- 18 Kasım 2014
- 6.236
- 15.504
- 248
- Konu Sahibi kelebekk00
-
bende nisanliyim benzer durumlarimiz hatta :)............................... Cogu insanin evlilik arafesinde böyle duygular yasadigina inaniyorum ben. Benim bir arkadasim tam 6 yil sonra evlendi yinede onunda zaman zaman korkulari vardi.
eşimle 6 sene beraberlikten sonra evlilik kararı aldık
ona, deli gibi aşık olmama rağmen, son güne kadar korkuyordum evlenmekten
seven insan da korkar
hatta ben de mesela, eğer daha önce birlikte yaşamamışlarsa, korkmayan insanları anlayamıyorum
bence çok büyütmüşsünüz
biz evleniyoruz farkindamisin ev, dügün, is cok yogunum ve zaman zaman gitgel yasiyorum dedi!
evlilikten korkuyormus.
Yogunlugu stresi evlilik korkusunu anlarim ama gitgeller yasiyorum demesini anlamam.sizinle evlilige emin degil size karsi duygusal yogunlugu istegi yeterli olmayabilir de.bak burasi cok onemli. benim tecrubem sahit oldugum evlilik oncesi buna benzer olan erkeklerin cogu evlendikten sonra esine eziyet ediyor hayati zindan ediyor.akilli ve olaylari iyi analiz eden biri olursan atacagin adima dikkat edersin.
Nişanlıyken falcıya gidip sonra bundan etkilenip kötü şeyler olacak diye kargoyla tektaşını sevgilisine gönderen arkadaşım var, o da dahil mi bu korkuya. :) Ben de aşığım ölüyorum bitiyorum diyorum ama ödüm de kopuyor, aşk meşkten ibaret değil ki evlilik sorumluluklar var, engeller var yepyeni insanlar var. Var da var, korkmayandan şüphe ediyorum ben asıl biraz.
nişanlınız kaç yaşında? çünkü yaş faktörüne göre yorumum değişebilir. eğer 20 lerin ortasıysa henüz evlilik için kendilerini hazır hissetmiyorlar. ama 30 u geçtiyse ben orda bir dur derim. sevdiğin kadınla evleniyorsun, üstelik de siz onun yanına yerleşecekmişsiniz tüm düzeninizi bırakıp. beyefendinin rahatı da bozulmayacak. o zaman neyin korkusuymuş bu pardon??
4 yıllık evliyim hala gelgit yaşarımama gitgel yasamak?
ama gitgel yasamak?
Ya şimdi erkeklerin bizim gibi hassas düşünce yapısı yoktakildigim konu bu oldu benim de, gitgel yasamasi emin olmadigini hissettirdi bana. evet araya mesafe girince gercekten heycan azaliyor anlayabiliyorum. ama benim durumum ondan cok daha hassas bunu düsünüp ona göre hareket etmesi gerekmiyor mu?
25 yasinda..
cok konustum kendisiyle hazir hissetmiyorsan nisan takmayalim, emin degilsen mecbur degiliz acelemiz yok dedim.
ona ragmen deli danalar gibi heycanla bir oraya bir buraya kosturdu yok evlenme teklifleri yok sensiz yapamamlar..
ama o insanin 4 ay sonra üstelik 1 ay sonra bütün düzenimi bozup türkiyeye yerlesecekken bana bunu söylemesi beni cok kirdi...
Bana da derdi evlilik gibi geldi, konu sahibini seviyor, sadece evlilik sorumluluk gerektiren bir durum.git gel dediği şey ne?
bence korkunun içinde o "git gel"
şimdi mi evlensek, ertelesek mi? evlilik bana göre mi? yok değil mi?
yani eğer bir insanın, gerçekten kendine ait sevdiği bir dünyası varsa, bunları hissedebilir gibi geliyor bana
bence kastedilen şey, yani korkulan, gel gitler yaşatan şey "seninle evlenip evlenmemek" olmayabilir
sadece, tek başına "evlilik" olabilir
Evlenenlerin hepsi yogunlugu stresi yasiyor zaten.gitgeller yasadigini size soylemesi can yakici ama bunu soylemesi sizin acinizdan iyi.bakin siz bir ulke degistireceksiniz bu sozunden sonra daha bir tetikte olmaniz gerekir.acikca soyluyeyim bir erkegin evlenecegi kadina soguk mesafeli yada git gel yasamasi evlendikten sonra da boyle olabileginin sinyallerini verebilir.erkek sevdigi icine sindigi kadini hayatinda tutmak icin cabalar git gel yasamaz.hareketlerini bi gozlemleyin tel gorusmelerini uzun tutun mumkunse biraraya gelin.bu sekilde sonuc alamassaniz acikca konusun.takildigim konu bu oldu benim de, gitgel yasamasi emin olmadigini hissettirdi bana. evet araya mesafe girince gercekten heycan azaliyor anlayabiliyorum. ama benim durumum ondan cok daha hassas bunu düsünüp ona göre hareket etmesi gerekmiyor mu?
o arkadaşın ben miyim acaba?
Niye o anda ne demek istedin diye sicagi sicagina sormadiniz.ama gitgel yasamak?
bence çok düşüyorsunuz sevgilinizin üstüne
"çok" konuşulacak bir şey değil ki bu
annesi değilsiniz, eğitmeni değilsiniz, bırakın kendisi düşünüp kendisi yorumlasın, kendisi karar versin
ne oldu ki aranızda bu konuları "çok" konuşmak ihtiyacı hissettiniz?
çok özür dilerim, sizi kırmak istemem ama sanki biraz boğucu bir yapınız var gibi duruyor buradan bakınca
25 yasinda..
cok konustum kendisiyle hazir hissetmiyorsan nisan takmayalim, emin degilsen mecbur degiliz acelemiz yok dedim.
ona ragmen deli danalar gibi heycanla bir oraya bir buraya kosturdu yok evlenme teklifleri yok sensiz yapamamlar..
ama o insanin 4 ay sonra üstelik 1 ay sonra bütün düzenimi bozup türkiyeye yerlesecekken bana bunu söylemesi beni cok kirdi...
yok hayir cok konusmamin sebebi cok uzun süreli ciddi bir iliskiden cikar cikmaz benimle tanisip görüstügü icin oldu.
kiz hala arayip yaziyordu dönmek istiyordu ve onu gercekten unutup unutmadigindan emin olmadigim icin acele etmek istemedim. onun da biraz kafasini toparlamasini benim zaten burda oldugumu herseyi hemen oldu bittiye getirmememizi söyledim. emin olmadigini hissediyordum cünkü ama o israrla nisan takmak istedi. simdide korktugum basima geliyor gibi hissediyorum, umarim anlatabilmisimdir
Hah iste ben de onu anlamaya calisiyorum.konu sahibi ile mi alakali yoksa evlilikle mi alakali bu kafa karisikligi.git gel dediği şey ne?
bence korkunun içinde o "git gel"
şimdi mi evlensek, ertelesek mi? evlilik bana göre mi? yok değil mi?
yani eğer bir insanın, gerçekten kendine ait sevdiği bir dünyası varsa, bunları hissedebilir gibi geliyor bana
bence kastedilen şey, yani korkulan, gel gitler yaşatan şey "seninle evlenip evlenmemek" olmayabilir
sadece, tek başına "evlilik" olabilir
Hah iste ben de onu anlamaya calisiyorum.konu sahibi ile mi alakali yoksa evlilikle mi alakalibu kafa karisikligi.
Niye o anda ne demek istedin diye sicagi sicagina sormadiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?