Niṣanlımın ailesi. Tavrım ne olmalı?

Suheyda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
287
190
53
29
Merhaba hanımlar
5 aydır nisanliyim, yakinda dügünümüz var.
. Nisanlim'la çok asigiz birbirimize. ikimizin'de güzel hayalleri var, herṣey cok guzel aramizda. Neyse, konuya hemen gireyim. nisanlimin babasi cok cıvık birisi, luzümsüz, neyi nerde diyecegini bilmeyen bir adam. Size dediklerinin hepsini yazmasam da bağzilarini yazicagim. Elini opecegim zaman "opme elimi sen kölem degilsin " dedi. Bende tabi daha öpmedim. Tuhafim'a gelmisti ama kendi tercihi. surekli babam'la konusuncu kendisinin cok yallanci oldgunu falan soyluyor, tuhaf tuhaf seyler diyor. Masa'da çekirdek olursa geri yolluyor mutfağa, bardaklar asiri dolu olmasi lazimiṣ falan filan... Son olarak'ta iftar'a bize geldiler. Sofrayı iftara 15 dk kala kurmaya basladim (ayran getirdim). Bana birden "suheyda ayrani geri gotur ustu acik" dedi. ben anlamadim bile koydum masanin ustune. Gelip bana israrla "eee o zaman ustunu kapat cabuk" dedi. Bende elimde bisey olmadigindan ayranlari bardak'tan geri döktüm sürahiye. Gerçekten ses tonu emir verir gibi, nasil desem sanki cok kötü bisey yapmiṣim gibi. Herkesin onunde.
Ben baya bir bozuldum.
Nisanlim mesaj atti bana "babamin tuhaf takintilari var" diye.
Gorumcem de mesaj atti " sen onu takma kafana tikleri var" diye.
kaynana'm gilde yaṣamiyacagiz aramizda 2 saatlik yol var (yinede en yakın biz oturacağız evlerine) ama simdiden hevesleniyorlar gelip sizde yatiliya kaliriz diye. Hâta kayınvalidem dedi ki siz iṣteyken paspasın altına koyarsınız anahtarları biz gireriz. Ben simdi düsünüyorum, bu adam ya zirt birt bize gelir kalirsa. Gercekten ben b*ku yerim.
Tavrım nasil olmali? Nisanlim ailesine cok düskun (hele de babası ölümden döndüğünden beri), birbirimizi bu kadar seviyorken kırmak'da istemiyorum. Ama bu adam simdiden boyleyse ben naparim...

Evlenince eşinin ailesi sizde pek huzur bırakmayacak gibi
Kayınpederin davranışları gerçekten acayipmiş
Bi de ne münasebet paspasın altına koy biz eve gireriz falan
Bence şimdiden tavrını koy her konuda
Nişanlına da belli et rahatsız olduğunu.

2 saatlik mesafede neyin yatılı kalması bu ya? Kesinlikle yatılı istemediğini net bir şekilde söyle. Nişanlinin tavrını tepkilerini çok iyi analiz et. Senin fikirlerine önem veriyor mu, ailesine sinir çizebiliyor mu, geçiştiriyor mu, mantıklı mı, çözüm odaklı mi hepsini ölç tart. Ona göre karar ver.

Gerçekten aramız çok iyi. Kırmaktan korkuyorum ama böyle de beni zor günler bekliyor

Allah aşkına ben burda konuları okurken fitil oluyorum fitil. Nişanlınız yakında hayat arkadaşınız olacak olan insana da aklınızdakileri içinizdekileri neden söyleyemiyorsunuz. Peygamber mi bu adamlar ve aileleri kızlar. İçinden ne geçiyorsa çatır çatır söylemek zorundasın. Herkesin evladı biricik. Böyle şeyleri yaşamak zorunda değilsin. Evine yatılı misafir istemiyorsan ki zaten saçma sapan bunu açıkca söyle çekinme. Nişanlın üzülyorsa da bu kendisinin sorunu. Annesi-babası gelip kalmayacak diye de üzüleceğini pek sanmıyorum.

Size iftara geldiklerinde, neden sizin yemek servisinize, sofranıza karışıyor anlamadım. Sonuçta misafir. Sizi nasıl kendi evinizde ailenizin yanında azarlıyor?

Paspasın altına anahtar koyarsın dedi diye bunu yapman gerekmiyor. Önce hiçbir şey söylemeden koyma, eşin koyarsa al. Diğer sefer söylerlerse aaa unutmuşum, kaybettim anahtarı arıyorum… gibi bahanelerle bu mevzuyu unutturabilirsin bence. Nişanlınla bu konuyu konuş. Babasını, ailesini yeni tanıdığını anlat. Kendileri kabullenmişler okey ama senin baban olmadığı için ne demek istiyor anlamakta zorlanman ve tedirgin olman normal

Nişanlınız da ailesi de beş para etmez. Senin zaten ağzın var dilin mi yok anlamadım evlenicem dediğin adama sen bile kendini savunmuyosun adam da seni savunmuyo. Sen git evlen burada peşpeşe çektiğin konuları açarsın. anahtar bırakmışmış, oldu başka

Bence kayınvalideniz çok daha tehlikeli anahtarınızı isteyerek asıl bombayı o atmış. Geleceğinizi görebiliyorum olmaz bu iş.

Ailesine düşkün demek. Siz evlenin bir, çok aşık olduğun nişanlınla değil de ailesiyle evlendiğini çok acı bir şekilde anlayacaksın.

Aşk gözünü kör etmesin

Kırmaktan korkuyorum yazmışsın, onlar seni kırmaktan hiç korkmayacak emin ol ne korkması. Benim kayınvalidemlerde 2 saat mesafede 2 hafta da bir izin alıp gelip 4-5 gün kalıyorlar karı koca. Ama zamanında ben ya da kocam ses çıkarsaydık böyle yapamazlardı. Sen he he de geç o anahtar bırakma mevzusuna falan ama asla yapma. Gelecez dedikleri zamanda bir yere davetliyiz arkadaşlarımız gelecek falan diyin geçiştirin. Zor olmaz hiç bir şey zor olan bizim aman bozulmasınlar kırılmasınlar diye söylemediğimiz şeylerin içimizde patlaması.

En kötüsü anahtarın paspasin altında olması. Vay haline. Sormadan zart zurt gelip kalacaklar.

Adamı boşverin de anahtarı paspasin altına koyarsınız siz yokken gireriz diyen kaynanaya takın siz. Bu evlilik çok sıkıntı yaşatır.

Merhaba, bence çok hızlı paniğe kapılmışsınız, evet eş ailesi önemli . Ama babasıyla evlenmiyorsunuz, ve dibinizde oturmayacaklar. Yaşlandıkça kpederlerin değişik huyları çıkar karşınıza, hıhı tamam baba deyip geçeceksiniz, gerekirse varsa belli takıntıları, farklı sürahi kullanılır.
Kimse eşinin ailesi istediği zaman girmesi için anahtar bırakmak istemez, ama yeri geliyor mesela şehir dışından geliyorlar ama o gün sizin Dr randevunuz var, anahtarı paspasın altında kendiniz
bırakıyorsunuz kimse bişey demeden, gelmelerine yetişemem diye :)
Merak etmeyin, çoğu zaman evlendikten sonra herkes kendi hayatına bakıyor :) inşallah öyle olur sizin içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…