Ben birey olmak için hiç mücadele vermedim sanırım halbuki muhafakazar yapıda bir ailem var. 18 yaşında ben şehir dışında okuyacağım dedim ayrıldım evden, okul bitti yurtdışında okuyacağım dedim gittim, kimse neden diye sormadı, bana çok güveniyorlar nereye gitse yapar dediler belki ondan, aileme de çok düşkünümdür belki ondan ama kararlarımı verirken neden diye sormadılar. 23 yaşında işe başladım, paramı bırak elimden almayı ne kadar paran var diye bile sormadılar hiç, aile yapısı ile ilgili olduğuna inanıyorum ben. Özellikle doğu kültüründe genellikle çocuklar kazandıklarını babaya veriyorlar onda birikiyor para, buna hayır demek ayıp bir şey onlarda, genel olarak hayır demek ayıp bir şey aslında. 30 yıl bu şekilde büyütülen çocuk bu durumu kanıksıyor karşı koyamıyor haliyle.
Benim eski sevgilimde kendi okumuş, üniversitede yapmadığı iş kalmamış, en az 30 farklı işte çalışmış öğrenciliği boyunca, babası yine de ben okuttum diye tüm parasını istiyordu, o da kazandığı bütün parayı 10 sene boyunca babasına vermiş hiç birikmişi yok, babası da devlette müdürdü, 5 tane evi vardı, ilk tanıştığımda evlerden birisi benim ben aldım diyordu ama babasının üzerine tabi. En başta ben tüm paramı babama verdim, tüm masarafları babam yapacak diyordu, düğün tarihi yaklaştıkca babası sorun çıkardı. Biz ikimizde iyi kazanıyorduk, biz biriktiririz boşver, şimdiden sonra verme düğün için biriktir dedim, evde büyük kavgalar çıktı, babası rahat vermedi, evden para gidecek diye işi bozmak için herşeyi yaptılar. Bende kocaman adama para verdin mi diye sorguluyup duruyorum, dedim bir ömür geçemez böyle kaç kurtul, ortada kavga gürültü yokken bir anda bıraktım. Nasıl böyle düşünürsün derdi ama evlensem eminim benim paramıda yedirirdi onlara, para kolay kazanılmıyor, kimseye ben yiyemedim alın siz yiyin diyemem sırf evleneceğim diye. Benim eski sevgilim evlenemez bu aile ile, ancak köyden hiçbir şeyden anlamayan bir kız bulmaları lazım ki öyle evlensin, zaten 1.5 yıl oldu hala bırakmadı peşimi saçmalıkları ile uğraşıyorum.
Siz de iyi ki ayrılmışsınız, yoksa evlenip ayrılan siz olacaktınız. Kimsenin kahrını çekmek için gelmiyoruz bu dünyaya.