- Konu Sahibi GurratilAyni
-
peki ozaman dert ettiğin nedır :26::26:
eskidekileri senınle unuttum demesını yeğlerdım ozaman üzülmezdınız böyle
O kızla konuştuktan sonra sizi arayıp ağlamış ya bu çok tuhaf geldi bana.
Hani biz bir şey olduğunda en yakın arkadaşımızı arayıp dertleşiriz ya, bilemedim şimdi :44:
Konuyu siz açsanız bile bence bir erkek eskiyi unutmuşsa eğer, siz konuyu açtığınız an kapatır, konuşmak istemiyorum der.
Ama bu tam tersi gibi. Sizinle geçmişten kurtulmak için bir başlangıç yapmış olabilir mi, yanlış anlamayın ama sevgi vardır aşık değildir bunu demek istedim.
Öncelikle herkese merhaba kızlar..günlerdir içimi rahatsız eden bir şeyler var beni hıçkıra hıçkıra ağlatan...ve bunu paylaşıp çare bulacağım tek yer burası.
Nişanlım imam bende bir imamın kızıyım.Tayini İstanbul dan bizim oturduğumuz yere çıktı ve bir akşam vakti gördük birbirimizi..Ben onu gördüğüm anda kalbime ılık bir şeyler aktı. o akşam o da aynı duyguları yaşamış. beni sadece arkamdan gördüğü halde fiziğim ve duruşumla etkilemişim onu.İstanbul dan çok zor ayrılmış hatta bi ara vazgeçmiş gelmek için(görev dolayısıyla) ama nerden bilebilirdim ki seni bulacağımı diyen bir insan. şu anda 6 aylık nişanlıyız. bana ilk görüşmemizde söyledi eskiden bir kızı sevdiğini aşık olduğunu onunla görüştüğünü ama kız açıkmış dinen de ahlakende ona uygun değilmiş. çok seviyormuş Rabbim kalbimden bu sevgiyi al diye çok dua etmiş. bir yuva kurmak için aşk ve sevginin yeterli olmadığını gördüm diyor ve onun yaptığı şeyler hayal kırıklıkları zamanla sevgisini azaltmış nefrete dönmüş ve ayrılmışlar.Öyle diyor bana buna inanıyorum ama yarası hala geçmiş değil.Konusu açıldığı zaman hala canı yanıyor bunu hissediyorum.geçmişte birini sevmiş olmam birşeyler yaşamış olmam sana zarar verir mi diye sormuştu. bende herkesin geçmişte yaşadığı şeyler olabilir önemli olan bundan sonrası demiştim adı üstünde geçmiş demiştim. ama geçmemiş yarası hala duruyor ve bu bana çok zarar veriyor
Kağıthane de çok sevdiğim bir amca vardı evliya idi onunla paylaşırdım bu sıkıntımı o bana çok dua etti ve ben eminim ki sen o duanın karşılığısın. sen o amcanın duası hürmetine çıktın karşıma diyen,keşke hiçbir şey yaşamasaydım ilk sen çıksaydın karşıma ama olmadı özür dilerim bunun için hakkını helal et diyen bir insan.
Ben ilk defa birini sevdim aşık oldum ama onun ilki değilim bu benim çok ağırıma gidiyor. Eskiden sevdiği kız kadar seviyor mu beni diye düşünmek..bir kere aşık olmuş olması bana aşık olamayacağını gösterir mi diye düşünmek.. bana yapmadığı şeyleri ona yaptı mı diye düşünmek.. ara sıra aklına geliyor mudur yada onda hoşuna gidip te bende gitmeyen bir söz bir iltifat birşeyler var mıdır diye düşünmek çok ağır geliyor ve bu hafta sık görüşemiyoruz onun boşluğu beni bu düşüncelerde yoğunlaştırdı önceden de aklıma geliyordu ama bu kadar değildi ve sürekli ağlamak geliyor içimden.
Bu düşüncelerden kurtulmak istiyorum bir ömür böyle geçmez biliyorum. Ama her defa nişanlıma bu konuyu açıp canını yakmak geçmişini hatırlatmak istemiyorum o yüzden buradayım. düşüncelerinize fikirlerinize ihtiyacım var kızlar...
fazlasını bile söylüyor sen olmasaydın ben simdi böyle olmazdım unutamazdım diyor. rabbimin lutfusun diyor. ama işte ben ah aaah.
dert yok ben kaşınıyorum:)
sürekli acaba onun kadar seviyor mu beni gibi düşünceler ve bu düşüncelerden kurtulmak benim tek derdim.
kendisi söylüyordu bu bir yara kapanması için zamana ihtiyacım var diye. bende ona bu zamanı tanıyacağımı söylemiştim. eski sevgilisi nişanlandğını öğrenince nişanlımı aramıştı. onunla konuştuktan hemen sonra beni aradı ve hıçkırarak ağladı 1 daakika bile sürmedi yine eskiye döndü ve ben onu öyle görünce mahvoldum. şimdi ise çok iyiyim diyor unuttum gerçekten diyor ama ben bu düşünceelrle kendime sıkıntı vermekten kurtulamıyorum..
Bir erkek sevgili olacağı kıza neden böyle birşey anlatır anlamıyorum. Çok aşıktım yaralıyım evliyaya gittim vs. O kızı bu kadar fazla sevmesi tabi ki sizi rahatsız eder, kafanıza takmanız da gayet normal.
Ben eşimin benden önce kimi sevdiğini bilmem, bilmekte istemem. Çünkü biz kadınlar kuruntulu insanlarız. Aslında konuyu hiç açmamamız gerektiğini biliriz ama kendimizi tutamayız. Bu yüzden kadınlara böyle şeylerin anlatılmasını doğru bulmuyorum.
aslında ailemle tanıştı ve beni kuzenleriyle tanıştırdı ama asla annesiyle babsıyla tanıştırmaya cesaret edemedi çünkü beni asla kabul etmeyeceklerini biliyordu... ve bana dediki kuzenlerim senin için olumlu şeyler söylemediler bende dedim başkasını bırak sen beni istiyomusun onu söyle... oda evet istiyorum aam benim aklımdaki hayalimdeki eş adayı değilsin demişti... benim ailevi problemlerimde vardı annem babm ayrılmıştı annem kapalı ama benle babam çok farklıyız aneme göre... neyse biz ayrılalım ozamn meğer olmuyor yıpratmayalım birbirimizi dedik ve ayrıldık ama aradan 3 ay geçtikten sonra ben bi gün çok içip o cesaretle onu aradım beni sakinleştirmeye çalıştı sabah olunca yanıma geldi güzelce benle konuştu ağladık beraber ve sonra gitti... o günden sonra bir daha hiç görüşmedik 2 ay önce bi arkadaşım söyledi nişanlanmış... benimde şuan güzel bi ilişkim var nişanlancam inşallah yaza.. yani diyeceğim şu sen gönlünü ferah tur asla ona uygun olmayacak bir kıza geri dönmez aşkından ölse bitse genede yapmaz ve aladığım kadarıyla seni seviyor ve ona uygunsun.. seni bırakmaz ve mutsuz etmez önemli olanda bu zaten...teşekkür ederim canım öyle bi rahatlattın ki beni.. peki nasıl ayrıldınız. ve onun seni unuttuğuna inanıyor musun.
canım eşimin benden önce 5 yıl süren bi ilişkisi olmuş düşünebilimusun 5 koca yıl ünideyken:)ayrılmak zorunda kalmışlar bi şekilde kız evlenmiş
aradan 4 yıl geçmiş ve biz tanışmışız eşim benden bişe saklamaz:) herşeyi anlattı:)
ve ayrıldıktan sonra 4 yıl kadın evli olmasına rağmen arada konuşmuşlaryani yüzyüze diil yılbaşında dopum günlerinde falan filan
yaralıydı... güvensizdi..... umutsuzdu.....
ama senle tek farkımız var bende eski erkek arkadaşımdan iyi bi kazık yemiştim:)
sonra biribirmizin yaralarını sarmaya çalıştık daha çok ben onunkini ilk 2 senemiz acabalarla geçti:)
özellikle benacaba onu düşünüomu hala aklındamı? ne yaptılar banada ona baktıgı gibimi bakıyo onuda bölemi öptü diye binlerce binlerce soru sordum kendim sordukça üzüldüm sordukça ağladım
sevgililğimizin 6. ayında cep telefonunda o kızın numarasını bile yakaladım konuşmuoruz dedi ayrıldım bırakma beni diye ağladı:)
barıştık falan filan 4. yılımız bitmek üzere 1 yıldırda evliyiz:)
ve bu düşüncelerimden 2 yıl önce ancak kurtulabildim:) ve kurtuldugumu anladıgım anda kuşlar kadar hafiftim:)
artık birbirimize güvenioruz yani bırakıp gitmicemiz konusunda bebişimizde olcak geleceğe umutla bakıoruz:)
bu düşüncelerden kurtulman kolay olmıcak sen kurtulmaya çalıştıkça onlar peşine takılcak:)
ancak ne zaman kurtulursun biliomusun eşin sana tamamen güvenip seni tamamen benimsediğini sana hissettirdiği anda bundan kurtulursun:)
sonra bi gün gözlerini açarsın bi bakmışsın gitmiş o düünceler ne zaman gitti nereye gitti bilemezsin sonra sevdiceğine sarılırsın huzurla onunla oldugun için şükredersin ve bu düşüncelerle geçen günlerine acırsın:)
ben 2 yıl bu düşüncelerde olursam mutlu olamam ki.. sanırım aynı çatının altında yaşamaya başlayana dek ben hep bunları düşüneceğim. yorum için de çok teşekkür ederim:))
ben de aynı duyguları yaşadım. ayrıldığım insanın benden önce çok uzun süreli bir ilişkisi olmuştu ve o kişiyle nişanlanıp ayrılmıştı. onu çok sevmiş ondan sonra perişan olmuş. ailesinden bile duyunca bunu benim içime bıçak gibi saplandı. mutluluğumun üzerine kara bulut gibi çöktü o kızın hayaleti. sürekli sordum belki hata ettim ama duymaya ihtiyacım vardı, onu unuttun mu dedim. ama beni tam anlamıyla rahatlatacak şeyler duyamadım. biz de evlenecektik. ama o kadar çok soru işareti vardı ki aklımda..son zamanlara doğru ilgisizliği başlayınca benim bütün acabalarım geri geldi. suratıma telefonu kapayıp günlerce aramadığında hep düşündüm. hep kendimi diğeriyle kıyasladım. buna o neden oldu. çünkü sevgisini hissedemedim..çünkü bana aşık değildi.. gözümün içine bakmıyordu..bana karşı çok acımasız olabiliyordu çünkü ben ona aşıktım..öyle hırpalandım ki.. zaten bittik gittik bizden bişey kalmadı..
bir erkek geçmişinde çok tutkulu bir aşk yaşadıysa eğer, bir daha aynısı olamıyor. ama bu demek değildir ki o erkek kimseyi sevmeyecek. öyle bir yıkımdan çıkan erkeğin istediği zaten huzurlu bir sevgidir. bu açıdan beni baz alma. çünkü bende öyle olmadı. çünkü o beni hiç sevmemiş..
söyleyebileceğim son olarak şu var, gözlerini kapat, gönül gözünle bak ve dinle. ne hissediyorsan odur..
İlk aşk herkes için mühim bir şey kardeşim.Belli ki fıtratına ters bir kız sevmiş ve olmayacak işmiş terk etmiş.
Kendisi sizinle ileriye dönük bir niyet mi besliyor anlamadım ...evlenme teklifi var mı?
Herkes birbirinin ilk sevdası olmak zorunda degil.
Siz neden karşınızıdaki insanla kendi duygunuzu yaşamak yerine başka kişilerle olan hikayenin derinliğini düşünüp,kendiniz onunla kıyaslayıp acı çekme yolunu seçiyorsunuz ki?
Sevdaysa sevdalanın,sevin sevilin,evlenin ...karşınızdakine onu unutturun madem.
yada takılmayın,kıskanmayın, kurmayın...bir şekilde kendinizi ikna edin mücadele edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?