Şimdi yapsalar.ne güzel olurdu ama kimse buna mecbur değil. Bir çift evlenmeye karae verdiyse bunun sorumluluğunu tek başlarına alabilmeli bence. Hem ilerde kayınvalide-gelin muhabbetiniz olmaz. Kimseye eyvallahiniz olmaz daha mesafeli olursunuz işte ne güzel.şuan nişanlıyım tam 2 hafta sonra düğünüm var ama ben şuan cok mutsuzum sebebıde nısanlımın ailesı...hepımız bılırız düğün hazırlıklarını gelıne iç çamasırı nıkah kıyafetı canta ayakkabı vs alınır...ama bunlar bana bırsey alırken kırkkere söylettıırıyolar.artık utanıyoruz...bız kız tarafı olarak uzerımıze dusen herseyı yaptık niaşnlımda mobılyalarımızı aldı gerıye kalanları bıle almaya zorsunuyolar.herseyı nısanlımın uzerıne yıkmaya calısıyolar bı nıkah kıyafetımı bıle almadılar((almasınlar sorun degıl ama nişanlım hep benı haksız buluyor anlayacagınız cok buyuk kavga ettık aileme laf söyletmem mantıgı var ama ben hakaret etmıyorum kı sadece yapmadıklarını söluyorum...bın turlu hakaret duydum bugun (((((((( evlenmek ıstemıyorumm napcam ben yaa
En modern ailerde de dahi var bu kafa"aldırdın aldırdın sonra almazlar"Herseyi nişanlımin üstüne yikiyorlar ne demek ya? Ailesi mi evleniyor siz mi evleniyorsunuz?
Kendi masraflarınız hepsi, ailesi destek olmak isterse olur.
Konu eskimiş ama bu vesileyle böyle tipler için yazayım şuraya.
Elaleme don aldırma meraklari da bitmedi. Eskiden insanlar herzaman alışveriş yapamazmis, cok kıyafetleri olmazmis o yüzden yeni geline yeni kıyafet, kumaş alınırmis. Şuan heryer AVM, kıyafetler bol bişey yok. Babanızın evinde bişey görmemiş gibi don , ayakkabı derdine dusuyorsunuz sanki evlendikten sonra bir daha alışveriş yapilmiyor mu anlamıyorum.
En modern ailerde de dahi var bu kafa"aldırdın aldırdın sonra almazlar"
"bir kere olacak"
"onlar da birikim yapsalarmış kız istemeyi biliyolar"bla bla
Konu eskiymiş de 100 liralık nikah kıyafetini kayınbana niye alıyor anlamadım. Kayınvalide ve kayınpeder donumu almadılar diye ağlayıp evlenmekten vazgeçmek müthiş bir kafaymış.
Mesele don meselesi değil ki , insana değer vermemek . Adetlerimiz var , evlatlarımız evlenirken yapılması gereken annelik babalık vazifelerimiz var. Evladına değer veren aileler elinden geldiğince , imkanlar el verdiğince yardımcı olmalılar.yoksa elbette birşey beklemek yanlış olur.Konu eskiymiş de 100 liralık nikah kıyafetini kayınbana niye alıyor anlamadım. Kayınvalide ve kayınpeder donumu almadılar diye ağlayıp evlenmekten vazgeçmek müthiş bir kafaymış.
Bi kere alınan nedir ki? Gelinlik, kına kıyafeti dışında bi kere alınan bişey yok ki. İç çamaşırı, kıyafet filan yazmis konu sahibi. Evlendikten sonra kıyafet, gecelik, çamaşır alınmıyor mu? Ben bir sürü aldım.
Koltukları, perdeleri kedi haşat etti değiştirdim yenisini aldık. Eskiyince bidaha alınıyor yani.
Kesinlikle katılıyorum eften püften bişeyler aldığı için düğün parasını alan aileler tanıyorum.Çok borçlandık diye o yüzden hiç gereği yok.Istemek nedir ya isteyip.niye kendinizi alcaltiyorsunuz ki o sekilde alsa ne almasa ne
Daha evlenmeden bin türlü hakart eden adamdan evlenince hiç hayır gelmez aklınızda bulunsunşuan nişanlıyım tam 2 hafta sonra düğünüm var ama ben şuan cok mutsuzum sebebıde nısanlımın ailesı...hepımız bılırız düğün hazırlıklarını gelıne iç çamasırı nıkah kıyafetı canta ayakkabı vs alınır...ama bunlar bana bırsey alırken kırkkere söylettıırıyolar.artık utanıyoruz...bız kız tarafı olarak uzerımıze dusen herseyı yaptık niaşnlımda mobılyalarımızı aldı gerıye kalanları bıle almaya zorsunuyolar.herseyı nısanlımın uzerıne yıkmaya calısıyolar bı nıkah kıyafetımı bıle almadılar((almasınlar sorun degıl ama nişanlım hep benı haksız buluyor anlayacagınız cok buyuk kavga ettık aileme laf söyletmem mantıgı var ama ben hakaret etmıyorum kı sadece yapmadıklarını söluyorum...bın turlu hakaret duydum bugun (((((((( evlenmek ıstemıyorumm napcam ben yaa
Ayy 2011 de paylasilmis iyi miKesinlikle katılıyorum eften püften bişeyler aldığı için düğün parasını alan aileler tanıyorum.Çok borçlandık diye o yüzden hiç gereği yok.
Aileler yillarca masraf yapiyor okutuyor iş guc daha ne yapsinlarAyy 2011 de paylasilmis iyi mi
Vallahi benim ailemde bisi yapmadi esiminde yinede altinlarimi aldilar herkes lendi tarafinin taktigini aldi boyleleei de varKesinlikle katılıyorum eften püften bişeyler aldığı için düğün parasını alan aileler tanıyorum.Çok borçlandık diye o yüzden hiç gereği yok.
Evlendirmek için birikim yapmalılar en az 10 burma bilezik,hatta gelinin çeyiz sandığı,iki set(biri günlük),ev eşyaları full alınmalı hatta ev tadilatı olmalı yeni dolap,parke eşyalarla uymuyosa yenisi,pencereler,tüm evde duvar kağıtları,düğün yemekli olmalı,kınada organizasyon.Bunlar için birikim yoksa da kredi çekecek! eşek değiller ya !Aileler yillarca masraf yapiyor okutuyor iş guc daha ne yapsinlar
HahahEvlendirmek için birikim yapmalılar en az 10 burma bilezik,hatta gelinin çeyiz sandığı,iki set(biri günlük),ev eşyaları full alınmalı hatta ev tadilatı olmalı yeni dolap,parke eşyalarla uymuyosa yenisi,pencereler,tüm evde duvar kağıtları,düğün yemekli olmalı,kınada organizasyon.Bunlar için birikim yoksa da kredi çekecek! eşek değiller ya !
O da bişey mi biz nikah salonuna kız tarafından sonra gitmiştik, bakın geç kalma demiyorum daha bekleme salonunda olan süreçten bahsediyorum.Neden onlardan sonra gitmişiz diye gelin hanım bana yıllar sonra "nikahta aslında hayır diyecektim"demişti.Yani mesele bence yeterince içine sinmediği için ot çöp her şeyin göze batması.
Yetmiyosa evlerini satarlar üstüne "sanki benim için mi satıldı" lafını duyarsınız hatta cimri bile olursunuz :)
Sizin gelin cok sansli olacakYetmiyosa evlerini satarlar üstüne "sanki benim için mi satıldı" lafını duyarsınız hatta cimri bile olursunuz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?