Nişanlıma karşı duygularım gittikçe köreliyor... Nasıl evleneceğim bilmiyorum :(

selam bana kalırsa bu adam sni eskı kız arkadaşı kadar sevmıyor söledıklerıne bakılırsa adamın senın sevgınle yürüyor bu ılşki sana demişya yüzügü çıkarttırma bana dıye senımı korkutuyo yanı çıkarırsa çıkarsın aaaaa yeter be iyide sabır varmış sende dengesız bir adamı herşeye parlıyan her dakka dıdık dıdık tartışmaya meyıllı bi adamla ömür geçermi saygısıda yok bunun bence ilerde o sevgılerde bıter canım bu adamla mutlu olucagını sanmıyorum yanlış anlamada çocuk gibi yönetıcekmısın onu ömür boyu şuan böle yapıyorsa evlendıgınde tam bir odun olur çıkar bu adam kendı ılışkımden biliyorum tatlım karar senın hanı demişsin sabahları mutsuz uyanıyorum dıye daha şimdiden bunlar oluyosa yol yakınken dön canım u dönüşü yap hemde

evet gerçekten dışardan bakıldığında ufacık şeyler gibi ama yinede insanı çok inciten şeyler. Gerçekten bi yandan sevip bi yandan şikyet etmek çok garip ama bunda yargılanacak birşey yok ... bana çok normal geliyor. Bu iletişimsizlik varsa eğer çıkıp gidiceksin bir süre senin değerini anlasın... ve giderkende söyle bunları oturup konussak bikezde tamam hayatım neden şikyetçisin desen böyle sorun olmazdı diye. ßelki bu şekilde bazı şeyleri konusabilirsiniz. onun seni sewdiğinede eminsin bk sende seviyorsun. ayrıca daha önce nasıldı ? yani bu iş nişana kadar glmiş ...
şuan evli çiftler dicekleridr iyi düşün yada vazgeç diye çünkü onlarda belki bu duygularla evlendiler ama evlenince herşyin farklı olduğunu gördüler. onlarda hakLı tabi aama ha diyincede bitmiyor hiçbirşey

Hissettiklerini kismen o kadar iyi anlayabiliyorum ki...
Esim bitanedir ama gel görki ayni nisanlin gibi ne hediye alir ne sürpiz yapar.
tanisma, söz, nisan, nikah, dügün gecti ve ben esimden bir tek hediye alamamistim...
cok kafama takardim, ayni senin gibi simartilmak ve kadin oldugumu hissettirmesini isterdim.
Insani bunalima sürükleyecek tehlikeli düsünceler gercekten...
Özel günlerimizi hatirlar ama özel hic birsey yapmaz mesela. Normal bi gün gibi gelir gecer...
tartsiyorduk bazen cünkü bu huyu beni mutsuz ediyordu.
Evlendikten sonra Zamanla alistim ama, onun bana verdigi degeri maddi seylerle ölcmemeyi ögrendim.
Onun bana bi bakisi yeter sevgisini anlatmaya, önüme güller hediyeler sermesede.
Bazi insanlarin ruhunda yok romantiklik, bunu kabullenmek gerekiyor.
Onlarin sevgilerini gösterme bicimleri cok farkli, bunu gördügün an diger seylerin eksikligini hissetmiyorsun...

Bazı arkadaşlar ilişkinizdeki tek sorunun, nişanlının romantik olmaması, sana hediye almaması olduğu kanısındalar. Ama şunların da dikkate alınması gerekiyor; nişanlısı bu kıza sürekli "bak böyle yaparsan ayrılırım" tehditleri savuruyor, kendisine bir kerecik adıyla hitap edildiği zaman kavga çıkarıyor, eğer takmayacaksan tek taş almayalım diyor, otoparkta yaşadıkları sorunda chocolatemilk olayı konuşarak halletmeye çalışırken kendisi sürekli kornaya basarak kızı küçük düşürüyor, sonra da annemi alır giderim diyor, günaydın mesajını atan hep chocolatemilk olmasına rağmen bir kere atmadığında trip yapıyor, kızın beğendiği oda takımına sinirlenip gidip en beğenmeyeceği takımlara bakıyor. Yani hep karşı tarafın alttan almasını, fedakarlık yapmasını bekliyor, hatta hala chocolatemilk ona mektup yazmış mı diye posta kutusunu kontrol edip, bulamayınca yazmasını talep ediyor. Yani bu kızın yaptığı romantik davranışlardan mutlu olurken, kendisi aynı tavrı sergilemiyor. Lütfen yazdığım tüm bu olumsuzlukları bir bütün olarak değerlendirin. Herhalde bu ilişkide olumlu yönler çoğunlukta olsa, arkadaş bir çiçek alınmadı diye sabahları mutsuz uyanmaz.

Bir de arkadaşım, daha önce sormuştum ama belki gözünden kaçmıştır, bu konu aklıma takıldı, nişanlının eski kız arkadaşından ne zaman ayrıldığını biliyor musun? Yani siz tanışmadan kısa süre önce mi olmuş bu olay?(Tanıştığınız gün eski kız arkadaşından bahsetmiş ya sana, onun için sanki çok uzun zaman olmamış gibi geldi bana.)

Bende nişanlıyım bizdede buna benzer bir durum var şöyle ki; benimkide eskiden kız arkadaşına çok şey yapmış sürprizler fln ve bana bırak sürprizi birtek doğum günüm yada sevgililer günümde bile yanmda olmadı.evlilik teklifi bile etmedi artk ağzmla istedim.biz zaten evlenmeyecekmiyiz diyor bide ! gerek yok gibi görüyor yani.erkeklerin odunluğu işte yapacak birşy yok mlsf :S sende biraz alttan al canım bnce..çok üsteleme takmamaya çalış.bşka türlü ancak kendini üzersin.yazık olur yani..birde ben nazara çok inanırım dışarıdan ilişkiniz kıskananlar vaarsada bu gibi durumlar yaşanabilir bunun içinde dua edin bol bol..Allah kem gözden sakınsın..

Eğer karakter olarak nişanlınıza güveniyorsanız, evlenilecek bir insan olduğunu düşünüyorsanız bazı beklentilerinizi azaltmalısınız.
İnanın söyledikçe erkeklerde ters tepiyor, karakteristik özellikleri bu.
Size olan sevgisini size alacaklarıyla kıyaslamayın.
Surpriz yapması, sizin için birşeyler yapması elbet guzel ama zaten evlendikten sonra bu durumlar giderek azalıyor :)
Kadınların bakış açısıda değişiyor zaten.
Önemli olan anlaşabilmek, sırt sırta verecek bir yarenle yola devam etmektir.
Bunu gözardı etmeyin.
Söyleyerek ne kendinizi yorun nede onu inada bindirin.
Ne hediyeler alan sürprizler yapan kişileri tanıyoruz, yapmadıkları kalmıyor eşlerine ve eşlerinin arkalarından.

Eski sevgilisini bir daha asla hatırlatmayın ona, ona yaptıklarıyla kendinizi kıyaslamayın.
Aldatıldığı için ayrılmış ondan, bu büyük bir yaradır onun için.
Yaralarını beraber sarmışsınız, tekrar anımsatmanın anlamı yok.

Çok iyi düşünün. Konuşun nişanlınızla; her kavganızda yüzüğü çıkarmakla tehdit etmesin.
Bir erkeğin en kötü özelliklerindendir ayrılığı kolayca ağzına alması.
Bu saydıklarınız elbette çok önemli ama daha önemli meselelerinizi gözardı etmeyin.

yazdıklarını okuyunca kendimde seni gördüm...benim eşimi anlatıyor gibisin.. davranışlar aynı hemen hemen...degişiceni sanmıyorum..oldugu gibi kabul ediceksin onu...yada bitireceksin ben bitiremedim evlendim ..benim eşimde hemen hemen aynı hareketleri yapıyor,telde bana ulaşamasın kıyameti koparır kavga ederiz....ani tepkileri vardır saman alevi gibi parlar..yer ve mekan önemli degildir onun için sinirlendiginde hiç bir şeyi görmez gözü rezileder insanı..sonra gelir özür diler..bazen böyle davrandıgı zamanlarda canımdan bezdirir beni...aramızdaki tek fark ..çok incedir süprizler yapar çicekler alır..yüzüme bakım yapar,kaşkarımı alır saçlarım boyar çocukla ilgilenir bana yardım eder ev işlerinde özünde çok iyidir ama ...herkesin bir iyi birde kötü yanı var işte...

Yalnız burdaki durum çok farklı, konu sahibi arkadaş evlenecekmiş hazırlığı falan yapılmış, nişanlıymış. Öyle alelade bir şey değil yani.. Nasıl kıy sevgiline dini nikah karını aldat tarzı bir şeyle mukayese edebilirsiniz , hem konu bu değil arkadaşın derdi başka bir şey niye bunu ikide bir söyleyerek konuyu başka yerlere çekiyorsunuz, tamam anladı herkes suç olduğunu, bu kadar üstelemeseniz.

Son düzenleme:
Nişanlın bezdirmiş seni bence.. Biraz geri çekil ilgisiz davran "neden böylesin" dediğinde de "içimden böylesi geliyor" de belki biraz tutuşurda seni kazanmaya çalışır tekrar..

ben sizin yazdıklarınızdan hep bi beklenti içinde olduğunuzu farkettim .devamlı süpriz olsun bişiler olsun ister gibi haliniz var bununda sebebi bence nişanlınızı artık eskisi kadar sevmiyo ve tahammmül edemiyo olmanız bence...

Bence sen tamamen eskiye endekslendiğin için bu kadar takıyorsun. Hatta şöyle diyeyim benim sevgilimin benden önce 7 aylık bi'ilişkisi olmuş ayrıl barış toplasan özünde 3 ay anca. Ama gel gör ki ilk kez birine öyle güvenmiş, beklemiş, kız öncesinde başkasıyla sevgiliymiş yine beklemiş falan ne yaparsa kabul etmiş. Ben onu tanıdığımda telefonu 2 dakika geç açmam bile kavga sebebiydi çünkü kız bunu en güvendiği anda aldatmıştı. Yani onun yükünü baya bi'çektim şuan 1 yılı geçti ilişkimiz ve biz başta buyüzden çok bocaladık. Sürekli aklımda o kız tepesine çıkmış yine başının üstünde gezdirmiş diye kıyasladım durdum. Ne zaman artık bu eskiden kurtuldum kafamda ozaman mutlu olmaya başladım.

Eğer kafanda sürekli eskiye yapmış bana yapmamış diye düşünürsen emin ol çok üzülürsün. Bak aslında adam yapıyor ama sen eskiye daha iyisini yapmış mantığıyla ilerliyorsun.
Kırılman gereken noktalar yok değil, haklısın da bazı yerlerde...
Bence sizin biraz durulmanız lazım, nefes almanız lazım. Bi'şeyler üstüste gelince olur arada böyle bi'kafanızı toparlayabilseniz iyi olur şuan inat yapar gibisiniz.

aslında bittiğini sende iyi biliyorsun.belki baskalarından duymak seni desteklemeleri hosuna gitcek,kendini daha iyi hissediceksin. kendini zoraki bi duruma mahküm etmissin..bence kendini sıkma ve bitir bu durumu...ilerde dul olmaktansa simdi ayrılmak daha iyi...simdiden böyle hissedersen yolun basındayken,nasıl bir ömür katlanabilirsin ki bu duruma... yazık etme kendine derim...Rabbim yardımcın olsun

yaklaşık 1,5 sene civarında olmuş. illa ne zaman ne zaman diye ısrar etmedim ben ama facedeki eski yazışmalarına baktığım zaman 3 yıl bitmiş gibi. 1,5 sene tamamen ayrılmışlar ondan önceki zamandada sorunlar varmış, yada ayrılıp barışmışlar mı bilemiyorum ki...

dediğiniz kitabı mutlaka okuyacağım. ama ben imkansız şeyler istemiyorum, sevdiğim insan tarafından tutulmak savunulmak değer görmek istiyorum, onu hiçbirzaman değiştirmeye çalışmadım, aksine kafama yatan yerlerde ben bakışaçımı değiştirdim. doğru söylüyorsunuz, hangi tür erkek modeli olduğuna karar vermek lazım. nişanlımın savunmasıda şu, o insana açıklama yapmak zorunda değilim zaten çocuk gibi birisi ne açıklama yapıcam ne söylerse söylesin. ama işte o iş öyle değil, herkes haddini bilecek eğer ben onun ilişkisine böyle laubali karışmıyorsam onunda benim hakkımda öyle konuşmaya hakkı yok. ben buna çok sinirlenmiştim.. ama şuna da karşıyım, elbette ben onu böyle kabullenirim ama beklentilerimdende tamamen vazgeçememki. bu durumda oda beni değiştirmiş olmazmı? fedakarlık yapmak lazım, orta yol bulmak lazım sanırım...

Burdan anlatabildiğim kadarıyla böyle düşünmüş olabilirsiniz, elbette saygı duyuyorum. Ama benim yaptıklarım karşısında beklentilerimin fazla olduğunu düşünmüyorum. Ki elbette beni mutlu edicek, önem vericek, değer verdiğini göstericek, bir kadın olarak şımartıcak... Yoksa neden benim hayatımda var... İstediği zaman gerçekten mutlu etmesini biliyor, bir bakışı bir gülüşüde yetiyor. Sormuşsunuz neden evlenme teklifi bekliyorsunuz diye... Eski kız arkadaşına nasıl evlenme teklifi ettiğini anlatmıştı, elbette beklerim. Nişan yüzüklerimizi alırken pırlantayıda alalım babam onuda taksın demişti, babanın takacağı tek taşı ne yapayım ben istemiyorum dedim bende. Ben anladımm tamam o zaman demişti. Bu bizim aramızda birşeydi, o yüzden bir teklif bekliyorum. Yoksa düğün salonumuz tutuldu, eşyalarımız alındı... Sizin için 14 şubat önemsiz olabilir belki, benim içinde diğer günlerden farkı yok. Ama adı sevgililer günü, benimde sevgilim var, neden özel olmasın ki?? Evleniyorum, sevdiğim için evleniyorum. Ama bu günler birdaha gelmicek, o yüzden her anımızı dolu dolu yaşamak istiyorum...

Bir kere ağzımdan kaçırıcak oldum, beni onu sevdiğinin onda biri kadar seven diye, daha cümlemi tamamlayamadan sinirlendi bağırdı çağırdı. Ben kimseyi böyle sevmedim, yeminler ediyorum daha ne yapayım nasıl göstereyim bilmiyorum ki, en değerlimsin falan filan... evet gerçekten parlama huyu çok kötü, bende düşünüyorum hep böyle idaremi edicem diye, ki bu insan benden 5 yaş büyük :) gerçekten bundan bi kaç hafta önceye kadar aşkla uyanırdım, kalbimin üstünde o varmış gibi. ama şimdi çoğu zaman stresli uyanıyorum

Gerçektende öyle, bazen ufak bir söz bir davranış çok üzüyor. Eğer önümüze bir sorun çıkarsa gelecek günlerde yani yeni bir gündem olursa, ki bence olur konuşacağım. Bizim ilişkimiz çok uzun süreli değil zaten, 7 aya yakındır birlikteyiz 4 aydırda nişanlıyız. Başlarda çok karışmazdım, telefonuna falan bakmazdım. Nişan zamanı öğrendim birçok şeyi, ondan sonra öğrendim. Ondan sonra hiçbir gizlisi saklısı olmadı benden. Beni başlarda etkileyen şey değer verdiğini göstermesiydi. İlk buluşup konuşacağımız gün (önceki gün yurt dışından gelmişti, ertesi gün buluştuk), bana yurt dışından şerbetli tatlı getirmişti. O kadar etkilenmiştimki... Daha sonra, bir iki ufak hediye magnet falan birsürü birşey... Tatlı dersin, maddi bir değeri yoktur ama bu adam beni düşünüp yurt dışından getirmişti, çok büyük bir değer var ortada... Ben bu değerin gittikçe azalmasından şikayetçiyim zaten... aynen ha diyince bitmiyor, çünkü ortada sevgi var. ona bakınca içim eriyor adeta, çok büyük bir ten çekimi var. gülüşü, yemek yemesi bile kendine aşık edici... birde şu kavgalarımız olmasa...

Tabi canım orası öyle, farklı şekilde gösteriyorlar belkide, ama bana yetmiyor demekki. Çünkü istediği zaman her istediğini gerçekleştirebiliyor. bu ilişki ikimizinse elbette önceliklerimiz tamamen aynı olmaz, ama yinede benzer olabilir, yada birbirimize uyum sağlayabiliriz. işte birde bana eski ilişkisini anlatmış olmasının verdiği dürtü var. demekki isterse öyle romantik olabiliyor... benim neyim eksik diye düşünücek oluyorum, ama eksiğim yok fazlam var. var ki bu adam benimle evleniyor, ama o zamanda istediğim değeri şekille göstersin istiyorum...

Hah, varya öyle güzel yazmışsınki ağzın bal yesin. Çok güzel anlatmışsın içimdekileri. Yani tek biri olsa gülüp geçerim ama ben sevdiğimi birazcık fazla şımartmışım sanırım. Ben sürekli şımartıcam, o kızıcak bağırıcak vs vs... Yoksa, çiçek almadı şunu unuttu diye şımarıklık yapıp ilişkimden şikayetçi olucak değilim... Yukarıda yazdım canım 1,5 yıl civarı sanırım, ama ilişki daha önceden çatlamış.

Kendini bir çıkmazda gibi hissediyorsun, seni anlıyorum. Sevmişsin, evlilik yoluna girmişsin ama karşındaki insandan emin olamıyorsun. İlk birkaç ay her ilişkide güzel geçer, canım cicim zamanlarıdır, insanların aşktan gözü bir şey görmez. Ama sen yedi ay gibi bir sürede "acaba" sorusunu sormaya başlamışsın. Erkek arkadaşın çoğu zaman fevri davranıyor ve kendini çok önemli, çok değerli, vazgeçilmez görüyor -ki bunu sen de söylemişsin. Evet, insan sevdiğine kendini değerli hissettirmeli ama buna nasıl karşılık verildiği de önemli. En doğru verecek kişi yine sensin. Nasıl bir yol izlemen gerektiğini de yine sen bilirsin. Daha önce bir yorumunda söylemiştin, iyi zamanlarda herkes iyi. Önemli olan bir sorun olduğunda nasıl davrandığı ve hatta neleri sorun ettiği. Senin burada anlattıklarından, küçük şeylerden sorun çıkarabilen bir insan profili oluştu kafamda, bunları daha önceki yorumlarımda da belirtmiştim zaten. Elbette insanları olduğu gibi kabul etmek lazım ama, onları o halleriyle kabul ederken kendimizden kaybedeceksek bu adil olur mu? Eğer fedakarlık yapılacaksa, bu karşılıklı olmalı. Nişanlının sevdiğin yönlerini, sevmediğin yönlerini, kendi hislerini, her şeyi kafanda ölç tart. Evliliğinize daha birkaç ay var, ilişkinizin gidişatını, nişanlının davranışlarını iyi gözlemle. Diyeceğim o ki, çok iyi düşün.

Son düzenleme:

Olabildiğine alttan almaya çalışıyorum, almadı almasın beni seviyor ya mantığıyla ilerledim ama adamın cümleleri gittikçe ağırlaşmaya başladı. Tabi nazara çok inanıyoruz bizde, çok fazla çok iyi geçiniyoruz çok mutluyuz demedik (ki çok mutluyduk) nazar değmesin diye. Hani uzaktan bir bakıyorum nişanlıma, birçok kız hiçbirşey almasın benimle olsun der. Çünkü, eski kız arkadaşının babası bile aradı, yok işte kız yemek yemiyomuş bilmemne. Tabi bilmiyorlar kızlarının başka bir adamla yattığını. Nişanlımda, ben artık nişanlandım yakında evleniyorum benim xxx e karşı sorumluluklarım var dedi. bunuda bana anlattı, sağolsun saklamıyor. Evet kıskanan çok fazla, kendi akrabalarımdan bile, chocolatemilk bu çocuğu nerden bulmuş nerden bulmuş böylesini diyenler oldu düşünün yani... Amin arkadaşım inşallah, Allah hepimizi kem gözden fesat insandan sakınsın...

HAyır hayır nişanlımı elbette çok seviyorum hala seviyorum ama bazı davranışlarına tahammül edemiyorum doğru. Sevdiğim kadar değer görmek istiyrum çünkü...

Nişanlın bezdirmiş seni bence.. Biraz geri çekil ilgisiz davran "neden böylesin" dediğinde de "içimden böylesi geliyor" de belki biraz tutuşurda seni kazanmaya çalışır tekrar..

Bazen oluyor böyle, içimden gelmiyor istemiyorum diyorum, oda üzülüyor anlıyor. O anki sorunumuz hallediliyor bir daha karşımıza çıkmıyor ama sonra başka bir sorun çıktığında yine aynı... Nasıl baş edicem bu çocukla bilmiyorum ki...

Arkadaşım yorumuna 10 numara 5 yıldız veriyorum. Düğün salonum tutuldu, eşyalarım alındı, nişanım takıldı, dahada önemlisi kavgada etsek mesela ev bakaya gidiceksek tartışmışta olsak "hadi şu eve gidipte bakalım" diyor, yani kavga ettik evlenmekten vazgeçtim gibi bir durum yok. Bunu söylüyorumki imam nikahıyla ilgili yazan arkadaşımız ilişkimin ciddiyetini anlasın. Ayrıca bizim nikahımız aile içinde oldu. Şahitler aile büyüklerimizdi. Rahatca ilişki yaşamak için, yada birilerini aldatmak için, gizli saklı kıyıda köşede okunmuş bir duam yok Rabbime binlerce kez şükür ki... Zaten tek bir yorum yazdım ben, oda şakayla karışık. Onun dışında konu çok başka yerlere gidecekti. :) çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Ben bunları anlattım ama nişanlım sadece elbette bunlardan ibaret değil. Bende ne zaman bulaşık yıkasam gelir, ben köpüklerim o durular. Yada bişi ütülücekse, sen otur der gömleğini ütüler. Yemeği beraber hazırlarız, ders çalışmaktan sıkıldıysam saat kaç olursa olsun ararım, gelip alır, kahve içmeye gideriz, dürüm yemeye gideriz vs vs... En güzel huyuda, eğer bir şey için tembihlediysem, bak şöyle şöyle olmalı diye, başkasının yanında sanki kendi düşüncesiymiş gibi söyler. Şöyle şöyle yapıcaz en mantıklısı o, der. Ama işte hep mücadele ediyorum, evet kazanıyorum ama daha ne kadar böyle mücadele ederek sabrederim bilmiyorum ki :26:

Haklısınız, nişanlım gerçekten evlenilicek bir adam. Yıllarca tek başına bekar hayatı yaşamış, ama hiç bozulmamış. Elbette arkadamdan iş çevireceğine bana birşey yapmasın. Ama, bilirsiniz biz bayanlar için hayatımızda birtek eşimiz vardır, onun dışında başka bir erkek olması ihtimali yoktur, yada oyun çevirmeyiz, ne oyunu çevireceğiz ki herşeyi zaten eşimize danışırız.. evimize bağlıyızdır, açıkcası biri nişanlım hakkında birşey söylesin dünyayı yıkarım ben. bende karşılığını bekliyorum tabiki... akmasada damlıyor diyelim :)

Eski kız arkadaşını hatırlatmak istemiyorum elbette. İlişkinin en başında dedimki, geçmişine dair bir söz bir foto bir msj ne varsa sil at yok et, bana gösterme konu kapansın gitsin. Ama yapmadı, hep karşıma çıktı. Maillerini mesajların ben sildim, şimdi diyeceksiniz neden maillerine baktın diye, Rabbim öyle büyükkü kendi kendine önüme geldi resmen... Evet, yüzük çıkarma tehditi çok kötü gerçekten, yalnız şunun çok iyi farkında. O bunu sözde söylüyor ama ama ben çıkartırsam parmağımdan bir daha geri dönüşü olmayacak.. Bunu onada söyledim, senden ayrılma ihtimalim var ama aldatma ihtimalim yok diye...

Başlarda yoktu işte, umrumdada değildi. Ama zaman geçiyor adam hala aynı adam, bu benim evleneceğim kız diyip içinden gele gele çöp almadı. Yılbaşında küpe aldı, ama onunda tartışması kurban bayramında olmuştu zaten. Ben hayatına girem tüm insanlardan dha çok değer verdim ona, gözle görülücek kdar mutlu benimle, ailesi bile görüyor. Bunu ona söyledim, kendisini aldatan yaptıklarından memnun olmayan onun için ta dünyanın ömür ucuna giden adam benim için neler yapmazdı, bu yüzden beklentim büyüktü senden dedim. Siz ne güzel, geçmişi silmişsiniz ama ben silemiyorum işte. Kız yurt dışına gittiğinde harçlığını bile bu yollamış, bu kadar ince düşünen insan bana neden birşey yapmıyor.. biz onunla evlenicez insan daha fazlasını yapmazmı, ama ben çöp görmedim diyorum :) yapıyor ama, kardeşim bile dalga geçiyor resmen, yani ben onun kız arkadaşı değilim ki, oda liseye giden baba harçlığıyla geçinen birisi değil, dünyanın maaşını alıyor yıllardır tek başına. Ama işte mal mülk önemli değil demekki içinden gelmiyor bir arkadaş yazmıştı şimdi birşeyler yapsa bile acaba kendi içinden gelerek mi yapıyor yoksa ben istediğim için mi diye gelicek aklıma

Yok canım biten birşey yok, yavaş yavaş incelmeye başlıyor. Nişanlıma göre hiçbirşey yok, barıştık iyiyiz. Ama işte bunlar benim içimde kaldı hep... HErkes öyle diyor, dul olmaktansa şimdiden ayrıl diye... Diyorum ya daha üni son sınıftayım daha mezun olmadan taktım onun yüzüğünü, sırf sevdiğim için aşık olduğum için...

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

Evet gerçekten sevdim, onun canı acıdıdğında benimki daha çok acıdı, o işten gelip yemek hazırlamayla uğraşırken kendi evimde annemin yaptığı yemek boğazımdan geçmedi.. ne zaman ihtiyacı olsa bebek gibi ilgilendim. ilk başta çok emindim aklımda bir soru işareti bile yoktu, ama bekledim işte hep bekledim.. alır yapar eder dedim, zamanı yok dedim anlayışla davrandım ama yavaş yavaş suistimal edildim sanırım. Aynen öyle, önceleri şakayla karışık kıskandım falan dediğimde (ki o zaman yeni yeni birlikteydik ve baya çekiniyordum ondan), bana güveniceksin güven yoksa bu iş olmaz diye parlamaları vardı. SOnradan ortaya çıktıki o zamanlarda başka kızlarla mesajlaşmaları olmuş, bu yüzden kendini eksik hissettiği için üste çıkıyormuş. Duruldu artık, yok öyle başkası falan, dikenli tellerle çevirdim adeta onu :) o insanlarlada hep saçma sapan konuşmuş zaten, geyik falan... o günlerden sonra zaten düzeldi. Aynen öyle, ben onu her haliyle kabul ettim, her konuda anlayışlı davrandım çünkü ne demek istediğini bile bile yukarda allah var nasıl başka yerlere çekerim davranışlarını, nasıl haksızlık ederim ona... ama artık sınırlarım zorlanıyor gerçekten... evet iyi düşünmemiz lazım, bugün işi erken biterse gelip alıcakmış beni. yanıma gelip sarılıp öptüğünde tüm herşeyi unutuyorum, ama sonra o büyüden kurtulunca yine sarıyor bu düşünceler beni :26: çok iyi düşünmem lazım biliyorum, çok teşekkür ederim ilginiz için yorumlarınız için, Rabbim kimseyi böyle sıkıntıya düşürmesin, sevdiğiyle sınamasın, ilişkisiyle sınamasın...

ya yazınızdan bağımsız bir şey dikkatimi çekti sabahları kötü uyandığınız dile getirmişsiniz sürekli tartışmanızdan falan bahsetmişsiniz de çizelgenizde ise açık net büyük harflerle HUZURUM yazmışsınız, ne büyük bir çelişkidir bu!

Kimseyi zorla degistiremezsin karakter daha cocukken yerlesiyo insana..MADEM daha evli degilsiniz iyi düsün kararini öyle ver cnm..Sonra cok gec

oluyo daha cok üzülüyo insan

çizelgeyi oluşturduğumda öyle yazmıştım, şuanda ise stresli uyanıyorum. konuyu açmadan önce çizelgemimi değiştirmeliydim?? arkadaşım başka yerlere takılmayın lütfen, sayfalarca yazı yazıldı burda hiçkimsede ordaki huzurum ismine takılmadı. ayrıca çelişki falan yok ortada, eğer o insan benim hayatımdaysa elbette beni huzura, sevgiye boğacak. şuanda bazı sıkıntılarımız var ve benim kafa karışıklığım var sadece. ünleminize dikkat ettmenizi rica ediyorum.

Son düzenleme:
Kimseyi ilgilendirmez ne zaman dini nikah kıydığınız vs.
Suç denebilir ama dini nikah kağıt üzerinde kanıtlanabilir bir şey değil.Kime göre neye göre suç herkesin kendi hayatı !

Konuna gelince , nişanlın seni hayli yıpratmış.
Benim fikrim bu şekilde devam ederken evlenirseniz sağlıklı bir evlilik olmaz.
Sana çok değer veren bir adam değil bu,
çok iyi düşün evlilik kararını.
Hiçbir şeyin sonu değil ayrılık ama evlenip ayrılmak çok zor.
En başta "acıma" duygusuna yenilme.
Her seferinde duygularınla oynamasına izin verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…