Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ARkadaşa binbir türlü hakaret etmişsin. ışte tam beyni kapalılık budur. Kızcağız demek istemiş ki onların açık giyinenlere saygısı yok. Oysa sen bunu anladığın halde işine gelmiyor heralde

gerçkten yazılanı yanlış anlamışım başım ağrıyodu sanırım ondan kusura bakma ya :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Konuyla alakalı olarak şunu demek isterim. Bu zamanda uygun eş bulmak kolay değil.Nişanlını terk etme bence. Yalnız taviz verme savaş. Savaş derken biraz sen yumuşa biraz karşı taraftan bekle. Erkekler evlenince ilk bir sene çok kıskanç oluyolar sonra düzeliyo merak etme. Kıyafet çok önemsiz bir konu. Yalnız memlekete taşınma olayını çok iyi düşün. Sorun olabilir. Önce şunu düşün benim için olmazsa olmazlar nelerdir? Evlendikten sonra ikna edilebilecek bir durum olabilir mi? Bir de ben bazen şöyle düşünürüm. Allah herkese herşeyi aynı anda vermiyor. Kimi evleniyor kocasında bir negatif yön çıkıyor kiminde farklı bir negatiflik çıkıyor. Bunu da kabullenip şükretmek ve beterinden korkmak lazım. Ama dediğim gibi olmazsa olmazlarından taviz verme

hayell bacı öle deme onların kalpleri temiz :ecrin_bebek:

......................

Son düzenleme:
...................................

Son düzenleme:
hayell bacı öle deme onların kalpleri temiz :ecrin_bebek:
evet kimin kalbi temiz?
şöle bi kinaye mi var : kimileri kalbimiz temiz diyerek bazı sorumlulukları yerine getirmiyor kimilerine göre sorumluluklar yanee -tatlicadiarzu-
çok komplex cümle kurdum be yoruldum

Bayanlar yine ipler gerilmiş,
"geri kafalı", "cahil", "modern" etiketlerini ne kolay savurur olduk,
Kimse kimsenin hayatını eleştiremez !!!
Eleştirebileceği tek şey düşüncelerdir !!!

Lütfen dikkatli yorumlar yapalım, sakince...

sırf bir başkası istediği için kapanmak riyadan başka bir şey değildir, sen kendin istemedikçe bu aranızda her zaman sorun olacak gibi görünüyor.

Canımm benimm teyzemdeee açıktııı normall bizim giyindiğimizz gibii giyinirdiii,çalışırkenn bir giydiğinii birdahaa giymezzz hergünn bakımlıı makyajlıı fönlüü gezerdiii.Neysee işyerindennn biriylee çıkmayaa başladıııı seviyorumm diyeee inatt ettiii ve yüsükler takıldı,Nişanlısıı ozamnlarrr teyzemden kapan diye ısrarr etmeyee başlamışşş buda kıramayıppp kabul etmişşş ,kimse birşey demedii daha önceee amaa nişanlısı bu seferde başörtünleee ağzınıı göstermeyecekk şekildeee yanii yüzünüü göstermeyecek şekilde bağlayacaksın demeye başlamışşş,neyse teyzem bunuda yapmayaa başladııı
Amaa bu seferr dayılarımm dedemm tepkii gösterdiii bizim kapıdann kzıı almadann bu kadar karışmakda ne oluyoooo diyeeee,Dayımm söyle nişanlınaa benim kapımdaykenn karışamaz sanaa dedii
Odaa öyle inatt ettikii nişanlısııı benimm dediğimm olacakk diyee bu sefer dayımmm bu işş burda biter dedii,teyzem nasıll ağlıyoooo benn onuu çokk seviyorummmm o evlenince düzelirrrrr deyippp neysee ortalık düzeldiii

Bu seferde gelinlikde pürüzz çıktıı teyzemm çokk öncelerde aynıı senin gibii gelinlik hayel ederkennnn başörtülüüü gelinlikk giyeceksinn dediii oldu olduu yine onunn dediğii olduuu

Gerdekk gecesininn sabahıı bu seferr çarşaff giyeceksinn artıkk benimm helalimsinnn kimse karışamaz sanaaa demişşşş ,teyzem ağlamışş giyememm diyeeee ve teyzem ondan sonra dayakkk yemeğee başaldıı giyemediğii içinnn
Teyzem hamile kaldığındaaa kanaması olmuşşş çarşafıı giy götüreyimm senii doktoraa yoksaa götürememm diiyee tehdit etmişşş,teyzem bebeğee birşey olmasınn diye ağlaya ağlayaa giymek zorunda kaldııı ve o gündürr çıkartmadııı,Nasılll bir adamm bu kii bebeğinii düşünmüyoo,Teyzemii kapıı önüne çıkartmazz ,bize fazlaa yollamaz kendii erkekk kardeşleriylee görüşütürmezzz,,perde açılmazzz dahaa neler neler varr

Demekk istediğimm şukii teyzemm sevdiğim erkekk diyee tutturduğuu içinnn çokk pişmannn

Ben kapalı olmakk istiyorumm amaa çarşaff giymekk istemiyorummm diyooo,zorla giydiğimm içinn dinii olarakk hiç bişi yapasıumda gelmiyoo artıkk diyooo

Ah canımm evlenincee olmuyoo işte
sen ne kadar yırtınırsan yırtınn bağır ağlaaa
hiçç bişi kafii olmuyoo
erkekk milletininn ailesii yanındaaaklava:

asla taviz veren sen olma...seni seviyorsa bırak o düşünsün...
ailenin tutumu da çok önemli,benim eşimin ailesi de kapalı, babam baştan herkese söyledi farklı aileleriz benim kızımın herhangi bir şeyine yorum yapan olacaksa baştan olmasın bu iş daha sonra büyük problemler çıkmasın dedi, eşime söz verdirtti.

ama kınagecem başlamadan 5 dakika önce görümcem gelip elbisemin açık olduğunu eşimin bunu kıskanacağını filan söyledi...ben de gayet kibar bir şekilde bu sizi ilgilendirmez dedimnaniknanik ve asla samimi olmadım o aileden kimseyle...aynen 2 düğünüm oldu sadece tülden askı yaptırdım eşimin memleketinde...ancak tamamen içime sinecek bir şekilde ve istediğim modelde..

Evlilikte, özellikle eşinizin ailesine asla taviz vermeyin, taviz tavizi getirir bunu unutmayın.

Evlilikk öylee birşeykii sen yatılıı kabul edemeemm desende onlarr gezmeyee gelirr gibii gelipp çokk güzel yerleşiyorlar canımmm
Hiçç birşeyy senin dediğinnn gibii olmuyoo malaseff
evlendiğinde yaz tatillerindeee ne 4*5 günüü canımm hepsinii orda kalacaksınn demezlerse iyii birşeyyy

işte benim teyzemin kocasıda böyle yaptııı

Sanaa birşeyy yazayımdaa sonra silecemmmm

Ben evlendim ,neyse kocaelindeyim mardine tayinimiz çıktııı,1 yıl sonra tabikiii izne geldikkk arabamızlaa,Benimm ailemm merkezde onunkiii köyde oturuyoooo yanii önce benimkilere uğramamız gerekiyooo yanii şu yüzden öyle diyorummm nezamandırr birbirimizii görmedikkk ve yoll güzergamızda öncee bizimkilerin ordan geçiyo eşimm naptıı öncee erkekk tarafında kalınır deyipp bizimkileree götürmediii beniii okadar gözyaşıı döktümkiii ailemm ne sevinçlee bekliyorduuu
Öncee bizimkilere uğransaa bir çay içilsee sonra yola devam edilsee ne olurdukii değilmiiii

sizden tek istediğimiz evlendikten sonrada burda yazıyor olmanız

erkek milleti böyle işte canım.seninkine benzer şeyler bende çok yaşadım.hiç unutamadığsa evlendikten sonra el öpmeye gidicektik ablasıyla annemlerin evinin arasında bir bina var.önce annemler sonra ablası.ablasında toplanılacak gidilecek niyeyse.annemleri balkonda göre göre ablasına gittik de annemlere çıkartmadı beni neymiş önce ablasına gidilecekmiş hep beraber annemlereymiş.ne kadar gözyaşı dökmüştüm.

eşimin aileside kapalı insanlar(ama bu arada iftira,küfür,hakaret hepsi mevcut).eşimle konuştuk ben başımı kapatmam falan diye tamam dedi.nişan alışverişine gittik.ablası tututrudu illaki eşarp alınacak diye neyse yok dedim geçiştirdim yada ben öyle sandım.nişanlılık döneminde sürekli bana uzun kollu giydirmeye ,başımı kapattırmak için uğraştılar.ama ben hep yok dedim.evlendikten sonra başbelası ablası ve annesi yapmadığını bırakmadı bana.eşim artık bana pantolaon giydirmiyor,yaz günü uzun kollu giydiriyor.herşey için bana söz veren adam gitti yerine bambaşka biri geldi.ama ben yılmadım direndim iftirada attılar,küfürde ettiler sırf başım açık diye.ben eşimi yola getirdim ama çok zorluklar çektim.şimdi istediğim gibi giyinebiliyorum,saçımı istediğim renge boyuyorum.bikini giyebiliyorum.ben başardım ama her erkekte kabul etmez.bence iyi düşün hele ki ailesine bağlı birisiyse işin gerçekten çok zor.allah yardımcın olsun.

yazık valla.
peki neden hala katlanıyor bu eziyete teyzeniz.
bu köleliğe.
boşanma diye bir şey var.
dünyaya bir kere geliyoruz.
bir psikopatı ömür boyu çekmekte ne demek.
bütün suçu sadece,kocasında değil, teyzenizde de buluyorum.
Allah akıl fikir vermiş.
her yapılan şeyde geri dönüşü vardı.
ama hepsine göz göre göre kabul etmiş.
kaderine boyun eğmek bu.
yanii,kendi seçmiş bu hayatı.
devam ettirerek.. üzgünüm ama böyle...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…