Nişanlımin ailesi ile ilgili... Artık aklım yetmiyor..

Ailenin önemli olmadığına önceden bende inaniyordum ama yanılmışım...
Aile çok önemli...
Gorusmesen bile hastalık ölüm kalım bayram seyran bir araya geliyorsun ve eziyet oluyor ..

Aile cidden çok önemli. Şimdi nişanlın ses etmez ama evlendikten sonra onlar benim ailem alttan al der, normal zamanda arayıp görüşmeyen aile bireyleri erkek evlatları evlenince tepenize biner, senin evin değil oğullarının evi olur... Bu en kötü senaryo...

Bizimde eşimin ailesiyle sorunlarımız oldu, nisandan koşarak uzaklaşmam gerekirken ben aşkı seçtim evlendim. Başlarda çok yıprandık ama şükür şimdi iyiyiz, eşimin ailesiyle görüşmüyorum, sanırım eşim de görüşmüyor(onun görüşmeme sebebi eşime yaptıkları başka bir davranış) kendi yağımızda kavruluyoruz çok şükür mutluyuz.

Sizinki nasıl nasıl baş ediyorsunuz ?

Bizdeki durumdan kısaca bahsedeyim önce. Benim büyüdüğüm ailemde çevremde dışarıdan gelene yani damada ve geline büyük değer verilir. Aranır sorulur. Yemeğe davet edilir. Allah korusun başına birsey gelse herkes yardıma koşar. Eşimin ailesinde ise gelinin adi yoktur. Ben ilk evlendigimde ailemde ne gorduysem oyle davrandım haliyle. Onlar ise aramaz sormaz benim hediyem için eşim aranır teşekkür edilir. Ben de onları yok sayıyorum hiç ilgilenmiyorum. Eşim annemle konuştum selamı var dese aleyküm selam deyip geçiyorum.

Ha esim bazı noktalarda ailesine müdahale etseydi bu kadar davranamazlardi. Düşünün tüm ablalari annesi bir lokma ekmek gonderse veya alsa gelse xx çok sever onun için yaptık der. Ben alip tadına bile bakmam. Deseler ki sen de ye xx yesin derim. Ama mutsuz olmamayi gülüp geçmeyi öğrendim ben. Bana dokunurlarsa lafımı esirgemiyorum dokunmazlarsa sorun olmuyor

Peki nasıl bir konuşma yapmalıyım?
Ben pek sağlıklı dusunemiyorum şu an

bence içindekileri ya kağıda dök, ya mail at, karşılıklı konuşmak yerine, çünkü karşılıklı konuşma kavgaya dönebilir, bazı şeyler yarım kalabilir, ne yazarsın nasıl konuşabilirsin inan bilmiyorum, çok zor bi durum

şimdi sana hak verir tavır alır ailesine ama dugunun ertesi gunu sor onlar benım ailem ne yapayım atayımmı diye soylenir ,
b.k çuvalı gibi kalırsın ,
yaa peşin peşin konuş yada ayrıl

Benzer noktalarımiz var ...
Bizde de gelin ve damadın kendisi ve ailesi önemlidir..
Nisan ve düğünden sonra mutlaka bir araya gelinir...
Yemege davet edilir .
Hediye alınır.
Ama onlar hiç bir harekette bulunmadi bu anlamda ..
En baştan beri.
Nisanlim , sesini çıkarmıyor..
Eskisi kadar oda bağlı değil ama elbette ki yine de bağlılığı devam ediyor zaten bende karismiyorum..
Gülüp geçmeyi ogrenemem ben.
Yalandan da gulmem.
Icim disim da bir .
Lafimi söylerim.

Benzer noktalarımiz var ...
Bizde de gelin ve damadın kendisi ve ailesi önemlidir..
Nisan ve düğünden sonra mutlaka bir araya gelinir...
Yemege davet edilir .
Hediye alınır.
Ama onlar hiç bir harekette bulunmadi bu anlamda ..
En baştan beri.
Nisanlim , sesini çıkarmıyor..
Eskisi kadar oda bağlı değil ama elbette ki yine de bağlılığı devam ediyor zaten bende karismiyorum..
Gülüp geçmeyi ogrenemem ben.
Yalandan da gulmem.
Icim disim da bir .
Lafimi söylerim.

Nisanliniza çok aşık mısınız ayrilsaniz mesela ne olur kolay toparlanır mısınız güçlü bi yapiniz var mıdır?

cagirmamasijin nedeni gecmiste yasadiginiz sorunlardir bir suru sey yasandi yazmissin onlarda demekki kendince sogumuslar sizden sokakta gorselerde gormemezlikten geliyorlar yazmissin sebep nedir ne degildir bilmiyorum ama evlenincede ayni sikintilar devam eder uzak otursaniz bile telefondan bile huzur bozuldumu bozuluyor

Bu gorumcem ile hiç bir sıkıntımız olmadı .
Konunun detayını yazmıştım.

Bu gorumcem ile hiç bir sıkıntımız olmadı .
Konunun detayını yazmıştım.
sikinti yasamamis olabilirsiniz ama diger aile uyelerinden etkilenmis olabilir bu boyledir bizdede ben kvalidemle sorun yasadiysam digerleride bana soguk davranir muhtemelen onlar hakkinizda konusmuslardir oda gelin mi kendi ailesimi tabiki kendi ailesinden yana tavir takinacak

aile yapıları nasıl misafir perver değiller mi içe dönükler mi

Ne kdr densiz insanlar var ya.
Gelin hanimi gormemezlikten gelmek felan.
Ama nisanlinin " ben gelmiyorum" restini sevdim. Hep boyle korur kollarsa ne guzel. Bunun yani sira pesin pesin soruyum; eviniz ne kdr uzaklikta olucak bu aileden? Eger evinizde uzaksa ayrilik icin bi sebep goremiyorum ben.
Is nisanlinda bitiyor.

Evimiz tamamen onların ters guzargahinda çok uzak değil ama o tarafla hiç ilişkileri yok ..
Görme şansımız yok yani..

Her birinize bana verdiğiniz güzel, iyi niyetli akıllar için teşekkür ederim ..
Bir karar verdim ...
Bir kaç gün ara vermek istedigimi belirticem...
Hakkımızda hayirlisi ..

Acaba aile başka birini mi gelin adayı olarak görüyordu. Seni üzmek istemem ama ilk aklıma gelen bu

yooo değil
belki ailece olmak istediler.
ne var bunda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…