Kendime yakıştıramıyorum o hareketide ailem bana bunu öğretmedi en son işte sinirimden çayı alıp gelmedim nişanlım getirdi kv bişeyler hazırlamış oda onları getirdi hiç yapmadığım hareketi yaparak kalkmadım bi utandım ki annem anladı benim ona bızulduğumu hala kaş göz ediyo kalk diye çünkü biz öyle görmedik ama keşkede dediğiniz gibi olabilsek emin ol el üstünde tutarlar nasıl alıştırırsan öyle hiderkızlar hiç akıllı davranmıyorsunuz yaa
sen o evde misafirsin, eteğini silkip kalkacaktın
ellerinize sağlık, teşekkür ederiz diyecektin
sonra da yardıma ihtiyacınız var mı diye soracaktın
adabı budur
o ne demek öyle evin kızı içeri kaçıyor, nişanlı gelin bulaşık yıkıyor
yıkar yıkamasına da, görev biçildiğii, ihale ona kaldığı için değil
içinden geldiği ve nezakete nezaketle cevap vermeyi bildiği için
çok saçma
nişanlını bilmem ama o aileyle işin var
annen de gelir gider ileride sana laf der
arada kalırsın
işin zor
ailelere bakmak lazım
uymuyorsa genelde o evliliklerde sorunlar çıkıyor
HaklısınızBunun farkına varan kaç kızımız var?
İtiraf edelim hep kendimi sevdireyim, hanım hanımcık olayım, hamarat desinler,
gözlerine gireyim diye içlerinden gelmediği halde nişanlıyken bile her işe koşar, temizlik
yapar, sık sık ziyarete gider bizim kızlarımız.
Tabi evlendikten sonra içlerindeki ses dışa çıkmaya başlıyor.
Hizmetçi miyim ben?
Neden her gün gidecekmişim? ler sebebiyle kötü olunuluyor.
Kv de kendi açısından haklı tabi.
Alışınca hep bekliyor insan..
Konu sahibi sen misafirsin. Hazır yemek üstüne gider bir sofra kurar, hadi gönlü olsun kv nin diye
bir salata yaparsın en fazla. Ardından sofrayı toplamaya yardım etsen yeter ki.
Evime geleni bulaşığa sokmam, evine gittiğimin de bulaşığına karışmam net.
kendiniZii benim yerime koyun bakalım söz konusu 2 tabak değil insanları enayi yerine koymaları o işten geldiyse bende işten çıktım gittîm bence siz fazla iyimsersinîzSevdiğiniz insanın ailesine yemeğe gitmişsiniz kendi ailenizle, sonrasındaki yemek bulaşığını yıkamayı hizmetçilik olarak görmeniz tuhaf bence. Demek hiç benimseyememişsiniz, yardım etmiyorsa onun ayıbı, ben olsam bunu hizmetçilik olarak algılamam.
Bence nişanlınız ile konuşun bununiçin nişan atılmaz .Yani demem oki her nişanlılıkta bazı şeyler geçer aile ile yaşanır olumsuzluklar.Evlenincede mesafe koyarsınız olur biter nişanlınız gerçekten size saygı ve sevgide kusur etmiyorsa ikinize haksızlık yapmış olursunuz.Nişanlınızın ailesi ile bu durumu konuşması lazım çaktırmadan arada dengeyi o oluşturacak ..Kızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der(
Ooohoooo daha şimdiden böylelerse gelin olunca ooo neler yaparlar.işin zor ayrıl gitsin .Sebebinide açıkça söyle .Kızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der(
Arkadaşlar beni yanlış anlıyosunuz söz konusu bulaşık değil ben yapmak zorundaymışım gibi davranması gelinim ya !!!ilerde nişanlım o dengeyi saglyabilirmi o beni düşündürüyo yoksa birlikte oturcaktık nişanlım benden önce ayrı oturalım dedi olan huzurumuzda kaçar dedi hiç özelimiz olmaz dedialt tarafı bir bulaşık hizmetcilikle ne ilgisi var.. görümceniz gerçekten yanlış yapmış yaptığı ayıp o konuda haklısınız ama bulaşığı da hizmetcilik olarak yorumlamak yanlış geldi bana. nişanlınız gayet düzgün biriymiş bence. çayları servis etmesi falan sağ duyulu biriymiş. ayrıl falan diye yorum yapanlara da şaşırıyorum gerçekten. nişanlısının ne suçu var.
nişanlımla konuşmak istedim ama bi bulaşık için laf etmiş olurmuyum acaba dedim yoksa konuşcaktımOoohoooo daha şimdiden böylelerse gelin olunca ooo neler yaparlar.işin zor ayrıl gitsin .Sebebinide açıkça söyle .
Şimdilik öyle durmuyo ama inşallah evlenince değişmeznişanlın durumun farkındaysa ve seni ezdirmiycek biriyse devam et.
eğerki öyle değilse o iş yürümez.
Çok şükür birbirimize olan saygımızı yitirmedik .babasının bazı hareketlerini oda söyler sıkma canını boşver falan der hepBence nişanlınız ile konuşun bununiçin nişan atılmaz .Yani demem oki her nişanlılıkta bazı şeyler geçer aile ile yaşanır olumsuzluklar.Evlenincede mesafe koyarsınız olur biter nişanlınız gerçekten size saygı ve sevgide kusur etmiyorsa ikinize haksızlık yapmış olursunuz.Nişanlınızın ailesi ile bu durumu konuşması lazım çaktırmadan arada dengeyi o oluşturacak ..
Tabikide nisanlinin aileside önemli fakat sen kendine bak egerki nisanlin arkandaysa evlendikten sonra nisanlinla yasayacaksin ailesinlede pek görüsmezsin olur biter. Bosver onlar büyük bazen bizim düsündüklerimizi düsünemiyorlar. Sen sikma canini. Zamana birak zamanla hersey düzelir.
Yok yok sonrada anneci olur çekilmez sülalesi .Anne babasını değiştiremezki .Nişa
nişanlımla konuşmak istedim ama bi bulaşık için laf etmiş olurmuyum acaba dedim yoksa konuşcaktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?