Nişanlıma karşı duygularım gittikçe köreliyor... Nasıl evleneceğim bilmiyorum :(

Yaşadğı ilişkinin hüsranla sonuçlanması travma yaratmış belli ki, ama aynı şeyi ben yaşasam karşıdaki insana bir önceki sevgilimin aldatmasına maruz kaldığım için cehennem azabı yaşatamam, o psikolojiden kurtulmaya bakarım, önce güvensizliğimin üstesinden gelmeye çalışırım sonra yeni bir ilişkiye başlarım, çünkü bu düşünceyle başlayan bir ilişki uzun ömrülü ve sağlıklı olmaz.

Yaşadıklarınız yormuş sizi, kafanız da karışık. Bence de biraz ayrı kalmaya deneyin, hem iyice düşünme fırsatı bulmuş olursunuz.

ne demek arkadaşım elbette yazıcaksın, elbette herkes istediği şeyi yazabilir buraya ama konuyu saptırmadan. bazı forum arkadaşlarımız başlarda imam nikahı konusuna takılmıştı ama bizim sorunumuz çok başka...

demekki aynı sorunları yaşayan başka ilişkilerde var.. benim nişanlımın facede bir konuşmasını yakalamıştım hemde nişanımdan 1 gün önce... ağladı yalvardı yeminler etti, ki kız ısrarla msj atmış, müsait değilim falan yazmış benimkisi. ama benim hayatımda artık başkası var ben evleniyorum bırak peşimi dememiş!!! o gece çok uğraştı vazgeçiyordum nişandan... o günden sonra arada bakıyorum faceine maillerine hiçbirşey yok, telefonunda hiçbirşey yok ama paranoyak oldum resmen... oda üzülüyor, sen bana hiç güvenmiyorsun sana yemin ettim birdaha kötü birşey yapmadım diyor.. o zaman bende üzülüyorum.. ama dedin ya hevesim kalmadı diye, inan benimde kalmadı. ne oldu, istediğim salon takımını aldı sonunda, değdimi benim gözyaşlarıma çıkan huzursuzluklara... istediğim salon takımıda üretimi bittiği için ve devamı olmadığı için teşir ürünüydü, ve 5 binlerden 2.700 e düşmüştü. ben bu kadar alçak gönüllü davranıp onun bütçesinide düşünürken onun bana böyle davranmasına çok üzülüyorum.. illa arsızca, mağazaya girip bana bunu al ay bunuda beğendim, almıyomusun iyi tamam... diye surat edip kapris yapmakmı yaranıyor bunlara??

istemiyorum dedim ben... önce karım diyemeyeceksen ben böyle bir koca istemiyorum dedim. şimdi içimden geçeni yüzüne söylüyorum, şunu bile dedim açıkca. sen daha önce bir kıza evlenme teklifi etmişsin, ben bunu yaşamadım. tek taşı takmayacak bile olsam bana alacaksın, eğer mutlu bir evlilik istiyorsan aklımda soru işareti bırakmamalısın, acaba ona daha güzelinimi aldı diye düşünmek istemiyorum, en iyisi sen istediğimi al benim, bunları anlarsın diye hep sustum ama anlamıyorsun ağzıma söyletmeseydin keşke dedim... çok bozuldu, sustu ama artık benim dolacak yerim kalmadı sanırım...

haklısınız... nişanlımda kendince çok haklı... şuanda bana güven problemi yok, daha önce kimseyi sevmedim bu kadar diyor, bu zamana kadar kimse ona değer vermemiş önemsememiş, ama benim onun için yaptıklarımı bilseniz... süprizler, videolar, mektuplar,hediyler, yemekler, vs vs... ama tutku yok, hani insan sinirli olsada kıyamaz ya, mesela o yok bizde. kıyıyor, bağırıyor... korkuyorum senden dediğimde, sana zarar vermem kendime veririm sana yine vermem diyor.. ama bazı laflar en büyük zararı veriyor...

sanırım doğru söylüyorsunuz, biraz kafamızı dinlememiz lazım... ama bu seferde iyice kopar diye korkuyorum... belkide hep kaybetmekten korktuğum için sinirlerim bu kdar yıprandı...

çok teşekkür ederim yorumlarınız için, gerçekten derdime ortak oldunuz

tam olarak sahiplenemiyorlarmı,niye söylemeiyorlar benim hayatımda bri var diye.
anlıyorum seni cnm herşey güzellikle olsun istiyorsun ama inan öyle olmuyor çünkü güzellikle söyleyince kimseden görmedikleri anlayışları görünce psikolojileri bozuluyor.bünye kaldırmıyor güzel şeyleri öyle görmüşler çünkü.sende diğer kız arkadaşı gibi tavırlı olup hiç bişeyden memnun olmasaydın daha farklı davranırdı belki.
ben kendi adıma öyle düşünüyorum.
söylebildiğin herşeyi söyle cnm içine atıp kendini sıkıntıya sokma bence.

he bi şeyler düzelir yada düzelmez bilmiyorum ama ya bu şekilde yaşamaya devam ederiz yada yolumuza tek devam ederiz (söylemesinin kolay ama yapmasının çok zor olduğunu biliyorum defalarca istemem rağmen yapamadım).

ama hiç bişeyin iyi yönde değişeceğine inanmıyorum ben..üzülerekk

Çok haklısın, memnun olmasaydım, ukalalık etseydim daha değerli olabilirdim. Ama yapım bu değil ki, insan biraz anlayışlı olur alçakgönüllü olur. Şimdi herşeyi söyledim, ama bu seferde ben kendimi kötü hissediyorum, seviyesizleşmişim gibi sanki... anneside diyor, huy derinin altındadır çıkmaz hiçbirzaman diye, tabi kadın bütün bu olanları bilerek söylemiyor. ama benim oğlum ince kalplidir diyor.. insanlarla iletişimi çok kuvvetli, nasıl sevecen bir görseniz.. beklersinizki bu adam sevdiğine kıyamaz, kıramaz... nerde... eğer ben alıngan biri olsaydım şimdiye 40 defa bitmişti. küsen ben olsamda gidip sarılan ben oldum

benimde pek umudum yok açıkcası... kayınvalidem evde tek, şehir dışında yaşıyorlar normalde, nişanlım iş yerinde. bende okul tatil olduğu için evde tekim ama hiç gitmek gelmiyor içimden...

"kaybedersin, öldürücen bu aşkı, şu yüzüğü bana çıkarttırma" Nişanlının şu tehditlerine çok takıldım ben. Ne demek yani, sanki lütfedip de nişanlanmış ama her an nişanı bozabilirmiş gibi. Seni bu şekilde tehdit etmesini hiç doğru bulmadım. Ayrıca "takmayacaksan almayalım tektaş" demesi, annemi alıp gidiyorum de ayrı bir konu, sonra babanların yanında çıkartıp cep telefonuya oynaması, eski takıldığının numarasını silmesini istedin diye sana çıkışması, bir kere günaydın mesajı atmadın diye trip yapması. İlişkinin ayrıntılarını, yaşadığın hisleri sadece sen bilirsin elbette ama, şuraya yazdıklarını okuyunca nişanlın bu ilişkide kendisini, kaybedilmemesi gereken bir ödül olarak görüyor gibi geldi bana. Sürekli olarak bir "alır başımı giderim" havası var sanki. Sen ayrılmak istediğinde kabul etmemesi, vazgeçirmeye çalışması da çok samimi gelmedi. Kendisi bırakıp gitmekle tehdit edebildiğine göre, eğer bir ayrılık olacaksa bunu sadece kendisinin yapabileceğini düşünüyor gibi. Kusura bakma arkadaşım, hep olumsuzluklara odaklandım ama "şeytan ayrıntıda gizlidir" diye bir laf vardır ya, çok doğru bir söz bence. Ayrıca senin bu yaşadıkların güzel bir ilişkideki küçük ayrıntılar, sorunlar olmaktan çıkmış, artık senin "sabahları mutsuz uyanıyorum" demene sebep olmaya başlamış. Diğer arkadaşlar da söylemiş, eğer kendini böyle hissediyorsan, yapacağın evlilik hakkında çok ama çok iyi düşün derim. Sonuç ne olursa olsun, dilerim mutlu olursun.

nişanlında ne şiddet gördüm ne hakaret ne pintilik gördüm ne aldatma ne namusunla oynama gördüm ne ailene saygısızlık.sadece romantik değil.sende oldukça hassas olduğundan ufacık sorunları büyüte büyüte güzelim ilişkini neredeyse bitireceksin.tek taşına kadar alıyor,eli boş gelmiyor,düğünden de kaçmıyor.derdin ne olduğunu anlayamadım inan.sevmiyorsan elbette ayrıl ama konser bileti ayarlamış onu bile beğenmemişsin.kaç tane kadın sevgililer gününü bile hatırlamayan önemsemeyen sevgilileri eşleri yüzünden o gün ağlıyor bilmem farkında mısın.nişanlını bu hataların yüzünden kaybedersen çok üzülürsün.artık sakin davran.ya olduğu gibi kabul et ya da ayrıl.çiçek böcek çok önemsiz şeyler.önemli olan dürüstlük ve sadakat.onlarda da herhangi bir sorun yazmamışsın.gerçekten ilişkin güzel,ufak şeylerle ne kendini ne nişanlını yıprat.sevgiler.

arkadaşa katılıyorum sevgini bi ölç tart istersen çünkü çicek almadı diye ilişkini yıpratma ya insanlar ne muameleler görüyor

Bütün incelikleri, sürprizleri siz yapmışsınız ve onda da bir rahatlık oluşmuş gibi, sanırım erkek milleti rahata alışınca böyle oluyor. Valla belirli bir noktadan sonra inceldiği yerden kopsun mantığındayım ben, aynı şekilde bende sorunlar yaşıyorum ilişkimde ve bana göre büyük olan sorunlarımıza rağmen Her gece Allaha hayırlısıysa nasip et diye dua ediyorum, şuan hala birlikteyiz demek ki hayrlı diyorum, ama kaybetme korkum şuan için yok, belki kaybetsem ve farkına varsam kötü olurum ama bir yere kadar, kimse ayrıldı diye ölmüyor birbirimizi kandırmayalım, ben sevgilimin yüzüne, üzülürüm yalan söyleyemem 1 ay ağlarım, 3 ay ağlarım, ben ölüm acısı yaşamış, canımı toprağa vermiş insanım ama bak, bir şekilde yaşıyorum ayrılık acısı ölümden daha mı zor? daha mı fazla koyacak bana dedim, şaşırdı sadece. Yalan yok, içimden geçenleri söyledim.

Son düzenleme:
Hep beklemişsin... bel ki birgün istediğin gibi biri olur diye...
Ama aşk iki kişiliktir tek taraflı çaba olmaz ki.
Sen hep bekleyen isteyen taraf olacan o ise sadece alan.
İnsan sevdiğinin neler hissetiğini isteklerini neler beklediğini bilmez mi?
Bir bakışından anlar.
Onu nasıl mutlu edip şaşırtayım diye düşünür,öyle bir devirde yaşıyoruz ki
Kadının şiir çiçek böcek sevmediğini bilmeyen yoktur.
Tabi ki mesele bir çiçekte değildir mesele düşünmekte.
Ama bu sevmiyor anlamına da gelmez demek ki senin istediğin kadar büyük bir aşkla sevmiyor...

Bu saatten sonra değişmez de ayrıca bazı ipler kopmuş sende.
En ufak süprizde bile acaba benim zorumla mı yapıyor diye düşünecen.

Ayrıca fevri çıkışları var saygıyı zor elde tutarsınız gibime geliyor.

Estafurullah ne demek, esas takıldığım yerleri yazmışsınız. Bunları anlatmak istedim bende... Gerçekten kendini çok değerli görüyor, çünkü çok değer verdim. Mesela kavgada bana ismimle hitap eder, yapma xxx der. ama ben ona 1 defa ismiyle hitap ettim çıldırdı resmen. hep hayatım canım cicim böceğim diyeceğim ya... Evet sürekli olarak bir alır başımı giderim havası var, ama iş ciddiye bindiğinde bırakmıyor işte. Hem bu dünyada hem diğer dünyada eşimsin diyor... Ne yapacağımı şaşırdım daha 23 yaşındayım, evde kalmış değilim sevdiğim için onunla evlenmek istiyorum. Nişanlılık dönemi en tatlı dönemdir diyorlar, daha şimdiden bu kadar üzülüyorsam evlenince ne yapacağım Çok teşekkür ederim dilekleriniz için, hepimiz mutlu oluruz inşallah..

evet bu yazdıklarınız yok, bir iki defa aldatma demeyeyimde yanlışını gördüm ama yemin etti bir daha olmayacak diye.. istediğim herşey evet oluyor ama o kadar mücadele ediyorumki.. ilk başta önce bir sorun çıkartıyor, beni üzüyor günlerce. ağlatıyor... sonrasında yavaş yavaş istediğimi yapıyor. eninde sonunda eğer istediğimi yapacaksan baştan yapsana (ki isteklerim illa şu olsun şeklinde değil) yada yapmayacaksan, tatlım bu bana uygun değil başka türlüsüne bakalım desene.. beyaz da desem sorun çıkartıyor siyahta desem sorun çıkarıyor... sen bilirsin nasıl istersen dediğim, oldumu şimdi hiçbirşey demicekmiyim sana diyor.. artık tepki bile vermek istemiyorum... demişsiniz ya kaç tane kadın önemli günleri hatırlamayan eşleri yüzünden ağlıyor diye.. ben nişanlımın eski kız arkadaşı için dünyanın bir ucuna gidip, onu oraya yerleştirdiğini, tren biletlerine kadar alıp cebine harçlığını koyduğunu, sürekli hediyeler aldığını, süprizler yaptığını hatta nasıl evlenme teklifi ettiğini bile biliyorum... bunları bana kendisi anlattı... ve binde birini bile göremeyince insanın canı yanıyor.. ben malda mülkte değilimki, bahçeden bir çiçek koparsa gelip candan iki güzel söz söylese inanın dünyalar benim olur. konser içinde, ben sanatçıyı yada organizsayonu beğenmedim değil.. arkadaşı evli barklı adam yıllarca karısıyla birlikte yaşamışlar, unlarını eleyip eleklerini asmışlar tabiri caizze.. sevgililer günüde neymiş yaaa xx napacak sanki diyor.. ama benim bu yaşıma kadar bir sevgililer günü yaşamadım, evleneceğim insanla güzel bir gün geçirmek istemem çokmu anormal... ki nişanlım normalde eskiden bu kadar romantikken... onun dışında bir sıkıntım yok, ama insan fıtratında var sanırım... bilemiyorum... kimse 4 4 lük değil ama hep bu şekilde giderse evlenip ayrılmak çok çok daha zor olsa gerek... yorumunuz içinde çok teşekkür ederim, derdimi paylaştınız sağolun.

nişanlımın ben dışındaki eski kızlara nasıl davrandığını bildiğim için benim canım yanıyor zaten... tamam bana değer veriyor ama, eski flörtlerinde mesela bu kızın peşinden koşmuş, kız arama demiş cvp vermemiş terslemiş, benimki resmen yalvarmış fln filan... bense herşeyden memnun olmama rağmen, yapmıyor içinden birşey gelmiyor demekki diyorum. seni seviyorum diyor ama bana aşık değil çok iyi biliyorum

Doğru söylediniz... İnsanlar nelere alışıyorlar, öncelikle başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah... Bende biraz ipin ucunu bıraktım gibi, üzülmek istemiyorum daha fazla, gerçekten seviyorsa üzmesin. Zaten kendiliğinden içinden gelmiyorsa ne yaparsam yapayım gelmeyecek ve üzülen yine ben olacağım

Aynen öyle... ben nasıl güvenicem bu adama nasıl emanet edicem kendimi
Düşündüklerimi sözcüklere döktüğüm anda sanırım birşeyler koptu içimde, ne zaman bir dal çiçek aldın bana dedim, akşamında çiçekle geldi.. Attım bir köşede duruyor şimdi.. Aynen öyle... artık birşey yaptığında ben istediğim içinmi yoksa içinden gelidği içinmi yaptı diye düşüneceğim... gerçekten çok üzülüyorum, insanların içinde sinirlenip köpürüyor, beni bu hale getiren sensin diyorum. ama ben sinirliyse susuyorum insanlara belli etmemek için, rezil olmayalım diye. Şu bir kaç gün geçsin, biraz uzaklaşmayı düşünüyorum, şuanda ailesi burda, onlar gitsinler kendi içimizde halledelim biz..

kızlar benimkide böyleydi ayrıldım..mecbur bıraktı..bişeyler içinden gelicek zorla olursa tadı kaçıyo.
çok üzüldüm çok uyardım.ama bitti.

normalde bukadar uzun şeyleri okuamam ama ilk birkaç cümleyi görünce okumak istedim:) çünkü benmde nişanlıma kırgınlıklarım çok büyük... inan buanladıkların kadar olmasda hemen hemen benzer bazı şeyleri bende yasadım... uzun uzun anlatıp konunu bölmek istemem AMA ŞUNU SÖyleyim ki benmde bi ara içimdeki herşey bitmiş gibiydi gülerek değil ağyarak uyanıordum , çok yorgundum dediğin gibi 40 yıllık evli gibi... evliliğe dair en ufak heycan yoktu içimde...
Yani şuan hangi durumdasın bilmiyorum ama düzeliyor gerçekten seviyorsan düzeliyor.... bende çok yanlşını affettim. bende telefonunda dediğin gibi bazı isimler gördüm... falan filan ama bunlar konusulrak halledilebiliyor enazından bizimki öyle oldu... dedği gibi emirwaki ypmadım mesela silermisin dediim nebiliyim ondan çok şey beklemedim o yüzden hayal kırıklığıda yaşamadım süpriz ypmış yada yapmamış beni sevsin yeter diye bekledim.. kızdığım konularda genelde mail atmadım oturup konustum uuzn uuzn... Ve şuan herşey yoluna girdi. dönem dönem olabilicek şeyler yani bunlar. kendini sevmiyorum yada kararsısızm gibi şartlama biraz daha zaman ver kendine pişman olmanı istemem... tabi yaşayan bilir ama hayırlısı olsun

öncelikle okuduğunuz için çok teşekkür ederim. aslında çıplak gözle bakıldığında pek birşey yokmuş gibi görünüyor. ben artık o kadar dolmuşumki... o numaraları gördüğümde, ben bile farkında değilim kişi listeme bakmıyorum bile görüşmüyorumki dedi.. söz vermişti çünkü önceden. ama yinede elimde değil, tepem atıyor bir anda konuşarak halledilmeyecek birşey yok gibi, ama oturup yüz yüze konuşmaya kaltığımızda, hayatım ben şu konuda üzüldüm vs vs diye olaya girince nasıl oluyor anlamıyorum suçlu ben oluyorum. işin içinden çıkamayınca, yazıklar olsun sana hiçbirşey demiyorum diyor.. öylemi hayatım, tamam şöyle şöyle yaparız bundan sonra dese bitip gidicek.. seviyorum onu aksine çok seviyorum, ayrılırsak üzülücem biliyorum ve o daha çok üzülücek, bunca şeye rağmen nasıl oluyor bilmiyorum ama onun bana ihtiyacı var. belki kızıcak burdaki birçok kişi hem bu kadar şikayetçisin hemde kıyamıyorsun diye... bilmiyorum işte nasıl bir sevgiyse içimdeki...

sizin adınıza çok sevindim, inşallah dediğin gibi bizde atlatabiliriz, birşeyleri hallederiz.. hayırlısı olsun elbette, hep öyle dua ettim... eğer hayırlıysa olsun...

evlenmeden önce birkez daha düşünün derim...
herşeyi netleştirmeden evlenirseniz bide onun stresi başlar ve işler içinden çıkılamaz bir hal alır..
hakkınızda hayırlısı olsun

Eski konularına baktım şimdi, 6 aydır birlikteyiz, 4 aydır nişanlıyız demişsin. İlişkiniz hizlı ilerlemiş. Sakıncası yoksa bir şey sormak istiyorum, nişanlın şu sürekli sürprizler yaptığı kız arkadaşından ne zaman ayrılmış? Yani eski ilişkisinin bitmesiyle sizin birlikteliğinizin başlaması arasında geçen süre ne kadar acaba?

Yazinizi okuyunca yanlis anlamayin ama bana biraz fazla istekleriniz varmis gibi geldi. Yani siz kücücük bebegin konusmasini istiyorsunuz gibi birsey bu, ya da altini islatmasin, aglamasin. Bir insani zorla degistiremezsiniz. Ya onu oldugu gibi kabul edip diger olumlu yanlariyla seveceksiniz, ya da olmuyorsa birakacaksiniz. Bir arkadasim vardi benim de, sürekli mutsuz sürekli mutsuz, cocuk süpriz yapmayi bilmiyor. Ve hikaye de aynisiydi, eski sevgilisine o kadar süpriz yapmis kiz kiymet bilmemis. Ben nedense inanamiyorum bu hikayeye, o kiz kiymet bilmedi diye afedersiniz ama "oduna" dönüsmenin bir mantigi var mi? Arkadasim sürekli sevgilisinden incelik bekliyordu, surda söyle diyebilirdi, surda söyle davranabilirdi vs, en sonunda kabullenmeyi ögrendi simdi daha mutlu.
Sizin konunuza gelince takildigim bir nokta oldu: mesela erkek arkadasi aramis xxx ne yapacaksa sevgililer gününde demis, nisanliniz da sadece gülmüs savunmamis.
Benim size tavsiyem, nisanlinizin hangi tür erkek modeli oldugunun ayrimina varin. Bircok erkek bu tarz özel gün muhabbetlerini sevmez hatta erkek arkadaslari ile de dalga gecerler. Bir de nadir bulunan erkek modeli vardir ki gercekten o güne önem verir ama arkadaslarina karsi savunmaya girismez, erkekligine zeval gelmesin diye. Bir de cok nadir bir erkek modeli vardir ki, bu da sizin dediginiz gibi " ya arkadasim ne diyorsun sen o gün bizim icin cok önemli " der.

Ya da mesela düt düt düt korna calmis sizi kücük düsürmüs vs.

Kadinlarin bir cogu nisanlilik döneminde ne tür bir erkege sahip olduklarini görürler ama sonra degistiririm der, sonunda mutsuz olurlar. Normalde nisanlilik döneminde ve evliligin ilk aylarinda kavgalar cogalir ancak bunlar gecici kavgalardir, sizinki daha cok genel bir mutsuzluk, beklentilerin karsilanmamasi gibi bir durum.

Size Erkekler Mars`tan Kadinlar Venüs`ten adli kitabi öneriyorum. Muhakkak bulun ve okuyun, faydali olacaktir diye düsünüyorum. Kavgalariniz da uygularsaniz azalacaktir.

Üzgünüm ama ben sana biraz rahat battığını düşündüm yazdığını okuyunca. Çünkü gerçek hayat filmlerdeki gibi değil. Erkekler hiçbir zaman imalı davranmayı sevmez. Evet, elbette kendiliğinden sürpriz yapan, olur olmaz anlarda hediyeye boğan da vardır ancak inan o bile tadında güzel. Sürekli her özel günü hatırlayan, seni sürprizlerle şaşırtan bir insan da bir süre sonra bunalma duygusu yaratıyor. Biz kadınlar olarak aşırı incelik ve sürpriz yapılmasına alışık değiliz bence. En büyük ihtiyacımız bu zannediyoruz ancak, gerçek problemler sevginin olmadığı, kabalık, saygısızlığın olduğu ortamda gün yüzüne çıkıyor. Bence seni gayet mutlu etme kapasitesine sahip bir nişanlın var ancak biraz öküz altında buzağı arıyorsun. Evleneceksiniz zaten, nişanlısınız, 14 Şubatta neden evlenme teklifi bekliyorsun mesela? Şekil şemal bu kadar mı önemli? Ben de evlenme teklifi almadım ama sevgilimin benim için katlandığı zorluklar benim için en önemli evlenme teklifiydi. Hatta etmesine ben engel oldum, bu kadar derdinin arasında bana sürpriz planlamakla yorulmasın diye. Hem 14 Şubat kadar gereksiz bir günü bu kadar önemsemeniz de saçma bence. Zorla romantik olunması gereken günler, anlar, insanlarda sadece hayal kırıklığı duygusu yaratır. Beklentilerinizi bu kadar gerçek dışı tutarsanız, mutsuz olmanız kaçınılmaz. Bir an durun ve düşünün, bu insan sizi seviyor mu? Evlilikten kaçıyor mu? Boşverin gelin bohçasını falan... Hevesleniyor olduğunuzu anlıyorum, ancak bir gün ne gelin bohçası ne nişan bilmemnesi bunların hepsi unutulacak. Önemli olan hayat boyu sizi sevip sayıp kollayacak bir eşiniz var mı, yok mu... Gerisi boş =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…