Nişanlımın ailesinin ilgisizliği. Fikrinize ihtiyacım var

Aileler denk degil maalesef. Dugunden sonra esiniz 180derece donup onlar benim anam babam diyebilir,siz kinlenip soguk durmaya calistikca esiniz ve ailesi problem yapabilir gelmiyor gitmiyor diye dugunu erteleyin para biriktirin ve kendinize telkinlerde bulunun karsi tarafi boyle kabul edecekseniz evlenin yoksa dugunden sonra hic arayip sormayacaklar eminim. O hayalini kurdugunuz dunur iliskisi hic olmayacak
 
Aileler destek olmak zorunda değil diye düşünenler bana da garip geliyor. Üstelik her şeyi onların yapmasını da beklemiyor kimse. Hatta keşke hiçbir şey yapmasalar biz kendi başımıza yapabilsek. Ama belli ki çok borcumuz olacak. Bu da bizim sorunumuz aileler destek olmadan da bunu ödemeliyiz bu ayrı mesele. Ama anne baba olarak nasıl içleri rahat ediyor bunu anlayamıyorum. Yani paraları yoksa bile oturup çocuklarıyla konuşmaları gerekiyor. En azından bize karşı çocuklarının arkasında olduklarını göstermeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Belki de maddiyattan çok manevi beklentiye girdik. Ailem açısından bakarsak da kızımızı zorla mı verdik neden hiç arayıp sormuyorlar diye düşünüyorlar.
Kültürler de farklı anladığım kadarıyla. Belki maddi acıdan denksiniz ama sosyal olarak çok farklı aileler belli ki. Nişanlın ne diyor bu duruma? Ailesi neden etliye sütlüye karışmıyormuş ? Bizimkiler de öyle bu arada . 5 yıllık evliyiz babamla kayınpederimi düğünden sonra bir babalar günü etkinliğinde bir araya getirmiştik üstünden 2 sene mi geçti 3 mu hatırlamıyorum.oglum doğdu başka başka zamanlarda ziyarete geldiler. Kız isteme törenim evlere senlikti hala hatırladıkca sinirim bozulur. Evlilik öncesi bu tür sorunlar evlilik sonrası da tam gaz devam ediyor genelde
 
kv çok dışa dönük ve bana çok yakın davranıyor. Çok aktif sürekli insanlarla iç içe gezip dolaşan biri. kp ise tam tersi. Yıllarca yurt dışında çalışmış. Bu sene emekli olmuş şimdi hep evde. Evde kendi kendine tadilat vs yapıyor yemek yapıyor falan. Ama oğlunun evleneceği kızla ve ailesiyle iletişim kurmak için çok dışa dönük olmaya gerek yok bence. Nişan olalı 9 ay oldu babamı tek bir kez bile aramaması bize garip geliyor. Belki maddi destek şu bu çok dert olmayacak ama hiçbir iletişim kurmuyor olması düşündürücü.

Ben bir kere evlerine gittiğimde yüksek sesle haber dinliyordu. Sesini bile kısmadan dinlemeye devam etti.Nasılsınız diye sordum duymadı bile. Kv tekrar duyurmaya çalıştı. Bi 15 dk falan oturdum hiç yüzüme bile bakmadı. Kalkarken nasıl olduysa o da ayağa kalktı babana selam söyle dedi zar zor. Bu Yani.
arkamdan kv gelirken o da geliyordu ben rahatsız olmayın dedim o da tekrar geri dönüp oturdu 😂😂

Bence kp asosyal bir tip size bir tepkisi yok. KV sıcakmış onun ilgisi yetsin

Baştan da yazdım ölü taklidi yapmaları çok ayıp çünkü sizin aile bir şeyler yapıyor. Hiç mi kenarda paraları yok, en kötüsünden mobilyaya para koyalım da mı demez insan??
 
Babanıza üzüldüm. Neden babanızı bu duruma düşürüyorsunuz? Evlenince orası oğlumun evi diye sizden çıkmazlar emin olun

++++
Ben de üzüldüm
Karşı taraf yurtdışından emekli, normal bir emekli değil ki 1euro=nerdeyse 8tl. Adam 1000euro emekli alsa bile ayda 8000tl yapıyor.

Konu sahibesinin babası 70yaşında adam kredi çekiyor yazık değil mi? Konu sahibesine çok kızdım şimdi, niye babasına bu eziyeti yapıyor? Babası 1 TL koymasın. Karşı taraf koymicaksa babası da bir şey koymasın o kadar
 
Hersey maddiyat değil. Burda beklenilen de aslında maddi beklenti değil. Ki zaten aileni zyapmaya çalışıyormuş. Bence onlar yapmıyorsa sizde ailenize yaptırmayın. Çünkü onların yapmadığı herseyi evlendipinizde eşinizle yapacaksınız. Bu durumda sizin aileye haksızlık olmuyo mu? Ayrıca da hiç erkek tarafı görmedim ki biz yapmadık oglumuz yaptı diyen. Oğullarının yaptıgı herseyi kendileri yapmış gibi havalanırlar birde. Ailenin sorması gerekiyo kesinlikle komusulması gerekiyo. Yapamıyorsa da söylemesi gerekiyo. Eskiden miymiş o erkek tarafı kız tarafının agzına bakardı. Ne çok konu olmaya başladı daha nişanlıyken önemsenmediğini düşünen kızların konuları
 
bu kadar ilgisiz olup da düğünde altınları kendileri Almışlar gibi takmalarını istemiyorum. Mobilya olarak sadece bir yemek odası alınacak. Altınlar çok daha fazla tutuyor.
bu durumda bana mobilyayı almak daha mantıklı geliyor.Nişanda takılan iki bilezik yeter. Onların Takacağı bileziği ödemek istemiyorum.

Almayin taki, niye aliyorsunuz ki? Onun yerine birikime koyun parayi ya da daha az kredi cekin.

Boyle bir sacmaligi ilk kez duyuyorum, dugun takisi aile genclere hediye olarak takar. Siz diyorsunuz ki biz kredi cekip o parayla taki alip bu tiplere vericez. Neden? neden yani? Adam yurtdisindan emekli demissiniz, tekrar yaziyorum ayda 8000TL geliri var en az bir bilezik alamiyor mu o parayla?
 
Düğün sonrası sizin yuvanıza karışma fırsatı bulamazlar işte daha güzel bence.
Düğün öncesi ilgisiz olan ebeveynler düğün sonrası da çok elleşmiyorlar, en temizi, mis!
Bizde de durum böyleydi, en son önemseyeceğim şey eşimin "ailesi" olurdu herhalde.
Elimizden geldiği kadar ikimiz kurduk yuvamızı, babasının durumu iyi olmasına rağmen hiçbir katkısı olmadı, şuan da ailesi hiçbir şeyimize karışamıyor.
Eşim de böyle olmasını istedi..
Eltilerimi altına boğup 1 sene boyunca aynı evde yaşayıp hizmet etmesini beklemişler. Adet böyle.
Yani yatırım yapıyorlar "gelin"e.
 
Ve evet sırf onlar gösteriş yapacak diye altın borcuna girmeyin bence.
Bunu çok düşünüyorlarsa bi zahmet iki bilezik takıversinler.
Ama nişanlınız ille de alacağım derse huzurunuzu bozmayın. Ay düğün öncesi en güzel zamanlarınız hiç dert etmeyin kendinize. Benim eşim çok üzülüyordu babasına çok içerliyordu zorla çıkardım onu bu moddan. Yapmasınlar. Biz ikimiz bir aile olacağız diye diye zorla kendine geldi.
 
Aslında bakarsanız, konu sahibinin ne demek istediginiçok ama çok iyi anlıyorum. Ve de çok hakli buluyorum. Onun dediği para değil , erkek tarafının vurdumduymazligi, bilmez ayağına yatması, onemsememsi hiç konusmamasi... konuşsalar kizntaragi eminim uygun karşılayacaklar. iş onların tarafıyla ilgili bir konuya geldi mi erkek tarafı, bizim durumumuz yok ayağıyla kendini geri çekiyor sonra herseynolup bitince oğlanlarının herseyi karisip hak talep etmeye soz hakki sahipolmaya çalışıyor. Bide kendileri oğlanlarından yardım istiyor hala daha gereksiz yere .. buna benzer şahsen bende yaşadım. Benimnkarsima gecipte izim durumumuz şu söyle boyle diyen olmadi , saf ayagina yattılar , islerine geldi mi de , bizde oglan anasi babasıyız dediler , insani uzen hesaba alinmamak , kendilerine gelince aynı şeyi karşıdan beklemek, bu hak mi
 
ben düğün hiç istemedim. Sade bir nikah istedim. Kendileri ilk erkek çocuk ilk torun diye düğün istediler. Salon ücretinin bile cebimizden çıkacağını tahmin edemezdim. salon tutuldu artık iptal etmiyorlar.
Bu hiç olmamış işte düğünü biz yaptık diye eşe dosta hava atacaklar borçlar size kalacak.Çocuklara yardım etmiyorsun bari borçlanmalarına sebep olma ya ! Ne aileler var.Nişanlınız bu konuda ne diyor.
 
Altın aldırmama konusunda haklısınız.. zaten korona var nasıl iki ay sonra düğün olacak salonla konuşup paranızı almaya çalışın bi nikah yapıp kendi imkanlarınızla kurduğunuz evinize geçin.. salonun parasını alamasanız bile yansın boşver zaten siz istememişsiniz onlarda hava atamamış olur içiniz bari soğur.. bu durumda babanızda tabiki kredi çekmesin ama imkanları varsa yapacakları hediyeleri yatak odasını falan kabul edin içlerinden geliyordur neticede...
 
ben düğün hiç istemedim. Sade bir nikah istedim. Kendileri ilk erkek çocuk ilk torun diye düğün istediler. Salon ücretinin bile cebimizden çıkacağını tahmin edemezdim. salon tutuldu artık iptal etmiyorlar.
iyide onlar demiyosa baban laf yapıcak böyle güzelikle dünür napalım bunlar genc simdi bunlara borc bırakmayalım sen neyi yaparsın ben sunu sunu alıcam dicekti öyle cakal erkek ailesi varki cok hosuna gider kız babasını kazıklamak mesela altın olayına gelince maden sen ödicen annen hemen araması lazım kaynananı bunlar böyle böyle diyo siz ne düsünüyosunuz diyip utandırmaları lazım anlamadıgım sen nisanlına niye demiyosun maasın kac parakı salonu sen ödicen valla bu zamanla sesin cıkmazsa 10 sene bunları düsünür kendi kendini yersin sana söyliyim
 
ailelerimiz eşit şartlarda. İkimizin de babaları emekli. Ama onun babası daha yeni emekli oldu 52 yaşında. Ve bir yerden iş teklifi aldı geçtiğimiz günlerde. 6 bin maaş istediği için karşı taraf kabul etmedi. Biraz daha düşük bir rakam söylese işe alacaklardı. Bir baba oğlu için geçici de olsa destek olmak için çalışabilirdi. İş arıyor ama en son çalıştığı yerden 6 bin alıyormuş diye onun altına anlaşmıyor hiçbir yerle.
benim baba 70 yaşında ama şu an bankalar düşük faizle kredi veriyor diye kredi çekip bana destek olmaya çalışıyor. Babam da iki oğlunu evlendirdi gerekirse borç aldı ama yine de üzerine düşeni yaptı. Sorun burda tam olarak maddi destek de değil aslında. Paraları olmayabilir dediğiniz için bu açıklamayı ve kıyaslamayı yaptım. Asıl sorun bir anne baba olarak hiçbir şekilde ne yapacaksanız nasıl olacak diye sormuyor olmaları. Böyle yaparak oğullarına değer vermiyor gibi görünüyorlar benim ailem açısndan bakınca
oooo seninkilerle isin var o zaman 6 almada 5 al cocuguna yardım et bide böyleleri utanmadan geline geldim der 1 ay gitmezz cahil cühelalar
 
aman 40 gram altn mı allah askına insanlar cocuklarına yapıyo bunu bana 150 gram yapmıslardı o bile az gelmisti pehhh 40 netmis bide üstüne evi 0 yaptırmıstık 30 bine 10 sene önce
Altıncı gelmiş. limoncu28 limoncu28 umarım bir gün kuyumcu dükkanınız olur her sabah dükkanı açınca altınlarınızı seversiniz.
 
Altıncı gelmiş. limoncu28 limoncu28 umarım bir gün kuyumcu dükkanınız olur her sabah dükkanı açınca altınlarınızı seversiniz.
yooo o altınları catır catır yedim heheheh paris almanya belcika türkitedeki turlar lavanta bahceleri cesmede alacatı ohhhhhhhhhh yaptırın kaynananıza valla iyi gecirnirseniz birikim olur gecinmezseniz tatil :))))))))
 
Nasıl kesin birikmiş vardır, nasıl kıydınız o altınlara ?
oooo ben ne liralar bozdum ne bilezikler hahahahh heralde suan ilk bileziklerim tüm takılarım olsa 500 gram falan vardır tabi simdi millet der ne yaptım ilk zaten 150 gram bilezik bide 22 ayar set vardı 34 gram bide beşli vardı oda setle aynı ayarda onların bi kısmını bozduk bi kısmıyla aptal gibi arabaya verdim sonra esime kredi cektirdim 10 burma öyle yaptık 20 bındi tabi 200 gram sonra onları yedik iş yeri tazminat verdi hahahahhaha millet agzı acık okuyodur 80 bin 40 binini lira yaptım ki o zaman 2014 yada 20 15 650 liradan yapmıstık cumhuriyetleri sonra yarısı gene araba sonrası gezme gezme gezme altın 2senedir cıktı zaten düne kadar bu kadar yuksek degildri
 
X