• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi

Ben bu konuya pek katilmiyorum. Yani evet aileler bunu yapiyor ama sebebi yardim etmeleri değil bence. Çünkü böyle. Yeri geliyor bir kurus yardim etmemiş aile bu saydiklarinizin hepsini bekliyor. Evlenirken bir kuruş faydalari dokunmamiş (durumu olmasina ragmen) ama her sey bitiyor her hafta gelsinler, işimi tutsun vs... Bunlar yine bekleniyor. Benim eşimin ailesi çok destek oldu evlenirken 800 km uzakta yasiyoruz yilda bir ya gelirler ya gelmezler. Gittigimizde çocuğum var onla ilgineyim diye kahvaltiyi dahi hazirlarlar öyle uyandirirlar sagolsunlar. Yani demem o ki bu ailenin ne kadar yardim ettigiyle ilgili degil ailenin karakteriyle ilgili.

Düğün bence de elzem değil ama eşyasiz evlenilmiyor. En ucuzundan alsan iviri ziviri 30 bin masraf bugün. Bu az para gibi görünüyor ama üni okumayan, okusa da iş bulamayan asgari ücrete çalışan binlerce kisi var bu da Türkiye'nin gerçeği. Daha ev tutmak, uyelikleri actirmak, kaporasi, depozitosu, hiç yoksa nikah icin de olsa bir gelinligi bir damatligi var. hadi hepsi 40 bin etsin. Yeni evlenen insanlari bu borcla evlendirdikten sonra evlerinde huzur oluyor mu? Herkes iş bulduktan sonra tanismiyor hayatinin askiyla lisedeyken tanisan da var ünideyken de. İnsanlar yeri geliyor okul bitsin iş sahibi olalim diye birbirlerini 6-10 sene arasi bekliyorlar. Bir de üniversite okuyan herkesin basinda bugün öğrenim kredisi belasi var.

Yani demem o ki genç yasta asgari ucretle insanlari bu borcun altina sokmak insani yipratir yaslandirir. Herkesin düşüncesi farklidir. Ben mesela özel okul icin (üni olmadikca) cocuklarima bütçe ayirmayi düşünmüyorum. Okuyacak çocuk her yerde okuyabilir diye fakat evlendirmeyi elzem bir ihtiyaç olarak görüyorum. Şunu da zaten biliyorum ki belli bir yaşa olgunluga gelmiş, kendi parasini kazanmiş birikimini yapmiş evlat zaten aileden bunu istemez. Ama istiyorsa bekliyorsa ihtiyaci vardir.
Görüşünüze saygı duyarım, ağzınızın tadı bozulmasın, mutluluğunuz daim olsun siz şanslı olanlardansınız, benim yazdıklarımsa maalesef birçok kadının gerçeği, biraz gayretle olur herşey, evet bir miktar borçlanırlar ama birkaç yıl borç ödemek ömür boyu ailelerin laf söylemesinden iyidir, ben de 6 yıl kadar bekledim, evlendikten 4-5 ay sonra evde yemek odama kadar herşeyim vardı, bebeğimi dünyaya getirdiğimdeyse özel hastanede doğum yapıp bebeğimin her ihtiyacını karşılayacak kadar birikim yapmıştık, bir akrabamın kızı 10 yıl önce evlendi, düğün dernek yaptılar diye kızın tüm altınlarına el koydular, yetmedi kız çoluk çocuğa karıştı, bebek görmeye gelenlerin taktıkları altınlara da el koydular, bunla bitti mi? Bitmedi, kız sünnet yaptı, sünnette takılan altınları da aldılar, kız düğün yapıldı, eşya alındı diye ömür boyu diyet öder hale getirildi.

Evet birikim yapmak kolay değil ama iki insan gerçekten ama gerçekten birbirini seviyor ve güveniyorsa bazı fedakarlıklar yapabilir, örnek veriyorum, düğün çok mu elzem birşey, eşyalar illa dört dörtlük mü olmalı, bohça mohça olmazsa olmaz mı, kolların boynun takıyla mı dolması lazım illa?

Evlenecek çift el ele verir çalışırlar, eşya da yaparlar, mal mülk de, aileler maddi olarak ne kadar işin içinde olursa o kadar söz hakkı doğar, bu sitede olsun, çevrenizde olsun örnekleri var, çoğu evlilik de neden kavga sebepleri aileler hiç düşündün mü?

Hepsi için demiyorum, çok saygıdeğer aileler de var evlatları için, evlatlarının eşleri mutlu olsun diye çabalayanlar da var, onlar hariç ama çoğunlukla evlendikten sonra aile yüzünden çıkan kavgalarda temel sorun erkek ailesi oğullarının evlendiği kızı masraf yapıp aldıkları biri olarak görür, masraf yaptık o zaman bir karşılığı olacak, evime gelecek temizlik ev işi yapacak, bayram olunca gelip evimde hizmet edecek, ben ne kadar çağırırsam o kadar gelecek, bana surat asmayacak çünkü neden oturma odasını ben aldım, kolundaki bilezikleri ben aldım, düğünü ben yaptım, onu almak için bankadan kredi çektim, bohçasıydı, gelinliğiydi o'su bu'su masraf yaptım, yetti mi yetmedi, kız evlenir güle oynaya düğününden gelir daha gelinliğini çıkarmaya fırsat bulamadan takıları elden gider, neden çünkü erkek ailesi para harcadı, mobilyaların, düğünün borcunu kapamak için kızın kolundan çeker alırlar altınları, vermezsen kocan başlar baskıya, ailem bize düğün yaptı, eşya aldı, hani evlilik müşterekti, beni sevmiyor musun, ver o altınları demeye, el mahkum verirsin, verirsin ki sussunlar huzurun kaçmasın, bitti sanırsın bitmez, ölene kadar sana yaptıkları düğünden, aldıkları eşyalardan bahsederler, sor buradakilere, etrafında kayınvalide sorunu yaşayanlara sor, kayınvalide sizin evinize gelir "benim oğlumun evi" der, kızımla oğlumun veya sizin eviniz demez, benim oğlumun evi, bir surat as, kavga et bak neler oluyor hele de oğlan annesinin tarafında olursa kurulan cümle aynen şu: burası benim oğlumun evi beğenmiyorsan gidersin babanın evine, iş daha da büyürse kayınvalide babanı arar alın şu kızınızı der, sen eşyasın ya çünkü, senin duygun yok ya, bu cümleler ne kadar yaralayıcı cümlelerdir oysa, ne hayallerle evlenmişsindir, kayınvalidenin bir lafı içindeki tüm güzellikleri öldürür, o yüzden mi aman aman aileler eşya meşya almasın, düğün dernek yapmasın, gençler kendi çabalarıyla evlensin, varsın bir kuru ekmek yesinler ama huzurları olsun, eşya dediğin nedir ki, alem görsün aman kuru kuru evlenmiş vah vah denmesinlik şeyler, evlendiğin adamın yüreğindeki taht'a oturmamışsan, annesinin bir lafıyla seni kırıp incitmişse o eşyalar mı sarıp sarmalıyor kalbindeki acıyı?

Bilmiyorum
Senin kızınla da yaşlarımız yakın, belki o da benim gibi düşünüyordur.
Hiç bir lüks olmadan, kuru ekmeğe ne kadar tahammül edilir?
Beni ailem iyi şartlar altında büyüttü, Emin’im siz de öyle.
Birden bire bu düzenin değişmesi mutsuzluk, ayrılık getirmeyecek mi?
Bi lokma, bi hırka insanı değiliz ki, tamam yokluğu da gördük, fakat geldi geçti.
Bak faizlere, yeni mezun maaşlarına?
Çok zor, çok ama çok sabır ister. Çalışan insan giyimli işe gitmek ister, her ay zaten market masrafı bel bükerken, borç, fatura, ihtiyaç
Ben kendim için üzülüyorum bile, allah yardım etsin

Merhaba

Benim derdim nişanlımın ailesi. Biz nişanlım ile üç buçuk senedir beraberiz ama nişanlanalı 5 ay oluyor nişan söz kız isteme bir arada evde oldu bizim. Ama şöyle bir problem var daha düğün tarihi konuşulmadı ve ben nişanlıma bu konuyu açtığımda para olunca düğün yapılır diyor ben de bunu anlamıyorum ya bir ailenin bir tek çocuğu bu çocuk para bu zamana kadar birikmediyse bu saatten sonra nasıl birikecek? Hayır ben ahım şahım şu da olsun bu da olsun demedim. Nişanda bana ne takalım sana diye sorulduğunda zahmet etmeyin dedim hep. Neyse benim babam bize ev verdi şimdi evlenince mağdur olmayalım diye ailesi olur sizin için çok iyi dedi geçti. Oysa onların da İstanbul’da evleri var ama ağızlarını bıçak açmıyor. Ben anlamadım bu tavrı biri bana akıl verebilir mi?
valla evlendiğimizde kimse bize ev vermedi eşimin birikintiside yoktu, ailenin tek çocuğu aileside herşeyi yaptı etti, ben sandım ki para var ses etmeden yapıyolar herşeyi, hatta benim istemediğim şeylerde yapıldı, düğün bitti hop bizim düğündeki altınlara el konuldu( bana takılan bilezikler falan hariç) borcumuz var diye neyse dedim,bunlarla kapanacaksa olsun borçla uğraşmayalım, ama bitmişmi hayır bir güzel bizim üstümüze yıkıldı borcun çoğu eşimle çalıştık ödedik bitirdik, yani diyeceğim o ki kimseden birşey beklemeyin, ailenizden evde almayın, iş bulun,çalışın yapın düğününüzü en azından kimse size şunu yaptık bunu yaptık diye evliliğinizde söz sahibi olmaz, tıkıverirsiniz lafı ağızlarına :sinirli:

Benzer şeyleri yaşadım ..
Eşim birikimini ailesine harcamıştı ..
Para biriktirip kendimiz yaptık herşeyimizi annesi düğünde küçük altın taktı.
Eşimi halada sömürürler ..
Elinde 3 kuruşla gitse almadan elinden bırakmazlar bence uzaklaş ...

1.si ben 6 aydır iş arıyorum işsiz oluşumu kusurmuş gibi nitelendiren vicdan yoksunları acaba ne işle meşguller ben anlayamadım.
2.si ben 26 yaşındayım 3 Üni mezunuyum 2 dil biliyorum turizm sezonluk olduğundan mütevellit bir iş bulamadım henüz deneyim arıyor çoğu yer.
3.sü ben düğün de düğün diye tutturmuyorum illa her şey dört dörtlük olsun istemedim hiç yanlış anlaşılma olmasın. Ben sadece en azından tarih belli olsun bu evlilik meselesine bir heves bir karşı taraftan heyecan vs göremediğimden ve benim ailem bu kadar verici davranırken onların soğuk davranmalarına anlam veremediğimden bahsettim. Ki bizim düğünümüz nikahımız vs ne derseniz adına aileler tarafından yapılacak buna isteyen ayıplayabilir her iki tarafta razı yani sorun yok. Konuyu tuttuğum nokta farklı yani.
26 yasinda avrupada anca ilk üni bitiyor. Bir tek türkiyede insanlar 26 üc üniden mezun olabiliyor;) komik

Benzer şeyleri yaşadım ..
Eşim birikimini ailesine harcamıştı ..
Para biriktirip kendimiz yaptık herşeyimizi annesi düğünde küçük altın taktı.
Eşimi halada sömürürler ..
Elinde 3 kuruşla gitse almadan elinden bırakmazlar bence uzaklaş ...
sömürtmesin?! o kadar akli yokmu eşinizin

Belliki daha 23-24 yasındasın
Ve işsizim demişsin
Öncelikle evlenmek icin acele etme hele ki iş bulmadan kendi ayakların üstünde durmadan asla evlenme
Erkek ailesinin belki gercekten birikimi yok
Diyelimki borc harc dügün yaptınız evi dizdiniz ya eşin derse ki ben kredi cektim bunları biz ödeyecegiz
Sen zaten işsizsin oda yeni girmiş
Senelerce acele ettiginiz bu adım icin borcla kıt kanaat gecineceginizi düşün
Birde baban ev versin ok de karşı taraf hic bir adım atmamısken keske bunu söylemeseydiniz onlara
Belkide oh bunlar zengin aile biz cebimizden beş kurus ödemeden bunlara herşeyi yaptırırız diye düşünüyor olabilecekler

Arkadaşlar iş buldum 2 gün önce. 3 gün sonra da çalışmaya başlayacağım sorun yok konu kapanabilir sağolun düşünceleriniz fikirleriniz için.

Back
X