Nişanlımdan vazmıgeçeyim ??? (AİLESİ İÇİN ...

_07ada

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2014
75
13
13
32
Kızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der (

farkındamısın bilmiyorum ama sen daha nişanlısın gelin bile değilsin kimseye hizmetçilik yapmak zorunda değilsin çağırdılarsa oraya misafir olarak gidiyorsun bunun farkına var ve öyle davran bence.

Kesin ve net at nışanı hiç uzatma..

Eğer nişanlın ailesinin bu abukluğunun farkındaysa boşver.benim eşimin ailesi de çok soğuktur akraba ilişkileri de zayıftır ben de nişanlıyken üzülürdüm.ama nişanlım onların yanlışları için benim gibi üzülüyordu.evlendim ve çok mutlu bi evliliğim var.gerekirse sık görüşmezsin olur biter

hakkinizda hayirlisini nasip etsin Rabbim kardes kac kurtar kendini evlenmeden boyleyse evlendikten sonra neler yapicaklarini tek Allah bilir
Yanlış bir tavsiye bu.görümcesi ve kayınvalidesi patavatsız diye ayrılması gerekmez.nişanlısı ailesine düşkün ve onların yanlışını görmüyorsa haklısınız ama adam iyi biri ve ailesi patavatsızsa adamın suçu ne?

evlenince malesef oyle olmuyor evlenince ne hikmetse ana kuzusu oluyorlar ve anasi ne derse o oluyor butun is kayinvalidede bitiyor aslinda o gelinini severse oluyor sevmezse vay gelinin haline

2,5 yıldır nişanlısınız yeni mi fark ediyorsunuz bu sorunları ? Nişanlılık süreci aileleri ve birbirini daha iyi tanımak içindir. İsteyen insan gidecek zaman bulur sizin gidesiniz yokmuş, öyle yeni gelin de değilsiniz 2,5 sene olmuş. Herkes iş bekler. Asıl ben sizin nişanlınıza iş yaptırmanızı yadırgadım. Hiç sizin beklentilerinizi karşılayacak bir aile değil.

hah, ne güzel örnekler var
direkt "hemen kaç kurtul, hemen ayrıl, at nişanı" yorumları hiç doğru gelmiyor bana.

evlenince nişanlının ailesinden uzakta oturmaya dikkat et bence
çok yakın oturursanız çok sorun yaşanabilir
ne kadar uzak, o kadar az sorun yaşarsınız böyle bir durumda

evlenince malesef oyle olmuyor evlenince ne hikmetse ana kuzusu oluyorlar ve anasi ne derse o oluyor butun is kayinvalidede bitiyor aslinda o gelinini severse oluyor sevmezse vay gelinin haline
Bence yanlış düşünüyorsunuz, erkekte bitiyor iş.
Eğer adam dengeyi sağlıyorsa problem yok.
Ama sağlayamıyorsa işte o zaman karışıyor herşey.!

Konu sahibi;
Nişanlınızın durumuna göre şekil alın, az çok belli eder evlinince nasıl olcağını, 2,5 yılda

Nişanlını en iyi tanıyan sensin o yuzden yüzüğü at ya da atma diye fikir sunmam çok saçma olur diye düşünüyorum. bir yuvayı inşa etmek kolay değildir... Olaylar çoğalmadan bu konuyu nişanlınla uygun bir zamanda konuş yüz yüze neler yapabiliriz bu konuda de mesela, benim bilmediğim birşey mi oldu tepki verecek diyebilirsin ama tepkiyle değil onun seni anlayacağı şekide ve mutlaka güler yüz ile... uygun bir dil ile. bakalım ne diyor sana önerileri neler oluyor ?

bu nişanlılık döneminde sonuçta hem aileler hem de siz birbirinizi çok iyi tanımaya çalışın. şuan da hoşunuza gitmeyen durumlar var. bence kafanızda bir ölçün tartın. ilerisini düşünün. ona göre hareket edin. bir şeyler bitecekse yol yakınken bitsin. ha devam edilecekse de, bazı şeyleri tolere etmeniz lazım malesef.

Sen neden hizmet etme moduna geçtin ki?
Misafir gibi davransaydınya.
2.5 yıl nişanlılık bana da biraz fazla geldi.

farkındamısın bilmiyorum ama sen daha nişanlısın gelin bile değilsin kimseye hizmetçilik yapmak zorunda değilsin çağırdılarsa oraya misafir olarak gidiyorsun bunun farkına var ve öyle davran bence.
O kadar ağırıma gittiki çayı doldurmak îçin bile kalkmadım sinirimde nilanlım doldurdu çayları !!

Canım bu ve bunun gibi konularda nişanlının tepkisi nasıl yani ailesini koruyor mu yoksa evet yanlış davranıyorlar kusura bakma falan deyip gönlünü mü yapmaya Çalışıyor. Ki sana yardımcı da olmuş masayı toplamana vs.. Eğer ailesini korumuyorsa sana sahip çıkıyorsa ailesini çok da kafana takma. Kendi yuvanı kurduktan sonra eşin sana destek olursa isteseler de sıkıntı yaratamazlar. Seviyorsan güveniyorsan katlanmaya değer. emek vermeden bişey olmuyor sonuçta. Ayrılıp başkasıyla nişanlansan da ne olacağını bilemezsin sonuçta.. 2.5 sene olmuş ne zaman evleneceksiniz buarada ..

Babasının nasıl olduğunun farkında boşver der hep ama akşam ablasın yaptıığına sıkma canını ben yardım ederim sana demeliydî masayı bile o topladı karışmadım en

O kadar ağırıma gittiki çayı doldurmak îçin bile kalkmadım sinirimde nilanlım doldurdu çayları !!
normaldede zaten kalkmaman gerekir onlar size gelseydi evet hizmet etmen gerekirdi ama siz onlara MİSAFİR ! olarak gitmişsiniz. misafire hizmet ettirmekte büyük saygısızlıktır. bence ya ona göre davranın yada nişanlınızla konuşup bu ilişkiyi bitirin

O söyler patavatsız olduklarını bana yardım eder sürekli bulaşıkta falan akşamda öyleydı ama o harekete karşılık akşam sıkma canını demesi lazımdı yaza evleniyoruz bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…