• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesinin borçları..

Cekme hic hosuma gitmedi zaten bu gidisatla belli ki senin evlilik epey yokusa surulur ben olsam cekmezdim her koyun kendi bacagindan asilir borcu birde ben mi odeyecegim ne munasebet ben de her seyi kendisi yapanlardanim ama ne ornekler goruyoeum ne ornekler isitiyorum vallahi bedavaya gidiyoruz canim ustune cabasi borcla :KK70::KK70:

.Ilk defa bu kadar kararsız kaldim ne yapacağımı bilmiyorum. Nişanlımın annesi ve babasıda çalışıyor,babasının bir takım başka borçları olduğu için ve bu borçları kapatmak için 3 aydır kira ve faturalar ödenmiyormuş. Çunku aldiklari tum para borca gidiyormus. 3 ay boyunca bu durumu nisanlimdan gizlemisler ve En sonunda ev sahibi kapiya dayaninca tabi ogrenmis. 5 bin tl kredi cekeyim tum borclari kapatayim diyor. Annesine ve babasina vergi borcu oldugu icin kredi vermiyorlarmis (bunun sebebini anlamadim) belki banada vermezler diyor cunki yapilandirmali odedigi kredi taksitleri var tabi bu kesin degil.. Sen cekebilirmisin annem sana her ay odesin diyor ama bizde yarin bi gun yuva kuracagiz daha kendimize beyaz esya alacak gucumuz yok borca girmek istesek evimiz icin gireriz diye dusunuyorum. Biseyde diyemedim ne yapacagimi bilmiyorum.. bi akil verin bana :KK43:
Sana kredi vermezler sanma verirler. Bankalar tefeci gibi olmuş. Bu adam ve bu aile seni mutlu etmez bu borç da bitmez demedi deme. Öderler sanma ödemezler. Bir kerelik bişey de sanma bi kere maddi yardım yapınca hep beklerler. Huzurun kaçar. Ayrılırsın. Kredi borçlarınla birlikte tek başına kalırsın

Canim Allah yardimciniz olsun. Bende nişanlıyım kendimi senin yerine koyunda üzüldüm simdi :( kızının bu olanlardan haberi yokmu verseya az

bi bahane bul ve sakin cekme.dunyanin bin turlu hali var.hadi diyelim bisey olmadi bi baktin odemediler butun borc sana kalsin.anlattigina gore ailece sorumsuzlarmis isiniz var bunlarla.sakin krediyi cekeyim iyi gelin moduna girme kimse sana aferin demez bunu iyilik olarak gormezler.bu zamanda kimseye iyilik yaramaz.ailem kabul etmez de

Hiçbir yere sığmayan altınları olan kendi öz kızlarından borç istemiyorlar da hiçbir kan bağı olmayan sizden mi borç istiyorlar? Nişanlınız size gelene kadar amcasına, dayısına, ablasına sorsun.

Bence bu aileye girmek istiyor musunuz çok iyi düşünün. Çok sorumsuz görünüyorlar. Siz evlendikten sonra kirayı ödeyemeyip evden çıkarılırlarsa ne olacak? Size mi taşınacaklar? Parkta yatamayacaklarına göre ve borç istemek için akıllarına akraba veya kızları değil de daha evlenmeden siz geldiğinize göre size taşınırlar. Nişanlınız da ne yapayım sokakta mı kalsınlar der.

Konuyu ailenize açın. Onlar hayır diyecektir. Siz de aileniz kabul etmediği için hayır deyin. Evlilik tarihinizi de bence olabildiğince ileri atıp, aileyi ve nişanlınızı gözlemleyin.

Tabiki de cekmemelisiniz. "Ailem izin vermiyor" diyin.

Yarın öbür gün ayrılırsınız, borcu da harcı da başınıza kalır.

Hic girmeyin bu işlere.

Oyle sacmalik olmaz. Sakin cekmeyin kredi falan. Baska kardesleri yok mu? Nisanliniz tek cocuk mu? Kardesleri de yardimci olsunlar. Belliki dugun zamani size de destekleri olamayacak. 5 bin tl ye bircok ihtiyacinizi alabilirsiniz. Sakin siz cekmeyin. Yok illa nisanliniz cekecekse de karismayin. Kendi ceksin kendi odesin.

ailem hiç hoş bakmadı bu işe deyin...
sakın kredi çekmeyin.
size mi güvenmişler borca girerken!!

Bence cekmeyin ama şimdi siz cekmezseniz bu nişanlınizin içinden hiç çıkmaz. Zor durumumuzda bize yardım etmedi diy düşünür. Valla bilemedim iki ucu bilmemneli değnek.

bence ne onları küstür nede dediklerini yap daha nişanlısın bana da kredi vermiyorlar de bizim de borcumuz de yada bi bahane bul ama göze batma yanlış anlamada kaç tanesi nişanlıyken neler yaşanıyor nasıl bu kadar yüzsüz olabildi eşin insan söyleyemez

böyle insanlara harcatmayın kendinizi nişanlıda amma nişanlıymış bence ayrıl gitsin belki bu bir mesajdır sana

Ben bana böyle teklifle gelen nisanlidan ayrılırım. Ne fütursuz adam rahatlığa bak.

sizin aileniz yok mu? onlar bu teklife sıcak bakarlar mı oturup bir istişare yapmayı düşünseniz.
nişanlınız belli ki ailesi için kendinin yanında sizi de feda etmeye hazır.
kusura bakmayın ama böyle bir adam gözümün ışıgıda olsa hayatımdan çıkartırım

Kredı cekersen eger ılk once saol ws derler sonra ne cesaret derler. Yaranamazsın zaten. Gelınnata bınmıs ya nasıp demıs. Yarın ne olacagı bellı degıl ya nısan atılırsa? Aılene nasıl acıklıcaksın bu durumu. O yapmaz benı borcla bırakmaz nısan atmaz deme rabbım ol der olur ,! Benımle yapmadıkları borc ıcın neden kredı cekeyım sende bunu dusunuyomusun?

Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Aşkından ölsen, yarın öbür gün bu para pul muhabbetleri mutlaka aranıza girer, o borcu tek başına ödersin. Belki beni yadırgayacaklar, herşey para pul değil diyecekler ama bu kadar borç, çekilen krediler, vergi borçları... Çok büyük sorumsuzluk örneği. Yarın öbür gün evlendikten sonra da bitmez borçları ya da yenisi gelir, senin evine girecek para onların evine girer. 3 yıl dayanırsın, 5 yıl dayanırsın, sonra benim evladımın rızkı neden onların borcuna gidiyor dersin. Bu şekilde yuva dağıtanı çok gördüm. Hiç girme o toplara, karışma. Nişanlınla baştan bir konuşma yap, güveniyorsan evlen.

Hiçbir yere sığmayan altınları olan kendi öz kızlarından borç istemiyorlar da hiçbir kan bağı olmayan sizden mi borç istiyorlar? Nişanlınız size gelene kadar amcasına, dayısına, ablasına sorsun.

Bence bu aileye girmek istiyor musunuz çok iyi düşünün. Çok sorumsuz görünüyorlar. Siz evlendikten sonra kirayı ödeyemeyip evden çıkarılırlarsa ne olacak? Size mi taşınacaklar? Parkta yatamayacaklarına göre ve borç istemek için akıllarına akraba veya kızları değil de daha evlenmeden siz geldiğinize göre size taşınırlar. Nişanlınız da ne yapayım sokakta mı kalsınlar der.

Konuyu ailenize açın. Onlar hayır diyecektir. Siz de aileniz kabul etmediği için hayır deyin. Evlilik tarihinizi de bence olabildiğince ileri atıp, aileyi ve nişanlınızı gözlemleyin.
Yarın bir gün nikahtan sonra altınları da borç olarak isterler onuda mecbur verirler gelecek aynen bunlar

Back
X