Nisanlimin dügüne 5 ay kala "Evlilik korkusu"!

bende nisanliyim benzer durumlarimiz hatta :)............................... Cogu insanin evlilik arafesinde böyle duygular yasadigina inaniyorum ben. Benim bir arkadasim tam 6 yil sonra evlendi yinede onunda zaman zaman korkulari vardi.

o arkadaşın ben miyim acaba?

takildigim konu bu oldu benim de, gitgel yasamasi emin olmadigini hissettirdi bana. evet araya mesafe girince gercekten heycan azaliyor anlayabiliyorum. ama benim durumum ondan cok daha hassas bunu düsünüp ona göre hareket etmesi gerekmiyor mu?

nişanlınız kaç yaşında? çünkü yaş faktörüne göre yorumum değişebilir. eğer 20 lerin ortasıysa henüz evlilik için kendilerini hazır hissetmiyorlar. ama 30 u geçtiyse ben orda bir dur derim. sevdiğin kadınla evleniyorsun, üstelik de siz onun yanına yerleşecekmişsiniz tüm düzeninizi bırakıp. beyefendinin rahatı da bozulmayacak. o zaman neyin korkusuymuş bu pardon??

ama gitgel yasamak?

25 yasinda..
cok konustum kendisiyle hazir hissetmiyorsan nisan takmayalim, emin degilsen mecbur degiliz acelemiz yok dedim.
ona ragmen deli danalar gibi heycanla bir oraya bir buraya kosturdu yok evlenme teklifleri yok sensiz yapamamlar..
ama o insanin 4 ay sonra üstelik 1 ay sonra bütün düzenimi bozup türkiyeye yerlesecekken bana bunu söylemesi beni cok kirdi...

ama gitgel yasamak?

git gel dediği şey ne?
bence korkunun içinde o "git gel"
şimdi mi evlensek, ertelesek mi? evlilik bana göre mi? yok değil mi?
yani eğer bir insanın, gerçekten kendine ait sevdiği bir dünyası varsa, bunları hissedebilir gibi geliyor bana

bence kastedilen şey, yani korkulan, gel gitler yaşatan şey "seninle evlenip evlenmemek" olmayabilir
sadece, tek başına "evlilik" olabilir

Ya şimdi erkeklerin bizim gibi hassas düşünce yapısı yok
empati yetenekleri kıt hatta o hiç yok
Öyle höd höd dalar mevzuya bunlar çok üstünde durma
Evlilikten korkmak normal

bence çok düşüyorsunuz sevgilinizin üstüne
"çok" konuşulacak bir şey değil ki bu
annesi değilsiniz, eğitmeni değilsiniz, bırakın kendisi düşünüp kendisi yorumlasın, kendisi karar versin
ne oldu ki aranızda bu konuları "çok" konuşmak ihtiyacı hissettiniz?

çok özür dilerim, sizi kırmak istemem ama sanki biraz boğucu bir yapınız var gibi duruyor buradan bakınca

Bana da derdi evlilik gibi geldi, konu sahibini seviyor, sadece evlilik sorumluluk gerektiren bir durum.
O sorumluluğu almaya hazır hissetmeyebilir.

Evlenenlerin hepsi yogunlugu stresi yasiyor zaten.gitgeller yasadigini size soylemesi can yakici ama bunu soylemesi sizin acinizdan iyi.bakin siz bir ulke degistireceksiniz bu sozunden sonra daha bir tetikte olmaniz gerekir.acikca soyluyeyim bir erkegin evlenecegi kadina soguk mesafeli yada git gel yasamasi evlendikten sonra da boyle olabileginin sinyallerini verebilir.erkek sevdigi icine sindigi kadini hayatinda tutmak icin cabalar git gel yasamaz.hareketlerini bi gozlemleyin tel gorusmelerini uzun tutun mumkunse biraraya gelin.bu sekilde sonuc alamassaniz acikca konusun.

Bendede korkular var.
Seviyorum, istiyorum. Il degistirecegim bende.
Normal bence korku. Yani bana normal geliyor en azindan.
Yeni bir duruma adım atıyoruz. Ne kadr seversen sev insanin içinde birseyler oluyor.

yok hayir cok konusmamin sebebi cok uzun süreli ciddi bir iliskiden cikar cikmaz benimle tanisip görüstügü icin oldu.
kiz hala arayip yaziyordu dönmek istiyordu ve onu gercekten unutup unutmadigindan emin olmadigim icin acele etmek istemedim. onun da biraz kafasini toparlamasini benim zaten burda oldugumu herseyi hemen oldu bittiye getirmememizi söyledim. emin olmadigini hissediyordum cünkü ama o israrla nisan takmak istedi. simdide korktugum basima geliyor gibi hissediyorum, umarim anlatabilmisimdir

şimdi ne desem bilemedim yaş olarak erkekler 30 dan önce bir aile için hazır hissetmiyorlar genelde. tabiki bunun aksi örnekleri de var, genç yaşta evlenip evliliği güzel yürüten erkekler yok mu? var mutlaka. biraz da karakter meselesi. ama ben şimdi bilemedim. ben de nişanlıyım ve aynı sizin tarihlerde bizim de düğünümüz olacak. empati yaparak düşünüyorum. nişanlım bana herşey yolunda giderken böyle bişey dese benim artık o söz aklımdan çıkmaz. demek ki herşey yolunda değilmiş derim.şimdi şu çok önemli: korkusunun nedeni tam olarak neymiş? evlilikten korkuyorum derken kastettiği şeyi sorsaydınız. artık kendinden başka birini daha düşünücek olmanın sorumluluğu mu? maddi konular mı? yoksa hayatı boyunca bir kadına bağlanıp kalma düşüncesi mi? yoksa sizle ilgili emin olmadığı bişeyler mi var? bence kilit nokta tam olarak neyden korktuğunun cevabı.

bunu mutlaka konuşun ve sorun sakince. sinirlenmeden sorun.

ooooooooo
olayın evveliyatı varmış
o zaman bence de temkinli olmanızda fayda var
zamanlama kötü olmuş maalesef

Hah iste ben de onu anlamaya calisiyorum.konu sahibi ile mi alakali yoksa evlilikle mi alakali bu kafa karisikligi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…