Nişanlımın ailesi düğün için bir şey yapmak istemiyor,(çok mutsuzum

İstediklerini almadıklarında sorun yapıyorsan ki buraya konu açtığına göre öyle, demek ki böyle şeyler senin için önemli ve evlendikten sonra bu konular kapanmaz emin ol...

Şimdi yapsalar.ne güzel olurdu ama kimse buna mecbur değil. Bir çift evlenmeye karae verdiyse bunun sorumluluğunu tek başlarına alabilmeli bence. Hem ilerde kayınvalide-gelin muhabbetiniz olmaz. Kimseye eyvallahiniz olmaz daha mesafeli olursunuz işte ne güzel.
Ama.bunlari sindiremem huzursuz olurum diyorsanız iyi düşünün.

En modern ailerde de dahi var bu kafa"aldırdın aldırdın sonra almazlar"
"bir kere olacak"
"onlar da birikim yapsalarmış kız istemeyi biliyolar"bla bla

En modern ailerde de dahi var bu kafa"aldırdın aldırdın sonra almazlar"
"bir kere olacak"
"onlar da birikim yapsalarmış kız istemeyi biliyolar"bla bla

Bi kere alınan nedir ki? Gelinlik, kına kıyafeti dışında bi kere alınan bişey yok ki. İç çamaşırı, kıyafet filan yazmis konu sahibi. Evlendikten sonra kıyafet, gecelik, çamaşır alınmıyor mu? Ben bir sürü aldım.
Koltukları, perdeleri kedi haşat etti değiştirdim yenisini aldık. Eskiyince bidaha alınıyor yani.

Aileler üzerine düşeni yerine getirmeli, sonra gelin aldık deyip, saygı sevgi dört dörtlük hizmet beklemeyi bilirler ama.

Konu eskiymiş de 100 liralık nikah kıyafetini kayınbana niye alıyor anlamadım. Kayınvalide ve kayınpeder donumu almadılar diye ağlayıp evlenmekten vazgeçmek müthiş bir kafaymış.

O da bişey mi biz nikah salonuna kız tarafından sonra gitmiştik, bakın geç kalma demiyorum daha bekleme salonunda olan süreçten bahsediyorum.Neden onlardan sonra gitmişiz diye gelin hanım bana yıllar sonra "nikahta aslında hayır diyecektim"demişti.Yani mesele bence yeterince içine sinmediği için ot çöp her şeyin göze batması.

Istemek nedir ya isteyip.niye kendinizi alcaltiyorsunuz ki o sekilde alsa ne almasa ne

Konu eskiymiş de 100 liralık nikah kıyafetini kayınbana niye alıyor anlamadım. Kayınvalide ve kayınpeder donumu almadılar diye ağlayıp evlenmekten vazgeçmek müthiş bir kafaymış.
Mesele don meselesi değil ki , insana değer vermemek . Adetlerimiz var , evlatlarımız evlenirken yapılması gereken annelik babalık vazifelerimiz var. Evladına değer veren aileler elinden geldiğince , imkanlar el verdiğince yardımcı olmalılar.yoksa elbette birşey beklemek yanlış olur.

İşte ne koparırsan kar muhabbeti ya da alınacak olanlara fazlaca beklentiye girme onlarla değerli olacağını düşünme.

Istemek nedir ya isteyip.niye kendinizi alcaltiyorsunuz ki o sekilde alsa ne almasa ne
Kesinlikle katılıyorum eften püften bişeyler aldığı için düğün parasını alan aileler tanıyorum.Çok borçlandık diye o yüzden hiç gereği yok.

Daha evlenmeden bin türlü hakart eden adamdan evlenince hiç hayır gelmez aklınızda bulunsun

Kesinlikle katılıyorum eften püften bişeyler aldığı için düğün parasını alan aileler tanıyorum.Çok borçlandık diye o yüzden hiç gereği yok.
Vallahi benim ailemde bisi yapmadi esiminde yinede altinlarimi aldilar herkes lendi tarafinin taktigini aldi boyleleei de var

Aileler yillarca masraf yapiyor okutuyor iş guc daha ne yapsinlar
Evlendirmek için birikim yapmalılar en az 10 burma bilezik,hatta gelinin çeyiz sandığı,iki set(biri günlük),ev eşyaları full alınmalı hatta ev tadilatı olmalı yeni dolap,parke eşyalarla uymuyosa yenisi,pencereler,tüm evde duvar kağıtları,düğün yemekli olmalı,kınada organizasyon.Bunlar için birikim yoksa da kredi çekecek! eşek değiller ya !

Yetmiyosa evlerini satarlar üstüne "sanki benim için mi satıldı" lafını duyarsınız hatta cimri bile olursunuz :)

Hahah kocada yanimda kopek gibi gezdireyim aman yok istemez bunu yapan aileler gelinide surunduruto basa kalkacaksa kalsin

Oysaki önce gidip yollarına gül döküp, kırmızı halıdan yürütmeliydiniz. Gelin çok haklı.... İyi tarafına gelmiş de hayır dememiş... Çok şanslısınız :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…