu. Bu herkesin kendi hayatı diyen bir arkadaş herhalde Türkiye Cumhuriyetinde yaşamıyor ya da kanun, hukuk gibi kavramlardan bihaber. Onun için açıklama ihtiyacı hissettim, özellikle kendisi okursa sevinirim şimdi nickini hatırlayamadım;
Aralarında resmî evlenme akdi olmayan kadın ve erkeğin evlenmenin dini törenini yaptırmış olmaları, Türk Ceza Yasası'nın 237. maddesinin itiraz konusu dördüncü fıkrasında belirtilen suçu oluşturmaktadır. Suçun maddî unsuru, tarafların resmî evlenme akdi olmadan evlenmenin dini törenini yaptırmaları, manevî unsuru ise bilerek ve isteyerek yapılmasıdır. Bu durumda tarafların dini nikâh yaptırmaları değil bunu resmî nikâh akdinden önce yaptırmaları suç sayılmıştır.
Yeterince açık herhalde. Burası bir hukuk devleti, TC'de yaşayanlar için söylüyorum; hukuk kurallarına uygun davranmak ZORUNDAYIZ. Herkesin kendi hayatı değil sonuç itibariyle.
Ohoo ben benimkinin yaptıklarını anlatsam oturur benimle birlikte içerler ağlarsınBenim bizden önceki yaşanmışlıklara saygım sonsuzdur ama tam kör aşıkmış benimki ilk kezde onda güveni yerle bir olmuş. Ben başlarda nefret bile etmesin istiyodum düşün tamamen unutsun diye Zaman geçtikçe anladı ama yaşadığının saçma sapan bi'şey olduğunu. Sen ona şunu yapmış bana niye yapmıyor diye bakıyosun ben de tamamen hareketleriyle değerlendiriyodum. Benim küçücük hatamda üstüme geliyo kız neler yapmış yine başının üstünde gezdirmiş diye. Tabii bunlar en başlardaydı şimdi nazar değmesin biliyor artık kime değer vermesi gerektiğini.
Biraz dillendirmesen mi acaba çünkü arada ben de yapıyorum "en son çiçeği birinci ayımızda almıştın! Ozamanlar nasıl romantiktin demekki içinde var niye yapmıyosun!" diye aldığım cevap "içimden gelince yaparım ben sen deyince yapasım varsada kaçıyo, ödev gibi geliyo" diyo. O gün bugündür susuyorumBeklentilerini kısarsan içerlemezsin bukadar insanlar böyle mesela benim de öncemde güvenim kırılmıştı şuan sevgilimi çok sevsemde gözüm kapalı güvenemiyorum sütten ağzım yandı çünkü bu demek değil ki güvenilmeyecek biri, nişanlında böyle olabilir:44: Birde yapıyor ama kardeşim bile gülüyor demişsin, nişanlın yapıyor alıyor da sen aldığını mı küçümsüyorsun hani iyi bir işi var gibisinden... Eğer böyle düşünüyorsan yanlış düşünüyorsun derim :)
Bence eskileri kurcalamayın, ona evlenme teklif etmiş, şu olmuş bu olmuş diye size de şunu bunu yapmak zorunda değil.
Sevgilim, eşim temcit pilavı gibi eski sevgilimden bahsedip dursa hiç hoşuma gitmez, çevremde bu tarz şeylerden eşinden soğumuş insanlar da var. Sevgilinizin iyi huylu davrandığını bile söyleyebilirim, zira ben bu tarz yorumlarda hep "sana neee eskilerden" diye şarlamış bir insanım.
Dikkat edin, siz de size güvenilip bir zamanlar anlatılmış şeyleri unutun. O onun geçmişi, siz orada yoktunuz, nokta.
Evlenmeden önceki alışveriş zordur, bizimki de biraz itiş kakışla geçti ama hasar almadan tamamladık. İkinizin de uzlaşmacı olması lazım; yatak odasını ikinizin birden beğenmesi önemli; yoksa dışlandığını, umursanmadığını hisseden erkek de kadın da bu süreçlerde kopabiliyor. İletişiminizi koparmayın, sence nasıl bir yatak odası alalım, nelere bakalım vs diye onu sürece dahil edin. Bir de erkekler bizim kadar hızlı adapte olamıyorlar sürece. (reklama girer mi bilemedim ama o durumu çok başarıyla yansıttığını düşünüyorum, bizim durumumuz aynen şuydu: Ikea Reklamı 2012 - Reklamya.com - YouTube )
Çiçekti, tek taştı, çok klişe sevgi emareleri bunlar. Sizi sevmeyen ama seviyormuş gibi gösteren bir erkek de pekala bunları yapabilir. Siz nişanlınızın sevgisini showlardan ziyade gündelik detaylarda ararsanız daha sağlıklı olabilir. (Mesela benim eşim sapına kadar suçlu olmadığı sürece çiçek almaz, tek taş vs için "sen kaybedersin ama sen sevmezsin ki" vs der... Ama neyi sevdiysem unutmaz ve her alışverişte "alma yaa" desem bile alır. Şimdi ben çiçek yok, tek taş yok diye saçımı başımı da yolabilirim; adamın bu yaptığını da görebilirim...) Ama öyle ortada bırakmalar pek hoş değil...
Son olarak, ben evlenirken hayatımdaki evli/boşanmış bütün kadınlar bana "en ufak bir şüphen varsa, evlenme; onlar evlendikten sonra daha da büyür" dediler... Siz de düşünün, gerekirse zamanı uzatın, gerekirse hiç müdahale etmeden izleyin.
Kıyamam ya..
Ben nişanlı falan değilim ama bu tarz durumları bende çok yaşadım,bende çok incindim.Ve o hiç anlamadı bile,bir sarılınca her şeyin geçeceğini sandı çoğu zaman.
Benimde kalbim çok yara aldı böyle durumlardan.Ama ayrılığı asla düşünmedim tabi.
Her neyse nişanlı olma durumu ve evliliğe adım atacak olma durumu farklıdır tabi.
Bence ona sağlam bir rest çekmelisin yada ne biliyim bir arkadaşıyla falan konuşsan,o konuşsa anlatsa senin dertlerini.
Şimdiden kalbin bu kadar kırılmışsa evlenince nasıl olacak halin bilemiyorum.
Allah yardımcın olsun
bende eşimle nişanlıyken düğüne kadar hergün tartışacak bişey buluyorduk evlilik stresi olabilir birde o aralar bi isteksizlik geliyor ama şimdi çok mutluyum
Arkadasıma yüzde yüz katılıyorum. Sanki benim durumumu yazmış... Bende gecen sene 9. ayda evlendim, iki ay sonra 11. Ayda ayrılmak için mahkemeye başvurdum. Eşim yada daha doğrusu eski eşim nişanlıyken ilk başlarda süper bir insandı. Fakat resmi ve imam nıkahı olduktan sonra git gite küçük sorunlar, dırdırlar, saygısızlıklar vs oldu. Fakat ben hep iyi yönlerini gözümün önüne getirdim. Bu da en büyük yanlışımdı... Bence nişanlın ne kadar sıkıntılı olursa olsun, sana öyle davranmaya HAKKI YOK. Bir kere saygı YOK. Eğer saygı yoksa, bence hıçbirşey yürümez, kendımdan biliyorum. İşin bende başka yönüde vardı... Kendisi hem iktidarsız hemde psikolojik hastaymış. Maalesef ayrı şehirlerde kaldığımızdan daha önce bu ciddi sorunları fark edemedim. Şimdi tabııkı daha net görebiliyorum. Ama zararın nersinden dönersen kardır. Şimdiki aklım olsa nişan yüzüğünü fırlatırdım suratına. Ne ailesine ne kendine hakkımı helal etmiyorum... Hiç bir kadın kötü davranılmayı hak etmiyor.
kavga sebepleri cok basit sorunlar, burada erkek tarafı konusmak yerine kavgayı tercih eden biri, sizde parlayınca ortalık alev topuna dönüyor. bence daha fazla ilerlemeden önce bi yere gidip sorunlarınızı karşılıklı olarak ayrıntısı ile konusun hatta bir psikologa bile 1 kezde olsa gidin cunku her ikinizinde hem haklı hemde haksız
noktaları var tum olayları yuz yuze dinlemeden burada yorum yazamam.
Burda arayi bozan tek sey beklentiler gibi geldi bana. Her cift arada bir sacmalar ve birbirini kirar. Park yerinde siz bisey konusurken kornaya basmasi, ve begendiginiz mobilyayi inat isine dondurmesinden bahsediyorum. Ama geri kalani hep sizin mukemmel beklentilerinizi karsilayamamasi. Siz onu, o oldugu icin sevmiyorsunuz ki. Kafanizdaki figure oturtmaya calisiyorsunuz nisanlinizi. 14 subatta arkadaslari hep beraber sizi de dusunerek bi plan yapmislar. Milletin de cok umrundaydi sevgililer gunu bilmem ne, sevgilini seviyorsan 15 subatta kutlasanda gunun anlam ve onemi ayni, 20 martta da. boyle sembolik gunleri abartip huzursuzluk cikarmaya ne gerek var. telefon konusmasinda arkadasinin laflari da samimiyetten geliyor, ne soylemis yani? sanki size hakaret etmis gibi tepki vermissiniz. Yok duygularim onemsenmiyor bilmem ne, lutfen.. ergenlik cagini geceli cok olmustur eminim. oyle davranin..
Yinede size uygun bi partner olmadigini duusnuyorsaniz da ayrilin. Cunku sizin beklentilerinizi kasilayacak gibi durmuyor. Bana uzun vade de siz degil ama karsinizdaki adam sizden ve kaprislerinizden bikacakmis gibi geliyor. Yine de siz bilirsiniz.
konunu okudum fakat bütün cevapları okumadım eğer farklı birşeylerden daha bahsettiysen bilmiyorum..ama bende hemen hemen aynı durumu yaşayan ve çıkış yolu bulamamış birisi olarak yorum yapıyorum.evlenince birşeyler değişir diyorlarya hani sanırım bazı karakterdeki insanlar için nişanlanınca değişiyor.bizimde değişti hala gözlerine baktığımda aşkı görmeme rağmen bende sabahları bıkkın uyanıyorum yoruldum artık hırdan gürden.ne bohça istedim ne bişey açıkçası istesem alınırdı yapılırdı ama ben istemedim.evlenme teklifimiz olmadı sadece tamam dedik hadi evlenelim ki fazlasıyla yıpranmış bir ilişkiydi bizimki,sizin geçmişinizi bilmiyorum.ama biz evlilik adımı atmasak beraber yaşayabilsek eğer herşey çok farklı olurdu bizimkinde nişanlımı korkutan kısım evlilik ya da ben öyle sanıyorum,belkide bu sorumluluğu almaktan ürküyo nişanlık..bi çok kişi bırak gitsin diyebilir şimdi sana ama bişeyler okadar kolay değil,mutsuz olarak evlenmenin doğruluğunu savunmuyorum asla ama sanırım sende birşeyleri temizlemeye düzenlemeye çalışıyorsun,bence devam et çabalamaya.anlamasada,olmasada,hala yıpranmaya devam etsende çabala.en azından ben devam ediyorum.gözlerinin içine bakınca aşkı gördüğüm adam beni sokak ortasında indirdi o arabadan sırf tartıştığımız için sana enazından arabayı vermiş al git gibi birşey demiş,ben gecenin bir vakti hiç bilmediğim sokaklarda yürüdüm peşimden geldi yalvardı sonuç nooldu dersen hiç bişey olmadı bu akşam yine aynı şeyleri yaşadım ! işte o yüzden ne olursa olsun hatalarını vur yüzüne seni sindirmesine izin verme çünkü sadece 1defa bile sinersen karşısında aynı şeyler devam eder. biz 8 yıldır çalkantılı bir ilişki içindeyiz ve yukarda allah var ki gerçekten bu şartlar şurtlar girmese araya sadece aynı evi paylaşabilsek bizim için herşey çok farklı olurdu ki onunda benimde aile yapımız belli ama adam gibi adam diyebileceğim biri olmasına rağmen evliliğin sorumluluğunu kaldıramıyor.sadece pes etme tek tavsiyem bu olabilir,kendindende taviz verme,anlamasa bile sen inandıklarının peşine düş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?