Nişanlımın ailesi

1.si ben 6 aydır iş arıyorum işsiz oluşumu kusurmuş gibi nitelendiren vicdan yoksunları acaba ne işle meşguller ben anlayamadım.
2.si ben 26 yaşındayım 3 Üni mezunuyum 2 dil biliyorum turizm sezonluk olduğundan mütevellit bir iş bulamadım henüz deneyim arıyor çoğu yer.
3.sü ben düğün de düğün diye tutturmuyorum illa her şey dört dörtlük olsun istemedim hiç yanlış anlaşılma olmasın. Ben sadece en azından tarih belli olsun bu evlilik meselesine bir heves bir karşı taraftan heyecan vs göremediğimden ve benim ailem bu kadar verici davranırken onların soğuk davranmalarına anlam veremediğimden bahsettim. Ki bizim düğünümüz nikahımız vs ne derseniz adına aileler tarafından yapılacak buna isteyen ayıplayabilir her iki tarafta razı yani sorun yok. Konuyu tuttuğum nokta farklı yani.

Öncelikle hiç kimse işsiz olmanız durumundan kusur gibi bahsetmedi, dolayısıyla vicdan yoksunluğu gibi bir durum söz konusu değil., buluttan nem kapmayın.İsterseniz 5 üniversite mezunu 10 dil. biliyor olun şu an aylık bir geliriniz yok burda söylenen daha kendi paranızı kazanmıyorken evlenmek istemeniz. Konuyu açarken karşı tarafta heyecan göremiyorum, benim ailem kadar hevesli değiller diyerek açmamışsınız, istanbulda evleri var ağızlarını bıçak açmıyor oysa benim babam ev verdi, para olunca düğün yapılır diyorlar diyerek açmışsınız. Biz burda yazdıklarınız üzerinden yorum yapmak durumundayız, içinizde ne hissettiğinizi veya neyi düşünerek konu açtığınızı nerden bilebiliriz? İki tarafta düğünün aileler tarafından yapılmasına razıysa sorun nerede ben onu anlamadım, evi babanız veriyor, düğünü aileler yapacakmış

Şimdi anlamadığım nişanlanmadan önce para durumu konuşulmadı mı. Nişan yapılması demek düğüne çok az bir vakit kaldı demek. Hemen ev bulunup eşyalar alınır bu vakitte. Eee ne demek yani nişan yapılmış edilmiş ama beyefendi para olunca yaparız diyor. Bu bi kere ofsayt. Ki siz de Hatalısınız.
Maddi durumu düğün tarihini iş mevzusunu açık açık konuşmadan nişanlanmayacaktınız.
Artı ikinci hata babanızın pat diye ev veriyorum demesi. Vermesin babanız ev mev. Niye veriyor. Karşı tarafla oturur konuşursun. Bu çocuklar nasıl yapacak biz de destek olalım dersin. Karşı taraf der ki düğün nişan kına her türlü ev eşyaları bizden o zaman baban çıkar ev veriyorum der.

Sanırsın lale devri biter bitmez, american style başladı ülkede.
Her şeyi kendimiz yaptık diyenler, muhtemelen bütçeyi değil, alışverişi kastedip en ucuzundan aldık diyor.

10 sene önce bile kolaydı düğün yapmak, ev almak

Şimdi kim ev alabiliyor? Kim yardımsız düğün yapıyor? Ailenin katkısı yok demeyin nolur, hiç değilse evlenene kadar boğaz ve fatura derdiniz yoktu, yıllar evvel.

Ben de ev eşya vs beklemem ama yardımsız da olacak değil şu krizde

1500 ile işe başlasa, 40 yaşında mı evlensinler?

O zaman aile doğurmasaydı, sorsalardı doğmadan önce “kendi başına yapçan mı yoksa istermiyoruz seni” diye

Eşya altın ne varsa eşim yaptı zira ben o dönem çalışmıyordum. Düğünü oldum olası gereksiz bulurum sadece millet eğlensin diye yapılan bir ton para harcanan en çok senin yorulduğun bir olay. Hep elalem akraba için yapılıyor. Bana göre ben düğün de yapmadım sadece bir nikah töreni yeterli oldu anan baban ne yapacak demedim benim ailem de bişey yapsın istemedim. Hiç bir yerim de eksilmedi. Acele etmeyin biraz çalışın para kazanın biriktirin birşeyleri tamamlayın nişanlın doğru diyor para olunca konuşulur bunlar evlenmek Bi hayatı ortak devam ettirmek demektir. Bu da kolay bir olay değil evlenince anlayacaksınız. Kimseden beklenti içine girmeyin kendi aileniz de dahil böylece hem üzülmezsiniz hemde kendi yaptığınız emek verdiğiniz şeyler çok daha anlamlı ve tatlı olur.

1.si ben 6 aydır iş arıyorum işsiz oluşumu kusurmuş gibi nitelendiren vicdan yoksunları acaba ne işle meşguller ben anlayamadım.
2.si ben 26 yaşındayım 3 Üni mezunuyum 2 dil biliyorum turizm sezonluk olduğundan mütevellit bir iş bulamadım henüz deneyim arıyor çoğu yer.
3.sü ben düğün de düğün diye tutturmuyorum illa her şey dört dörtlük olsun istemedim hiç yanlış anlaşılma olmasın. Ben sadece en azından tarih belli olsun bu evlilik meselesine bir heves bir karşı taraftan heyecan vs göremediğimden ve benim ailem bu kadar verici davranırken onların soğuk davranmalarına anlam veremediğimden bahsettim. Ki bizim düğünümüz nikahımız vs ne derseniz adına aileler tarafından yapılacak buna isteyen ayıplayabilir her iki tarafta razı yani sorun yok. Konuyu tuttuğum nokta farklı yani.

Mahcup olmamak için, ellerinin bollaşmasını bekliyor olabilirler mi peki? Belki size hiç söylememişlerdir. Ne bileyim, örneğin bekledikleri bir para vardır.
Bizim meselemizde de uzun süre kimsenin ağzından bir söz nişan evlilik çıkmadı. Hatta beni istemediklerini ve yok saydıklarını düşündüm. O kadar yani... Ama olayın aslı şuymuş, karşı taraf aldıkları bir kredinin borcunun bitmesini beklemiş.

Merhaba

Benim derdim nişanlımın ailesi. Biz nişanlım ile üç buçuk senedir beraberiz ama nişanlanalı 5 ay oluyor nişan söz kız isteme bir arada evde oldu bizim. Ama şöyle bir problem var daha düğün tarihi konuşulmadı ve ben nişanlıma bu konuyu açtığımda para olunca düğün yapılır diyor ben de bunu anlamıyorum ya bir ailenin bir tek çocuğu bu çocuk para bu zamana kadar birikmediyse bu saatten sonra nasıl birikecek? Hayır ben ahım şahım şu da olsun bu da olsun demedim. Nişanda bana ne takalım sana diye sorulduğunda zahmet etmeyin dedim hep. Neyse benim babam bize ev verdi şimdi evlenince mağdur olmayalım diye ailesi olur sizin için çok iyi dedi geçti. Oysa onların da İstanbul’da evleri var ama ağızlarını bıçak açmıyor. Ben anlamadım bu tavrı biri bana akıl verebilir mi?
Na kadar parası oldugunu bılmıomusun.Bak canım butcenkonusamadıgın bı adamla evlılık yurumez.Hesabını kıtabını bılmedıgın aıleylede yurumez.Senın baban alıstırsın bole eve .

Sanırsın lale devri biter bitmez, american style başladı ülkede.
Her şeyi kendimiz yaptık diyenler, muhtemelen bütçeyi değil, alışverişi kastedip en ucuzundan aldık diyor.

10 sene önce bile kolaydı düğün yapmak, ev almak

Şimdi kim ev alabiliyor? Kim yardımsız düğün yapıyor? Ailenin katkısı yok demeyin nolur, hiç değilse evlenene kadar boğaz ve fatura derdiniz yoktu, yıllar evvel.

Ben de ev eşya vs beklemem ama yardımsız da olacak değil şu krizde

1500 ile işe başlasa, 40 yaşında mı evlensinler?

O zaman aile doğurmasaydı, sorsalardı doğmadan önce “kendi başına yapçan mı yoksa istermiyoruz seni” diye

Konu için demiyorum, konu sahibesinin nişanlısının ailesi ne gibi sözler verdi, 2 aile aralarında nasıl anlaştı bilemem ama şu genel yorumun çok yanlış guneykarimkure, biz eşimle her iki aileden de tek kuruş yardım almadan evlendik, ne takı, ne düğün, ne alışveriş, ne mobilya hiçbir şey, ne nikah masrafları, evlenmek için aklına gelebilecek hiçbir şeyde tek kuruşları yoktur, ev aldık araba aldık, kimsenin yine tek kuruşu yoktur, çocuk sahibi olduk yine kimsenin tek kuruşu yoktur, benim evime ailelerden kimse gelip şunu da ben aldım diyemez, hepsini biz yaptık.

İsteyen aile yardım eder ama hiçbir aile yardım için zorlanamaz, kadın da erkek de ileride geleceklerini kursunlar diye okutulur aileleri tarafından, çoğu aile ortalama 25 yaşına kadar baktığı okuttuğu çocuğuna harcadığı paranın hesabını yapmaz fakat ister ki evladı meslek edindiğinde çalışmaya başladığında geleceği için para biriktirsin, bu yüzdendir ki ailelerin çoğunluğu çocuğunun aldığı maaştan birşey talep etmediği gibi biriktirsin diye teşvik eder, maaşının hepsini harcama, altın al, döviz al kenara at denir, neden ? Çünkü bu çocuk ileri de ya evlenmek isteyecek veya birinin yanında çalışmaktansa kendi işimi kurarım diyecek, belki bir hayalini gerçekleştirmek isteyecek.

Bunlar bir yana evlilik sürekli ailenin maddi desteğiyle yürümez, bir taraf ev versin, diğer taraf araba alsın, öbürü torunların masrafını karşılasınla olmaz, en azından benim görüşüm bu yönde, evlenmeye karar vermişsen büyümüşsündür, eşinin evliliğin sorumluluğunu alacak hale gelmişsindir, emeksiz yemek olmaz, evlilik bir kadın ve bir erkeğin emek verdiği bir kurumdur, kendin çabalarsın, o zaman eve aldığın basit bir sürahinin bile kıymeti olur, çünkü onu almayı başaran sensindir, evlilikte 24 senemiz bitiyorsa bunun bir sebebi de eşimle herşeye ilmek ilmek emek verip çabaladığımızdandır.

İnsanlar kendi rahatlarından kısıp ev bark alıyolar çocuklarım evldnsin oturtayım diye değil

Yıllarca çalışıp almışlar kiraya verip onunlada geçiniyolardır neden siz hiç çabasız konasınız bunlara?

Babsnız ev verdi eee ? Onun babasıda evi satıp düğün yapıp eşya mı alsın ?

Daha işiniz bile yok ama eviniz var bizahmet çalışıp düğün eşya borçlarınıda ödeyin

Beklenti içinde olmayın

Peki bu kızın babası keriz mi bu mantığa göre o niye evini versin? Adam evladı rahat etsin diye ev veriyor, karşı taraf tişikkür ederiz diyip geçmiş düğün parası bile yok ortada.

Ben de anlamadım buradaki insanlar hemen mezun olur olmaz 5-6 bin tl maaşa iş bulup bir kaç yılda birikim yapıp düğünlerini kendileri yapmış sanırım.
300 lira maaşla başladım 2008 de ben iş hayatına . Şuan tecrubesizler asgari ücretle başlıyor ona da şükür önceden öyle değildi.
Valla ben mezun olduktan sonra çalıştım 28 yaşında evlendim eşimde aynı şekilde birikimimizi yaptık ailelerden beş kuruş para almadan düğünümüzü de yaptık evimizi de aldık arabamızı da aldık. Tabiki bu durum da şunu doğuruyor ne kendi ailem nede eşimin ailesinin evliliğim üzerinde hiç bir söz hakkı yok biz şunu yaptık karşıdaki bunu yaptı bile diyemezler. Bence böyle daha iyi şükür yoklukla okuttular ettiler ele muhtaç etmediler beni.bende okudum çalıştım onları rahat ettirdim hala da elim üzerlerindedir.

Son düzenleme:
Konu için demiyorum, konu sahibesinin nişanlısının ailesi ne gibi sözler verdi, 2 aile aralarında nasıl anlaştı bilemem ama şu genel yorumun çok yanlış guneykarimkure, biz eşimle her iki aileden de tek kuruş yardım almadan evlendik, ne takı, ne düğün, ne alışveriş, ne mobilya hiçbir şey, ne nikah masrafları, evlenmek için aklına gelebilecek hiçbir şeyde tek kuruşları yoktur, ev aldık araba aldık, kimsenin yine tek kuruşu yoktur, çocuk sahibi olduk yine kimsenin tek kuruşu yoktur, benim evime ailelerden kimse gelip şunu da ben aldım diyemez, hepsini biz yaptık.

İsteyen aile yardım eder ama hiçbir aile yardım için zorlanamaz, kadın da erkek de ileride geleceklerini kursunlar diye okutulur aileleri tarafından, çoğu aile ortalama 25 yaşına kadar baktığı okuttuğu çocuğuna harcadığı paranın hesabını yapmaz fakat ister ki evladı meslek edindiğinde çalışmaya başladığında geleceği için para biriktirsin, bu yüzdendir ki ailelerin çoğunluğu çocuğunun aldığı maaştan birşey talep etmediği gibi biriktirsin diye teşvik eder, maaşının hepsini harcama, altın al, döviz al kenara at denir, neden ? Çünkü bu çocuk ileri de ya evlenmek isteyecek veya birinin yanında çalışmaktansa kendi işimi kurarım diyecek, belki bir hayalini gerçekleştirmek isteyecek.

Bunlar bir yana evlilik sürekli ailenin maddi desteğiyle yürümez, bir taraf ev versin, diğer taraf araba alsın, öbürü torunların masrafını karşılasınla olmaz, en azından benim görüşüm bu yönde, evlenmeye karar vermişsen büyümüşsündür, eşinin evliliğin sorumluluğunu alacak hale gelmişsindir, emeksiz yemek olmaz, evlilik bir kadın ve bir erkeğin emek verdiği bir kurumdur, kendin çabalarsın, o zaman eve aldığın basit bir sürahinin bile kıymeti olur, çünkü onu almayı başaran sensindir, evlilikte 24 senemiz bitiyorsa bunun bir sebebi de eşimle herşeye ilmek ilmek emek verip çabaladığımızdandır.
Satın mune abla
Herkes senin kadar dürüst mü sanki?
Helal olsun size
Ama nerden baksan 20 senesi var yuvanın
Şimdi kolay mı ha diyince birikim yapmak?
Elektrik su doğalgaz 1450 lira
Kredi çekçek gündeme geliyor
Arabayı satarım, yazlığı satarım
Yeter ki bankaya bulaşma diyor peder

Peki bu kızın babası keriz mi bu mantığa göre o niye evini versin? Adam evladı rahat etsin diye ev veriyor, karşı taraf tişikkür ederiz diyip geçmiş düğün parası bile yok ortada.

Veriyorsa kendi kızı için veriyor panpa. :)
.

Sanki adamın anne babasını mı evlendiriyorlar... bu ailelerin ve kadınların bu meseleyi ego savaşına dönüştürmesine çok gülüyorum. Evlenecek kadın kızıyor " ben enayi miyim, niye ben alayım, niye benm ailem versin". Bazı yorumlarda da " verici olmayın böyle" demişler. Arkadaşım kime ne veriyorsun? Kendi yaşayacağın ev, kendi kullanacağın mobilya. Bilmeyen de sanır kayınalideyle kayınpeder evleniyor.
Biri demiş ki "asla ev verip de damadı bedava evde oturtmam". E o zaman başkası niye elin kızını bedava evde oturtsun? Böyle bakarsak...

En temizi, paran olunca evleneceksin. Kız tarafı, erkek tarafı değil. Sen nesin? Evlenmeye gücün var mı? Bence evlenmek isteyen kişi bunları sormalı kendine.

Veriyorsa kendi kızı için veriyor panpa. :)
.

Sanki adamın anne babasını mı evlendiriyorlar... bu ailelerin ve kadınların bu meseleyi ego savaşına dönüştürmesine çok gülüyorum. Evlenecek kadın kızıyor " ben enayi miyim, niye ben alayım, niye benm ailem versin". Bazı yorumlarda da " verici olmayın böyle" demişler. Arkadaşım kime ne veriyorsun? Kendi yaşayacağın ev, kendi kullanacağın mobilya. Bilmeyen de sanır kayınalideyle kayınpeder evleniyor.
Biri demiş ki "asla ev verip de damadı bedava evde oturtmam". E o zaman başkası niye elin kızını bedava evde oturtsun? Böyle bakarsak...

En temizi, paran olunca evleneceksin. Kız tarafı, erkek tarafı değil. Sen nesin? Evlenmeye gücün var mı? Bence evlenmek isteyen kişi bunları sormalı kendine.
Kanks
Yanlışlara tanık oldun diye
Genelleme yapmamın manası yok

Satın mune abla
Herkes senin kadar dürüst mü sanki?
Helal olsun size
Ama nerden baksan 20 senesi var yuvanın
Şimdi kolay mı ha diyince birikim yapmak?
Elektrik su doğalgaz 1450 lira
Kredi çekçek gündeme geliyor
Arabayı satarım, yazlığı satarım
Yeter ki bankaya bulaşma diyor peder

Evet birikim yapmak kolay değil ama iki insan gerçekten ama gerçekten birbirini seviyor ve güveniyorsa bazı fedakarlıklar yapabilir, örnek veriyorum, düğün çok mu elzem birşey, eşyalar illa dört dörtlük mü olmalı, bohça mohça olmazsa olmaz mı, kolların boynun takıyla mı dolması lazım illa?

Evlenecek çift el ele verir çalışırlar, eşya da yaparlar, mal mülk de, aileler maddi olarak ne kadar işin içinde olursa o kadar söz hakkı doğar, bu sitede olsun, çevrenizde olsun örnekleri var, çoğu evlilik de neden kavga sebepleri aileler hiç düşündün mü?

Hepsi için demiyorum, çok saygıdeğer aileler de var evlatları için, evlatlarının eşleri mutlu olsun diye çabalayanlar da var, onlar hariç ama çoğunlukla evlendikten sonra aile yüzünden çıkan kavgalarda temel sorun erkek ailesi oğullarının evlendiği kızı masraf yapıp aldıkları biri olarak görür, masraf yaptık o zaman bir karşılığı olacak, evime gelecek temizlik ev işi yapacak, bayram olunca gelip evimde hizmet edecek, ben ne kadar çağırırsam o kadar gelecek, bana surat asmayacak çünkü neden oturma odasını ben aldım, kolundaki bilezikleri ben aldım, düğünü ben yaptım, onu almak için bankadan kredi çektim, bohçasıydı, gelinliğiydi o'su bu'su masraf yaptım, yetti mi yetmedi, kız evlenir güle oynaya düğününden gelir daha gelinliğini çıkarmaya fırsat bulamadan takıları elden gider, neden çünkü erkek ailesi para harcadı, mobilyaların, düğünün borcunu kapamak için kızın kolundan çeker alırlar altınları, vermezsen kocan başlar baskıya, ailem bize düğün yaptı, eşya aldı, hani evlilik müşterekti, beni sevmiyor musun, ver o altınları demeye, el mahkum verirsin, verirsin ki sussunlar huzurun kaçmasın, bitti sanırsın bitmez, ölene kadar sana yaptıkları düğünden, aldıkları eşyalardan bahsederler, sor buradakilere, etrafında kayınvalide sorunu yaşayanlara sor, kayınvalide sizin evinize gelir "benim oğlumun evi" der, kızımla oğlumun veya sizin eviniz demez, benim oğlumun evi, bir surat as, kavga et bak neler oluyor hele de oğlan annesinin tarafında olursa kurulan cümle aynen şu: burası benim oğlumun evi beğenmiyorsan gidersin babanın evine, iş daha da büyürse kayınvalide babanı arar alın şu kızınızı der, sen eşyasın ya çünkü, senin duygun yok ya, bu cümleler ne kadar yaralayıcı cümlelerdir oysa, ne hayallerle evlenmişsindir, kayınvalidenin bir lafı içindeki tüm güzellikleri öldürür, o yüzden mi aman aman aileler eşya meşya almasın, düğün dernek yapmasın, gençler kendi çabalarıyla evlensin, varsın bir kuru ekmek yesinler ama huzurları olsun, eşya dediğin nedir ki, alem görsün aman kuru kuru evlenmiş vah vah denmesinlik şeyler, evlendiğin adamın yüreğindeki taht'a oturmamışsan, annesinin bir lafıyla seni kırıp incitmişse o eşyalar mı sarıp sarmalıyor kalbindeki acıyı?

Evet birikim yapmak kolay değil ama iki insan gerçekten ama gerçekten birbirini seviyor ve güveniyorsa bazı fedakarlıklar yapabilir, örnek veriyorum, düğün çok mu elzem birşey, eşyalar illa dört dörtlük mü olmalı, bohça mohça olmazsa olmaz mı, kolların boynun takıyla mı dolması lazım illa?

Evlenecek çift el ele verir çalışırlar, eşya da yaparlar, mal mülk de, aileler maddi olarak ne kadar işin içinde olursa o kadar söz hakkı doğar, bu sitede olsun, çevrenizde olsun örnekleri var, çoğu evlilik de neden kavga sebepleri aileler hiç düşündün mü?

Hepsi için demiyorum, çok saygıdeğer aileler de var evlatları için, evlatlarının eşleri mutlu olsun diye çabalayanlar da var, onlar hariç ama çoğunlukla evlendikten sonra aile yüzünden çıkan kavgalarda temel sorun erkek ailesi oğullarının evlendiği kızı masraf yapıp aldıkları biri olarak görür, masraf yaptık o zaman bir karşılığı olacak, evime gelecek temizlik ev işi yapacak, bayram olunca gelip evimde hizmet edecek, ben ne kadar çağırırsam o kadar gelecek, bana surat asmayacak çünkü neden oturma odasını ben aldım, kolundaki bilezikleri ben aldım, düğünü ben yaptım, onu almak için bankadan kredi çektim, bohçasıydı, gelinliğiydi o'su bu'su masraf yaptım, yetti mi yetmedi, kız evlenir güle oynaya düğününden gelir daha gelinliğini çıkarmaya fırsat bulamadan takıları elden gider, neden çünkü erkek ailesi para harcadı, mobilyaların, düğünün borcunu kapamak için kızın kolundan çeker alırlar altınları, vermezsen kocan başlar baskıya, ailem bize düğün yaptı, eşya aldı, hani evlilik müşterekti, beni sevmiyor musun, ver o altınları demeye, el mahkum verirsin, verirsin ki sussunlar huzurun kaçmasın, bitti sanırsın bitmez, ölene kadar sana yaptıkları düğünden, aldıkları eşyalardan bahsederler, sor buradakilere, etrafında kayınvalide sorunu yaşayanlara sor, kayınvalide sizin evinize gelir "benim oğlumun evi" der, kızımla oğlumun veya sizin eviniz demez, benim oğlumun evi, bir surat as, kavga et bak neler oluyor hele de oğlan annesinin tarafında olursa kurulan cümle aynen şu: burası benim oğlumun evi beğenmiyorsan gidersin babanın evine, iş daha da büyürse kayınvalide babanı arar alın şu kızınızı der, sen eşyasın ya çünkü, senin duygun yok ya, bu cümleler ne kadar yaralayıcı cümlelerdir oysa, ne hayallerle evlenmişsindir, kayınvalidenin bir lafı içindeki tüm güzellikleri öldürür, o yüzden mi aman aman aileler eşya meşya almasın, düğün dernek yapmasın, gençler kendi çabalarıyla evlensin, varsın bir kuru ekmek yesinler ama huzurları olsun, eşya dediğin nedir ki, alem görsün aman kuru kuru evlenmiş vah vah denmesinlik şeyler, evlendiğin adamın yüreğindeki taht'a oturmamışsan, annesinin bir lafıyla seni kırıp incitmişse o eşyalar mı sarıp sarmalıyor kalbindeki acıyı?

Ben bu konuya pek katilmiyorum. Yani evet aileler bunu yapiyor ama sebebi yardim etmeleri değil bence. Çünkü böyle. Yeri geliyor bir kurus yardim etmemiş aile bu saydiklarinizin hepsini bekliyor. Evlenirken bir kuruş faydalari dokunmamiş (durumu olmasina ragmen) ama her sey bitiyor her hafta gelsinler, işimi tutsun vs... Bunlar yine bekleniyor. Benim eşimin ailesi çok destek oldu evlenirken 800 km uzakta yasiyoruz yilda bir ya gelirler ya gelmezler. Gittigimizde çocuğum var onla ilgineyim diye kahvaltiyi dahi hazirlarlar öyle uyandirirlar sagolsunlar. Yani demem o ki bu ailenin ne kadar yardim ettigiyle ilgili degil ailenin karakteriyle ilgili.

Düğün bence de elzem değil ama eşyasiz evlenilmiyor. En ucuzundan alsan iviri ziviri 30 bin masraf bugün. Bu az para gibi görünüyor ama üni okumayan, okusa da iş bulamayan asgari ücrete çalışan binlerce kisi var bu da Türkiye'nin gerçeği. Daha ev tutmak, uyelikleri actirmak, kaporasi, depozitosu, hiç yoksa nikah icin de olsa bir gelinligi bir damatligi var. hadi hepsi 40 bin etsin. Yeni evlenen insanlari bu borcla evlendirdikten sonra evlerinde huzur oluyor mu? Herkes iş bulduktan sonra tanismiyor hayatinin askiyla lisedeyken tanisan da var ünideyken de. İnsanlar yeri geliyor okul bitsin iş sahibi olalim diye birbirlerini 6-10 sene arasi bekliyorlar. Bir de üniversite okuyan herkesin basinda bugün öğrenim kredisi belasi var.

Yani demem o ki genç yasta asgari ucretle insanlari bu borcun altina sokmak insani yipratir yaslandirir. Herkesin düşüncesi farklidir. Ben mesela özel okul icin (üni olmadikca) cocuklarima bütçe ayirmayi düşünmüyorum. Okuyacak çocuk her yerde okuyabilir diye fakat evlendirmeyi elzem bir ihtiyaç olarak görüyorum. Şunu da zaten biliyorum ki belli bir yaşa olgunluga gelmiş, kendi parasini kazanmiş birikimini yapmiş evlat zaten aileden bunu istemez. Ama istiyorsa bekliyorsa ihtiyaci vardir.

Ben annem ile konuştuğumda annemin bana açıkladı şu ki düğünü karşı taraf yapmalı eşyayı da ortaklaşa alınmalı dedi annem. Ben yanlış mı biliyorum yani bana böyle söylendi
Keşke babanız size ev verdıgıno basta değil daha ileriki bir tarihte soyleseydı.aılenız konussun nısanlınızın ailesiyle yol haritası nr olacak.düğün ne zaman olacak.esyaları kim neyi alacak diye.tabii ki düğünü onlar yapacak.calıssaydınız beraber yapabılırdınz.ama benim aklıma takılan ıs oyle kolay bulunmuyor.işiniz olmadan evlenmeyın.zira ben nısanlınızo ev gecındırecek cesarette goreöedım

Babanız ev vermesin, veriyorsa da siz bekarken üzerinize geçirsin evliyken değil. Bakın kıymet bilinmiyor ben olsam babamla konuşurdum evi verme derdim. Fedakarlığın sonucu hüsrandır.

ben almanyada yaşıyorum ve burda düğünler inanilmaz pahli Türkiyedekıler bize göre bedava evleniyor. Bir düğün 30-50 bin Euro arasi. En kötü takıdan salon ödenılıyor. Tabiki kimse kimseye yardım etmek zoru da değil. Bana tugaf geliyor ama. Evlattir en mutlu günüdür kim en iyisi olsun istemezki. Neyse konu başka yerlere gidiyor iyi akşamlar

Bende yurtdişinda yaşiyorum ve dügünlerin hiç 30-50bin euro olduğunu duymadim. 10-15bin euro civari oluyor genelde. Ki bu para en iyisi olsun diye harcanmiyor. Çoğu dügünler hiçte iyi değil. 500 kişi ve daha fazlasi geliyor sirf taki olsun diye. Halen tavuk ve pilav veriliyor yemek olarak. Dügün salon sahibi Türk diye para veriliyor. Neyse konu bu değil.

Ben ilerde çocuğuma bir miktar para birakmak istiyorum. Onu eğitimi içinmi, dügün için mi yada dünyayi gezmek icinmi kendisi bilir. Anne olarak herşeyine koşmak istemiyorum. Sorumluluk sahibi olmasini istiyorum.

Burda gençler 25 üstü çoğu kendi evlerinde yaşiyor. Bende bunu isterim kizim için. Içinde bağimsiz olma isteği olsun. Burda konular var, sonunda evlenilmiş bu defa bebek odasini bekliyorlar erkek tarafindan, yada çocuğa bakmasini. Türkiyede anne babanin işi hiç bitmiyor ve bu iyi birşey değil.

Nişanlım ve ben üniversiteden yeni mezunuz o daha 6 aydır çalışıyor ben 6 aydır iş arıyorum. Yani birikim yapamadık ikimiz de henüz
Yanlış anlamayın da, evliliğe değil de iş sahibi olmaya odaklansanız. Yani ben cidden anlamıyorum ve üzülüyorum bu gençlere. O kadar yıl üni oku evlenemiyorum diye hayıflan. Sizin bir okuduğunuz yılların sonucunu annenize babanıza vermeniz lazım. Eşimin ailesi bize yardım etmiyor diye dert yanmak yakışıyor mu, sonra eşinizin ailesi size para harcadığı için karışma hakkına sahip olacak bu sefer de kv çok karışıyor diyeceksiniz.
Yahu bir iş bulun önce, bir iş hayatını görün bir kendi paranızı kazanın bakalım kolay mı o kadar harcamak, millete de harcamıyor diye kızmak.
Ben olsam oğlum yeni mezun olmuş kendi birikim yapsın üstüne ben koyayım isterim evlenicem diye tutturursa da gıcık olurdum

Evliliğe yardım ettiği için damadı/gelini satın aldığını düşünen aileler de çok, yardım etmediği halde sırf uyuzluğuna öyle davranan da, hem yardım edip hem de çok anlayışlı olanlar da...

Düğün bence de elzem değil ama eşyasiz evlenilmiyor. En ucuzundan alsan iviri ziviri 30 bin masraf bugün. Bu az para gibi görünüyor ama üni okumayan, okusa da iş bulamayan asgari ücrete çalışan binlerce kisi var bu da Türkiye'nin gerçeği. Daha ev tutmak, uyelikleri actirmak, kaporasi, depozitosu, hiç yoksa nikah icin de olsa bir gelinligi bir damatligi var. hadi hepsi 40 bin etsin. Yeni evlenen insanlari bu borcla evlendirdikten sonra evlerinde huzur oluyor mu?

Ama şu meseleye karşıyım. Bunu da burayı okuyan yeni evlenecek gençlerin hevesinin kırılmaması için yazmak zorundayım.
"Evlenmek için en az 30 40 bin lazım."
Evet eşya lazım. E ikinci el olsun eşya? Eğer iki taraf da işsiz/yeni mezun vs ise neden ilk anda her şey yeni olsun, eksiksiz olsun telaşına düşsün ki. Parası olunca değiştirir canı çok istiyorsa... Özellikle yeni mezun çiftler, ailelerden de eşit yardım durumu yoksa, "gelin evi" formatında değil de "öğrenci evi" formatında evlenmeli diye düşünüyorum.
Çünkü bir sürü borçla evlenmek, dediğiniz gibi, sonrasında büyük sorunlara yol açar. Aynı zamanda, evlenmek için para olmasını beklemek de büyük sorunlara yol açar. En iyisi eşyadan feragat etmektir bence.
Annelerimizin/ninelerimizin dayalı döşeli evleri mi vardı evlenirken? Zaten yoktu ki, bu kadar "aman çocuğumun her şeyi olsun" kafasındalar. Bir çoğu bir döşek bir yorgan bir sandıkla evlendi. Bu durum günümüze de uyarlanmalı.

Back
X