- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi Melos199197
-
karışık olsun zatenNormalde kesinlikle aramaz sormaz ama görünce unutuyor herşeyi ve ben deli oluyorum .
Benim hiç mi hatirim yok diyorum.
Konuş ama biraz mesafeli ol diyorum .
Ya kendimi yiyip bitirip kavga ediyoruz yada soguyorum..
Aklım karışık .
Çok hemde
O zaman sorunu şöyle anlatayım hanımefendi; Ben nisanlimi toplamak ,toparlamak için çok uğraştım.."Nişanlımin ailesi ile ilgili yüzlerce sorun yaşandı..."
demişsiniz, kilit nokta bu bence. Artık her ne boyutta ve ne sorunlar yaşandıysa, nişanlınızın ailesinin davranışı bir tepki, bir sonuç. Kendiliğinden durduk yere umursamıyor değiller yani. Onlar da bir şeylerden yılmış ve sizle bağlarını koparmaya karar vermişler. Problemleri bilmediğimiz için haklı haksız demek zor. Burda yorum yapanların çoğu, normal şartlarda durduk yere yok sayılmışınız gibi konuşmuş. Ama bence durum bambaşka. Anlatmadığınız şeyler var.
Aile içi bir konu olsa ; diğer gelinler de davet edilmez yahut damatlarda edilmez.Aile içi bir yemek olabilir kendi çekirdek ailesi ile ilgili bir takım sorunlar konuşulacak olabilir o yuzden sizi davet etmemiş olabilir. Sorun şurda; siz fazla verici hassas biriyseniz ve nisanlinizin ailesi ise gelinlerini bile aramayacak kadar kendi dunyalarina hapsolmuslar ise problem olabiliyor.
Merhaba ...
Nisanliyim .
Nişanlımin ailesi ile ilgili yüzlerce sorun yaşandı...
Geldi geçti geçmeyen tarafları da çok ama yapacak birşey yok ...
Dün bir hareket oldu ..
Aslında daha önce de çok oldu ama sanırım ben artık çok dolduğum için ekstra bir üzüntü oluştu Ya da üzüntü demeyelim de alacağım karar ile ilgili doğru bir adimda olduğumu anladım..
Nişanlımin ailesinden hiç birşey görmedim.
Benimle dışarıda denk gelinse kesinlikle gormemezlikten geliyorlar.
Nisanlim yanımda ise konuşuyorlar..
Dün Nisanlim ile bir yere gidiyorduk ..
Bir kaç saat uzaklıkta olan bir yer ..
Ablası aradi..
Nişanlımı ve diğer aile bireylerini yemeğe davet etmiş.
Ilk kez etti .
Nisanlim yanımda elizyaaa var dediği halde , tamam oda gelsin yada o senin nisanlin ailemizden biri deyip gelsin demedi .
Nişanlim çok bozuldu .
Bana belli etmese de zoruna gitti ve gelmiyorum ben dedi.
Benim de moralim bozuldu çünkü ablası ile hiç bir sorunumuz yokken böyle yapması..
Çok tuhaf...
Bu aile ile evliliğim nasıl ve ne kadar sağlıklı olur inanın artık bilmiyorum ve ayrılmayı düşünüyorum.
Ve size sormak istiyorum bu resmen dışlanmak değil mi?
Arayıp sormaz ara da demez zaten hangi yüzle dicek de...
Ama gördüğünde deli olur .
Bende o zaman deli oluyorum ...
Sinir oluyorum .
O böyle yaptığı için umursamiyorlar diyorum ..
Kendi kendimi yiyip bitiriyorum.
Bir kaç kez ben ayrılık teşebbüsünde bulundum .
Ama o bırakmadı.
Evlendikten sonra beni bugün aramayanlar hangi yüzle arayıp gelecekler acaba.Sen bekle bugün aramayanlar evlendikten sonra nasıl tepenize biner. Olmaz arkadaşım bu iş aileyle baştan sıkıntı yaşanan ilişki bitirilmeli. Nişanlın çok kolay unutur sen unutmazsın sen haksız olursun. Eziyet olur hayat senin için. Yol yakınken at bu nişanı
Nisanlimla ben konuştum bu konuyu.ben anlattığın olayı tam anlamadım, nişanlını davet etti, nişanlında elizya var yanımda dedikten sonra konuşma nasıl gelişti yani, bi anlış anlama olmasın..
ama eğer gerçekten istenmeyen gelinsen yol yakınken dön, çünkü nişanlın evlendikten sonra değişebilir yani negatif yönde değişebilir, evlendikten sonra para vermeyi keserse işler hepten sarpa sarabilir, malesef böyle aileler var, çocuğunu gelir kapısı gibi gören...
Kendisi bana konuş konuşma demiyor.Sıkıntılı bi aile evliliğine de yansıyacak bol miktarda ama bu eşinle sana da bağlı eşin ailesine çok bağlı biri mi bu tarz şeyler yaptığında ailesine tepkisi ne oluyor
Sizinki nasıl nasıl baş ediyorsunuz ?Evlenirseniz siz de aile fertlerini yok sayacaksiniz. Başka yolu yok çünkü siz yipraniyorsunuz. Bizde de buna benzer bir durum var.
Nisanlimla ben konuştum bu konuyu.
Neden yemeğe katilmiyorsun?
Senin ailen gitmek istersen git dedim.
Kendisi de neden gitmediğimi biliyorsun dedi .
Boşver ben bunun gibi yüzlerce şey yaşadım.
Sen ablana ısrarla söylediğin halde kendisi yok saydı bunun için kötü olma çünkü bundan önce kötü olcak çok konu var.
Beni istemiyorlar bende zaten bu saatten sonra isteselerde gelmem dedim.
Saygı duyarım artık ister konuş ister konuşma haklısın dedi .
Ailenin önemli olmadığına önceden bende inaniyordum ama yanılmışım...Aranız iyiyse aile önemli değil lafına ben artık hiç inanmıyorum. Çünkü önemli. Ne olursa olsun, istediğin kadar görüşmem de desen illa ki karşılaşıyorsun, illa ki görüşüyorsun. Muhakkak problem oluyor. Hele yol yordam bilmeyen, kültür şokuna uğratacak derecede farklı yaşayış tarzları olan aileler arasında sorun hiç bitmiyor. Ben ailelerin bu kadar dert yarabileceğini bilsem evlenmezdim. Gayet mutlu mesut yaşayıp gidiyorduk. Aile önemli, o sorunlar evlenince kat kat büyür bana kalırsa. Çekilmez.
Peki nasıl bir konuşma yapmalıyım?bence bu çok korkunç bişey, kesinlikle evlenme derim, istediği kadar seni bırakmasın, evlenince herşey daha kötü olacak, diyelim nişanlın ailesiyle görüşmeyi bıraktı, yine herşey kötü olcak, bu defa ailesiyle görüşmemesinden içten içe seni sorumlu tutup kin beslemeye başlıcak, yani neresinden tutsan olmaz bu iş, kendine yazık etme derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?