Nişanlımın Ailesinden bıktım

Hayatını yaşamak varken neden bunları dert edip birde çekiyorsun emin ol bütün borçları size yıkıp üstüne birde çok borçlandı diye para ister böyle tipler hayat çok kısa sizde bence hayatınızı yaşayın Kvdeniz gibi hakkınızda hayırlısı olsun inş

Nişanlımın ailesi ve evlenince nişanlım ve ben ikimiz ödemek üzere bölüşecekmişiz

Yani bence yaş o iş. Unutulur gider.. Okadar iyi niyetli olsalar suan somurmezler cocuklarini. Kendi borclarini kendileri odeyip oglum sen birikimini yap evleneceksin derler.

Bence sizin rest cekme zamaniniz gelmis. Nisanlinizla konusun. Ikinizin de calistigini, kimsenin yardimina ihtiyacinizin olmadigini soyleyin. Bizim esya borclarimizi odeyeceklerine, suan kendi borclarini odesinler. Biz kendi basimizin cagresine bakariz.. Mantikli olan bu deyin. Tartismadan guzel bir sekilde mantikli ve mantiksiz yonlerini vurgulayarak ailesinin onu somurdugunu anlatmaya calisin. Soz konusu ailesi oldugu icin nisanliniz durumu objektif olarak degerlendiremiyor.
Boyle giderse durumun iyi yerlere varmayacagini soyleyin.. Bunun adi somurmek baska birsey degil..

Hayatını yaşamak varken neden bunları dert edip birde çekiyorsun emin ol bütün borçları size yıkıp üstüne birde çok borçlandı diye para ister böyle tipler hayat çok kısa sizde bence hayatınızı yaşayın Kvdeniz gibi hakkınızda hayırlısı olsun inş
Doğru söylüyorsunuz

Yani bence yaş o iş. Unutulur gider.. Okadar iyi niyetli olsalar suan somurmezler cocuklarini. Kendi borclarini kendileri odeyip oglum sen birikimini yap evleneceksin derler.

Bence sizin rest cekme zamaniniz gelmis. Nisanlinizla konusun. Ikinizin de calistigini, kimsenin yardimina ihtiyacinizin olmadigini soyleyin. Bizim esya borclarimizi odeyeceklerine, suan kendi borclarini odesinler. Biz kendi basimizin cagresine bakariz.. Mantikli olan bu deyin. Tartismadan guzel bir sekilde mantikli ve mantiksiz yonlerini vurgulayarak ailesinin onu somurdugunu anlatmaya calisin. Soz konusu ailesi oldugu icin nisanliniz durumu objektif olarak degerlendiremiyor.
Boyle giderse durumun iyi yerlere varmayacagini soyleyin.. Bunun adi somurmek baska birsey degil..
Çok haklısınız bunları söylediğimde suçlu oluyorum ama deneyeceğim

Merhaba öncelikle kırıcı olmadan yorum yapacaklar yapsın lütfen zira çok kötüyüm. 10 aydır nişanlıyım. Düğünümüz nişanımızdan iki sene sonra yapılacak yani bir sene daha var. Sebebi ise nişanlımın ailesinin durumu. Geç olmasına hiç takılmadım zaten benimde bazı sebeblerim vardı. Ama nişanlımın ailesi bir sene geçmesine rağmen hala hiç bir hazırlık yapmıyor. Nişanlımda ailesinin borçlarını ödüyor. Buna rağmen ailesi evine yeni eşyalar düzüyor. Annesi yüzükler marka ayakkabılar takılıyor evde yemek pişmiyor doğru düzgün hep dışardan takılıyorlar. Arabaları var hergün ailenin her ferdine şöförlük yapılıyor oraya bırak ordan al. Bulundukları şehrin her hafta en uzak noktalarına kadar geziyorlar. Ailesi durumu olmamasına rağmen haziran basında tatile gitti. Bizimkiler ise tam tersi yapıya sahip düğünüm olacak diye çok sıkı davranıyorlar mutfak çeyizimi tamamladık. Bulaşık makinamı ve yatak odamı alacağız para biriktirmek için çırpınıyoruz. Bizde ise adettir kıza takılacaklar istemeden sonra konuşulur bizimkiler abilerimin eşlerine yaptıkları kadar altın istediler. 100gr bilezik. Benim ailem abilerime ev verdi. nişanlımın evi olmadığı için bizimkilerde size bi güvence olur ev alırken diye böyle söylediler.Bunu baştan kabul etti babası, şimdi ise altınları yapamıcaz diye babamla konuşmaya gelecek sanırım. 50gr yapacaklarmış. Bizimkiler çok sinirleniyor bu duruma . Ben ise altın yapamıcaklarına değilde durumumuz yok yok deyip düğünü olacak çocuğu için bişiler yapmayıp sürekli hayatını yaşayan aile yapısına çok kızgınım. Çünkü hiç bişekilde hazırlık yok beyaz eşya ve mobilyalarıda düğüne yakın en son alacaklarmış borçları bölüşecekmişiz ki bunada inanmıyorum. Ya kızlar çok kötüyüm çok üzülüyorum... nişanlıma da artık bişi demek istemiyorum sürekli gerginlik İnan’ın şuan ağlayarak yazıyorum.
Aynılarını yaşadım. Biz nişan tarihi belirlerken bile erkek tarafının ailesi hazırlığımız yok diye nişanı 3 ay erteledi.Madem hazır değildiniz niye istemeye geldiniz, aklınız neredeydi di mi?
Ben böyle bir tabloda ayrılmayı tercih ettim. Zira ailesi beş kuruş yardım etmediği gibi, ne yapıp etsek de oğlanın maaşını yesek kafasındalardı. Ve oğulları da gıkını çıkarmıyordu. Geçmiş olsun, Allah sabır versin. Zor.

Aynisi bende de vardi dugunden sonra borclara yardimci oluruz dedikleri halde bize yiktilar ve azicik olan altina bile goz diktiler kendi keyiflerinde takildilar ustelik ne 50gr taki bile zor gorduk benim ailem istemedi biz oyle bize su kadar altin diyemeyiz ee noldu onlarin da isine geldi yazik. Simdi de bizde para olmamasina ragmen kucuk oglu icin yada kendiler icin para isteyip duruyorlar. Ve ikinci gelinleri icin luksten lukse esyalara kosuluyor demekki neymis maddi olarak zora sokup her seyi isteyen gelin daha kiymetli oluyormus. Ayrica kizin babasi zengin diye de el ustunde tutuyorlar.

Evlenince de kocana ayni davranmaya devam edecekler aklini kullan...

Maalesef gerçekler bu. Zora sokan, her şeyi isteyen kıymetli oluyor. Benim de gördüğüm bu. Perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor.

Ve genelde bu tipler ailesine verici ama eşine karşı tutumlu olurlar.

Evet maalesef öyle oluyor. Sevgilim böyleydi, başka sorunum olmamasına rağmen koşarak uzaklaştım. Ömür boyu çalışıp kimsenin ailesini besleyemem, ihtiyaçları olsa bir derece ama bazı aileler hiç ihtiyaçları yokken tüm parayı babada topluyor, korkunç düzenler var.

bir omru cope atarsiniz evlenince ayni devam eder asalak gibi onlar ayni sehirdrmi yasayacaksiniz ailesiyle

Evet maalesef öyle oluyor. Sevgilim böyleydi, başka sorunum olmamasına rağmen koşarak uzaklaştım. Ömür boyu çalışıp kimsenin ailesini besleyemem, ihtiyaçları olsa bir derece ama bazı aileler hiç ihtiyaçları yokken tüm parayı babada topluyor, korkunç düzenler var.
aferin size

En iyisini yapmışsın. Hayata bir kere geliyoruz, kimsenin saçma sapan hallerini çekmek zorunda değiliz. Aile çok önemli. En nihayetinde sevgili kişisi o ailede yetişen bir birey. Havasından suyundan kapıyor muhakkak.
Birey olamamış, hala anne babasına bağımlı, kendi iradesiyle hareket edemeyen, karar alamayan kişiler evlenmemeli. Ki bu toplumda birey olmayı başarabilmiş insan sayısının çok olduğunu düşünmüyorum.

En iyisini yapmışsın. Hayata bir kere geliyoruz, kimsenin saçma sapan hallerini çekmek zorunda değiliz. Aile çok önemli. En nihayetinde sevgili kişisi o ailede yetişen bir birey. Havasından suyundan kapıyor muhakkak.
Birey olamamış, hala anne babasına bağımlı, kendi iradesiyle hareket edemeyen, karar alamayan kişiler evlenmemeli. Ki bu toplumda birey olmayı başarabilmiş insan sayısının çok olduğunu düşünmüyorum.

Gerçekten öyle, sanırım yanlış çocuk eğitiminden kaynaklanıyor bu durum, kendimize bağımlı büyütüyoruz çocukları, birey olamıyorlar. Avrupa'da tamamen farklı bir eğitim söz konusu ve genç yaşlarda dahi çocuklar kendilerinin bir birey olduğunun ve kendi fikirlerinin olabileceğinin farkındalar. Bizim toplumumuzun en büyük sorunu bu sanırım, bir çok evlilik erkeğin yeni kurduğu ailesi ile önceki ailesi arasında denge kuramamasından dolayı bitiyor.

Benim eski sevgilim öğretim üyesi, eğitimle hiç alakası yok bu durumun, kendisi de bu durumun çok tuhaf olduğunu, düzeltmesi gerektiğinin farkında olduğunu söylüyordu, körü körüne ailem ne yapayım demiyordu ama yapmaya devam ediyordu çünkü çocukluktan itibaren gelmiş bir düzen vardı, herkesin buna karşı koyması kolay değil, bazı şeyleri değiştirmek için içimizde savaş vermemiz gerekir, buna da herkes cesaret edemez.

Başkası için küçük bir sorundur belki, ben evlendikten sonra düzeltirim der ama düzeltemez kesinlikle, babamda öyleydi ondan iyi biliyorum, ben düzeltemeyeceğini bildiğim için ayrıldım, evlensemde paramı hiç ihtiyacı olmayan insanların yemesine katlanamaz yine ayrılırdım. Evlenip ayrılmaktansa sevgili iken ayrıldım, doğru olan bu bence ama burada açılan konularda görüyorum bu tür meseleleri basite alıp evlenip sonrasında da muhakkak boşanıyorlar, insan niye kendi hayatını bile bile zorlaştırır anlamak zor gerçekten.

Gerçekten öyle, sanırım yanlış çocuk eğitiminden kaynaklanıyor bu durum, kendimize bağımlı büyütüyoruz çocukları, birey olamıyorlar. Avrupa'da tamamen farklı bir eğitim söz konusu ve genç yaşlarda dahi çocuklar kendilerinin bir birey olduğunun ve kendi fikirlerinin olabileceğinin farkındalar. Bizim toplumumuzun en büyük sorunu bu sanırım, bir çok evlilik erkeğin yeni kurduğu ailesi ile önceki ailesi arasında denge kuramamasından dolayı bitiyor.

Benim eski sevgilim öğretim üyesi, eğitimle hiç alakası yok bu durumun, kendisi de bu durumun çok tuhaf olduğunu, düzeltmesi gerektiğinin farkında olduğunu söylüyordu, körü körüne ailem ne yapayım demiyordu ama yapmaya devam ediyordu çünkü çocukluktan itibaren gelmiş bir düzen vardı, herkesin buna karşı koyması kolay değil, bazı şeyleri değiştirmek için içimizde savaş vermemiz gerekir, buna da herkes cesaret edemez.

Başkası için küçük bir sorundur belki, ben evlendikten sonra düzeltirim der ama düzeltemez kesinlikle, babamda öyleydi ondan iyi biliyorum, ben düzeltemeyeceğini bildiğim için ayrıldım, evlensemde paramı hiç ihtiyacı olmayan insanların yemesine katlanamaz yine ayrılırdım. Evlenip ayrılmaktansa sevgili iken ayrıldım, doğru olan bu bence ama burada açılan konularda görüyorum bu tür meseleleri basite alıp evlenip sonrasında da muhakkak boşanıyorlar, insan niye kendi hayatını bile bile zorlaştırır anlamak zor gerçekten.
Bireyci değil toplumcu yapımızdan kaynaklı. "Büyüğe mutlak itaat=Saygı" gibi bir anlayışın ürünü.

Bundan yıllar evvel "Görgü ve Nezaket Kuralları" başlıklı bir eğitime katılmıştım. Eğitmen Hanımın şu sözünü hiç unutmam :" Evinize bir misafir geldiğinde masanın baş köşesini, oturmaları için anne-babanıza dahi teklif etmeyin. Orası evin hanımıyla beyine aittir. Kendiniz de bir başkasının evinde masanın baş köşesine oturmayın."
Bu aslında basit gibi görünen ama önemli bir nokta. Burada kendi ailenin sınırını çiziyorsun. Senin kendi ailen var ve oranın beyi-hanımı sensin. Ailen de artık bunu kabul etmeli. Bence burada iş kişinin kendinde bitiyor. Dengeyi bulmak zor değil. Tatlı tatlı, anne babayı da incitmeden bir birey olduğunu onlara hatırlatmak gerek. Sonrası hiç zor değil. Ben bu konuda kendime çok güvenirim; ama şimdiye kadar bu konuda kendine benim kadar güvenen bir bey tanımadım 😄

Benim ilk nişanlım da (ikincisi de var o yüzden böyle diyorum 😄 Bu arada ondan da ayrıldım) ailesine sürekli para gönderen biriydi. Evleneceğiz ama adamın beş kuruş parası yok. Hadi dedim neyse, seviyoruz beraber yaparız bir şeyler; ama olmadı,olamadı. Ailesini düşünürken, kuracağı ailesi umrunda olmadı.Hoş ailesinin ona değer verdiğini de yoktu. Hadi ailesi okuttu emek verdi desek o da yok. Kendisi burslarla, çalışarak okudu. İnşaatlarda nasıl çalıştığını anlatırdı bana. Ama ailesi hep birinci sıradaydı. Her ne hikmetse böyle aileler pek kıymetli oluyor.
Kimse ikinci planda olmak istemez. Ben de istemedim. Mantığıma kulak verdim, çok sevsem de ayrıldım. O da bir yıl sonra biriyle evlendi. Senesine varmadan da ayrıldı.

Balık baştan kokar şimdiden iyice düşün bunlar sonrasında yaşıcaklarının fragmanı gibi çünkü.
Seni aza kanaat getirip kendi hayatlarına bakabilicek insanlar var karşında kapılarına gelin diye gittiğinde değer vericeklerini düşünmüyorum şimdiden böyleyse..

Konu içinde nişanlım ailesinin borçlarını ödüyor diye bir ibare var gördüyseniz?
Gördüm, bana çok normal gelmiyor.
Fakat destek olabilir.
Aşırıya kaçılmadığı sürece.
Neticede annesi, babası.
Sizin karışmanızı da anlamadım, henüz evlenmediniz, evlenmeden karışmanız saçma biraz.

Back
X