nişanlımın ailesinden bıktım:(

hadi ilgi göreceli bir kavram belki yapıları böyledir ama tarih koyamama konusu rasyonel bir konu. konuşup nedenini öğrenip işine gidiyorsa devam edersin etmiyorsa yol verirsin..konuştun mu hiç?

nişanlımla konusuyorum artık evde ne konuşuyolarsa yılbaşı bi geçsin diyo- ev konusunda karışıklıklar var o yüzden galiba ev miraslık kp kardeşlerinden hak alcak onu bekliyolar:s ama nişanlıyız eninde sonunda evlencez düğün tarihi koymanın ne zararı var anlamıyorum diyorum napalım beklicez biraz daha diyo nişanlım o da sıkılıyo babası ne derse o oluyo delirdiğim nokta bu ev olmasada kiraya çıkçaz evlencez sonuçta

baban haklı.
ben anne -baba olsam şu durumda kızımı (eğer tamamen bu şekildeyse) bu aileye gelin etmezdim.
nişanlına da güvenme.
sen sanıyor musun ki şu an oğlunun maaşı olmadan geçinemeyen aile birden bire düğün olduktan sonra geçinebilsin?
madem keseler öyle bir günde ayrılabiliyor,şimdi ayırsın o zaman ,önünüzü görürsünüz hiç olmazsa.
bu şartlar altında düğünden sonra sen evi geçindirirsin,eşin de ailesinin evini.

Bence yapmayın. Kötü olan siz olursunuz. Yıllarca oğlunun maaşını yemiş olup olmamaları sizi ilgilendirmez. Nişanlandıktan sonra almaları sizi ilgilendirse de bu şekilde yüz göz olmanız sizi kötü bir konuma düşürür. Ama evlendikten sonra almamaları gerektiği konusunda gene lafı söyleyecek kişi nişanlınız gibi geliyor.

sen gerçekten evleneceğin insandan emınmısın eğer değilsen dikkat et çünkü daha yolun basındayken böyleyse sonrasında çok daha çok üzüleceksin nişanlın belki şimdi sana hak veriyo gibi görünsede yarın olanların hepsini unutacak ve sen haksız olcaksın

Şu KK' dan öğrenipte pişman olmayacağım tek şey eğer Allah izin verirde düğünümüzü kendimiz yaparsak o olacak.
Kimsenin de birşeye söz hakkı olmayacak.
Nişanlınla açık açık konuş diyorum..
Bu adam yıllarca böyle gelmiş böyle gitmiş ve daha da gideceğe benziyor zannetmiyorum ki evlendikten sonra 180 derece değişsin, hiç birşey beklemesin.

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Benim eşimde biz nişanlanmak istiyoruz dediğinde bile bozulmuşlardı, ki nişanı kız tarafı yapar yine de surat surat.. Eşim eve maaşını veriyordu, sizinkiyle aynı mesele yani. Maaş gidecek ya nişan olunca düğün hazırlıkları falan. Hep ondan yaptılar. Eşime sen bize 3 ay daha para ver, biriktirmene gerek yok. 3 ay sonra herşeyini biz yapalım dediler. Nişana bir hafta kala biz yüzük de alamayız, hiçbirşey yapamayız ded. Eşimin parasını alıp alıp öylece bıraktılar. Biz benim ailemin desteğiyle eşimle ikimiz çabaladık borç harç herşeyimizi yaptık. Çok şükür öyle böyle yuvamızı da kurduk. Çok zor şeyler bunlar. Aile desteği olmadan maddi manevi gerçekten çok zorlanılıyor, ama gerçekten severseniz oluyor.. Nişandan bir gün önce de annemi arayıp nişan yapıyormuşsunuz gelelim dedi yüzsüz. Bir toplu iğne bile yararı olmadan. Başta eşim sonra da ben tabi, yüzlerini görmek istemedik. İnsan evladına herşeyi yapar da el insanına karşı böyle yüzü yerde mi bırakır. Ne nişanımızda, ne düğün de yoklardı..
Yani bu işler zor, hep mücadele.. Ailesiz olmak da kolay değil, ama onlarla olup da anlaşmazlık yaşamak huzursuzluk çıkması daha zor..
Evlendikten sonra bir kere barışalım dedik, evime hediye elbezi getirdi, durumları da yok değil buarada. Onu geçtim, eşime hep çamaşırların temiz değil, gömleklerin ütüsüz.. Daha neler. Hayır gelmez, şer gelir böylelerinden.. Seni çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Zor..

Son düzenleme:

birincisi "nişanlıyız nasıl olsa evleneceğiz, düğün tarihi almanın ne sakıncası var" kısmına üzülerek katılmıyorum. Allah nasip etmediyse eğer sen düğün tarihi al hatta Allah korusun düğün günü bir şey olur.. öncelikle bunu demeden geçemedim. kusura bakma.madem "nişanlısın ve nasıl olsa evleneceksin nasıl olsa düğün tarihi alınır" demek de başka bir yaklaşım olsa gerek.
biraz zaman ver çok üstüne gitme. belki de gerçekten içinden çıkamadıkları bir sorun var senin dahi bilmediğin yoksa nişan düğüne atılan bir adımdır. oyalamak istemezler.

keşke herşeyi nişan öncesi konuşsaydınız, en azından nişanı babalarının borçlarının bitmesine kadar ertelerdiniz, şimdi baban a dolduruşa geldi ister istemez,

en azından belki kendiniz yapardınız, ben de düğünümüeşimle kendimiz yaptık biraz para biriktirdik biraz kredi çektik, azıcık aşım kaygısız başım , istediğimiz tarihte düğün tarihimizi aldık, istediğimiz eşyayı istediğimiz yerden aldık .

düğün için onlardan beklentiniz olursa ömür boyu onlarında sizden beklentisi olacaktır.

birde tavsiyem nişanlının ailesi maddi birşeyn yapmıycaksa düğün için senin ailende yapmasın , ilerde birgün bunlar içinde büyür hele sinirle eşinin yüzüne vurursan iyice olaylar çıkmaza ggirer

Allah kolaylık versin nediyim. nişanlın beklemeye almış seni ailesi değil sonuçta düğünü ikiniz yapıcaksınız. kayınpeder ev hakkı alıcak demişsin onuda nişanlını borca sokarak alıcaklar sanırım.sonuçta ailesinin durumu düğününüzden önce geliyor ve bu nişanlının kararı olmuş oluyor yada babasının sözünden çıkamıyor.şimdi böyleyse evlendikten sonra nişanlının para yardımı yapmıycağını söylemesi pek inandırıcı gelmiyor

canım ben yanlış ifade etmişim kendimi tabi senin söylediğin doğru insanlar düğün günü bozuyolar işi ama benim demek istediğim biz düğün tarihini koyalım kendimizi o tarihe göre hazırlamaya başlayalım deseler diyorum çünkü ertelemenin manası yok bu yaz düğün yapçaz bu kabaca belli ee salonlarda bi sene öncesinden tutuluyo, ben mi aceleciyim bilmiyorum

canım düğünü biz yapmıcaz yani şöyle bi durum var her şeyi babası yapçak hep böyle konuşuldu ama şimdi miras hakkıda verceği için evi sen yap hakkını ben vereyim diyo düğünü mobilyaları yine o yapçak aslında benim takıldığım onun yapması bizim yapmamız da değil bi kere oğlum maaşını elimize sayıyosun Allah razı olsun dememesi

canım düğünü biz yapmıcaz yani şöyle bi durum var her şeyi babası yapçak hep böyle konuşuldu ama şimdi miras hakkıda verceği için evi sen yap hakkını ben vereyim diyo düğünü mobilyaları yine o yapçak aslında benim takıldığım onun yapması bizim yapmamız da değil bi kere oğlum maaşını elimize sayıyosun Allah razı olsun dememesi

hiç bir yer hınca hınç dolu değildir. haa belli bir takıntın var da ben illa X tarihte Çırağan Sarayında yapacağım aman o tarih tutulmadan ben tutayım diyorsan o başka. onun dışında illa ki yer bulunur.salon tutulurken insanlar belli bir kapora öder. 1 sene öncesinden de kimse ödemek istemez bunu. bence 1 sene kavramı doğru değil. biraz rahatla ve üstüne gitme bence. sen isteyen o da kaçan taraf olursunuz sonra

Canım valla biz de nişanlıyken eşim maaşını babasına veriyordu gerçi onlar bizim herşeyimizi aldılar ama biz şimdi ikimizde maaşımızı onlara gönderiyoruz, eşyalarımızı alıp düğünümüzü yaptılar diye. Kiramız faturalarımız ve biraz cep harçlığı alıp geri kalan paramızı onlara gönderiyoruz. göndermek istemesemde zorunda kalıyorum maalesef.

haklısın galiba biraz umursamaz olmam lazım ne zaman olursa olur filan demeliyim galiba

işte bende böyle olmasından korkuyorum canım ya bide benim alt katımda olucaklar

ahh be kuzum sen böle şimdiden bunları yaşıyosan ilerde daha büyük sorunlar acılar çekersin
değişmez hep böle gider
onlar senin eşinin üzerinden ellerini çelmekyince siz ne evlenirsiniz ne yuva kurarsınız şayet evlenirseniz de sorunlu evlilik geçirirsiniz inş. Böle di durum yaşmazsın canım

parada gerekli onsuz olmuyo ama anlarım her insan değer verilidiğini görmek ister
sıkma canını ama bişeylerde yap oluruna bırkma çünkü senin hayatın bu

işte bende böyle olmasından korkuyorum canım ya bide benim alt katımda olucaklar

Valla canım senin nişanlın demiş ya evlendikten sonra kesemiz ayrı olur diye, olmiycak canım hele ki altlı üstlü oturacaksınız yani. Üzmek istemem seni de öyle olacak gibi. Yani benim eşimde evlendik ilk günler daha maaş günü gelmedi eşim dedi ki bizim maaşımız bize fazla gelir kredi çekip ev alana kadar düğün masrafı çok oldu babama ona biraz yardım ederiz dedi kendi aramızda böyle konuştuk. sonra maaş günü geldi babası bize ne dese beğenirsin; "Maaşlarınızı bana gönderin" eşimde sesini çıkaramadı babasına. Netice dediğim gibi evin mecburi masrafları dışında bi cep harçlığı alıyoruz o da ekmek, yol ve eşimin sigara parası ekstra bişey almaya yetmiyor yani. İnşallah ama inşallah senin böyle olmaz. çünkü gerçekten çok kötü bi durum. O kadar çalışıyorum ama maaşımın beş kuruşunu göremiyorum.

Bu arada profilindeki gelinlik senin gelinliğin mi olucak ? alakasız oldu ama çook beğendim onu

canım ya ben o verse dahi vermem maaşımı nişanlımda farkında işi bırakırım paşa gibi bakarsın bana dedim tamam dedi tabi inş öyle bi konuma düşmeyizde olmaz ama kayınpedermle karşıkarşıya ilk gelişimizde soracağım şey siz daha ne kadar bu çocuğun maaşını alacaksınız demek olacak kararlıyım. evet o benim gelinliğim olacak nasip olursa canım beğenmene sevindm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…