Nişanlımında çok uzun bir ilişkisi olmuş, ama hem zamanla ilişki tükenmiş hemde en sonunda kızın onu aldattığını öğrenmiş. Güven çok önemliydi onun için. Başlarda çok mücadele ettim, telefonuma bir kez ulaşamadı, o sırada metrodaydım onlara gidiyordum. metrodan inince msj attı yalnız bırak beni, neredeydinde telefonun çekmiyordu falan filan.. sonra evin kapısını çalınca beni gördü, metroda olduğum için telefon çekmiyordu dedim. ayaklarıma kapandı özür dilerim diye... ilişkinin başındaydı tabi bu, hak verdim korkuları var diye.. ama zamanla bu gibi olaylar ola ola, şimdi gözü kapalı güveniyor. dişimle tırnağımla kazandım onu resmen, ilk görüşte geleceğimin o olduğunu hissetmiştim sanki, belkide bu yüzden mazur gördüm herşeyi...
tam kk girdim aklımdan geçenlerle ilgili bir konu açacağım baktım arkadaş benim için açmış sanki bu konuyu,
anlattıklarında o kadar kendimi gördüm ki, 7 aylık nişanlılık dönemi alınan ne tek bir gül var ne yapılan bir süpriz.benim ona yapmama rağmen karşılığında hiç bişey yok,
insan o kadar yoruluyorki o kadar yaralanıyorki. bizde şimdi evi tuttuk eşya almaya başlayacağız ama hiç bir şeyde hevesim kalmadı.
seviyorum onu herşey düzgün oldun istiyorum ama olmuyor.sn gene benden iyisin ben hiç bi zaman öyl el bebek gül bebek olmadım.üstüne eski takıdığı kızla konuşma dedim sil dedim faceden sildi.3 ay sonra yeniden msj atmış kıza gelde güven şimdi gelde inan söylediklerine..
arkadaşım k.bakma senin konuna girdim biraz.
umarım hakkımızda hayırlısı olur.
İNAN SENİ O KADAR İYİ ANLIYORUM Kİ..
Yaşadğı ilişkinin hüsranla sonuçlanması travma yaratmış belli ki, ama aynı şeyi ben yaşasam karşıdaki insana bir önceki sevgilimin aldatmasına maruz kaldığım için cehennem azabı yaşatamam, o psikolojiden kurtulmaya bakarım, önce güvensizliğimin üstesinden gelmeye çalışırım sonra yeni bir ilişkiye başlarım, çünkü bu düşünceyle başlayan bir ilişki uzun ömrülü ve sağlıklı olmaz.
Yaşadıklarınız yormuş sizi, kafanız da karışık. Bence de biraz ayrı kalmaya deneyin, hem iyice düşünme fırsatı bulmuş olursunuz.
sevgisini belli ediyor ama canımıda alıyor benim... belki gerçekten kaybetmek istemiyor, onun dediği şeyler hep lafta oldu ama ben yüzüğü çıkartıp verince zorla taktı, bırakmam gidemezsin demeler falan... gerçekten yorucu bir süreç, olabildiğine anlayışlı olmaya herşeyin makuluna bakıyorum, ortak beğendiğimiz şey olsun diye, ailem karışmıyor ailesi karışmıyor yaptığımıza ettiğimize... tek savunduğu şey beni anlamıyorsun diyor, halbuki illa şu olsun diye hiçbirşey istemedim, onu zora sokacak birşey istemedim. dün komşusu bile diyor, bu kız sana iyi baktı çok iyi geldi diye, eskiden çok acı çekmiş çok üzüntü yaşamış çok kilo vermiş, ara sıra mektup yazıp evin çeşitli yerlerine koyardım, yada posta kutusuna atardım. ne zaman geçse, posta kutusuna bakıyor yine birşey yokdiyor. e ben varım ya hayatım diyorum, olsun olsun yine yaz diyor çocuklaşıyor... mesela hergün ilk günaydın mesajını ben yazarım, bir kez yazmadım. zaten günaydın da yazmadın dedi, e be adam benimde ilgiye ihtiyacım var... hep idare edememki...
herkesin istekleri kriterleri farklıdır tabi ki kiminin önemsediğini bir başkası önemsemez vs... ama mesela benim eşimde öyle süpriz yapayım özel günde güzel birşeyler yapayım vs hiç yapmaz öyle şeyler bir bayana nasıl hediye alacağını dahi bilmez ben beklerim isterim keşke yapsa derim ama bununla ilgili hiç tartışmadık bugüne kadar neden mi ? o tarz süprizleri yoktur ama ne istesem anında olur evde benimle çok ilgilidir her işime yardımcıdır bir sıkıntım olsun çözmeden uyuyamaz sevgisini aşırı gösterir şımartır , bu yüzden de o tarz süprizler yüzünden hzurumu bozmak istemem
eğer ki nişanlınında bu tarz artı yönleri ağırlıktaysa kafana takmamanı öneririm
nişanlında ne şiddet gördüm ne hakaret ne pintilik gördüm ne aldatma ne namusunla oynama gördüm ne ailene saygısızlık.sadece romantik değil.sende oldukça hassas olduğundan ufacık sorunları büyüte büyüte güzelim ilişkini neredeyse bitireceksin.tek taşına kadar alıyor,eli boş gelmiyor,düğünden de kaçmıyor.derdin ne olduğunu anlayamadım inan.sevmiyorsan elbette ayrıl ama konser bileti ayarlamış onu bile beğenmemişsin.kaç tane kadın sevgililer gününü bile hatırlamayan önemsemeyen sevgilileri eşleri yüzünden o gün ağlıyor bilmem farkında mısın.nişanlını bu hataların yüzünden kaybedersen çok üzülürsün.artık sakin davran.ya olduğu gibi kabul et ya da ayrıl.çiçek böcek çok önemsiz şeyler.önemli olan dürüstlük ve sadakat.onlarda da herhangi bir sorun yazmamışsın.gerçekten ilişkin güzel,ufak şeylerle ne kendini ne nişanlını yıprat.sevgiler.
haklısınız... nişanlımda kendince çok haklı... şuanda bana güven problemi yok, daha önce kimseyi sevmedim bu kadar diyor, bu zamana kadar kimse ona değer vermemiş önemsememiş, ama benim onun için yaptıklarımı bilseniz... süprizler, videolar, mektuplar,hediyler, yemekler, vs vs... ama tutku yok, hani insan sinirli olsada kıyamaz ya, mesela o yok bizde. kıyıyor, bağırıyor... korkuyorum senden dediğimde, sana zarar vermem kendime veririm sana yine vermem diyor.. ama bazı laflar en büyük zararı veriyor...
sanırım doğru söylüyorsunuz, biraz kafamızı dinlememiz lazım... ama bu seferde iyice kopar diye korkuyorum... belkide hep kaybetmekten korktuğum için sinirlerim bu kdar yıprandı...
çok teşekkür ederim yorumlarınız için, gerçekten derdime ortak oldunuz
"kaybedersin, öldürücen bu aşkı, şu yüzüğü bana çıkarttırma" Nişanlının şu tehditlerine çok takıldım ben. Ne demek yani, sanki lütfedip de nişanlanmış ama her an nişanı bozabilirmiş gibi. Seni bu şekilde tehdit etmesini hiç doğru bulmadım. Ayrıca "takmayacaksan almayalım tektaş" demesi, annemi alıp gidiyorum de ayrı bir konu, sonra babanların yanında çıkartıp cep telefonuya oynaması, eski takıldığının numarasını silmesini istedin diye sana çıkışması, bir kere günaydın mesajı atmadın diye trip yapması. İlişkinin ayrıntılarını, yaşadığın hisleri sadece sen bilirsin elbette ama, şuraya yazdıklarını okuyunca nişanlın bu ilişkide kendisini, kaybedilmemesi gereken bir ödül olarak görüyor gibi geldi bana. Sürekli olarak bir "alır başımı giderim" havası var sanki. Sen ayrılmak istediğinde kabul etmemesi, vazgeçirmeye çalışması da çok samimi gelmedi. Kendisi bırakıp gitmekle tehdit edebildiğine göre, eğer bir ayrılık olacaksa bunu sadece kendisinin yapabileceğini düşünüyor gibi. Kusura bakma arkadaşım, hep olumsuzluklara odaklandım ama "şeytan ayrıntıda gizlidir" diye bir laf vardır ya, çok doğru bir söz bence. Ayrıca senin bu yaşadıkların güzel bir ilişkideki küçük ayrıntılar, sorunlar olmaktan çıkmış, artık senin "sabahları mutsuz uyanıyorum" demene sebep olmaya başlamış. Diğer arkadaşlar da söylemiş, eğer kendini böyle hissediyorsan, yapacağın evlilik hakkında çok ama çok iyi düşün derim. Sonuç ne olursa olsun, dilerim mutlu olursun.
nişanlında ne şiddet gördüm ne hakaret ne pintilik gördüm ne aldatma ne namusunla oynama gördüm ne ailene saygısızlık.sadece romantik değil.sende oldukça hassas olduğundan ufacık sorunları büyüte büyüte güzelim ilişkini neredeyse bitireceksin.tek taşına kadar alıyor,eli boş gelmiyor,düğünden de kaçmıyor.derdin ne olduğunu anlayamadım inan.sevmiyorsan elbette ayrıl ama konser bileti ayarlamış onu bile beğenmemişsin.kaç tane kadın sevgililer gününü bile hatırlamayan önemsemeyen sevgilileri eşleri yüzünden o gün ağlıyor bilmem farkında mısın.nişanlını bu hataların yüzünden kaybedersen çok üzülürsün.artık sakin davran.ya olduğu gibi kabul et ya da ayrıl.çiçek böcek çok önemsiz şeyler.önemli olan dürüstlük ve sadakat.onlarda da herhangi bir sorun yazmamışsın.gerçekten ilişkin güzel,ufak şeylerle ne kendini ne nişanlını yıprat.sevgiler.
herkesin istekleri kriterleri farklıdır tabi ki kiminin önemsediğini bir başkası önemsemez vs... ama mesela benim eşimde öyle süpriz yapayım özel günde güzel birşeyler yapayım vs hiç yapmaz öyle şeyler bir bayana nasıl hediye alacağını dahi bilmez ben beklerim isterim keşke yapsa derim ama bununla ilgili hiç tartışmadık bugüne kadar neden mi ? o tarz süprizleri yoktur ama ne istesem anında olur evde benimle çok ilgilidir her işime yardımcıdır bir sıkıntım olsun çözmeden uyuyamaz sevgisini aşırı gösterir şımartır , bu yüzden de o tarz süprizler yüzünden hzurumu bozmak istemem
eğer ki nişanlınında bu tarz artı yönleri ağırlıktaysa kafana takmamanı öneririm
Bütün incelikleri, sürprizleri siz yapmışsınız ve onda da bir rahatlık oluşmuş gibi, sanırım erkek milleti rahata alışınca böyle oluyor. Valla belirli bir noktadan sonra inceldiği yerden kopsun mantığındayım ben, aynı şekilde bende sorunlar yaşıyorum ilişkimde ve bana göre büyük olan sorunlarımıza rağmen Her gece Allaha hayırlısıysa nasip et diye dua ediyorum, şuan hala birlikteyiz demek ki hayrlı diyorum, ama kaybetme korkum şuan için yok, belki kaybetsem ve farkına varsam kötü olurum ama bir yere kadar, kimse ayrıldı diye ölmüyor birbirimizi kandırmayalım, ben sevgilimin yüzüne, üzülürüm yalan söyleyemem 1 ay ağlarım, 3 ay ağlarım, ben ölüm acısı yaşamış, canımı toprağa vermiş insanım ama bak, bir şekilde yaşıyorum ayrılık acısı ölümden daha mı zor? daha mı fazla koyacak bana dedim, şaşırdı sadece. Yalan yok, içimden geçenleri söyledim.
Hep beklemişsin... bel ki birgün istediğin gibi biri olur diye...
Ama aşk iki kişiliktir tek taraflı çaba olmaz ki.
Sen hep bekleyen isteyen taraf olacan o ise sadece alan.
İnsan sevdiğinin neler hissetiğini isteklerini neler beklediğini bilmez mi?
Bir bakışından anlar.
Onu nasıl mutlu edip şaşırtayım diye düşünür,öyle bir devirde yaşıyoruz ki
Kadının şiir çiçek böcek sevmediğini bilmeyen yoktur.
Tabi ki mesele bir çiçekte değildir mesele düşünmekte.
Ama bu sevmiyor anlamına da gelmez demek ki senin istediğin kadar büyük bir aşkla sevmiyor...
Bu saatten sonra değişmez de ayrıca bazı ipler kopmuş sende.
En ufak süprizde bile acaba benim zorumla mı yapıyor diye düşünecen.
Ayrıca fevri çıkışları var saygıyı zor elde tutarsınız gibime geliyor.
Merhaba kk üyeleri,
Buraya yalnızca bir kaç konu açtım, neredeyse hepsi de nişanlımla ilgili problemlerdi. Şuanda o kadar üzgün ve stresliyim ki... Önceden sabah gözümü aşkla açardım, onun sevgisiyle. Artık mide ağrılarıyla, stresle gözümü açar oldum.
Birçok gelin kayınvalide kayınpederle anlaşamaz, yada hep bir 3. şahıs sorun çıkartır. Ama ben demekki nişanlımla anlaşamıyorum, birbirimizi severek nişanlanmış olmamıza rağmen...
Çok sorunlar atlattık, bir çok hatasını gördüm affettim. Hiçbirşey almadı, hep bekledim. Nişanlandık 4 5 ay oldu tek bir gün bir çiçek bile almadı. Seninle evlenicez ya diyip, sanki gerisi önemli değilmiş gibi... Ciddi bir ilişki yaşamış benim sevdiğim. İlk tanıştığımız gün anlatmıştı bana eski kız arkdaşını, ona ne süprizler yaptığını fakat kızın hiçbirzaman mutlu olmadığını... O kadar imrenmiştim ki ona... Acaba birgün benimde karşıma böyle biri çıkar mı diye düşündükten sonra, o benim oldu... Banada süprizler yapardı belki çiçek alırdı... Allahı var, yeme içme çok bol, hep bir tatlıyla geldi, nereye gittiyse ne meşhursa bol bol getirdi... Ama bana nişanlısı, dini nikahlı eşi, dahada ötesi sevgilisi olarak içinden gele gele benim haberim olmadan ne tek çöp aldı, ne süpriz yaptı. Çok şükür benim hiçbirşeye ihtiyacım yok, ama insan sevdiği adamdan değer görmek istiyor...
Eşyalarımızı alıyoruz, ailem yatak odamı aldı. Salon takımını nişanlım adlı. Zor beğeniyorum, aklımda bir model vardı, üretimi bile durmuş. Yaşadığım şehirde tek bir tane. Ona bayıldım resmen, ama nişanlım burnumdan getirdi yine. Beğenmedim değil ama satıcının tavırları hoşuma gitmedi dedi, sonra gitti hiç sevmediğim tarzda mobilyalara baktı, baksın ses etmem ama inat girdi işin içine. Sen onu beğendin, bende senin sevmediklerine bakarım gibi... Hatta ogün akşam bize yemeğe geldik, annem ben kayınvalidem sofrayı hazırlıyoruz, babamlar sohbet ediyorlar, çıkardı telefonunu okey oynamaya başladı çocuk gibi.. Hemde telefonu elinden bırak demem üzerine, sinir olduğumu bile bile...
En son dayanamadık, kavga ettik. Çok büyük kavga... Onlardaydık, kayınvalidemle börek yaptık. Malzeme eksikti, dışarı çıktık benimkiyle. Yol boyu laf soktu, suçladı. Bende cevap verince, hazırlan seni götürüp bırakıcam dedi... Tamam dedim, gözlerim doldu. Artık mücadele etmekten sorulmuştum. Kayınpederime sarıldım ben gidiyorum diye, ağladığımı görünce dayanamadı, kızdı nişanlıma birşeyler dedi. Dışarı çıktık, aradı kayınpederim, o giderse bende gidiyorum giyindim montumu dedi. Oturduk konuştuk, ağladı. Yine kıyamadım ona... hep tehdit ettiği ilişkimiz (kaybedersin, öldürücen bu aşkı, şu yüzüğü bana çıkarttırma), çıkardım verdim avcuna. Artık canıma tak etmişti... Sinir krizi geçirdi, koştu geri çevirdi... Döndük eve... O günden sonra ipler yavaş yavaş kopmaya başladı. Artık ne yaparsa mutlu olamıyorum...
Sevgililer günü için konser varmış, arkadaşları son 2 bilet alalımmı dediklerinde alın demiş. Sonra bana sordu, emri vaki yapıyorsun dedim. Bu bizim başbaşa geçireceğimiz ilk sevgililer günü (ben belki evlenme teklifi eder, yda bir süpriz hazırlar diye beklerken grup olarak plan yapılmış, planıda arkadaşı yapıyor) belki özel bir plan yaparız dedim, evet haklısın dedi. Arkadaşı aradı, abi biletleri aldınız mı dedi, aldık dedi arkadaşı. Hani 14 şubat ya belki özel birşeyler yaparız xxx le dedi (benden için), arkadaşıda amannn zaten hafta içine geliyor sevgililer günü xxx de napacaksa sanki (burda resmen benim duygularımı önemsiz kılıyor) dedi. ve nişanlım, güldü, xxx sesini duyuyor ama dedi. Abi ne demek o bu bizim için özel bir gün sen ne demek istiorsun gibilerinden savunamadı. Kalbime bir ok daha saplandı. Yolun ortasında bırakıp gider, arkadaşının bu şekilde laubali konuşmasına izin verir... Eve giricektik tam o sırada, kıyamet koptu yine. Ben anlayışsızmışım, o insan o şekilde konuşmuş bunun suçlusu nişanlım değilmiş. Grup halinde hiçbirşey yapamıyormuşuz!!! O gün bir mail yazdım ona. Açık açık, hangi gün bana bir dal çiçek getirdin, eski sevgiline yaptığın süprizleri anlatıyordun ama falan gibi up uzun bir mail... Bu sefer aramızdaki sorunu ailelere yansıtmamalıydık, annesi geldi şehir dışından o kavganın üzerine gittik onu aldık. Ailesiyle aynı şehirde değiliz bu arada... Ben gitmesem olmaz, kayınvalidem soracak mutlaka.. Ertesi gün nişanlım yarım gün çalışıyordu, kayınvalidem aradı kızım gel oturalım diye. Gittim, yemek yaptık beraber, nişanlım geldi elinde 2 buket çiçek, biri bana biri annesine. Seviyorum diye tatlıda almış... O çiçeği görünce canım dahada çok acıdıilla söylememmi gerekiyor bazı şeyleri, içinden gele gele almıyor işte... Sonra avm ye gidelim dedik, gezelim. Bugün tek taşada bakalım dedi, olur dedim.Bana kazak aldı, ilk kez alışverişe çıkıp bana birşey aldık yanii... Bohçaymış, bavulmuş, gelin alışerişiymiş yok hiçbirşey.. Gezdik, daha öncede bakmıştık zaten yüzüğe. Sonra yorulduk, eve dönücez. Yine lafta kaldı tabiki. Bu sefer utanmadan söyledim, hani yüzüğe bakıcaktık yine kaynadı gitti dedim. Aa evet falan dedi, gittik baktık. Neyse bi iki tane beğendik. Eve döndük...
Ertesi gün yine çıktık avm ye... Park ederken sorun çıktı, bi kız gelip bir dakika dedi, biz parkedicez sandık. Sonra başkası parkedicekmiş falan filan uzun hikaye... Bende inmiştim arabadan çoktan. Sorun çıkınca kıza sordum, madem başkası parkedicek neden gelip bizi durdurdunuz diye, nişanlım datdatdatt korna çalıyor. Ben orda laf konuşurken niye çalıyorsun dedim, milletin önünde küçük düşürdü resmen. Sonra sinirlendi. Geri dönüyoruz dedi tartışma çıktı. Yok dedim geldik buraya kadar anneni huzursuz etme gezelim falan. Tartışma bitmiyor tabi, annemide alıp gidiyorum ben al şu anahtarı dedi (araba bana ait de ). O kadar bozuldum ki... Herşeyi unuttum herşeyi, annemide alıp gidiyorum ne demek... Ben senin neyinim peki dedim... Sokak ortasında bırakıp gidicek... 1 değil 2 değil kaç defa yaptı... Kayınvalidem mağazaya götürdü beni, gel biraz bakalım oda sakinlesin kızım dedi. Gittik ben bir iki bişi denedim sonra aradık gel karar veremiyorum diye, geldi. Sarıldı falan... Ben seni çok seviyorum ama beni anla yapma şunu diyor.. Emri vaki cümleler kurmayacakmışım, hangi kadın telefonunda eski takıldığı kızlardan birini görüpte sil şunu demez? hayatım şunu silermisin mi der?... Alışveriş yaptık biraz, ama gözüm malda mülkte değilki mutlu olayım... Kırıldı içimdekiler bir kere. Yine baktık pırlantalara, yemek yerken durup bak takmayacaksan almayım dedi, ne diyosun ya dedim. ne aldında ben takmadım bugüne kadar...
Eve döndük... Yorgundum, kırgındım... El bebek gül bebek davransa ne yazar, birşeylere sahip olmak için hep mücadele ettim ben... Beni gerçekten sevmiyor sanırım... Aşık değil... Sevmesem neden evlenmek isteyim diyor... İçinden gele gele sadece benim için birşey yaptığını görmedim ben... Ayrıl gitsin o zaman diceksiniz... Bazen öyle masum duruyorki, annem bile söyledi, sen onu çocuğunmuş gibi ilgilenerek seviyorsun üzerine titriyorsun dedi. Ama inanın artık içimden gelmiyor birşeyler... Sanki 40 yıllık evliyim, içim geçmiş, yorulmuşum...
Tüm yorumlara açığım, bu yazdıklarım sadece aklıma gelenler. Sorun sevmez güler geçer bir yapım var benim ama artık iyi birşeylerde söylese batıyor. Lütfen kızlar birşey söyleyin, ne yapayım, zamana bırakayım diyorum içim içimi yiyor. Yazdım, çizdim mail attım herseferinde... Dahada anlamıyorsa nasıl ifade edeyim ben kendimi...
Çok uzun oldu biliyorum ama şimdiden çok teşekkür ederim okuduğunuz için...
normalde bukadar uzun şeyleri okuamam ama ilk birkaç cümleyi görünce okumak istedim:) çünkü benmde nişanlıma kırgınlıklarım çok büyük... inan buanladıkların kadar olmasda hemen hemen benzer bazı şeyleri bende yasadım... uzun uzun anlatıp konunu bölmek istemem AMA ŞUNU SÖyleyim ki benmde bi ara içimdeki herşey bitmiş gibiydi gülerek değil ağyarak uyanıordum , çok yorgundum dediğin gibi 40 yıllık evli gibi... evliliğe dair en ufak heycan yoktu içimde...
Yani şuan hangi durumdasın bilmiyorum ama düzeliyorgerçekten seviyorsan düzeliyor.... bende çok yanlşını affettim. bende telefonunda dediğin gibi bazı isimler gördüm... falan filan ama bunlar konusulrak halledilebiliyor enazından bizimki öyle oldu... dedği gibi emirwaki ypmadım mesela silermisin dediim nebiliyim ondan çok şey beklemedim o yüzden hayal kırıklığıda yaşamadım süpriz ypmış yada yapmamış beni sevsin yeter diye bekledim.. kızdığım konularda genelde mail atmadım oturup konustum uuzn uuzn... Ve şuan herşey yoluna girdi. dönem dönem olabilicek şeyler yani bunlar. kendini sevmiyorum yada kararsısızm gibi şartlama biraz daha zaman ver kendine pişman olmanı istemem... tabi yaşayan bilir ama hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?