Canım aslına bakarsan medeni durumunun değişmesinden ziyade tayinini düşünmene çok şaşırdım.
Bu bakımdan seni takdir mi etmem lazım bilemedim.
Evlilik yaşamadığın halde eşinden boşanmış bir hanım olacaksın, zor bir durum.
Yıllarca görüşmüşsünüz, bir insan bu kadar kısa sürede değişemez ki.
Sonuçlarına katlanacak olan kişi sensin tabii karar senin ama bence hemen boşanmayı düşünme. Konuş, olmadı aile büyüklerinden aklı başında birisi eşinle konuşsun.
yani cok üzüldü tabiki bende öyle ve atlatacağımı hiç zannetmiyorum sanırım ömür boyu onu sevicem ve unutmıcam.
mantığım ve ailem olmaması gerektiğini söyledikçe ben beni yiyordum
böyle gerekiyordu
Takdir ettim seni. Ben çok duygusal bir insan olarak böyle bir karar alabilir miydim bilmiyorum. Ama seni bu duruma getirebildiğine göre çok zorlamış olmalı...
iyide madem huyu öle 7 sene çıkmışsın anlamadın mı şimdi ne değişti anlamadım .. bence ayrılmazsın sen ondan oda onu bildiği için sana kötü davranıyor . kaybetme korkusu olsa böle yapmaz ...
Boşanmak o kadar basit birsey degil canım. Onsuz gittigin yerde mutlu olacagina inaniyorsan ayril.ama cevre baskisinida unutma.bende doguda yasiyorum ve cok iyi bilirim...
Cok yanlis düsünüyorsunuz, siz suan kanunlar önünde resmi nikahli görünüyorsunuz, yeni cikan yasaya göre bosandiginiz takdirde nüfusunuzda bekar yazacaktir fakat nüfus kütügünüzde dul olarak kayitli olacaksiniz.. Evli olmak icin illa ki davul zurna olmasi gerekmez öyle olsa idi eger kimse resmi nikah yapma geregi duymazdi..
Anliyamadim, dul olunca ne oluyor? Artik "kötü" kadinmi olunuyor? Asla tekrar evlenemiyecekmi? Gerçekten burda yok nisanli, yok evli, yok dul kalacak tartismasi ne saçma. Burda insan derdini anlatiyor, hayati söz konusu, siz neyi konusuyorsunuz.
Konu sahibini yardim edecek laflariniz yok ise, sadece yadirganma var ise, bence hiç birsey söylemeyin daha iyi.
eğer eşin olmadan da yapabileceğine inanıyorsan ve içindeki istek tamamen bittiyse yapma bunu kendine boşan..daha huzurlu olacağına inanıyorsan..dünyada boşanan ilk kişi sen değilsin son da olmayacaksın..önemli olan bunu isteyip istememen..biz sana ne desek boş..yok dul yazcakmış yok bekarmış..yok nikah niye yaptınmış..herkes senin yaptığını yapıyor eş durumundan gelebilmek için sen buna takılma..o yüzden sadece ne istediğini iyyice tar düşün taşın..boşanınca iyi hissedecek misin ?
Bu evlilik sadece kağıt üzerinde. gerçek bir evlilik yaşanmamışsa zararın neresinden dönersiniz kardır.nikahtan sonra gerçek yüzünü göstermiş ama daha da ileriye gitmesi için düğünün yapılması ve aynı evi paylaşmanız lazım.seviyorum diyorsuz ama saygısız bir adam sonunda kendinden nefret ettirmez mi? Ben sizin yerinizde olsam yol yakınken ayrılırdım...Allah, en doğru kararı vermeniz için yardımcınız olsun...
bu dönemde bu sorunlar kafanı bu kadar kurcalıyorsa evlilikten sonra daha da kötü bir hal alacaktır.ben etrafımda yeni evleneceklere hep şunu söylüyorum kafanızada bir tane bile soru işareti varsa evlenmeyin.çünkü evlenince hiçbirşey daha iyi olmuyor aksne yaşam mücadelesi eklenince üzerine işler daha da karışıyor.iyi düşünün evlenince ayrılmak şuan karar vermenizden milyonlarca kat daha zor.