Nişanlımın eskiden aşık olduğunu kabullenmek çok zor geliyor...

GurratilAyni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
106
2
0
Zonguldak
Öncelikle herkese merhaba kızlar..günlerdir içimi rahatsız eden bir şeyler var beni hıçkıra hıçkıra ağlatan...ve bunu paylaşıp çare bulacağım tek yer burası.

Nişanlım imam bende bir imamın kızıyım.Tayini İstanbul dan bizim oturduğumuz yere çıktı ve bir akşam vakti gördük birbirimizi..Ben onu gördüğüm anda kalbime ılık bir şeyler aktı. o akşam o da aynı duyguları yaşamış. beni sadece arkamdan gördüğü halde fiziğim ve duruşumla etkilemişim onu.İstanbul dan çok zor ayrılmış hatta bi ara vazgeçmiş gelmek için(görev dolayısıyla) ama nerden bilebilirdim ki seni bulacağımı diyen bir insan. şu anda 6 aylık nişanlıyız. bana ilk görüşmemizde söyledi eskiden bir kızı sevdiğini aşık olduğunu onunla görüştüğünü ama kız açıkmış dinen de ahlakende ona uygun değilmiş. çok seviyormuş Rabbim kalbimden bu sevgiyi al diye çok dua etmiş. bir yuva kurmak için aşk ve sevginin yeterli olmadığını gördüm diyor ve onun yaptığı şeyler hayal kırıklıkları zamanla sevgisini azaltmış nefrete dönmüş ve ayrılmışlar.Öyle diyor bana buna inanıyorum ama yarası hala geçmiş değil.Konusu açıldığı zaman hala canı yanıyor bunu hissediyorum.geçmişte birini sevmiş olmam birşeyler yaşamış olmam sana zarar verir mi diye sormuştu. bende herkesin geçmişte yaşadığı şeyler olabilir önemli olan bundan sonrası demiştim adı üstünde geçmiş demiştim. ama geçmemiş yarası hala duruyor ve bu bana çok zarar veriyor

Kağıthane de çok sevdiğim bir amca vardı evliya idi onunla paylaşırdım bu sıkıntımı o bana çok dua etti ve ben eminim ki sen o duanın karşılığısın. sen o amcanın duası hürmetine çıktın karşıma diyen,keşke hiçbir şey yaşamasaydım ilk sen çıksaydın karşıma ama olmadı özür dilerim bunun için hakkını helal et diyen bir insan.

Ben ilk defa birini sevdim aşık oldum ama onun ilki değilim bu benim çok ağırıma gidiyor. Eskiden sevdiği kız kadar seviyor mu beni diye düşünmek..bir kere aşık olmuş olması bana aşık olamayacağını gösterir mi diye düşünmek.. bana yapmadığı şeyleri ona yaptı mı diye düşünmek.. ara sıra aklına geliyor mudur yada onda hoşuna gidip te bende gitmeyen bir söz bir iltifat birşeyler var mıdır diye düşünmek çok ağır geliyor ve bu hafta sık görüşemiyoruz onun boşluğu beni bu düşüncelerde yoğunlaştırdı önceden de aklıma geliyordu ama bu kadar değildi ve sürekli ağlamak geliyor içimden.

Bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum bir ömür böyle geçmez biliyorum. Ama her defa nişanlıma bu konuyu açıp canını yakmak geçmişini hatırlatmak istemiyorum o yüzden buradayım. düşüncelerinize fikirlerinize ihtiyacım var kızlar...

Canım yarası geçmemiş diyorsun ya bu senin kuruntun mu yoksa bunu açık açık belli ediyor mu?

Eğer ki onun açıkça belli ettiği bir şey yoksa bence bu kadar detay düşünme o adam artık geçmişinde yaşamıyor ki dersini almış ve hayata yeni bir adım atmış seninle.

Evet her kadın ister bir erkeğin ilki olmayı ya da en sevdiği kadın olmayı bunun için üzülmen çok doğal ama bunu sana o mu hissettiriyor yoksa sen detay düşünerek mi sıkıyorsun canını bu önemli?

Kizin acik olmasi sevgili olurken pek rahatsiz etmemis anlasilan, ahlakini neye gore yargiliyayip
Kul hakkina giriyorsunuz onuda bilemem

Ama sana diyecegim unutmasina musade et, hatirlattikca tazelenir.
Sevgi ask farkli seyler.
Seni seviyordur, ama asik degildir. Zamanla asikta olabilir ama bu sekilde zaten duygulariniz zedelenir.
Bir sayfa aciyorsaniz donup geriye bakmamalisiniz.

Son düzenleme:
kendisi söylüyordu bu bir yara kapanması için zamana ihtiyacım var diye. bende ona bu zamanı tanıyacağımı söylemiştim. eski sevgilisi nişanlandğını öğrenince nişanlımı aramıştı. onunla konuştuktan hemen sonra beni aradı ve hıçkırarak ağladı 1 daakika bile sürmedi yine eskiye döndü ve ben onu öyle görünce mahvoldum. şimdi ise çok iyiyim diyor unuttum gerçekten diyor ama ben bu düşünceelrle kendime sıkıntı vermekten kurtulamıyorum..

bence boşuna kendini üzüyosun canım negüzel birbirinizi bulmuşsunuz aşkınızı yaşamaya bakın insan kaç sefer aşık oluyor sen ilk aşkına takıyorsun boşuna kuruntu yapıyorsun Allah tamamına erdirsin mutlu olursunuz ömür boyu inşallah

ayrıca aşkın giyim tarzıyla açık kapalı olmasıyla alakası yok öyle olsaydı aşık olmazdı zaten ama geçmiş gitmiş kurcalama

Son düzenleme:

zaten onun sayesinde kapanmış sevgiliyken. ahlakını yargılamıyorum ahlaksız da değil elbet ama ona uygun değilmiş bunu demek istedim.

amin Allah razı olsun.çok teşekkür ederim:)) evet boşuna üzüyorum biliyorum. ama bunları düşünmeden duramıyırum((

zaten onun sayesinde kapanmış sevgiliyken. ahlakını yargılamıyorum ahlaksız da değil elbet ama ona uygun değilmiş bunu demek istedim.

Huzur Sokagi gibi:))
Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun.
Agladigina gore cok sevmis demek ama zamanla yaralar kapanir.
Umarim mutlu olursunuz.

Zamanında çok sevip,değer verdiyse o yaranın kapanması epey bir zor olur. Ama hep böyle olacak değil ya? Önemli olan ilk olmak değil,aslında önemli olan son olabilmek..
Ne güzel bulmuşsunuz birbirinizi,kendini onun yerine koy bakalım neler hissedersin.. ona göre değerlendir kafanda ve öyle davran..
Erkek arkadaşının sana sevgisinden eminsen,ve seni gerçekten seviyorsa hiç bu güzel günlerini heba etme..

Son düzenleme:
evet onun yerine koyuyorum kendimi ve yaptığım ona üzüntü vermekten başka birşey değil. her defasında sorguluyorum canını acıtıyorum unutması için zaman ve anlayış göstermem gerekirken ben her defasında acısını tazeliyorum...

eskı meselelerı ne dıye açıyor anlamıyorum yaraları iyileşsin dıye senımı kullanıyor bu adam üzgünüm ama sıze aşık değil ve evlenemk için yeterıncede sevmıyor bence yoksa erkek arkadaşıyla konuşur gıbı bunları sızınlee dertleşmezdı

sıze anlatmasının açık sözlukle falanda alakası yok sizin ilişkinize ne yararı oldu bu açık sözlülüğün sen şüphelerle doldun dahasıda hiç bizaman senı sevdığınden tam manasıyla emın olamıycaksın

eski ilişkisinden senın yanında bahsetmemesını söyle dahada fazla yıpranmadan unutamamışsa unutsunda gelsın

canım o açık olan ve ahlakı tam oturmamış kız dedin ya bir an benmiyim o dedim ama allahtan yerler tutmuyor... beni eski sevdiğim adamda bir din hocasıydı okadar sevmiştim ki onu ama benim dövmem var sigara içiyorum bi ara içkide çok kullandım... çok başına buyruk bir hayatım var ve o ise tam tersiydi beni düzeltmek için çok uğraştı ben arapça ve farsça tercümanım ve kuranı ana dilinden bir çok kez okumuş biriyim ve din konusunda bana öğrete bileceği bir şey olmadığının oda farkındaydı benim nefsime yenik olduğumu biliyorudu şuan biraz daha düzeldim ama onun istediği gibi hiç olamadım ve ben de ınun ilk aşkıydım... şimdi bir kıza nişanlı... ama unutma bizim gibiler sadece onalra farklı geldiği için ve günah tatlı geldiği için unutulmaz gibi görünür ama emin ol sen çok daha değerlisin... böyle birşeye kafanı takmana dahi değemez...

Son düzenleme:
bana onunla şunu yaptım bunu yaptım diye anlatmıyor zaten bende istemem anlatmasını çünkü buna gerek yok. sadece eskiden bir kızı sevdiğini söyledi ve bunu söylemesinde bir yanlışlık yok. herkes merak eder ve sorar sevdiği kişinin hayatında daha önce birinin olup olmadığını. o da ya doğruyu söylemeyi tercih eder ya da yalanı.

Son düzenleme:

peki ozaman dert ettiğin nedır :26::26:

Ablam eskiden böyle bişi yaşamıştı..çocuk ona sürekli eski sevdiğinden bahsediyodu..ablama çok ümit verdi unuttum dedi..çocuk geldi ailemizle tanıştı..tam iş ciddiye bincekken ben onu unutamıyorum diyip ablamı terketti..Ablam çok beddua etti ona bilmiyorum ne oldu sonra...beddualar tuttumu..çünkü ablam çok etkilendi depresyona girdi..hala bu konuda konuşmaz..

sana tavsiyem o kızın konusunu sakın açma açtırma..unutmasına yardımcı ol..yoksa sen mutsuz olursun..

teşekkür ederim canım öyle bi rahatlattın ki beni.. peki nasıl ayrıldınız. ve onun seni unuttuğuna inanıyor musun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…