nişanlımın ailesine nasıl davranmalıyım??

ezgiyilmaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
388
20
118
[FOççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççççç

yanlışlıkla yazıyı silmişim :S çok pardon..

Son düzenleme:
seni korkutmak istemem ama keşke ayrı otursaydın .. yinede iyi insanlar diyosun inşallah sorun yaşamazsın ..

sana tavsiyem fazla içli dışlı olma yüz göz olma seviyeni koru kafan rahat eder..

ne kendi ailenle nede kayınvalidenle altlı üstlü oturma bence ayrı olun evliliğinizi bilin ....diğer türlü hiçbir özeliniz kalmaz ...geldi gelmedi muhabbeti çok olur zaten gerisini boşver bu baya başını ağrıtır...diğer sorunlarda cabası ... şimdi iyi bile olsalar bu böyle gitmeyecek bunu baştan bil bence zaman varken ayrı ev tutmaya bakın ilerde burda problemlerini paylaşmaya başlarsın bu sefer ...ne olursa olsun karşı tarafa mesafeli ol çok yüz göz olma ........

Forever ayrı oturmak derim
Annemden biliyorum neler yaşamadı ki
İki taraf da kötü niyetli olmadığı halde
Dışardan o kadar çok insan ilişkinize burnunu sokar ve sizde bi şey yapamazsınız ki çıldıracak hale gelirsiniz valla
Bence ayrı oturmanın temellerini kurun hemen

İki tarafa da uzak olmak en iyisi. Kayınvalide ile aynı binada oturmak bana da pek ic acıcı gelmiyor acıkcası. İsterse aram güllük gülistanlık olsun ben gene de aynı binada oturmak istemezdim.

Evlilik bu kavga olacak duyup üzülmelerini, müdahale etmelerini istemem.

Son düzenleme:
yanıtlara teşekkür ediyorum.
Ayrı oturmayı ben de çok düşündüm ama maddi açıdan henüz kendimizi toparyabilmiş değiliz. Burada da kiralar ateş pahası birimizin sadece kira için çalışması gerekecek ve diğerimiz de giderleri karşılayamaz. Bir de özel sektördeyiz işsiz kalma riskimiz çok yüksek. o zaman mahvoluruz..Yani böyle olması da gerekiyor aslına bakarsanız. Bu nedenlerle sanırım olumlu şeyler düşünmeye yöneltiyorum kendimi.. Ama soru işareti olmadan da olmuyor.

eğer imkan yoksa mecburen oturucaksın gibi gözüküyor
canım sen eşin ve ailesinin tartışmasından rahatsız oluyorsun sanırım.
ben senin yerinde olsam fazla girmem o tarz olaylara
yorumda yapmamaya çalışırım
onlar ana,oğul vs baba ve oğul birbirlerinin kalplerini kırarlar 1 gün sonra birşey olmamıs gibi
davranırlar
sen en ufak bir müdahalede bulunsan kötü olursun

Canım o zaman yapacak birsey yok. Mecburen idare edeceksin bir süre. Mesafeni korursun elinden geldigi kadar tartısmaktan kacınırsın.sengözlerimebaksanab

mesafe koy sık sık gelip gitmelerinizi engelleyin,haftada 1-2 kez görüşmeye çalışın,yorgunum deyin,işten geldim deyin,temizlik günüm deyin.vs.vs. örnekler çoğaltılabilir...
mesafe şart
...

Korkutmak istemem tabi ki ama, bu şekilde yakın oturmalarda çok fazla yüz göz olunduğu için kısa sürede mevzunun kokusu çıkıyor bence.. Ben şahsen değil aynı binada aynı semtte bile oturmamak için gidip uzak bir yerden ev tuttum. Şuanda gayette iyiyim açıkçası karışan eden yok, haftada bir ya görürüz ya görmeyiz. Kafam rahat. Ama eminim yakınımda bi yerde olsalardı ne kadar aramız iyi olursa olsun, karşılıklı ne kadar birbirimizi seversek sevelim bi yerde patlak verir gereksiz yere ilişkiler bozulurdu, ne gerek var değil mi?
Yalnızca eşinin ailesi içinde geçerli değil bu, senin ailenin yakınında otursanız da eşin zaman zaman rahatsız olacak belki.. En iyisi iki taraftan da uzak olmak derim ben...
Fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler, insanlar alt katında olduğu müddetçe nasıl uzak durabileceksin, nasıl mesafe koyabilirsin, mümkün mü allahaşkına...bu seferde gelin bizi görmek istemiyor bizden kaçıyor baksana diyecekler yine sen kötü olacaksın...
Umarım hakkınızda hayırlısı olur canım...İnşallah bir imkanınız olurda ayrı bir yerde oturabilirsiniz..
Sevgiler,

Son düzenleme:

sevgili s3nna;
yani aslına bakarsanız bana direk hiçbir lafları ve müdahaleleri yok. Ama babası bazen hoşgördüğü şeye bazen kızar. Annesi de biraz baskın bi tip. Ama yine de direkt olarak bana birşeyini görmesim henüz. bi tartışmada haksız olduklarını gözgöre gözgöre yorum yapmamak için kendimi zor tutoyırum. ama başarıyorum ve susuyorum ama bu da beynimde dönüp duruyor uzunca bi zaman..İşte tek rahatsız olduğum ortak bir bina paytlaşırken şunu neden buraya koydunuz neden gürültü yapıopsunuz neden şöle neden böyle olursa diye.Gerçi babasıyla tartışırlar sonra babası 1 saniye sonra bişey yokmuş g,ibi unutur geçer ama bizler biraz düzgün yaşamayı seven insanlarız. iz kalıyor sanki. bir de pis huyum unutmuyorum, büyütüyorum.. Ama sorun çıkacaksa karışacaklarsa uzakta da olsak karışırlar diye düşünmeden edemiyorum..

mesafeni korursan fazla içli dışlı olmazsan sorun çıkmaz yada çıkmasını biraz da olsa engellemiş olursun
nişanlının anne babasıyla olan iletişiminede karışma bırak aralarında ne sorun varsa kendileri halletsinler
sende herşeyi kafanda büyütme canım.evlilikte biraz vurdumduymaz olacaksın yoksa uzak bile otursan her şeyi kafana takarsan huzurlu olamazsınyerimseniben

ben hep iki tarafa uzak oturmayi ama gidip gelmeyi ihmal etmemekten yana olmusumdur

Sevgili mihriban,
çok haklısın aslına bakarsan. nişanlım işi sebebiyle şimdi ayrı evde oturyor. şu an bile babası araryıp abuk subuk ipe sapa gelmez şeylere takılabiliyor. hepimizin büyüklerinde var böyle kurallar..yani biz uzakta da olsak bizi arayıp sorun çıkarma potansiyelleri yüksek. Ayrıca tesellim şu ki girip çıkmayı pek sevmezler yani herkesin kendi ailesi prensipleri vardır. bu nedenle mesafeyi koruyabiliriz diye düşünüyorum. nişanlım da öyyle anneci babacı değildir. o bana dedi hatta ister yukarda pirzola yesinler ister çorba içsinler, bizim evimizde yemeğimiz yoksa da yukarı çıkmayıp yumurta kırıp yemeliyiz diye.ama işte nişanlımla babasının tartışmalarına pek mani olamicam sanırım. aslında babası çok sever ama didişmeden de duramaz. yani sadece bize değil bu tavır. annesi de babası da genel olarak herkese aynı tavırları sergiliyorlar. yani huyları buyken kendi evimizde oturma şansını riske atmamam lazım diye düşünüyorum nedense..ama yapabileceğimiz olabildiğince sorun çıkacak konulara bulaşmamak..

yanlış anlamadıysam oturacağınız ev nişanlınızın ailesinin. onu kiraya verip alacağınız kirayla başka bir yere kiraya çıkma şansınız yok mu..??

yanlış anlamadıysam oturacağınız ev nişanlınızın ailesinin. onu kiraya verip alacağınız kirayla başka bir yere kiraya çıkma şansınız yok mu..??

sevgili yagmurluk,

onu da düşündük aslında.bizler ilde çalışıyoruz ama nişanlımın ailesinin evi ilçede kalıyor. ilçede kiralar cüzzi ama ilde neredeyse 2-3 katı. ilçede oturacak olmamızın tek nedeni kendi evimizin olacak olması yoksa işimize az da olsa uzak kalıyor aslında.yani oturabilecek evimiz olmasaydıilde oturmayı tercih ederdik. ama ilçedeki ev ildeki evin kirasının 3te 1ini anca karşılar anlayacağın.. her yönden sıkıştım :S

bir de sonuçta kiracı da oturtsak orada o kirayı kayınvalidemler alacak ve bize gönderecekler. yani onların evinde oturmak ayrı her ay harçlık alırcasına ellerinde para almak ayrı. birşey olur dargın olunur para istemek için nası ararız ederiz. ayrıca kiranızı ödüyoruz denir bi kızgınlık anında..sanırım anlatabilmişimdir.

altlı üstlü oturmak bana zor gelirdi açıkçası. eşimin ailesi nekadar iyi olursa olsun bi müdahale durumu verilmiş gibi gelirdi bana. 18 yaşına kadar ananemlerle altlı üstlü oturuyorduk. ananemler gelmez gitmez. bu sefer nieye birlikte yemiyorsunuz die dışarıdan baskılar oldu. tmm biz böle rahat ediyoruzderken. babamla annemin küçük tartışmalarında bile ananemin tansiyonları çıkıyordu. babam hep baskı altında hissetti kendini. şükür ev alındıda çıktık kurtulduk sorunlardan.

mecbur gibi görünüyorsunuz. önceden mesafe koyarsınız ve çözülür. nişanlınızda öle demiş ne güzel.

zor bir durum ileriyi düşünmekte haklısın ama şu an için başka şans yok gibi gözüküyor
dediğin gibi kiraya verseniz size para göndermeleri de ilerde sorun olabilir.
onlarla ilişkin nasıl bilemiycem ama başdan beri mesafeliyseniz bu sınırları orada otursanız bile koruyabilirsiniz ama çok yüz göz olupta sonradan kendini çekmek biraz saçma olurdu
her ne olursa olsun her iki tarafın ailesiyle nişanlılıkdan itibaren çok samimi olmak bana biraz saçma
geliyor belki ben yapım itibariylede böyle düşünüyor olabilirim bir süre oturacaksanızda dediğim
gibi mesafeleri korursanız idare edebilirsiniz.

Bu durum birlikte yaşayacağınız kişilerin karakterlerine göre değişir. Ama evlendikten sonra da mesafeyi ve saygıyı koruduğunuz sürece çok sorun olacağını sanmıyorum. Şuana kadar kendilerini az çok belli etmişlerdir. Anlattığınıza göre öyle etliye sütlüye çok karışırlar gibi gözükmüyor. He belki biraz kafanıza takacak olaylar vuku bulabilir ama faydalı yönleride olacaktır. hasta olduğunuzda bir tas çorba getireniniz olur. yarın bir gün çocuğunuz olduğunda bi yere giderken, ev temizlerken ona bakacak birileri olur. Bu taraflarıda düşünmek gerek. ama dediğim gibi durum tamamen kişilerin karakterine göre değişir. Ama ben şu kanatteyim siz kendi annenizin evinde oturmak isteyebilirsiniz ama o zaman eşinizin ailesine de ayıp olur. Sonuçta uygun düşen erkeğin evidir. Ama olmayacaksa da annenizin değilde farklı yerde olan bir evde oturmanız olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…