Nişanlımın annesi ve akrabaları ile güne girdim sıra bende ne yapacağım, yardım!

tizbe

kurabiyedeyince
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
134
0
46
Eskişehir
Kızlar ilk defa güne girdim, aslında hamurişini yaparım ama heyecan yaptım nişanlımın annesi teyzeleri kuzenleri var ve hem farklı hem lezzetli şeyler yapmak istiyorum.

Börek
Tatlı (çikolatalı top gibi ...)
Salata

içeren bir menü düşünüyorum, ne önerirsiniz ? :44:

Canım çok çeşit yapamasan da az ama çok güzel çeşitler hazırla.yani hani her yiyenin tarif istediği tarifler var ya,onlar gibi.ben öyle yaparım.bir de ilk defa deneyeceğin tarifleri böyle günler için deneme.bildiğin denediğin şeyler olsun,risk alma.
Şimdi çikolatalı top dediğin nedir bilmiyorum ama ağlayan pasta gibi,haşhaşlı revani veya revani gibi dilimlenerek ikram edilen bir tatlı hazırlayabilirsin,istersen tarif yazarım,zaten bu sitede de var,üçü de çok güzeldir.
Kısır veya patates salatası yap,yanına biraz daha sıvı bir meze yap,mesela amerikan salata ya da havuç tarator,yani şu sarımsaklı yoğurtlu,mayonezli havuç.bir poaça veya börek yap.birkaç çeşit turşu çıkarırsın.her servis tabağına poaça veya börekten 2 parça koyarsın,yanına bir kişilik kısır veya patates salatası,yanına meze,bu tabaktakileri bitirince arkasından tatlıyı getirirsin.en sonunda da türk kahvesi ikram edersin.
Aman da gelinimiz neler hazırlamış desinler.:)
Ben böyle yapıyorum.çeşit az olur dersen bir de damla çikolatalı kurabiye gibi bir tatlı çeşit daha yap,onu da servis tabağında diğerleriyle ikram edersin.

Öncelikle Elossanın başlığını incelemediysen orayı inceleyip ona da sorabilirsin
çünkü hem yaptıklarıyla hem verdiği fikirlerle oldukça başarılır
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/563144-elossanin-mutfagi9829.html

mesela onun yaptığı sultan lokumu çok insan tarafından denenmiş ve hem deneyenler hem denettikleri çok beğenmiştir
poğaça çeşitlerinde çok seçenek var

mercimekli köfte
çin pilavı
rulo börek
un kurabiyesi

benim yaptıklarımdan ise
muffin kalıplarında limonlu kek yapıyorum ben mesela
çikolata soslu yalancı tavuk göğsü
damla çikolatalı kurabiye
minik susamlı halka
elmalı
çok kolay browni tarifi var mesela
kolay poğaça tarifim var istersen zeytinli peynirli neli istersen
mozaik pasta
patatesli kek

ilk aklıma gelenler

Bende aynı şeyi yakalamak istiyorum :) Çok teşekkür ederim önerilerin için canım, eklemeler yapacağım.

Çoook teşekkür ederim canım bunlar baya işime yarayacak gibi, tarifleri seve seve isterim. :)

Son olarak portakallı ıslak kek düşündüm, galeta unlu börek, kremşantili kurabiye (çok kolay tarifini kk'da buldum ve şimdi denedim çok hahif), bir de salata tarzı birşey patates salatası gibi. :)

Bu arada çikolatalı top için iki resim yüklüyorum, yumuşak ve bir iki lokmalık bir şey olduğu için ortaya konulabilir gibi geldi. :)

Nasıl yapılıyor ki bunlar,çok güzel görünüyor,özellikle ilk resimdekiler.sultan lokumuna benziyor,elossanın tariflerinde okumuştum,bir de kar topu tatlısı var o da aynen böyle oluyor görüntüsü,tadı da harika

Cikolatali toplar sanki profiterol gibi görünüyor, yapmadiysan daha önce deneme cünkü riskli birsey fakat harika...

Aslinda yapsan hic de fena olmaz yani ha

Son düzenleme:
bence çok çeşide gerk yok cnm 3 tuzlu 2 tatlı yapsn yeterli..mesela milföye perde pilavı içi koyablirsin.bi kısır yada patates salata yada makarna salatası mayozli filn..3ündn birini seçip yapablrsn.. bide mayalı poğaça yapsan tuzlu olrk yeterli.. tatlı olrkta. kek yada toplar yapablrsn ..hafif tatlı olrkda fantayı büyük tencereye koy nişasta koy birz kayansın iyice köpük köpük olsun böle katılaşck iyice sonra hafif kalınsı şeklnde bi borcama dök önce borcamı yıka ıslak olsun.. bekle soğuyunca dilimle servise koyrken üzerine reçel çilek vişne vs..ile süsle yada çikolataa sosu dök..tabi çikolatalı diğr tatlı yapmazsn reçel daha iyi olur cnm..

Canım şöyle bir tarif buldum ama henüz denemedim. Görüntüsü çok hoş ama.

Malzemeler:
• yaklaşık 1 buçuk paket pötibör bisküvisi
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 2 yemek kaşığı kakao
• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
• 2 yemek kaşığı mini damla çikolata
• 3 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
• 5-6 yemek kaşığı süt
• 1/2 paket vanilya
• arzuya göre kuş üzümü
• bulamak için:
• hindistan cevizi, file fıstık, file veya kıyılmış fındık

Yapılışı:
1. Bisküvileri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin.
2. Tereyağını, kakao, pudra şekeri, hindistan cevizi, damla çikolata vanilya (ekleniyorsa kuş üzümü), 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyip tekrar makineyi çalıştırın.
3. Azar azar süt ilave ederek çok katı olmayan fakat ele yapışmadan şekil alabilecek hale getirene kadar makinede yoğurtun.
4. Buzdolabında biraz sertleşmesi için bırakın.
5. Cevizden küçük toplar yaparak istediğiniz malzemeye bulayın.
6. Servis yapılana kadar buzdolabında saklayın.

Cikolatali toplar sanki profiterol gibi görünüyor, yapmadiysan daha önce deneme cünkü riskli birsey fakat harika...

Aslinda yapsan hic de fena olmaz yani ha

Bende aynen böyle kararsız kaldım, görüntüsü cezbediyor ama riske atmayayım diye de bir düşünce beliriyor. Olmazsa bir gün öncesinde denerim tadı güzelse ikram ederim. :)

Çok teşekkür ederim canım aslında 2 çeşit diye sınır kondu ama ilk ayda 4-5 çeşit vardı, 2. ayda da 3 çeşit bende dört çeşit olsun diye düşünüyorum 2 tuzlu iki tatlı, şu fanta tarifi ilgimi çekti güne yetişmese bile mutlaka deneyeceğim çok merak ettim. :)

Bende benzerını yapıyorum canım bunun hıcte kotu olmuyor çok guzel oluyor dene bı gun onceden begenırsen koyarsın begenmezsen kendın. Yersın:)))). Beyaz lahana salatası cok guzel oluyor beyaz lahana havuc mısır dereotu karıstırıyorsun havuc rende olacak ama yogurt mayonez de koy kuskuslu yeşil mercimek salatası olabılır oda guzel kurabıye salata sarmada sarabılırsın yaprak sarması poaca bıde tatlı yanına daha ne olsun

Daha ne olsun canım cidden salata fikri çok hoş mercimek salatasını özellikle beğenirim bunları muhakkak yapacağım bir sürü şey öğrendim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…