Nişanlimın ailesini sevmiyorum...

Sen calısıyormusun ?
Sen evlendıgınde evın yukunu goze alabılıyor musun ?
Muhtemelen nısanlın hayırlı bır evlat ama sızede ıscı bır sekılde yetısemez ha deseydın patron ne bılım ıyı guzel aylık 15 bın kazandıgı bır ısı var ne sen dert ederdın ne bıze konu acardın ama sence olacak mı bu ıs ?

Efset nişanlın ve kardeşleri için böyle. Erkek evlat anne babaya bakar, kız ele karıştığı için bakmaz. Nişanlından duymuşsun zaten bunu, kocaları laf ederler demiş sana, şuanda da nişanlın bakıyormuş bekar olmasına rağmen. Evlenince kadın (yani sen) gelecek, kimse dönüp selam vermez o zaman. Sana baktıracaklar anne ve babalarını.
Aklın varsa depar atarak kaç.

Su an gun bitip anne babanin rahat evine döndüğün halde bunlari kaldiramiyorsun , birde düşün evlendiginde surekli boyle olaylar yasayacaksin. Gelin olduğun icin anne babanin bakimini da sana yaptiracaklar. Saniyor musun ki nisanlin devam edecek bakmaya? Hatta boyle olmuyor birlikte yasayalim diyecek mecbur kalacaksin. Hiçbir kadin cok cok istisnalar haricinde kayinvalide kayinpeder ile yasamayi bastan kabul etmiyor zaten , imza atildiktan sonra mecbur kaliyor. Hamileligini yasayamayacaksin. Cocugun olacak keyfini cikaramayacaksin. Surekli evine girip cikacaklar. Emil ol iyiligin icin konusuyoruz. Sakın bu evliliği yapma. Ilk zamanlarin bile kotu gecer ki zaten maddi durumdan dolayi ne esyalarin dugunun istedigin gibi olur ne de evliyken maddi durumunuz duzgun olur.. Yol yakinken dön.

Hanımlar, ben yeni üye oldum tam olarak nereye yazabilcegimi bilmiyorum ama buradan güncelleme yapmak istiyorum..
Söylediğiniz herseyde çok haklısınız..
Ve hepsi tamamı ile gerçek..
Bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim..
Ben nisanlim ile sevgili oldugumuz dönemde herkes sen ona göre hem çok güzel hem çok akillisin ayrıca da çok eğitimli bir kizsin yapma etme dediler .
Lakin ben kimseyi eğitimine,dinine,irkina,görselliğine göre yargılayan ve bunlara değer veren birisi hiç olmadım..
Nisanlimin kardeşleri benden çok büyük . Annem kadar her biri . Ama o olgunluk kesinlikle yok o ayrı .
Ben en baştan bu yana sizli bizli konuştuğum için beni soğuk buluyorlar..
Benden başka evde iki gelin daha var ama onlar ne gelir ne gider kapıdan bakmazlar zaten birisi ile küsler. .
Hastalık Allahtan ama kendilerinin yaptığı çok ayıp iken bunları kabul etmeyen bir nişanlı .
Aynı evde yaşama konusuna gelince olmaz .çünkü ben altını temizleyebilecek yapıda değilim..
Ben hepsine söyledim bunu.
Zaten ailem beni kesinlikle orada bırakmaz .

Ve son olarak nisanlimin kazancı aslında çok iyi ama sagolsunlar 1 lira birakmiyorlar ve kasıtlı yapıyorlar .

Sakın yanlış bir karar verme, çünkü anlattıklarına bakılırsa ,ileride "ahh babam haklıymışsın" diye başını vuracakmışsın gibi geldi bana....

Bence bu iş çok zor anne ni babanı dinle onlar yanilmazlar hayatta çıkarı olmadan sizi seven tek kişi onlar hislerindede yanilmazlar.hayallerin daha çok yıkılacak böyle giderse.hakkınızda hayırlısı olsun

Bundan önce ne olacak aile çekilir vs diyordumda.. Ta ki ablam evlenene kadar.........
Ne yalan söyleyeyim hiç çekilmiyor ablam evliliğinin 1. ayında sorunlar yaşadı. Biz ablamın arkasında olduk vermesini bilyiorsak almasını da biliriz ddedik. Babam az daha damadı dövüyordu
Neyseki kendilerine geldiler babam ezdirmedi kızını ama birde onlar çok kalabalıkmış bizim ablamın tarafı kalabalık değildi. Neyseki hala uyuzlar ama yuvasında şuanlıık kcasıyla iyi. Aile çok önemli dikkat et evlendikten sonra boşanmaktansa hiç evlenme daha iyi..

Şuan olmayan seyleri evlendikten sonrada bekleme değişir yada ben yaptırırım falan sakin o dusuncelerede girme en küçük çocuk oldugu için ailesine bakmani isteyecek bu tuvalet mevzusunda evlenince senin yardimin beklenecek beraber oturduğu için yardim ediyo olabilir tabiki yapsın da ama diğerleri neden bisey yapmiyo kolayino bulmuşlar evlenincede degismz elini çekemez ve babani dinle istememelerinde bisey vardır mutlaka ve şuan ayrilman daha kolay evlenince iki kat zorlasacak istemeden katlanacaksin çoğu seye

Balık baştan kokar dedikleri bu galiba nerden tutsan elinde kalıyor baban çok güzel özetlemiş
'iyi gözlemle acele etme' yerden göğe haklı

konu kötü duruyor.
ya olduğu gibi kabul et sessiz kal ya da yol yakınken sessizce uzaklaş.
zira bu düzen hiç değişmez belli yani.

Insanlarin emeklisi yok diyosun. Nisanlinda son cocuk olarak onlarla ayni evde oldugundan parasini eve harcamis nirmal olarak. Ama evlenince soyle yapabilirler.

Kadin tutabilirler tum kardesler bolusecek maasini. Her ay bir kardes fatura ve market isiyle ilgilenecek.

Kizlar da benim kocam laf eder demeden yardim edecekler. Baska oluru yok.

Ha bunlara hayir derlerse sen bu cocukla evliligi dusunme. Cok pisman olursun

Bu konular yüzünden tartışmaktan o anlamamak için direndikce ben anlatmaktan çok yoruldum..
Bu aile beni çok ama çok yordu aslında yoran aile de deGil nisanlim. .
Hayır demeyi bilmiyor.
Yapamam ben artık bi insanın sorumluluğunu taşıyorum ona verdiğim sözler var lütfen artık siz ustlenin demek yerine onlar elinden geleni artık yapıyorlar hem ben yapmak istemeyen insanlara yapın diyemem diyor..
Yada kendisi çok dolunca söylüyor ağzına bir parmak bal vermek misali susturuyorlar ve hersey ertesi gün yine aynı !

Ben zaten yapmasın etmesin demiyorum..
Sadece ailesini düşünür iken biraz bizi de düşünsün masraflar bölüşülsün hiç kimse tek başına bütün bu sıkıntilarla baş etmek zorunda kalmasın diyorum.
Belki yanlış düşünüyorum ama öyle işte

Asla evlenme!!!!...nişanlın eviliğin,yeni aile kurmanın ne demek olduğunu anlayamamış ve kabullenememiş bence..

ben bu hikayeyi çok yakın bi tanıdığımızda yaşadım..kız maddi manevi çok rahat büyüdüğü baba evinden 8 9 kardeşli ve en küçük kardeş olan bi adamla evlenip ayrıldı..adamın anne babası çok yaşlı..en küçük olarak tüm sorumluluğu bu çocuk üstlenmiş..diğer kardeşler herşeyi bunun üzerine yıkmış..maddi manevi en ufak şeyleri bile..ama adam hiç gocunmuyor normal karşılıyor..adam zaten az bir maaş alıyor (ki kadrolu işe adamı,kızın babası soktu evlendikten sonra..geçinemezler rahat etsinler maaşları artsın diye..)neredeyse tamamı anne babaya gidiyor..kalanı da kendine anca yetiyor..karısına tek laf ettirmiyor..kızın babası ev aldı bunlara,çok büyük kısmını kızın babadı ödedi..az bir kısmı da bunlar ödeyecekti ama adamdan beş kuruş yardım olmadı kız hem evi geçinriyo hem ev taksidi ödüyo..adam da anne babasına gönderiyo sürekli,evlerinin alışverişini yapıyor,ilaçlarını alıyo,sürekli özel doktora taşıyor ki adamın ailesinin durumu da maddi olarak kötü falan değil..bunca yaşa kadar onlar ona bakmış şimdi sıra ondaymış..düşün ki bir iki liralık ağrı kesici alınacak,ağabeyler ablalar çocuğu arıyo ilaç al diye..gecenin 11 inde annemin ilacı bitmiş diye arıyolar adam yataktan kalkıp nöbetçi eczane bulup ilacı alıp köye götürüyo şehir merkezinden..ve bu adam bi kaç aylık evliydi o zamanlar..sanki orda nöbetçi ezcazane yok gibi üç kuruş için arıyolar..adamın 86 yaşındaki babası öldü gecenlerde..haftalarca surat afra tafra evde..daha iyi baksaymış olmazmış falan,kızın burnundan getirdi hayatı..annemi getircem bizde kalcak dedi..dönüşümlü bakmaya da sıcak bakmadı..o varken kimseye düşmezmiş..kızın iş yeri kendi annesinin evine çok yakın adam da öğlenleri eve gelmiyor bu yüzden kız öğle yemeklerinde annesine gidiyordu..şimdi adam tutturuyomuş evde annenm varken oraya gidemezsin kadın tüm gün yalnız zaten diye..evi uzak git gel zaten öğle molası biter yemeğe vakit bile kalmaz..kız biyere gitcek bişey yapcak olsa annem yalnız kalıyor annemi bırakma muhabbetleri..kızcağız erimiş akmış sinirden üzüntüden..boşanmak da öyle kolay iş değil ama sonları yok gibi..

Buna çok benzer bir iki tanıdığım daha var.."akıllı insan başkalarının tecrübelerinden faydalanan kişidir"diye çok sevdiğim bi söz var..lütfen çok iyi düşünün böyle bir evlilikte başınız çok ağrır..

bak guzel kardeşim sana tecrubelerimizle anlatıyoruz eger sözümüze iannacaksan kesinlikle evlenme çok pişman olursun , anne ve babaların illa bir bildiği vardır ,
sen anne babanın gözbebeğisin sana kıyamıyorlar , ne olursa olsun yediğin önğnde yemediğin ardındadır, onların evinde allah bilir neler çekeceksin bu yoklukta ne borçlara sokacaklar seni ,
madem başka şehirde çalışıyorsun nerde ev açacaksınız bak bulafımı unutma nerde oturursan otur annesinede babasına da sen bakacaksın
benım ablamda annemın sözünü dinlemeden evlendi 12 yıldır parasızlıktan perişan halde ,

Canım sen ailesinı sevmek zorundasın çünkü evlenince bir eliniz hep üzerlerinde olucak. Yada sevmek zorunda değilsin çocuğu da ailesini de görmezsin olur biter. Kucuk bi ola değil bu

cnm ayni evde yasamasan bile bi duşun yapabilecek misin kalabalıklar ne kadar uzağa gidersen git sömestr yaz tatili çıkıp yanına gelirlerse tahammül edebilecek misin .. bide maaşı onlara veriyormuş evlendikten sinra da boyle olacaksa ısın zor ailene danış ve onlar ne derse omu yap ilerde uzulme yol yakınken karar ver

Ben anlamıyorum bu adamla evlenirsen hayatının mahvolacağı gün gibi ortada.. Hani yoruma göre
değişecek bişey yok ki. Aklın yolu birdir nedir bu çelişkide bırakan.
Şöyle diyeyim 'bu adamla evlen bence diyen insan, senin düşmanındır ve kötülüğünü istiyordur' bu kadar net.
Öyle diyen olursa dost bilme yani.
Yani evlenmekten vazgeçip nişanı atmak hayatında vereceğin en doğru karar.

Tablo çok net.ev-len-me !
Ana baba sözü dinle onlar hayat tecrübeleriyle her şeyi çok net görüyorlar.
Yok aşkımdan ölüyorum ayrılamam diyorsan her şeyi kabulleneceksin asla şikayet etmeyeceksin.
Evlenince değişir evine bağlı olur diye düşünme tam tersine evlenince ailesine daha düşkün olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…