nişanlımın ailesine nasıl davranmalıyım??

sevgili gözyaşı ,laylaylom, yeldadogus;
söylediğim gibi özlerinde iyi insanlar. ama ortak bir yaşam alanı paylaşmakta başarılı olup olamayacağımızı önceden kestiremiyorum. bir de dedğim gibi nişanlım da inatçı ve sert. yani yetişkin biri sonuçta ve öyle inanmadığı sürece her denene boyun eğecek biri değil. bu nedenle babası ile zaman zaman tırtışırlar. ama bu sorunları alttan alabiliriz diye ümit ediyorum.
ayrıca her ay onlardan kira beklemek, her ne kadar ayrı bir evde oturmanın tadı cezbetse de beni, mümkün görünmüyor. her ay nasıl para isticez. bişey olsa artık vermiyoruz göndermicez deseler kalıcaz ortalıkta. ki bu bişi olduunda koz olarak da kullanılır.
yani kızlar çok sıkıntılı, sancılı bir dönem.. dua edin de tüm korkularım boşa çıksın. olabildiğince az tartışmalı olsun :S
gerçi dün düşündüm de kendi kendime. sanırım fazla da mükemmeliyetçiyim. bu da pek hoş değil. yani illa ki ailelerle sorun yaşanır. insan 50 yıllık mutluluk planı çizemez. hayat herşeyi getiriyor insana. sanırım her halukarda evlatlar alttan alan taraf oluyor. elimizden geldiğince alttan alırsak en az hasarla atlatmış oluruz sanırsam...

canım öncelikle kibarlığın,konuşma tarzındaki asaletin için tebrik ederim seni.Bunlar uyumlu insan ilişkilerinde iyi birinin cümleleri.Bence bu güzel huyunla,şartların olgunlaşana kadar idare edebilirsin sonra ayrı bi ev alırsınız kendinize.Demişsin ya ''kiranı biz veriyoruz diyebilirler'' diye ''bizim evimizde oturuyosunuz'' da diyebilirler bir sorun çıktığında en iyisi biran önce kendi evinizi almanız.

canım öncelikle kibarlığın,konuşma tarzındaki asaletin için tebrik ederim seni.Bunlar uyumlu insan ilişkilerinde iyi birinin cümleleri.Bence bu güzel huyunla,şartların olgunlaşana kadar idare edebilirsin sonra ayrı bi ev alırsınız kendinize.Demişsin ya ''kiranı biz veriyoruz diyebilirler'' diye ''bizim evimizde oturuyosunuz'' da diyebilirler bir sorun çıktığında en iyisi biran önce kendi evinizi almanız.

sevgili bulazere,
inceliğin için ben teşekkür ederim.. :) ama kibarlık, asaletimi neye bağladın anlamadım :D ama sanırım o senin iyi niyetin. biz de 3-5 yıl orada oturup o sırada belimizi doğrultup sonrasında kendi yuvamızı kurmayı planlıyoruz esasında.. ama bu dönemler hakkaten çok sancılı.. akannehir umarım bunların hepsi benim kuruntum olarak kalır ve örnek bir aile oluruz etrafa ... sositososito

Merhaba eziyılmaz, öncelikle ben de çok iyi niyetli, aklı başında bir kız olduğunu düşünüyorum.
Ama her iki taraf iyi niyetli de olsa arada uyuşmazlıkların çıkabilir.
Sonuçta her iki taraf ta empati yapmadığı sürece kendini haklı görür.
Anladığım kadarıyla başka bir eve çıkma imkanının şuanda yok, kendi annenin evinde kalırsan eşinin ailesini ezip geçmiş olursun hiç doğru olmaz.
Kayınvalidenle aynı apartmanda oturacaksın bir süre. O süre de dikkatli olman gerek, arada mutlaka bir mesafe bırak.
Nişanlın zaten yemeği birlikte yiyelim, sürekli gidelim yapacak biri değil, bunu iyi değerlendir.
Mutlaka ayrı evleriniz olduğu fikrini kabul ettirin, yemeği birlikte yiyelim evimize sadece yatmaya gidelim diye düşünmeyin.
Her çağırdıklarında gitmeyin, sizin ayrı bir hayatınızın olduğunu bilsinler.
Kendini o aileye adama, yani iyilik meleği olma, kendini düşün canın istemiyorsa onlar istiyor diye yapma.
Eşinle ailesinin arasındaki tartışmaya müdahil olma. Saygı çerçevesinde yürüt onlarla ilişkini, fazla yüzgöz olma.
Sen ne kadar iyi idare etsen de mutlaka ufak tefek pürüzler çıkacaktır, ne yarsan yap engel olamazsın.
Herşeyi kafana takma, eğer sana bir laf söylerlerse sen de karşılığını ver, susma.
Susarsan bir süre sonra patlarsın bu da hiç iyi olmaz.

Son düzenleme:
eğer sen en baştan sevdiğim sevmediğin istediğin istemediğin şeyleri onlara sözlerinle yada tavırlarınla belli edersen hiç bir problem çıkmaz seni nasılsan o şekilde kabullenirler
ama sen kırılmasınlar üzülmesinler ya da sorun çıkmasın diye sesini çıkarmaz istemediğin şeylerede tamam dersen mutsuz olursun sorun yaşarsın kendi içinde
sadece kendin ol
onlarda seni tanısınlar sende onları
bu şekilde bi problem çıkmaz

sevgili bulazere,
inceliğin için ben teşekkür ederim.. :) ama kibarlık, asaletimi neye bağladın anlamadım :D ama sanırım o senin iyi niyetin. biz de 3-5 yıl orada oturup o sırada belimizi doğrultup sonrasında kendi yuvamızı kurmayı planlıyoruz esasında.. ama bu dönemler hakkaten çok sancılı.. akannehir umarım bunların hepsi benim kuruntum olarak kalır ve örnek bir aile oluruz etrafa ... sositososito

kibarlığını ve asaletini insanların sana yaptıkları yorumlara verdiğin cevaplara dayanarak anladım umarım herşey istediğin gibi olur

Merhaba eziyılmaz, öncelikle ben de çok iyi niyetli, aklı başında bir kız olduğunu düşünüyorum.
Ama her iki taraf iyi niyetli de olsa arada uyuşmazlıkların çıkabilir.
Sonuçta her iki taraf ta empati yapmadığı sürece kendini haklı görür.
Anladığım kadarıyla başka bir eve çıkma imkanının şuanda yok, kendi annenin evinde kalırsan eşinin ailesini ezip geçmiş olursun hiç doğru olmaz.
Kayınvalidenle aynı apartmanda oturacaksın bir süre. O süre de dikkatli olman gerek, arada mutlaka bir mesafe bırak.
Nişanlın zaten yemeği birlikte yiyelim, sürekli gidelim yapacak biri değil, bunu iyi değerlendir.
Mutlaka ayrı evleriniz olduğu fikrini kabul ettirin, yemeği birlikte yiyelim evimize sadece yatmaya gidelim diye düşünmeyin.
Her çağırdıklarında gitmeyin, sizin ayrı bir hayatınızın olduğunu bilsinler.
Kendini o aileye adama, yani iyilik meleği olma, kendini düşün canın istemiyorsa onlar istiyor diye yapma.
Eşinle ailesinin arasındaki tartışmaya müdahil olma. Saygı çerçevesinde yürüt onlarla ilişkini, fazla yüzgöz olma.
Sen ne kadar iyi idare etsen de mutlaka ufak tefek pürüzler çıkacaktır, ne yarsan yap engel olamazsın.
Herşeyi kafana takma, eğer sana bir laf söylerlerse sen de karşılığını ver, susma.
Susarsan bir süre sonra patlarsın bu da hiç iyi olmaz.

sevgili labellevie;
öncelikle içten yazına teşekkür ederim.
aslına bakarsan sorun çıkacağı ihtimalini göze alıyorum elbette.. ama zannedersem bunun alt katlarında ya da 50 km. uzaklarında olmamızla bir orantısı yok. yani elbette daha fazla görüşülünce sorun çıkma ihtimali artacak çünkü yaşanan paylaşılan daha çok olacak ama daha önce de yazdığım gibi ayrı bir şehirde oturmak dahi insana 50 yıllık bir mutluluk planı getirmiyor. bu nedenle amacım en aza indirmek..

kendi annemin evini de şu nedenle düşüdüm. nişanlımla annem çok iyi anlaşırlar. babam da yok kaybettik.. bu nedenle annemin yardıma ihtiyacı olacak. sağlığı da pek iyi sayılmaz. kayınvalidemlerin orası da yakın anneme ama yine de alt katındaki gibi olmaz. ben de bir ara nişanlıma annemi yalnız bırakmasak orda mı otursak demiştim o da sen nasıl istersen demişti nezaketen. ama annemin sağlığı için dediğimde sanırım kabul eder. işte ama yine de küçük bi yer ya orası. hoş ben insanların lafına göre yaşamam hiç ama yine de toplumdan soyutlanamıyorsun.. yani annemle tartışmamız olmaz ama işte ya insanlar? erkek tarafının evi varken neden kız tarafında oturuolar derlerse. bi de çirkinleşip iç güveysi terimini filan duyarsam sanırım çok üzülürüm... ne dersin?

eğer sen en baştan sevdiğim sevmediğin istediğin istemediğin şeyleri onlara sözlerinle yada tavırlarınla belli edersen hiç bir problem çıkmaz seni nasılsan o şekilde kabullenirler
ama sen kırılmasınlar üzülmesinler ya da sorun çıkmasın diye sesini çıkarmaz istemediğin şeylerede tamam dersen mutsuz olursun sorun yaşarsın kendi içinde
sadece kendin ol
onlarda seni tanısınlar sende onları
bu şekilde bi problem çıkmaz

sevgili kazayağı;
zaten uzun süredir nişanlı olduğumuz için huylarımızı öğrendik. yani ne ben geçimsizim ne de onlar esasında ama bazem ürküyorum .. yani ben genel anlamda problemseven biri değilim. ve iyi ilişkilerin bozulmasını sevmem ama bu kez denemeden hayatımızdan çok fazla fedakarlık yapmış olacağız.. çok zor..

kibarlığını ve asaletini insanların sana yaptıkları yorumlara verdiğin cevaplara dayanarak anladım umarım herşey istediğin gibi olur

sevgili bulazere;
iyiniyetin için minnettarım.. umuyorum senin de gönlündeki herşey gerçek olur..a.s.a.s.

Back
X