• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımdan ayrılmak...bugun karar vermem lazım:(

elaboncuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
57
0
36
Diyarbakır
kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. öncelikle baştan anlatmaya başliyim. nişanlımla 7 sene süren bir ilişikimiz oldu ve nişan kararı aldık. ardından ben, okul tayinimi hızlandırmak amacıyla bu temmuzda nikah kıydık. daha düğün falan olmadı. ama n,kahtan sonra bana karşı davranışları cok değişti. yani onda bir sinir problemi var ve bunu çözemiyor , sinirlenince bana ağzına geleni söylüyor hakaret vb., ama iyiyken de çok iyi melek gibi davranıyor ve bu iyi tarafını gördükçe ondan vazgecemiyorum onu seviyorum çok. kötü tarafını gördükçe de sinir oluyorum ben naptım diyorum.

acele karar vermem gerek, cünkü atama oldu ve eger ayrılma kararı alırsam benim hemen yarın boşanma dilekçesi sunup bu atamayı iptal ettirmem ve eski okuluma devam etmem lazım(ben doğuda görev yapıyorum).

yani ya bu yola devam ya da bitti deyip boşanma dilekçesiyle eski görev yerime dönmek...

çıkmazdayım arkadaşlar günlerdir kafayı yicek gibi oluyorum. ayrılamıyorumda devam da edemiyorum:(( ben napıcam??

bunun kararını birtek sen verebilirsin kendini yaşlandığında onun yanında görebiliyorsan devam et yok yapamıyorum diyorsan ayrıl
ama bence böyle bir kararı bir günde alma

öncelikle şunu belirtmek isterim siz nişanlı değil evlisiniz bariz karı kocasınız ister yatağa girin girmeyin resmi olarak evli bir bayansınız
evlilik sadece tıngırmıngır düğünde oynamak değildir
nişanlıyken acele edip nikah yapmak en büyük hata zaten

ama aynı evde yaşamadığınızı şahitlerle falan kanıtlarsanız nikah iptali yapabiliyorsunuz bildiğim kadarı ile
rapor falanda istiyorlar savcılıktan bekaret raporu
bu şekilde nikahı iptal ettirebilrsiniz hiç evlenmemiş olursunuz

ama olmazsa
boşanıp
boşanmış bir kadın olacaksınız ister yaşayın aynı evde ister yaşamayın :(
üzüldüm adınıza

Bir günde alinacak bir karar degil bana göre de.
Pisman olmasi da var cünkü bunun.
Her insanin kusuru var. Siddete kadar gitmiyorsa sinirli halleri iyi.
Sakin sakin al kararini. Bir günde aceleye getirme bence.

zaten günlerdir düşünüyorum ama en sonunda buraya yazmak istedim kafayı yicem. ben evlenip yani düğün yapıp ayrılmanın daha kötü olduğunu düşünüyorum asıl ozaman dul olunur .. sonuçta suan nişanlı giibiyiz ve aramızda hiçbirşey yaşanmadı.oyüzden nişanlım diye bahsediyorum kendisinden sonuçta da benim mutluluğum önemli diğerlerinin ne dediği değil zaten de işte ayrılık bana çokkoyuyor onu seviyorum.
yani kızlar tecrübeli arkadaşlarım ben sevgime yenik düşüyorum ondan ayrılamıyorum ama gelecektede yine sinirlenince aynı hareketleri yaparsa ben dayanabilirmiyim? yani düşünmekten harab oldum çok zor bir durum bu:((

zaten günlerdir düşünüyorum ama en sonunda buraya yazmak istedim kafayı yicem. ben evlenip yani düğün yapıp ayrılmanın daha kötü olduğunu düşünüyorum asıl ozaman dul olunur .. sonuçta suan nişanlı giibiyiz ve aramızda hiçbirşey yaşanmadı.oyüzden nişanlım diye bahsediyorum kendisinden sonuçta da benim mutluluğum önemli diğerlerinin ne dediği değil zaten de işte ayrılık bana çokkoyuyor onu seviyorum.
yani kızlar tecrübeli arkadaşlarım ben sevgime yenik düşüyorum ondan ayrılamıyorum ama gelecektede yine sinirlenince aynı hareketleri yaparsa ben dayanabilirmiyim? yani düşünmekten harab oldum çok zor bir durum bu:((

canım düğün olup ayrılınca dul olunmuyo ki.nikah kıyılmış sen şimdi ayrılsan düğün yapmadan yine dul oluyosun.ayrıca artık eşin olmuş.allah kolaylık versin canım.

Allahım ya!
Eğitimcisiniz ve nişanlı-evli ayrımını yapmak için aranızdaki yaşanan/yaşanmayanları baz alıyorsunuz.
İyi ya hakime de böyle söylersiniz.
Konunuza gelince; madem hep hakaret ediyordu siz affediyordunuz,bundan sonra da dayanabilirsiniz.
Eğer sizin için zor olsaydı zaten ilk baştan kestirip atardınız. Hareketler,olaylar,davranışlar zamanla alışkanlığa dönüşür,siz nikah bile kıydığınıza göre bir sorun yok bence.

sinirlenince yaptklarını açar mısınız?
yani vurdu mu hakaret mi etti ne gibi şeyler geçti
eğer sadece sinirli halini ister istemez size yansıtıyorsa belki kendi bi problemi olabilir
öncelikle konuşmayı denemelisiniz

kadın da erkek de çalışınca ve ayrı şehirlerde olunca düğün öncesi nikah kaçınılmaz oluyor, bunun karşı çıkılacak yadırganacak bir yanı yok. napsalardı nikahı düğünü yapıp tayin çıkana kadar anne babalarının evinde mi yaşasalardı. en mantıklısını yapmışlar bu konuda, bir çok devlet memuru çift (ayrı şehirlerdelerse) bu yönteme başvuruyor. sizin olayınıza gelince; bence, bu durumu burada bize danışmadan önce ailenize danışın nikahtan sonra yaşadığınız sorunları önce kendi anne ve babanıza bir bir anlatın, sonra endişelerinizden açık açık bahsedin onlar sizin üzülmenizi istemeyeceklerdir. el oğlu gelip üzsün diye bu yaşa getirmediler sizi öyle değil mi. önce kendinizi düşünün nişanlıyken nikaha karşı olanları yok efendim dul kalıveririsin diyenleri önemsemeyin lütfen. eğer şimdiden değiştiyse sonrasını düşünün çocuklarınız olduğu durumda işler dayanılmaz duruma gelirse ayrılmanın daha zor olacağını da düşünün. illa ki ayrılın demiyorum ancak kendiniz için en iyisi neyse aileniz ile kara verin hakkınızda hayırlısı neyse onun olmasını dilerim.

eğer her sinirlendiğinde size küfürler savurabiliyorsa bence hiç istinasız yol yakınken bırakın gitsin. nikahmış düğünmüş hepsi boş kim ne derse desin... yani kaç yaşındasınız bilmiyorum ama insanlar böyle düşünüyo diye ömrünüzün kalan zamanını böyle heba etmeyin derim ben. haa seviyorum diyorsunuz anlıyorum sizi ama inanın bir evde yaşamaya başladıktan sonra ve onun bu hareketleri devam ettiği zaman sizin sevginiz çoook kısa bir zaman sonra bitecek. bide şu var ki anlayamıyorum nişanlınız sizi seviyorsa bu küfürler bu davranışlar niye yaa.. insan sevdiği kişiye nasıl kıyabilir ki... ben panik atak hastalığımı eşim sayesinde yendim. onun sevgisi saygısı vs yani olmuyomu bizde tartışmalar tabiki oluyo ama asssla bu küfür hakaret yada kırıcı bir söze gitmez. en fazla küsüp konuşmayız ve de çok sürmez yani günlerce. benim de eski nişanlım bu şekildeydi ve gözünün yaşına bakmadım valla. herkez değişir dedi düzelir dedi bi evnin bak görürsün neler neler.. nuh dedim peygamber demedim çoook zor oldu ama ayrıldım iyikide ayrılmışım. sonra ne mi oldu bir kaç ay sonra başka biriyle evlendi ve ilk senede daha karısının gözlerini morartmaya başladı.. Allahın sevdiği kuluymuşum. yani insan 7 sinde neyse 70 indede odur. kimse değişmez.. Allah yardımcın olsun. inşallah senin için en iyisi olur.

ya anlamıyorum bazı arkadaşlar cok azımasız:(( benim sartlarım böyle gerektirdi beni böyle yapmam gerekiyorudu böylke yaptım veni yargılamayınız lütfen evet eğitimciyim ve kendimle gurur duyuyorum yaşanması gereken şeyler bzaen yazşanmak zorundadır ben nerden bileyim nikahtan sonra böyle değişeceğini yaa bilsem nikah yaparmıydım:(( şuanda olup bitmiş bişeyi yargılamanın anlamı yok ve bu bana acı veriyor kendi acım bana yetiyor lütfen acımasız olmayın bgün başınıza gelirse anlarsınız..
neyse nurcimik ve destek olan arkadaslarım inan çok ama çok tesekkur ederim fikirleriniz ve desteğiniz için..

kadın da erkek de çalışınca ve ayrı şehirlerde olunca düğün öncesi nikah kaçınılmaz oluyor, bunun karşı çıkılacak yadırganacak bir yanı yok. napsalardı nikahı düğünü yapıp tayin çıkana kadar anne babalarının evinde mi yaşasalardı. en mantıklısını yapmışlar bu konuda, bir çok devlet memuru çift (ayrı şehirlerdelerse) bu yönteme başvuruyor. sizin olayınıza gelince; bence, bu durumu burada bize danışmadan önce ailenize danışın nikahtan sonra yaşadığınız sorunları önce kendi anne ve babanıza bir bir anlatın, sonra endişelerinizden açık açık bahsedin onlar sizin üzülmenizi istemeyeceklerdir. el oğlu gelip üzsün diye bu yaşa getirmediler sizi öyle değil mi. önce kendinizi düşünün nişanlıyken nikaha karşı olanları yok efendim dul kalıveririsin diyenleri önemsemeyin lütfen. eğer şimdiden değiştiyse sonrasını düşünün çocuklarınız olduğu durumda işler dayanılmaz duruma gelirse ayrılmanın daha zor olacağını da düşünün. illa ki ayrılın demiyorum ancak kendiniz için en iyisi neyse aileniz ile kara verin hakkınızda hayırlısı neyse onun olmasını dilerim.

ailem beni üzüyo diye istemiyo ilerde de yapar diyo:(

ya anlamıyorum bazı arkadaşlar cok azımasız:(( benim sartlarım böyle gerektirdi beni böyle yapmam gerekiyorudu böylke yaptım veni yargılamayınız lütfen evet eğitimciyim ve kendimle gurur duyuyorum yaşanması gereken şeyler bzaen yazşanmak zorundadır ben nerden bileyim nikahtan sonra böyle değişeceğini yaa bilsem nikah yaparmıydım:(( şuanda olup bitmiş bişeyi yargılamanın anlamı yok ve bu bana acı veriyor kendi acım bana yetiyor lütfen acımasız olmayın bgün başınıza gelirse anlarsınız..
neyse nurcimik ve destek olan arkadaslarım inan çok ama çok tesekkur ederim fikirleriniz ve desteğiniz için..

gerçekten yargılayan arkadaşlar size bu hakkı kim veriyor allah aşkına. yani sizden her fikir isteyene siz "sen anlat bakim ne haltlar ettin önce ona göre" mi diyosunuz. size ne ya kim ne yaşarsa yaşasın. hem kim isterki böyle bir duruma düşmeyi . insanlar önceden neler yaşayacağını kestirebilseydin zatan kimse hata yapmazdı. inanamıyorum gerçekten...

Acımasızlık nerede?
Arkadaşım nişanlı ve evli kavramını öğretmeye çalışıyorum size.. Neden nikah kıydınız mı dedim?
Benim de bir çok arkadaşım var düğünden önce nikah kıyan ama hiç kimse nişanlıyım demiyor bunu anlatmaya çalışıyorum.
Madem mutsuzsanız boşanın,uzatmanın anlamı yok.

Cok yanlis düsünüyorsunuz, siz suan kanunlar önünde resmi nikahli görünüyorsunuz, yeni cikan yasaya göre bosandiginiz takdirde nüfusunuzda bekar yazacaktir fakat nüfus kütügünüzde dul olarak kayitli olacaksiniz.. Evli olmak icin illa ki davul zurna olmasi gerekmez öyle olsa idi eger kimse resmi nikah yapma geregi duymazdi..

gerçekten yargılayan arkadaşlar size bu hakkı kim veriyor allah aşkına. yani sizden her fikir isteyene siz "sen anlat bakim ne haltlar ettin önce ona göre" mi diyosunuz. size ne ya kim ne yaşarsa yaşasın. hem kim isterki böyle bir duruma düşmeyi . insanlar önceden neler yaşayacağını kestirebilseydin zatan kimse hata yapmazdı. inanamıyorum gerçekten...

shakila tesekkur ederim öncelikle cnm

ben onunla günlerdir konuşuyorum bak biz senle bi yola adım attık evlenince de böyle sinirlenince her lafı söylicekmisin diyorum şüpjelerimi soruyorum. o da diyoki ben senin yanında yüzünü görünce yapmam şimdi uzagız ondan oluyo yanımdayken kıyamam tarzı şeyler söylüyor.
iyiyken de çok iyi çok alıştım sevdim onu çok bağlandım.
ama ailem pek iç açıcı bakmıyor ve ilerde de sinirlenince mutsuz eder diyor.

Cok yanlis düsünüyorsunuz, siz suan kanunlar önünde resmi nikahli görünüyorsunuz, yeni cikan yasaya göre bosandiginiz takdirde nüfusunuzda bekar yazacaktir fakat nüfus kütügünüzde dul olarak kayitli olacaksiniz.. Evli olmak icin illa ki davul zurna olmasi gerekmez öyle olsa idi eger kimse resmi nikah yapma geregi duymazdi..

ya yazsın ya ne olur ki nufus cuzdanında dul yazsa allah allah bu senin ömür boyu küfür işitip şiddet görmenden ve ruhsal çöküntü yaşamandan daha mı önemli ne garip düşünceler ya.. komik valla.. eğer daha sonra evleneceğiniz kişi size inanmayacak yada böyle bişi yaşadınız diye sizi istemicekse siz böyle biriylede evlenmeyin zaten. o daha büyük bir hata olur.

elaboncuk madem eşini seviyorsun ona bir şans ver derim
Belki ayrı olmanızın verdiği bi stres dönemi geçiriyordur eşin
Zaten evliliğin ilk zamanları yaşanıyor adapte olma problemleri
Kaldı ki siz daha birlikte olmamışsınız yani alacağını aldı durumu yok
Neden nikahlanınca değişsin ki belki de beklentilerin fazla olduğu için öyle hissediyorsun
Her halukarda artık sen evlenmiş bi bayansın bence severek de ayrılma aklında kalır
Hiç unutamazsın
Al karşına konuş eşinle ben hakaretlere dayanamıyorum de şimdi bile ayrılacak derece de rahatsızım de
İşin ciddiyetini anlasın biraz gözü korksun ama çok da dillendirme ayrılmayacaksan
Mutluluklar canım

Back
X