Nişanlımın ailesinden bıktım!!!

aburcubur91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
98
39
38
34
Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...

Son düzenleme:
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar

bu cümleyi tüm kk profiline yazsın ya da imza olarak kullansın bence.

madem paraya önem vermiyosunuz sinirlenmeyin bu kadar. evet insan evladına desk olmalı, evet yaptıkları çok normal değil ama napıcaksınız ki. bu şekilde anca kendinizi yer bitirirsiniz.

Nişanlımla bu konu başta aramızda sorun oluyordu o da çok üzülüyodu ama artık ikimizde durumu kabullenmeye başladık ama şu son olay tuzu biberi oldu. Hepsiyle gayet resmiyim bundan sonrada asla samimi olmam.

Açıkçası ben kimsenin kimseye destek olmak zorunda olduğunu düşünmüyorum. Tabi gelenek halini almış, yardım etselerdi iyi olurmuş. Yapacak bir şey yok, çalışıyorsanız kendiniz alacaksınız. Eltiyle kaynın konuyla ne ilgisi var?
düzenleme: imla

Açıkçası ben kimsenin kimseye destek olmak zorunda olunda olduğunu düşünmüyorum. Tabi gelenek halini almış, yardım etselerdi iyi olurmuş. Yapacak bir şey yok, çalışıyorsanız kendiniz alacaksınız. Eltiyle kaynın konuyla ne ilgisi var?

Biz araç kiralayacaktık kına için onlar kullanacaktı herkesi toplayıp getirecekleri kına yerine şimdi plan bozuldu.

bu kadar takacağınıza masa ve sandalyeyi de almayı verin daha sonra alırsınız madem yardım etmek istemiyorlar zorla yaptıramazsınız ki. boş yere nişanlınızla aranızı bozduğunuzla kalırsınız.

burdaki hatunları anlamıyorum paraya önem vermioruz diyorla ama sonradan kendilerine şunu aldılar bunu aldılar bize yardım etmiyorlar. evlat da olsa kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. bütçenize göre alırsınız ha eğer madem bütçenizi geçiyor almayı verin bazı şeyleri.

iyiki parada gözünüz yok olsa neler yazacaktınız kim bilir?

hep söylüyorum en iyisi kendi paranızla yapılandır. almayıver yahu masa ben ne zamandır evliyim daha yemek takımım masam sandalyem yok ne olmuş eksik oluversin.. kendine yazlıkta alır arabada kimse kimseye para vermek destek olmak zorunda değil.

benim babam balayına yolladı annem buzdolabı aldı kv de perde aldı bunun dışında bir çöp dahi yok evimde onlara ait durumları var yada yok istemem böylesi daha iyi emin olabilirsin.

kimse kendi birikiminden kısıp size bişeyler vermek zorunda değil bende ilk başta yadırgadım sonra anladım ki para kolay kazanılmıyor ve yaş gelip geçiyor insan ömrü hayatında kendi için bişeyler yapabilmek istiyor o yüzden kimseye kırılma gücenme.

bırak eksik kalsın bazı şeylerin.

Niye bu kadar kızdın ki? Aynı benim yaşadığım durum. Eşimin çok bi maasi yok ama standart üstü diyeyim. Her seyimizi ikimiz yaptık. Düğün ve balayi borcunu düğün altınlarımızı satarak ödedik hala da kredi borcumuz var. Ailesinin toplamda yaptigi 3 bilezik. Sagolsunlar diyorum yapmak zorunda değiller evlenmeyi bilen o borcu ödemeyi de bilecek çocuk degiliz artık. Hatta düğünde kendi arkadas akrabalarına verdikleri yemeğin parasını da eşimden aldılar. Almasalar iyidi tabi lakin şimdi hiccbiseyimize karışmiyorlar hiç kv kp derdim yok, uzaktan akraba gibiyiz . En güzeli.

kimse kimseye yardım etmek tabiki zorunda değil bizde zaten kimsenin gırtlağına dayanmadık para para diye istemez zaten ama o kadar umursamazlar ki insanın siniri bozuluyo, sanki komşunun oğlu evleniyo. Çeyiz almaya gelme olayı oldu ya gelmesek olmaz mı çok uzak diyolar mesela bunlar insanın sinirini bozuyo, e gelmeyin siz bilirsiniz dedim kapattım konuyu.

Kenarda 5 tane de olsa ceyreginiz varsa millete agiz burun egmeyin.
O olmasa bile egmeyin.
En kotu ihtimal su senetli yerlerden aliverin bir masa yine de egmeyin.
Huylarini biliyormussunuz zaten. Zorlamak niye?
Evlenmeyi bilen evini de kurmali.

Bu arada kaynin ve eltin konusunda haksizsin. Yarin bir gun kaynim evlense ve tatil donemime gelse benim de en fazla yapacagim sey kina gunu tatilden donmek olur.

Para var ve destek olmuyorlarsa üzülürüm böyle ailelere ne yazık !
Yardım edeceği canı kanı yavrusu oğlu veya kızı
Neyi kimden niçin esirgerler anlamam
Canınızı sıkmayın madem herşeyi kendiniz yaptınız bunu da yapın mesafenizi her zaman koruyun.

Anne ve babadan bahsediyoruz yardim etmeli ya insan tanimadigina evlenirken yardim eder zorunda oldugu icin degil katki saglamak icin ki anne babadan bahsediliyor nisana yakin yazlik alabildiklerine gore yardimda edebilirlerdi boyle insanlar ilerde benden birsey istese olsada vermem

Mevzu para dan çok ; ilgisiz oluşlarına galiba..İstemiyorum ama Yan cebime koy mantığı değil.. Ailenin sanki yokmuş gibi davranıyor olmasıyla alakalı gibi.. Bunun öncesi de olabilir mi ... Ailenin sizi istememesi veya baska sebepler ... Gelin alsın tavrı altında bunun öncesi var gibi duruyor...

Genelde erkek tarafi gelin hanimi kabullenmediginde boyle yapar. Sende bunu bile bile kabullenmissen hic kimseye hic bir sey demeye hakkin olmaz.

Şimdi sen çok üzülüyorsun anlıyorum ama inan bana yardım etmemeleri daha iyi. Her şeyi kendiniz yapın. Şimdi ne yaparlarsa ileride ilk tartışmanızda gözüne gözüne sokacaklar yaptıklarını.

Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Kaynım ve eltim(yabancı) avrupa turuna gidiyolar ve kına gecemin olduğu gün geliyolar,en son ev eşyaları alırken masa sandalyelere paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem olacak insan da gelin satsın altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar... Ben babamı kaybettim annem dul maaşı alıyo kira faturaları ödüyo kendi ailemden de kimse yok, onun ailesi de böyle işte...yazıklar olsun ne diyim...

bunları sadece sen yaşamıyorsun canım bende 7 aylık evliyim eşimin ailesi hiçbir konuda yardım etmedi. düğün salonunu karşılayacağız dediler sadece bin tl verdiler geri kalanını salonda toplanan paraları verdim ben ailem bilmez bunu. misafir gibi çeyizim dizilirken geldi baktı gittiler. beyaz eşyayı komple babam aldı. mobilyaları biz aldık hala ödüyoruz bir gün olsun demediler naptınız borcunuz ne alemde. varsa yoksa kendi boğazları. sıkma canını sende ders al mesafeli davran ben mesafeli davranıyorum ama erkekler bizim gibi olmuyor gözleri kör ailesi ne yaparsa yapsın görmüyor. hiçbir destek beklemedim onlardan tavrımı da koydum şuan kv bize gelir bir şeye elini sürse izin alır çünkü müsaade etmiyorum hakkı yok

iyiki parada gözünüz yok olsa neler yazacaktınız kim bilir?

hep söylüyorum en iyisi kendi paranızla yapılandır. almayıver yahu masa ben ne zamandır evliyim daha yemek takımım masam sandalyem yok ne olmuş eksik oluversin.. kendine yazlıkta alır arabada kimse kimseye para vermek destek olmak zorunda değil.

benim babam balayına yolladı annem buzdolabı aldı kv de perde aldı bunun dışında bir çöp dahi yok evimde onlara ait durumları var yada yok istemem böylesi daha iyi emin olabilirsin.

kimse kendi birikiminden kısıp size bişeyler vermek zorunda değil bende ilk başta yadırgadım sonra anladım ki para kolay kazanılmıyor ve yaş gelip geçiyor insan ömrü hayatında kendi için bişeyler yapabilmek istiyor o yüzden kimseye kırılma gücenme.

bırak eksik kalsın bazı şeylerin.
cevabın için çok sağol,motive oldum ama zaten bizde kredi çektik yaptık onu ödüyoruz ve devam ediyoruz ama bazen yetemediği yerler oluyo mesela o an 500 tlye ihtiyacınız var ama yok çıkmıyo işte bunun gibi şeyler...

Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Kaynım ve eltim(yabancı) avrupa turuna gidiyolar ve kına gecemin olduğu gün geliyolar,en son ev eşyaları alırken masa sandalyelere paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem olacak insan da gelin satsın altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar... Ben babamı kaybettim annem dul maaşı alıyo kira faturaları ödüyo kendi ailemden de kimse yok, onun ailesi de böyle işte...yazıklar olsun ne diyim...
Bence hiç üzülme minnetin olmaz. Kendi zevkinle yavaş yavaş alırsın herseyi. Kalana evlendikten sonra alınır. Eksik hiç bitmiyor. Emin ol Ota b.ka karismalarindansa bu daha iyi.

Back
X