- 6 Nisan 2013
- 675
- 325
- 133
- Konu Sahibi kastamonu777
-
hadi ilgi göreceli bir kavram belki yapıları böyledir ama tarih koyamama konusu rasyonel bir konu. konuşup nedenini öğrenip işine gidiyorsa devam edersin etmiyorsa yol verirsin..konuştun mu hiç?
işte size sorum tarıh koymaya geldiklerinde içimde biriken ne varsa kp e söylemeli miyim? yani oğlunuzdan maaşını aldınız yıllardır şimdi üstümüze borç bırakıyosunuz o zaman benim babamda böyle yapsın iyi mi olur demeli miyim? evlenince bizden maddi istekleriniz olucak mı diye kendi ailemin yanında sormalı mıyım? çünkü babam sırtınızdan geçincekler diye küplere binmiş vaziyette
işte size sorum tarıh koymaya geldiklerinde içimde biriken ne varsa kp e söylemeli miyim? yani oğlunuzdan maaşını aldınız yıllardır şimdi üstümüze borç bırakıyosunuz o zaman benim babamda böyle yapsın iyi mi olur demeli miyim? evlenince bizden maddi istekleriniz olucak mı diye kendi ailemin yanında sormalı mıyım? çünkü babam sırtınızdan geçincekler diye küplere binmiş vaziyette
teşekkür ederim yorumlarınız için, konu o kadar uzun ki! Aslında herşey maddiyat, ama bilmiyolar ki paradan daha önemli şeyler var biraz ilgi tatlı dil gibi. Biraz ilgilenseler benimle her türlü borca giricem evlenmek için ama yapmıyolar üstümüze borç yıkmaya çalışıyo kp. şimdiye kadar hiçbişey yapmamış sadece yemiş. üstelik nişanlımın maaşını da alıyo bide evlenirken evi kendimiz yapçaz. Tamam yapalım tabiki durumu elvermezse yapçaz bizim yuvamız sonuçta ama bi kerede oğlum sen bize veriyosun paranı biz sana bi gelecek hazırlayamadık diyen yok hep herşeyi ben yapıyorum havalarında delirtçek beni sinirimden
nişanlımla konusuyorum artık evde ne konuşuyolarsa yılbaşı bi geçsin diyo- ev konusunda karışıklıklar var o yüzden galiba ev miraslık kp kardeşlerinden hak alcak onu bekliyolar:s ama nişanlıyız eninde sonunda evlencez düğün tarihi koymanın ne zararı var anlamıyorum diyorum napalım beklicez biraz daha diyo nişanlım o da sıkılıyo babası ne derse o oluyo delirdiğim nokta bu ev olmasada kiraya çıkçaz evlencez sonuçta
birincisi "nişanlıyız nasıl olsa evleneceğiz, düğün tarihi almanın ne sakıncası var" kısmına üzülerek katılmıyorum. Allah nasip etmediyse eğer sen düğün tarihi al hatta Allah korusun düğün günü bir şey olur.. öncelikle bunu demeden geçemedim. kusura bakma.madem "nişanlısın ve nasıl olsa evleneceksin nasıl olsa düğün tarihi alınır" demek de başka bir yaklaşım olsa gerek.
biraz zaman ver çok üstüne gitme. belki de gerçekten içinden çıkamadıkları bir sorun var senin dahi bilmediğin yoksa nişan düğüne atılan bir adımdır. oyalamak istemezler.
Allah kolaylık versin nediyim. nişanlın beklemeye almış seni ailesi değil sonuçta düğünü ikiniz yapıcaksınız. kayınpeder ev hakkı alıcak demişsin onuda nişanlını borca sokarak alıcaklar sanırım.sonuçta ailesinin durumu düğününüzden önce geliyor ve bu nişanlının kararı olmuş oluyor yada babasının sözünden çıkamıyor.şimdi böyleyse evlendikten sonra nişanlının para yardımı yapmıycağını söylemesi pek inandırıcı gelmiyor
Allah kolaylık versin nediyim. nişanlın beklemeye almış seni ailesi değil sonuçta düğünü ikiniz yapıcaksınız. kayınpeder ev hakkı alıcak demişsin onuda nişanlını borca sokarak alıcaklar sanırım.sonuçta ailesinin durumu düğününüzden önce geliyor ve bu nişanlının kararı olmuş oluyor yada babasının sözünden çıkamıyor.şimdi böyleyse evlendikten sonra nişanlının para yardımı yapmıycağını söylemesi pek inandırıcı gelmiyor
canım ben yanlış ifade etmişim kendimi tabi senin söylediğin doğru insanlar düğün günü bozuyolar işi ama benim demek istediğim biz düğün tarihini koyalım kendimizi o tarihe göre hazırlamaya başlayalım deseler diyorum çünkü ertelemenin manası yok bu yaz düğün yapçaz bu kabaca belli ee salonlarda bi sene öncesinden tutuluyo, ben mi aceleciyim bilmiyorum
nişanlım ben paramı vermesem nasıl geçincekler diyo biraz borçları vardı yeni bitti sayılır ama bizi evlendirirkende borv-ca gircek sonuçta ee o zamanda geçinemezlerse ne olcak biz mi vercez para böyle söylüyorum olurmu öyle şey bizim kesemiz ayrılcak diyo nişanlım, kafamda sorular bitmek bilmiyo ama nişanlım çok çok iyi biri her anlamda her zaman gönlümü hoş tutar bi dediğimi iki etmez romantiktir ama gelin görünki babasıyla baş edemiyoruz. şimdi bende diyorum ki ee ben maaşımı alıyorum eve 5 kuruş vermiyorum ki benim babamda çalışmıyo ve emekli değil kardeşim askerde bi tek annem çalışıyo biz böyle geçiniyoruz ben bütün paramla çeyiz alıyorum kendime harcıyoum tabi annemin kardeşimin ihityaçlarını da görüyüyorum babam emekli olcak yazın kredi çeker herşeyini yaparım dişyo ee benim abbam enayimi diyorum o zaman ben kredi çekip yapayım herşeyi sizce öylemi yapmalıyım.ama evlenince çok sıkışırız tabi böylece babasınıada para vermeyiz??
hiç bir yer hınca hınç dolu değildir. haa belli bir takıntın var da ben illa X tarihte Çırağan Sarayında yapacağım aman o tarih tutulmadan ben tutayım diyorsan o başka. onun dışında illa ki yer bulunur.salon tutulurken insanlar belli bir kapora öder. 1 sene öncesinden de kimse ödemek istemez bunu. bence 1 sene kavramı doğru değil. biraz rahatla ve üstüne gitme bence. sen isteyen o da kaçan taraf olursunuz sonra
Canım valla biz de nişanlıyken eşim maaşını babasına veriyordu gerçi onlar bizim herşeyimizi aldılar ama biz şimdi ikimizde maaşımızı onlara gönderiyoruz, eşyalarımızı alıp düğünümüzü yaptılar diye. Kiramız faturalarımız ve biraz cep harçlığı alıp geri kalan paramızı onlara gönderiyoruz. göndermek istemesemde zorunda kalıyorum maalesef.
işte bende böyle olmasından korkuyorum canım ya bide benim alt katımda olucaklar
Bu arada profilindeki gelinlik senin gelinliğin mi olucak ? alakasız oldu ama çook beğendim onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?