kızlar biraz uzun ve olayın şokuyla yazıyorum. yanlışım olabilir. ben öğretmenim ve 1ay sonra düğünüm var. bizim okulda başka bi öğretmen evli 3çocuk babası bi adam sorunum. çocuklara peygamber efendimizin hayat ile ilgili yarışma yaptırılıyo bu adam ilgileniyo ve her öğretmenden soru çıkarılması istendi. tabi kitabı almamız gerekiyodu. kitap 10tlymiş. bana bişe demedi. bi arkadaş verirken öğrendim paralı olduğunu vermek istedim. size hediyem olsun dedi. bende tamam dedim. çünkü adam namazında niyazında Allah rızası için yapıyodur dedim. bu şahıs başka bi okula müdür yardımcısı olarak gitcek diye dün öğrenciler bunun için ağlıyodu. bu hocada beni çağırdı. çocuklarla konuşmam için. neyse sınıfı susturdum ben dersim bitti eve geldim. aklıma da geldi niye beni çağrıyo diye rehber öğretmen dururken sonrada kendime kızdım niye art niyetli düşünüyorum diye. olay burdan başlıyo. az önce aradı beni söyledikleri aynen şöyle: hocam rahatsız ettim sizi dün dersten sonra göremedim sizi dersten çağırdım hakkınızı helal edin dedi. bende dedim önemli değil hocam dedim. o arada gitceğinden faalan bahsetti. size söylediklerim aramızda kalsın dedi. yüz yüze konuşmak isterdim ama okul ortamını biliyosunuz dedi. bende sandım idareyle ilgili konuşcak diye. tabi hocam aramızda dedim. o arada lafı uzattı. yanımda kim olduğunu sordu. bende dedim kimse yok. beni nasıl tanıyosunuz dedi. bende kişilik olarak tanımıyorum ama işinizi seven bi öğretmen olarak gördüm dedim. sonra ben sizi şefkat duygusuyla sevdim falan dedi. en son olarakta ben sizden etkilendim sizde benden etkilendiniz mi dedi. hiç bişe diyemedim sadece sizi iş arkadaşım olarak gördüm başka bişe düşünmedim. nişanlı 1ay sonra düğünü olacak biri olarakta farklı düşünemezdim dedim. keşke fazlasını söyleseymişim içimde kaldı . sorun şu ki bu adam nişanlımın okuluna gidiyo müdür yardımcısı olarak. söylesem kesin adamı öldürür. söylemesem içim rahat değil her gün o pisliğin yüzüne bakacak. ne yapacağımı şaşırdım kaldım. gitmese ben yüz yüze gelecem adamla. üstelik oğlunun dersine de giriyorum off ya napacam ben?
Eyllden bu yana çalışıyorum.
Toplamda 5i geçmemiştir konuştuğum. Oda çocuğuyla ve okulla alakalı durumlar.
Çocuğunun biri öğrencim diğer ikiside bizim okulda ve bugün telefonda söyledi.
kitap hediye ederek ne yapmaya çalıştığını ben bilemicem.diğer öğretmenlerin dikkatini çekmedi çünkü kimse duymadım hediye ettiğini.
Cesaretini bilemicem. Çünkü o fırsati ben vermedim. Ama gözü kararmış olması da başka okula gideceğindendir.
daha önce niye bişe yapmadığını bilmiyorum. Çünkü hiç konuşmadığım bi adam ve kişilik olarak tanımıyorum.
Aynı gün kitap hediye edip benden daha samimi arkadaşları dururken rehberlik hocamız dururken beni çağırması saçma değl mi. Bundan dolayı düşündüm. Oldu mu! Sizi tatmin etti mi? Ettiyse susun etmediyse de saçma sapan yorum yapmayın lütfen...
Ben zaten bu olaydan önce hoşlanmadığımı söylemiştim. Şimdi söylersem herşey daha kötü olacak düğüne 1ay kala. O yüzden bi daha rahatsız ederse söylicembak diyelim ki bu adam o okula gitti ve kocanla arası iyi, ayyy Allah korusun evinize falan davet ediyo. senin bi yanlışın yok burada, bunu nişanlına söylemelisin bence olayı daha yumuşatarak. nabza göre şerbet ver. hoşlanmadım açıkcası bana karşı tavırlarından falan de. olayı sonradan söylemek zorunda kalırsan, bi de niye bunca zaman söylemedin diye sen suçlu olursun
Bende yoktu numarası. O da idareden aldığını söyledi. Onu almak o kadar kolay ki bin bir türlü bahaneyle alabilir numaramı.Yerinizde ben olsam anlatmazdım nişanlıma. Anlattığınızda o adamın kim olduğunu bilecek, aynı okulda olacaklar birde yani çok kötü olur. O oğretmen nişanlınızın okuluna gittiğinde sizin nişanlınız olduğunu bilmeyecektirde zaten. Yani kötü olur birbirlerinin kim olduklarını bilirlerse.
Söylemezseniz nişanlınız bilmez bu olayı. Bilmesinede gerek yok çünkü adam başka okula gidiyomuş zaten, sizin yanınızda olmayacağına göre bir sorunda çıkmaz ortaya. Birbirlerini tanımazlar yüz yüze baksalarda.
Ama numaralarınız neden birbirinizde var onu anlayamadım.
Evet ben de dünden bu yana bunu düşünüyorum. Artık kimseye güvenim kalmadı benim. Hele dünden sonra hiç güvenim kalmdı.arkadaslar inan soklardayim suan artik soyliyecek kelime bulaniyorum biraz once adetimle ilgilu bir konu arastiriyordum neler okumadimki 17 yasindaki kiz sevgilisiyle yaptiklaribi anlatiyor burda namuslu gorunn adam serefsizlik adilik yapiyor viz nrreye gidiyoruz namus kaframimizi bu kadarmi kaybettik Allahim sen bizi affet
gerçek hayatta da haddini bildiririm. Ama dün böyle bişe başıma ilk defa geldi ve şok oldum ne diyeceğimi bilemedim.Surda tanimadigin bi insana 2 satir yorum yapti diye , hosuna gitmeyen seyler soyledi diye bu kadar kaba davraniyosan gercek hayatta da kolay kabalasan biri olmalisin
Adam sana bu kadar yanlis bir hareket yapmis digru durust cevap verememissin, ilginc,
Demekki neymis oyle nette tanimadigin birine "susun, sacmalamayin ....." filan gibi konusmak kolay da gercek hayat oyle degil,
Burda herkes yorum yapmakta ozgur, ben sadece fake mi acaba diye sordum, vede mantikli seyler soyledim, soru sordum, hakaret de etmedim, sert sozler de soylemedim
Neyse ya , banane naparsan yap
Canım çok yakın 2arkadaşımızla paylaştım biri nişanlımın okulunda. İkisi de deme dedi. Nişanlımın okulundaki arkadaşta ben onu idareden uzak tutarım dedi. Ya da bi işi düştüğünde diğer arkadaşlara yönlendirim dediCanim ben normal sartlarda soylederdim fakat zaten dugununuze kisa bir sure kaldi ve streslisiniz. Nişanlinida en iyi sen taniyorsun. Sonradan ogrenmesi mi daha iyi simdi senin soylemen mi daha iyi buna karar vermelisin.ben kesinlikle sôylerdim ama.
Ya bi de burda dışardan gelen öğretmenlere öyle bi gözle bakıyolar ki. Normalde çok namuslular nişanlımın elini tutmam bile ayıp. Ama onların bu yaptıklarında bişe yok.Peygamberin hayatıyla ilgili yarışma Düzenle sonra evli barklı halinle git milletin nişanlı kızına asıl, iğrenç pis yaratık!!! Nişanlınıza söylersen bence çünkü bu adi Yaratıklar ancak korktuklarından utanırlar!! Milli eğitim ne hale geldi be, Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz
kızlar biraz uzun ve olayın şokuyla yazıyorum. yanlışım olabilir. ben öğretmenim ve 1ay sonra düğünüm var. bizim okulda başka bi öğretmen evli 3çocuk babası bi adam sorunum. çocuklara peygamber efendimizin hayat ile ilgili yarışma yaptırılıyo bu adam ilgileniyo ve her öğretmenden soru çıkarılması istendi. tabi kitabı almamız gerekiyodu. kitap 10tlymiş. bana bişe demedi. bi arkadaş verirken öğrendim paralı olduğunu vermek istedim. size hediyem olsun dedi. bende tamam dedim. çünkü adam namazında niyazında Allah rızası için yapıyodur dedim. bu şahıs başka bi okula müdür yardımcısı olarak gitcek diye dün öğrenciler bunun için ağlıyodu. bu hocada beni çağırdı. çocuklarla konuşmam için. neyse sınıfı susturdum ben dersim bitti eve geldim. aklıma da geldi niye beni çağrıyo diye rehber öğretmen dururken sonrada kendime kızdım niye art niyetli düşünüyorum diye. olay burdan başlıyo. az önce aradı beni söyledikleri aynen şöyle: hocam rahatsız ettim sizi dün dersten sonra göremedim sizi dersten çağırdım hakkınızı helal edin dedi. bende dedim önemli değil hocam dedim. o arada gitceğinden faalan bahsetti. size söylediklerim aramızda kalsın dedi. yüz yüze konuşmak isterdim ama okul ortamını biliyosunuz dedi. bende sandım idareyle ilgili konuşcak diye. tabi hocam aramızda dedim. o arada lafı uzattı. yanımda kim olduğunu sordu. bende dedim kimse yok. beni nasıl tanıyosunuz dedi. bende kişilik olarak tanımıyorum ama işinizi seven bi öğretmen olarak gördüm dedim. sonra ben sizi şefkat duygusuyla sevdim falan dedi. en son olarakta ben sizden etkilendim sizde benden etkilendiniz mi dedi. hiç bişe diyemedim sadece sizi iş arkadaşım olarak gördüm başka bişe düşünmedim. nişanlı 1ay sonra düğünü olacak biri olarakta farklı düşünemezdim dedim. keşke fazlasını söyleseymişim içimde kaldı . sorun şu ki bu adam nişanlımın okuluna gidiyo müdür yardımcısı olarak. söylesem kesin adamı öldürür. söylemesem içim rahat değil her gün o pisliğin yüzüne bakacak. ne yapacağımı şaşırdım kaldım. gitmese ben yüz yüze gelecem adamla. üstelik oğlunun dersine de giriyorum off ya napacam ben?
Yakın arkadaş olamayacak kadar zıtlar canım. Onu biliyorum. Arkaadaşlarımda dedi anlatırsan o yanına bırakmaz olay büyür dedi.Ben olsam soylerdim yarin birgun bide cok yakin arkadas olurlar hergun karsilasmak zorunda kalirsin.
nisanliniza soylerseniz oda tedbirini alir gidip adami öldurcek kadar sinirliyse nisanliniz orasini bilemem tabi
Sevmediğimi söyledim. Şimdi söylersem pazartesi salı bizim okulda o adam. Nişanlımın gözü arkada kalırÜstün körü anlatsanız mesela..Sanki ilgisi farklı pek tekin gibi gelmiyor bana deseniz olabilir.
Bu şekilde sadece bir gözlem gibi anlatırsanız gidip adamı dövmez herhalde hani
Rahatsız ederse söylemeyi düşünüyorum. Nişanlım konu böyle olursa aklı selim davranamaz. O yüzden anlatamam.zaten masum bişe değil ki. Evde eşi çocuğu varken neresi masum bunun. Üstelik mutlu bi evliliği olduğunu söylerken.Valla iki ucu b.klu değnek...
Etkilendim metkilendim ayağına masumlaştırmıyorlar mı sinir oluyorum...
Öyle hissetmesine etkilenmesine kimse bir şey diyemez ama iyi niyetli biri kalkıp da bunu söylemez yani sizin nişanlı olduğunuzu bile bile.
ben olsam nişanlıma hiçbir şey belli etmem söylemezdim, bir daha da o adamla muhatap olmazdım..adam kalkıp da nişanlınıza ben senin nişanlına yan gözle baktım diyecek hali yok. Bu olayı sizden ve ondan başka bilen biri yoksa tabii.
Ya bir de nişanlının kulağına giderse diye de düşünmeden edemiyorsunuz tabii ama eğer nişanlınız aklı selim sağduyulu davranabilecekse ona söyleyin baştan mesafesini ona göre koysun...yani bildiğini de belli etmesin yüz göz olmaya gerek yok böyleleri ile. Pislik ya bir de dindar olacak..
İşte tamda bu yüzden söylemek istiyorum. Ama nişanlım gidip konuşursa adamla olay büyür. Ve iftira atıyo dese çevreye kimseye kanıtlayacak bi durumum yokCanım bence anlatmak zorundasın erkekler bu konuda çok gururludur başkasından ogrenirse cok sorun olabilir.. bide o insanda nisanlinizi öğrenince nisanliniz bu durumda ne duruma düşecek bi düşünün bilmeye hakkı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?