Nişanlımın ailesi düğün için bir şey yapmak istemiyor,(çok mutsuzum

Kimsenin kocanıza giyeceğininiz iç çamaşırı jartiyeri geceliği alma zorunluluğu yok. Ortada alacağız diye bir söz söylenmediyse 40 kere söylemenin manası da yok. Ayrıca ben utanırım kayınvalideme oğlu için giyeceğim iç çamaşırını aldırmaya. İki yetişkin insan evleniyorsa kendi başlarına pek ala yuva da kurabilir. Kimse size maddi anlamda yardım etmek zorunda değil.

Eğer nişanlını sevıyorsan onu yapmadılar bunu yapmadılar demeyı bırak oldugu kadar olsun hersey. ama ınan onun aılesı hep boyle olur kendımden bılıorm bız nısan kına nıkah herseyı esımle tek basımıza yaptık aılesı destek olmayınca bende aılemı ısın ıcıne dahıl etmedım. hıcbırseyde cok sukur gozum kalmadı esım ve ben hallettık ıcımıze sınerek ama suan bıle aılesı ıstedgım gıbı olmadıgı ıcın uzulen yıpranan ben oluyorum esımle bunu dıle getırıp bazen kavgada edıorm bazense kaderım dıyıp susuyorum ama onemlı olan sen ve nısanlın gerısı hıkaye gormezden gelmekten baska care yok he yok ben kaldıramam cekemem dıosan yapıcak bırsey yok demektır

Senin ailende birşey yapmasın.
Hayır anlamıyorum ya 2 insan büyüdüğünü belli ederek yuva kurmaya hazırlanıyor ama hala anasından babasından maddi yardım bekliyorlar. Madem evlenmek gibi bir niyetiniz vardı o zaman siz para biriktirseydiniz. Kimse size ev eşyası almak zorunda değil,neden alsınlar yani.

Yok canım biz vermedik söylenmedi birşey. Kv benim kendi takılarımla onlardan gelenleri ayırmıs caldı resmen. Haberim yoktu yani

Eşimin ailesi alışverişe çıkarmak istedi ben istemedim gelenek görenek vs olabilir ama ben bunu doğru bulmuyorum 27 yaşında evlendim giyeceğim iç çamaşırını geceliği vs vs ben kendim alırım bırakın kv ben iç çamaşırı vs alırken niye yanımda birileri olsun . Biz de her şeyi eşimle birlikte yaptık sağ olsunlar benim ailem de eşimin ailesi de destek oldu . Biz düğün öncesi masraf paylaşımı tarzında bir şey yapmadık .sadece ben eşime ailelerimizi borca sokmayalim kendimiz de çok borca girmeyelim dedik. Görevleri mesguliyete göre ayarladik benim zamanım vardı gittim salonu tuttum davetiyeyi bastirdim gelinligimi kendim aldım kına cerezlerini içeceklerini babam aldı ,tül perde ben her şeyi hallettim asla ya sen de şunu yap annenler bana şunları alsın vs demedim şuan evliyiz çok mutluyuz Allah a şükür ve her şeyimiz de dört dörtlük oldu. Demek istediğim bazı gelenek görenekler hoş olur hediyelesmek de güzeldir ama bunlar bana mantıklı gelmiyor .ben alışverişi ısrarla reddettim onlar da bana gelirken 8 tane falan bohça hazırlamışlardı hepsi de çok güzel şeylerdi atkı eldiven bere setleri el örmesi şallar makyaj malzemeleri vs vs tam hediye olabilecek şeyler ve iki bohça da çeyiz malzemeleri havlu patik lif seccade seti vs vs tam hediyelesmeye uygun bence bu en başta da bu şekildedir ama sonradan yapısı bozulmuştur diye düşünüyorum . Eskiden kızlar sosyal hayatta hiç aktif değildir erkek tarafı her şeyi yapmak zorundaydı .ben çalışıyordum ve bu hayat sorumluluğunu maddi manevi sadece eşime ve ailesine yukleyemezdim . Ayrıca inanın ailelerin böyle durumlarda bir adım geride duyması her zaman daha iyidir . Ne kadar fazla kişi işin içine girerse o kadar sorun çıkar

Nişanlınız alıyorsa istediklerinizi, kimin aldığından size ne? Keşke sizde ailenize yük olmadan evlenebilseniz.

+ Nişanlınızın ailesi ile iç çamaşırı almaya gitmemeniz isabet olmuş.

Kıyafet iç çamaşırı sorun değil yapmazlarsa yapmasinlar bizim kulturumuzde vardır bu iki ailede yapar sorumluluklarini gençlere atmazlar hiçbirşeyi ama demekki onlarda değil. Önemli olan nisanlinin sana hakaret etmesi yanlış anlamadiysam bence bu konu üzerinde dur hatta düğünü ertele biraz daha tanı

Kültür? Sorumluluk? Evlenecek insan yeteri kadar olgunluğa erişmiştir.
Yeteri kadar olgunluğa erişen insan kendi ihtiyaçlarını kendisi alabilir.
Kültür gelenek diye adlandırdığımız saçmasapan şeyler yüzünden insanlar evlenirken bir sürü borca giriyor.
Ne gereği var? Olmasa nolucak?

Evet haklisiniz ama oyleler bende sevmem herseyi abartip sırf hava atmak için borç yapanları ben evlenirken calismiyordum hatta okuyordum ailem benim herseyimi karşıladı kp ev aldı altınları aldı eşyaların bir kısmını o birkismini Babam aldı hiçbiri zorla değildi kendileri öyle istediler ben hatta bunlar pahalı ucuzunu alalım dedim istemediler.burda bütün aileler böyle yapıyor bütün birikimlerini çocukları için harcıyorlar anlatmak istediğim bu yoksa esimde gayet çalışan parasına sahip çıkan birisi o olgunluga erismemis değil yani.

Anladım tabi ki siz de haklısınız ama bu konuda konu sahibinin yaptığı yanlış bence.
Yardım etmeleri destek çıkmaları güzel bir şey. Fakat almıyorlar diye nişanlıyısla kavga etmesi falan çok gereksiz bence.

Şahsen ben kendi gelinliğimi cebimden verdim de kavga etmek aklıma gelmedi. ikide bir almıyorlar da almıyorlar diye söylenirseniz adam da daralmıştır artık. Eksikleri alıyor işte bi çul çaput için laf söylemeyin siz de.

Totonuza giyeceginiz donunuzu memuklerinize takacaginiz sutyenlerinizi kimse size almak zorunda degil.
Adet adet diyorsunuz ama k.valideniz adetlerimizde gelin bize hizmet eder dese kiyametler koparir 2019'da hizmet mı kalmış ayol diyerek ayaklarınızı yere 10 şiddetinde deprem yaratacak şekilde vurursunuz.
Nişanlın çok haklı.
Dır dır edip adamın kafasını bu tip mevzular için yemeyin rica ediyorum.
Gelin almak lafzı kalksın artık ortadan yemin ederim gına geldi.
Nikah elbisesini gidin nisanliniza deyin beraber alın.
Yok almıyorsa gidin kendiniz alın.
Siz bu adamı sevmiyor musunuz ?
Cevabınız evetse hakarete varacak derecede maddi mevzular konusma.
Ha eğer damat gerçekten de evlilik için tırnağını oynatmiyorsa o zaman eyvallah.

Evet aynen bazıları okadar beklenti içine giriyorki hersey kötü gidiyor beklentisi olmayanlarin herseyi iyi gidiyor ama nişanlısı hakarette etmiş galiba

Zaten çoğu şey ben kendim yaptım nişanlım da elinden geleni yapıyor ancak bu süreçte kayinvalidemin nişanda giyeceği elbisesine kadar biz almak zorunda değiliz ya da nişanlım almak zorunda değil. hazır olmadığımız konusuna gelince o kişiden kişiye göre değişen bir durum nasıl benim ailem üzerine düşeni yapiyorsa karşı taraf da yapmalı benim demek istediğim bu yoksa kendi ailemin de benimde herşeyi yapacak maddi gücü var iyi bir mesleğim ve yüksek bir gelirim var olay burada karşı tarafın alakasızliği

Eski konu ama aynı dertten yakınan arkadaşa yazayım bari; evlilik giderlerinizi karşılamıyorsanız birikim yapıp öyle evlenin. Kimse masraflarınızı karşılamak zorunda değil.

Giderleri karşılamak konusunda herhangi bir sıkıntım yok benim bizim daha doğrusu demek istediğim nokta ailesinin zerre bişeye el atmamasi çalışan yüksek maaşlı bir gelin ve çalışan oğlu kendileri yapsın mantığı. Benim ailem ise tam tersi kazandığım parayı bu masraflara harcamayı mi diye herşeyi kendileri yapıyor karşı taraf ise tam tersi

Pardon da kim size konunun dön gömlek olduğunu söyledi? Ya da neye dayanarak bu şekilde futursuzca yorum yapıp "bu tipler" genellemesi yapabiliyorsunuz? Yorum yapmış olmak için yorum yazmayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…