- 29 Ocak 2019
- 1.871
- 2.248
- 133
Ben evlendim gelin geldim adım müsrife cıktı baba evinden koli koli ayakkabı canta getirdim diye. Kaynıma kadar dedikodumu yapmışşerefsiz görümce ile kv.
Bazı insanlar hakediyor. Kocam evlenmeden önce ipliğini sömürmüş kv. Evinibastan aşagıya dizdirmiş. Kocam evlenirken kenarda köşede tek kurusu yoktu. Evlendigimizde de ailesi bir b. K yapmadı. Üstelik dügünde gelen takıları bile hırsız gibi aldılar. Benim yaram derin bu konuda. O yüzden bazı aileler elini tasın altına sokmalı yani yapmalı. Ama bu degil ki don atlet alsın. Elinde olmayan aileden istemem sahsen. Ama benim eş ailesi varlık icinde yokluk yaşattılar bize. Evlendik herseyi uygun fiyatlı aldım. Ona ragmen kocam dügün borcuna girdi ödemekte zorlanıyor. Anası da altınlarla cirit atıyor.
Erkek ailesinin üstüne düşen şeyler ne tam olarak?Zaten çoğu şey ben kendim yaptım nişanlım da elinden geleni yapıyor ancak bu süreçte kayinvalidemin nişanda giyeceği elbisesine kadar biz almak zorunda değiliz ya da nişanlım almak zorunda değil. hazır olmadığımız konusuna gelince o kişiden kişiye göre değişen bir durum nasıl benim ailem üzerine düşeni yapiyorsa karşı taraf da yapmalı benim demek istediğim bu yoksa kendi ailemin de benimde herşeyi yapacak maddi gücü var iyi bir mesleğim ve yüksek bir gelirim var olay burada karşı tarafın alakasızliği
Senin ailende birşey yapmasın.
Hayır anlamıyorum ya 2 insan büyüdüğünü belli ederek yuva kurmaya hazırlanıyor ama hala anasından babasından maddi yardım bekliyorlar. Madem evlenmek gibi bir niyetiniz vardı o zaman siz para biriktirseydiniz. Kimse size ev eşyası almak zorunda değil,neden alsınlar yani.
Kıyafet iç çamaşırı sorun değil yapmazlarsa yapmasinlar bizim kulturumuzde vardır bu iki ailede yapar sorumluluklarini gençlere atmazlar hiçbirşeyi ama demekki onlarda değil. Önemli olan nisanlinin sana hakaret etmesi yanlış anlamadiysam bence bu konu üzerinde dur hatta düğünü ertele biraz daha tanı
Erkek ailesinin üstüne düşen şeyler ne tam olarak?
Allah alla Pardon ozmanYanlış anlaşılma olmuş sanırım hakaret eden nişanlı benimki değilbenimki aksine Bana hak veriyor onu yazan arkadaş 2011 de yazmış
helal olsun vallahi güçlü akıllı kadınlara çok saygi duyuyorum.aynen dediğin gibi sen feda et ailesine harcasin hic utanip çekinmeden oldu cok bekler ha bak demiyorum ki zırnık koklatmasin tabi ki versin benim kv o kadar beklentisiz bir kadın ki eşim ona ne alsa helali hos olsun der lafini dahi geçirmem amma iyi niyeti suistimal ettigini bilsem asla musade etmezdim cok iyi yapmisiniz mutluluklar ömür boyuCogu konuya ben, ben dıye gırıs yapıyorum ama, bu da tam benlık konu olmus.
Ben anlatayım, sızde yasananları mantık suzgecınızden gecırıp, buna gore degerlendırme yapın.
Bız esımle yaklasık 10 ay nısanlı kaldık, esımın aılesı bır tek ıgne dahı almadı bana.
Ne yapıldıysa da esım kendı ımkanları ıle yaptı.
Evlılıgımızın ılk aylarında bunu cok sorun etmedım,
nısanlıyken ıse zaten bır hedıye alsa yuzum kızarırdı.
Fakat evlendıkten bır sure sonra gordum kı ben cok safmısım.
Ben esıme bana bırsey almasına ızın vermezken,
ona kıyamazken, kardeslerı evlendıgımız halde ondan talepte bulunuyorlardı.
Bız yememızden kısıyor, babasının keyfı yaptırdıgı yazlıgın kredısını oduyorduk.
Ben su gecıren botlarımla sesım cıkmadan ıse gıdıyordum,
esım duymasın, uzulmesın dıye soylemıyordum.
Kardesı esımden bot ıstıyordu.
Ben 40 dk uzaklıktakı ısıme yuruyerek gıdıyordum, yıne esımden habersız.
Yol parasını bırıktırıp esıme verebılmek ıcın.
Annesı, kontorune varana dek esımden ıstıyordu.
Bır yere kadar sabrettım, sonra fırtınalar estırdım evde.
Sımdı benım bır dedıgım ıkı olmuyor.
En son pahalı bır telefon ıstedım, ertesı gun aldı geldı.
Her begendıgım kıyafetı aldırıyorum, ne zaman kendı ıcın alıs-verıse cıksa,
'bana da sunu al' dıyorum, eskıden aldıgında bın kez tesekkur ederdım.
Sımdı bır opucuk verıyorum, yetıyor.
Onceden aldıgım maası tık dıye esımın elıne sayıyordum,
sımdı 'planlarım var, sana veremem' dıyorum.
Ve emınım kı benım maasımdan aılesıne harcama yapıyordu.
Ama ben kendı aıleme bır ıgne dahı alamıyordum.
Sımdı aıleme hedıye de alıyorum.
Bundan da cogu kez esımı haberdar etmıyorum.
Bu vakte kadar kendımden kıstım da ne oldu.
Hep ıcımde keskelerle yasadım.
Ozellıkle nıkah gunume daır o kadar cok keskelerım var kı.
Doner mı sımdı o zaman, asla!
Ben hep ıcımde keskelerle yasayacagım.
Sucum neydı pekı benım? Cok ıyı nıyetlı olmak mı?
Yok ıste, artık o ıyı nıyetlı elefera yok!
Sımdı sızde bunları bır dusunun, ona gore sımdıden tavrınızı takının.
ınanın gecmıse daır pısmanlıklar, hıc bır zaman gecmıyor.
Her gun daha da buyuyor, gun gelıyor ofke patlaması yasıyorsunuz.
Hatta an gelıyor, esınızı sevmedıgınızı dahı hıssedıyorsunuz.
Benım ıcın, ne kadar fenaymıs bu gelın de dıyebılırsınız.
Bende cevaben, bunlara bu yaptıgım az bıle derım.
aynen bir de tarihine bakmadan atlayip yorum yaptim iyi miHaydaaaaa gene hortlak konu.
Üfff ben de ya üye de naaptı evlendi mi acaba merak ettimaynen bir de tarihine bakmadan atlayip yorum yaptim iyi mi
Üfff ben de ya üye de naaptı evlendi mi acaba merak ettim
Bende ailesi yüzünden nisanlilik döneminde tartışmistim bana hep sen haklısın dediği halde Evlendikten sonra ailesine aşırı düşkün davranıp bana eziyet etti ve sonuç 1,5 sene sonra 3 aylik bebegimle bana bosanma davasi acti.yol yakınken dönmeni tavsiye ederimkorkuyorum artık ya nefret ettım yasadıklarımdan 4 aydır hep maddı konular yuzunden nısanlımla kavga ettık. kendı sorunumuz yuzunden degıl hep ailesı yuzunden(
Bende ailesi yüzünden nisanlilik döneminde tartışmistim bana hep sen haklısın dediği halde Evlendikten sonra ailesine aşırı düşkün davranıp bana eziyet etti ve sonuç 1,5 sene sonra 3 aylik bebegimle bana bosanma davasi acti.yol yakınken dönmeni tavsiye ederim
Birak yapmasinlar evlendikten sonrada ona gore muamele gorurler sizden.mesafeli olunşuan nişanlıyım tam 2 hafta sonra düğünüm var ama ben şuan cok mutsuzum sebebıde nısanlımın ailesı...hepımız bılırız düğün hazırlıklarını gelıne iç çamasırı nıkah kıyafetı canta ayakkabı vs alınır...ama bunlar bana bırsey alırken kırkkere söylettıırıyolar.artık utanıyoruz...bız kız tarafı olarak uzerımıze dusen herseyı yaptık niaşnlımda mobılyalarımızı aldı gerıye kalanları bıle almaya zorsunuyolar.herseyı nısanlımın uzerıne yıkmaya calısıyolar bı nıkah kıyafetımı bıle almadılar((almasınlar sorun degıl ama nişanlım hep benı haksız buluyor anlayacagınız cok buyuk kavga ettık aileme laf söyletmem mantıgı var ama ben hakaret etmıyorum kı sadece yapmadıklarını söluyorum...bın turlu hakaret duydum bugun (((((((( evlenmek ıstemıyorumm napcam ben yaa
Merhaba gecinebilmenize çok sevindim keşke benimde yuvam dagılmasaydi.Konunun eski olduğunu fark etmemisimmerhaba konu çok eski. hortlatmışlar:) ben evlendim. sorunlarımız oluyor evet ama her evli çift kadar. ailesine hala tam ısınamadım o ayrı:)
kızlar bırakın almasınlar diyoruz ama bu adettendir bana göre kız tarafına nişan bohçası gelir ve düğündede düğün alış verişine gidilir konuyu açan arkadaşımızın dediği gibi kızın gelinliği alınır çanta iç çamaşırı v.s işte bende evlendim düğün alışverişine çıkılmadı ama nişanda çıkıldı nişandada geceliğim iç çamaşırımı kıyafetimi v.s aldılar ama düğünde çıkılmadı evlenecek kızlar bunları istiyo normal bi şey bende çok şey istiyodum ama olmuyo işte her şey alınmıyo bizim ailede bi erkek evleneceği zaman gelinn a dan z ye kadar her şeyini alırlar takıyıda gelin ne isterse alırlar onu görünce bizde hevesleneyoruz eşimin ailesi bana aldı eşyalarımızada yardım ettiler sağolsunlar ama nikah kıyafeti almamaları çok saçma bu kadarda olmazki sen onların gelinleri olcaksın gelinliğinide senmi alıp giyceksin ne anladım ben bundan bari bi evde al iç damat senin evine gelsin böle saçmalık olurmu borç edip harç edip alcaklar benin annemin bi lafı vrdır horona giren k...... sallicak diye herkesin her şede gözü kalıyo canım herkesin istediği gibi olmuyo eyer nişanlını seviyosan bunları boşver evlendiğindede hiç bir şeyine karıştırma
Sizin aileniz de yapmasın. Ben de evlenirken eşimin ailesinden maddi destek almadım. Değil bunu sorun olarak görmek, memnun bile oldum. Kimseye minnetim yok. Gücümün yeteceğine inanmasam evliliği ertelerdim. Siz de çalışıyormuşsunuz üstelik, hala niye beklentiye girdiniz ki anlamadım.Giderleri karşılamak konusunda herhangi bir sıkıntım yok benim bizim daha doğrusu demek istediğim nokta ailesinin zerre bişeye el atmamasi çalışan yüksek maaşlı bir gelin ve çalışan oğlu kendileri yapsın mantığı. Benim ailem ise tam tersi kazandığım parayı bu masraflara harcamayı mi diye herşeyi kendileri yapıyor karşı taraf ise tam tersi
Boşver yapmasınlar boşuna ilişkini yıpratmaşuan nişanlıyım tam 2 hafta sonra düğünüm var ama ben şuan cok mutsuzum sebebıde nısanlımın ailesı...hepımız bılırız düğün hazırlıklarını gelıne iç çamasırı nıkah kıyafetı canta ayakkabı vs alınır...ama bunlar bana bırsey alırken kırkkere söylettıırıyolar.artık utanıyoruz...bız kız tarafı olarak uzerımıze dusen herseyı yaptık niaşnlımda mobılyalarımızı aldı gerıye kalanları bıle almaya zorsunuyolar.herseyı nısanlımın uzerıne yıkmaya calısıyolar bı nıkah kıyafetımı bıle almadılar((almasınlar sorun degıl ama nişanlım hep benı haksız buluyor anlayacagınız cok buyuk kavga ettık aileme laf söyletmem mantıgı var ama ben hakaret etmıyorum kı sadece yapmadıklarını söluyorum...bın turlu hakaret duydum bugun (((((((( evlenmek ıstemıyorumm napcam ben yaa
Kv nin elbisesini sizin almaniz tabiki saçma ama nişanlınız almak isterse gayet de alabilir annesi sonuçta. Mobilyalara, diger ev eşyalarına ailelerin karışmaması normal, nisanlınızla bütçenize ve zevkinize göre seçersiniz. Diger masraflarda da aklıma düğün mekanı, yemek, müzik organizasyon geldi ilk anda. Bunlar da heves meselesi bazı aileler yıllarca birikim yapıyor çünkü onlar için itibar unsuru oluyor ama çocukları destek olun diye zorlamaz onları, içlerinden geldiği icin ve esasında kendileri için yaparlar. Sizin nisanlınızın ailesi demekki böyle seylere önem vermiyor ve para harcamak istemiyor. Bu durumda yapma zorunlulukları da olmadığı icin bosuna kendinizi strese sokmayın. Ve gercekten kendi emeginizle yaparsanız çok daha kıymetli olur ve kimse de evliliginize müdahale edemez. Ailenizin hevesi varsa ve içlerinden geliyorsa da destek olurlar ama sizin gönlünüz razı olmuyorsa adaletsiz görüyorsanız onlardan da bisey kabul etmeyin.Zaten çoğu şey ben kendim yaptım nişanlım da elinden geleni yapıyor ancak bu süreçte kayinvalidemin nişanda giyeceği elbisesine kadar biz almak zorunda değiliz ya da nişanlım almak zorunda değil. hazır olmadığımız konusuna gelince o kişiden kişiye göre değişen bir durum nasıl benim ailem üzerine düşeni yapiyorsa karşı taraf da yapmalı benim demek istediğim bu yoksa kendi ailemin de benimde herşeyi yapacak maddi gücü var iyi bir mesleğim ve yüksek bir gelirim var olay burada karşı tarafın alakasızliği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?