Nişanlimın ailesini sevmiyorum...

Efset

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
339
338
33
34
Merhabalar ..
Hayırlı günleriniz olsun..
3 yıldır birlikteyiz nisanlimla,son bir kaç aydirda nişanlıyiz.
Kendisi çok çocuklu bir ailenin en küçük ferdi ben ise tek çocuğuyum .
Ailelerimiz en baştan itibaren çok zitti.
Babam kesinlikle kabul etmiyordu..
Israr kıyamet nisanimizi yaptık.
Lakin gelin görün ki, isteme günü başlayan olaylar arkasını bırakmadı..
Kahveleri bile küçük görümcem yapıp dağıttı ve eve gidince de sosyal medya aracılığı ile bana laf soktu.
Bende cevabımi verdim.
Nisan günü güya beni çok seven ve bensiz yaşayamayan Nişanlim bir dk yanımda durmadi.. Hep ailesi ile vakit geçirdi ve onlar misafir dedi..
Herkes arkamizdan olmadık laflar söyledi halbuki ailesi nişanda hiç ama hiç destek olmadı. . Benim Ailem herseyi yaptı onlar nişana 11 de gelerek ona verdikleri değeri gösterdiler..
Her neyse nisandan sonra nasıl oldu ise hatasını anladı özürler hediyeler ve konuyu kapattım ama asla unutmadım!
Kâyinvalidem çok hasta, kayinpederim ise çok yaşlı.
O kadar kardeşi var her biri evli ve durumları iyi nisan oldu bitti bir tanesi bizi ne aradı ne davet etti ama hepsi bize gelip kendilerini pek güzel agirlattilar..
Ailem, ben zaten çok üzülüyorum diye sessiz kaldı bu durumlara..
Babam sadece çok iyi gözlemle ve acele etme dedi .
Gelelim şimdiki konumuza, nişanlım bütün çalıştığı parayi eve harcıyor . Annesinin rahatsızlığı ve babasının emekli olmayışı sebebi ile diğerleri bir paket tuz için dahi arıyorlar..
Anlatıyorum, herkesin işi, evi, arabasi herseyi var . Allah daha çok versin . Ama bak biz bi düzen kurcaz kiraya çıkcaz çünkü nişanlımin evinde yaşıyor anne ve babas..
Sen iki eve nasıl bakcaksin hadi baktın diyelim bir lira bize kalmıyor ki nasıl eayalarimizi alıp düğün yada nikah neyse yapıcaz..
Ben yapcam deyip duruyor..
Şu anda farklı bir ilde ise girme ihtimalim var ve bu konu yüzünden çok Üzgün ama burda ki belirsizlik ne olcagini bilmeden bu sessiz gidişat beni mahvediyor.
Ben ailesine yapmasın demiyorum . Hep birlikte yapsınlar. .
Inanin ne zaman yanıma gelse 2 saat sonra arıyorlar . Gel annem tuvaletini yaptı diye. Nisan olduk ne bir yere gidebildik, ne birseyler yapabildik.
Ne zaman bir yere gitmeye kalkissak aradılar. .
Daha neler var anlatamadigim.
Çok ama çok Üzgünüm ne hayallerim vardı ne beklentilerim.
Kafam çok karışık .

Son cümle; beklentileri sıfıra indir ve ya böyle kabul edip başla, ya da bitir!Bu arada kimseyi sevmek zorunda da değilsin!nasıl mutlu olacaksan?

nişanlin tüm maaşini ailesine veriyormuş
sende ailesini sevmiyosun.
eğer onla evlenirsen hayatın çok zor olcak. açikça belirteyim
babana katılıyorum çok iyi gözlemle demiş sonuçta biricik çocuğusun.. kıyamiyolar.
sende aileni iyi dinle.
anne baba hep haklidir benden sölemesi.
evlilk için hiç aceleye varma
sen evlenince eşin olacak nişanlin seni ailesiyle oturturup annesine baktircak.

Nişanlın ailesiyle beraber oturmak isteyecek. Konuştuk, karar verdik, yapmaz diyeceksin ama evlendikten sonra görürsün.
O teklif gelmedi değil ama kesinlikle kabul etmedim .
Zaten şu anda giren çıkan belli değil..
Ben kesinlikle orada ve onlara yakın yaşayamam.

O teklif gelmedi değil ama kesinlikle kabul etmedim .
Zaten şu anda giren çıkan belli değil..
Ben kesinlikle orada ve onlara yakın yaşayamam.
Eşin ailesi ile birlikte yaşamak istemeyip sonunda yaşayan kadınların %90'ı aynen senin dediğini demiştir eminim.

evde kız çocuk varken nişanlınıza ne havet? ne alaka? bence yok yakınken dönün.
Hemde 7 tane kız kardeşi var ama onlar yapamazmis. .
Onların kocalari el oglumus laf söz ederlermis..
Bende söyledim ben de el kızıyim diye . Bende laf ederim.
Tık yok.

Bence evlenme aile nişanlıyken sinyallerini veriyo, hepimiz yaşadık görmezden geliyoruz, düğün olunca sihirli değnek değmiş gibi olacak sanıyoruz ama olmuyo, ben bazen neden nişan atmadımki ne aptalmışım diye çok sorguluyorum nişanlıyken yaşadıkların ne ki evlendikten sonra bi gör

Hemde 7 tane kız kardeşi var ama onlar yapamazmis. .
Onların kocalari el oglumus laf söz ederlermis..
Bende söyledim ben de el kızıyim diye . Bende laf ederim.
Tık yok.

ne alaka ya? hiç mi utanmıyolar bu durumdan. evlenince bu yine böyle devam edecek biliyosunuz değil mi?

Ben de eşimin ailesini sevmiyorum.Ailesi mesafeli ve soğuktur kocama karşı, dolayısıyla bana da yansıyor, sevmem kendilerini.

Ama eşimle aramda sorun olmaz hiç.

Lakin sizin sorun olacak gibi. Çünkü nişanlınız evlilik olgunluğunda değil. Çok başınız ağrır bu durumda.

Babanız haklı. Gözlemleyin.
Lütfen "seviyorum amaa" diye kör olup evlenmeyin. Aileniz de istememiş zaten. Vardır bir hayır. İyi düşünün,bu tanıma evresinde gönderilen sinyalleri kaçırmayın.
Hayırlısı

Para yok ev var evde anne baba oturuyo

Gel hayatım ailemle oturalım kendimizi toplayınca yeni eve çıkarız/ev alırız muhabbeti olur

Çünkü gözüken başka bi ihtimal yok

Kafanı karıştıracak bir durum yok.
Tabii ki annesidir babasıdır evleniyor diye bir kenara atamaz.
Fakat bu güne kadar evin son evladı olarak, bekar olduğu için o ilgilenmiş.
Ve üstüne kalmış birşeyler.

O kadar kardeşler, dönüşümlü olarak bakım sağlayabilirler.
Sadece nişanlının anne babası değiller ya?
Kardeşler bu anlamda biraz toleranslı olmalılar birbirlerine karşı.
Yaşayacağın en büyük problem bu olacaktır bence.

Eğer kafanda çok fazla soru işareti, ucu açık noktalar, seni rahatsız eden şeyler varsa iyi düşün.
İyi gözlemle ve sonradan pişman olacağın adımlar atma.
Nişanlılık süreci zaten bunun içindir.
Bekle, birşeylerin senin istediğin noktada düzelmesini sağla.
Eğer baktın olmuyor, ayrıl tabii ki.

Evlenince daha beterleri ile karşılaşacağını unutma.
Bugün siz bir birinize vakit ayıramıyorsanız, evlendiğinizde farklısı mı olacak?

Her erkek "eş olabilme" sorumluluğunu alamıyor malesef.
"Evlat" olmak "eş" olmaktan daha baskın çıkıyor.
Eğer öyle bir durum söz konusu ise ve bundan eminsen, uzaklaş derim.
En çok üzülen sen olacaksındır.

Kendi aileni taktir ettim.
Olgunluk ile karşılamışlar herşeyi.
Sen bu çocuğa bir kaç gömlek fazla olabilirsin kanısına vardım nedense.

Vazgeç evlilikten sonra çok pişman olursun

İşin gerçekten zor..sen ailenin biricik kizisin, baban çok doğru söylüyor..ve seni kimselere layık göremezler emin ol..
Niye diğer evlatları ilgilenmiyorlar da habire nisanlin ailesine hizmet ediyor onu anlamadım..ama anladığım ve emin olduğum bisey varsa evlenseniz bile bu devran böyle gider..
Sen başka ildeki işi kabul et.. sana tavsiyem bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…