Nişanlımın sinirli tavırları beni korkutuyor

canım daha önceki olaylarını bilmiyorum ama mutfak eşyaları normalde erkeklerin pek ilgisini çekmez ama o anda belki gözüne çarpmış olabilir evlilik stresinden de olabilir bu siniri ,sonuçta az bir zaman kalmış.zaman azaldıkça çiftlerde huzursuzluk sıkıntı olabilir kavga edebilirler ama bu geçci bir durumdur.nişanlını en iyi sen tanıyosun daha önceki kavgalarınız nasıl o zaman sana nasıl davranıyordu vs.bunları iyice düşün.nişanlınla güzelce konuş ,içinde hala şüphelerin varsa bencede ertele elalem ne der diye sakın düşünme ileride üzülmemek için şimdiden ölç biç. şu anki durum evlilik stresinden se geçer ama değilse çok dikkatli olman lazım

mutfak eşyalarına bakmak istemesi biraz garip..'ben böyle bardakla bişey içemem' demesi sanki bişeylere kızmışta tartışmak için bahane aramış gibi geldi bana..canım bide burnum kanadı bişey demedi dahada uzattı demenede kafam takıldı..acıma hissidemi yok bu adamın insan tamam kızar tartışır ama sevdiğim birinin karşımda burnu kanıyosa susarım canım gel elini yüzünü yıkıyalım derim uzatmam..acaba evlilik stresinden dolayımı böyle yada ailesiyle alakalı bilmediğin bi sorunumu var..eşya alımını nasıl paylaştınız aranızda..belki aileside doldurmuş olabilir kız tarafı bişey almıyo falan gibi.. :26:

Evet tabi evlilik öncesi gerginliğinde etkisi var çünkü bu kadar değildi son zamanlarda iyice kötü oldu. Ama onada söylüyorum aynı şeyi aslında bi bayanın gönlünü almak çok kolaydır ama sen yapamıyosun diyorum istesen bir güzel sözünle herşeyi düzeltebilirsin diyorum ama yok o an hayatta söylemez ancak üstünden biraz zaman geçicek öyle söyler o anben üzüldüğümle kalırım ama bayanlar ilgiye şefkate muhtaçtır ben evlendiğim zaman böyle yaparsa evlilik zindan olur bana ne anlamı kalırki ((((

ben 10 aylık evliyim nişanlıkken salonun perdesi ve mutfak halısı yüüznden çok fena tartışmıştık solanda benım istediğim oldu mutfak halısında da onun istediği oldu iki tarafında memnun olması lazım bazen hala soyler solonun tüllerini sevmediğini bende şakayla karışık veririm cevabını güler geçeriz sen yanımda ol yeter tüller felan umrumda değil derim oda buna mutlu olur.ama şunu soyleyim eskidenmiş oyle erkeklerin bayanların işlerine karışmadığı dönemler şimdi bayanlar nasıl erkeklerın işine karışıyorsa erkeklerde bayanların işlerine karışıyor mutfaktan tutta yatak odasına kadar şeryeşe burnlarını sokuyorlar açıklamasıda bu evde bende yaşıcam oluyor.

işte en içimi acıtanda o ya o an ben ağlarken canım yapma gel tamam üzülme sen deseydi inanın o an herşey bambaşka olurdu ama ond böyle bi huy yok bana diyorki ben duygularımı içimde yaşarım öyle dışa fazla vuramam diyor ama o an bende çok üzüldüm ne kadar acımasız ben sanki bilerek mi yapıyorum ne kadar üzülmüşümki kan gelmiş ilk kez böyle oluyor ((

eşya paylaşımı şöyle nişanlımın ailesinin hiçbir desteği yok nişanlım bi miktar kredi çekmişti yemek odası koltuk vs. aldı benim ailemde yatak odam çeyizim vs alıyorlar tam tersi benim ailem o kadar ilgileniyorlarki allah razı olsun onlardan herşeyimi alıyorlar.

eevet bu çok doğru işte. Anlasalar da anlamasalar da karışıyorlar. mesela ben ütü mü güzel bir şey olsun istedim. ama orta halli bi ütü aldım (250 tl ye) 2 ay oldu alalı. çok para harcıyosun sen 250 liraya ütü alınır mı 200 liraya çatal kaşık takımımı olur.sürekli söyleniyo.ama bitecek bunlar o eve girince biliyorum. çok masraf yaptık ama herşeyi çok güzel oldu iyiki almışsın karıcım diyecek kullanırken çıkaracak tadını diye ümid ediyorum. Baksın mutfakta eşyalara boşver. keşke sende deseydin ki tamam hayatım sen sıkma canını onlar bunu almış bizde senin istediğinden alırız yeterki gönüller bir olsun falan deseydin ne bileyim. sende çok gerilmişsin gibi geliyor bana.bide sanki bunlar sizin için bahane olmaya başlamış.

En mantıklı çözüm alıp karşınıza konuşmak.
Hemen hemen aynı özelliklere sahip bir nişanlım var,sinirlilik ve kırıcılık bakımından.9 yıldır seviyoruz birbirimizi.Nişanlandıktan sonra kavgalarımızın boyutu gittikçe büyümeye başladı.Ve hiç karşıma alıp konuşmadım,küstüm,trip yaptım,2 gün sonra barıştık falan filan.Ama aynı şeyler devam etti durdu...

Psikoloğum her seferinde bana bunu anlatmaya çalıştı,ya karşına al enine boyuna herşeyi konuş,sorunlarınızı halledebiliyorsanız halledin kendi aranızda ya da bu insanla evlenme.İlla evleneceğim diyorsan da en az 2-3 yıl çocuk yapma dedi.

1 hafta öncesine kadar ciddi ciddi konuşma fikri olsa da içimde,en son kavgamızda yoğunlaştı.Anlaşamayacaksak bitsin diyerek 2 gün önce kuzenime gittim,orada konuşmak için.Kuzenim ve eşi de konuşmamıza ortak oldular.Bende kendimden hiç beklemediğim bir performans sergileyerek hiç susmadan,gayette kararlı konuştum.Diğerleride beni destekleyerek onun düşüncelerinin yanlış olduğu eleştirisinde bulundular.Sonuç olarak dinledi,yaptığım yorumlara zaman zaman karşı çıksa da kendisinin hatalı davrandığını kabul etti.Bu zamana kadar böyle birşey yapmamıştı...

Sizde yapamayacağınız ya da yapmayacağınız varsa da göz dağı vermek adına karşınıza alıp konuşun ve bu düğünün bu şartlar altında olamayacağını söyleyin.Bakalım hatalı davrandığını kabullenecek mi...

evet inanılmaz karışıyorlar olabilir belki bende o an öyle söyleseydim böyle uzamazdı ama o nasıl gerginse bende gerginim onunda bana anlayış göstermesi gerekmez mi mutfak eşyalarını o an görmese ne olurki zaten ev yerleştiğinde görecekdi hadi gördü en azından güle güle kullan canım demez mi bir insan yani bir erkek olarak mutfak eşyalarını eleştirmesi benim tuhafıma gitti onada söyledim Allahıma yemin ederimki kötü bir niyetle söylemedim dedi ama benim zoruma giden daha annemler onları getireli bir saat olmamışken eleştiri tavırla konuşmasına kırıldım yani birde gördüğü herşeye eleştiri getirdi hani bi tanesinede insan güzel bişey söylemez mi

geçmişte de sizi üzdüğünü düşünürsek bu pek evlilik stresi gibi durmuyor.
bizlerde bu stresi yaşadık ama bırak burnumun kanamasını biraz moralim bozulsa gönlümü almaya çalışırdı. tabiki bende..
stres insanın sevgisini acıma duygusunu silmez ki.
sanki tartışmak seni üzmek için zorla bir sebep arıyor.
değişir diye bekleyerek işi düğüne kadar getirmişsiniz hala değişeceğini düşünerek evleniyorsanız çok üzülürsünüz
erteleme işini çok ciddi düşünün sizi böyle bi rahatlıkla yıpratmasına izin vermemelisiniz.

merhaba ben 2 buçuk senelik evliyim...
yaşadıklarınız gerçekten üzücü...ama ben nişanlınızın mutfak eşyalarına bakmasına neden bu kadar kırıldığınızı anlamadım...
sonuçta siz nişanlınızla yepyeni bi hayata başlıcaksınız ve herşeyi birlikte kullanıcaksınız...onunda bu konuda fikir beyan etmesine bence bu kadar çok üzülmemelisiniz...belki daha güzel bi üslup kullanmalıydı ama şahsen ben eşimin bana fikir vermesinden kullandığımız eşyaları onunda beğenmesinden çok mutlu oluyorum...
umarım hakknızda hayırlısı olur...ama şunu söylemeliyim ki evlilik hayatınızda vereceğiniz en önemli karar eğer eşinizle birbirinizi çok severseniz mutlu bi evliliğiniz olursa daha dünyadayken cenneti yaşarsınız
ama evliliğinizde sevgi saygı olmazsa huzursuz olursanız dünyanız zindan olur...
o yüzden iyi düşünün ve ailenizden kendinize yakın hissetiğiniz biriyle yaşadıklarınızı paylaşın...sonuçta burda biz sizin yazdıklarınıza göre yorum yapıyoruz ama nişanlınızı tanıyan aranızdaki diyaloğa şahit olan birinin yaptığı yorumlar daha yol gösterici olabilir...
hakkınızda hayırlısı

evlilik stresiylede alakalı olabilir ama sen üzgünken yanında olmaması çok tuhaf..neticede insan sevdiğine kıyamaz, üzülsün istemez ne olursa olsun....

ya çok ilgileniyorsun, onu şımartıyorsun....yada herşeyi alttan alıp kendini ezik durumuna düşürüyorsun...

böyle terslediği azaman seni, ben bu evliliği istemiyorum..mutlu olmak için huzurlu olmak için evlenir herkes..ama biz daha evlenmeden bu haldeyiz gerisini düşünemiyorum bile..lütfen bir süre görüşmeyelim de...ama gayet ciddi bir tavırla tabi...ve nederse desin dinleme..

bakalım tepsiki ne olacak sonrasında...

eğer aynı tas aynı hamamsa, onu bunu düşünmeden bu nişanı at..evlilik bu ,bir ömür boyu taşıyabileğin senide taşıyabilecek biriyle evlen...

ama bu noktaya gelmişken ,inşallah sonunuz iyi olur demedende edemeyeceğim..

Son düzenleme:
ya bi defa şunu kabul et. sindir içine. sen onun annesine kendi öz annen gibi davranacaksın.onların sana aldığı herşeyi beğeneceksin.hergün arayacaksın hal ve hareketlerine dikkat edeceksin.bunları yapmassan bunlar içinde bir zılgıt yersin. ama o senin anneni hiç bir zaman öz annesi gibi görmek zorunda hissetmeyecek. erkek için bir anne vardır oda onu doğurup büyüten.yoktur başka. ama o senin ailenin aldıklarını beğenmeyebilir ve üstüne bide söylenebilir. ama senin aldıkların beğenilmesse sen telafi etmek zorundasın.bunlar karşına hep çıkacak. birde şimdi oda kendi başına birşeyler yapmaya çalışıyor ya aldıkları da pahalı şeyler genelde. zoruna gidiyor.ben o kadar para harcıyorum onlarda ala ala bardak almış der gibi oldu heralde. herşey sende bitiyor güzelim.düzelir mi düzelmez mi Allah bilir. bu hepimiz için geçerli Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin. bizde evlenebilmek için 7 yıldır uğraşıyoruz. bir kere nişanlandık düğünümüze 1 ay kala attık. ama 2 yıl aradan sonra tekrar nişanlandık şimdi düğünümüze 2 ay var.Rabbim hayırlısını versin. hala sorun oluyor pürüzsüz geçmiyor hiç birşey.

Nişanlınızın son zamanlarda değiştiğini yazmışsınız ama eski konularınıza baktım bundan 2 yıl önce de sizin kalbinizi kırıp çok ağır sözler söylediği olmuş.Siz galiba biraz pasif kalıyorsunuz.Biz kadınlar hassasız ve çoğumuz kötü söz duyduğumuzda tepki olarak ağlayabiliyoruz ama keşke onun bu tavırlarından hoşlanmadığınızı kalbinizin çok incindiğini daha sert bi tavırla belirtseydiniz.Günlerce konuşmasaydınız,sizi kaybettiğini hissettirseydiniz hiç olmazsa onun gözünde daha değerli olabilirdiniz yada o tavırlarında daha dikkatli olurdu çünkü sizi kaybetme korkusu yaşardı.Şimdiyse sizin orda üzüntüden burnunuz kanıyor ama nişanlınız hiç tepki vermiyor.Çok enteresan.Evlendikten sonra bu tavırları daha da ayyuka çıkar gibi geliyor.Nişanı da bu saatten sonra atacağınızı düşünmüyorum.Aslına bakarsan ömür geçiyor mutsuzsanız ve daha da mutsuz olacağınızı düşünüyorsanız nişanlınızla açık açık konuşun derim.Sonuçta nişanı atan ilk siz olmayacaksınız.Masraf yapılmış ama harcanan paraya ilerde mutsuz bi evlilik yapacaksanız sadakanız olsun gözüyle bakmak gerekebilir.Hakkınızda hayırlısı olsun.Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Evet canım ben o konuda hatalıyım gerektiğinde tepkimi gösteremedim ezilen ben oldum şuan evlenmeme sayılı günler kalmışken şu noktada tekrar böyle şeyler yaşanmaması için ne yapmalıyım bilemiyorum yokmu bunun bir çaresi :S

vuuslatyarenn e katılıyorum mesela bende evlıyım çok şükür mutluyum darısı sizlere ama eşimle illaki tartısma oluyor aramızda mutlkada olmalı hersey canım cicim yürümez ama aglamayı unuttum ben sert bir yüz ifadesı yada suskunlugumu korursam eşim her zaman pişman olur tabı suclu bensem her zaman pişman olurum ağlayarak işin içinden cıkılmıyor zaten bıraz serttır kalbım herseye kırılıp dökülmez aglamaz duygulanmaz sizede tavsıyem kalbınızın bazı köşerlerine nasır baglayın siz bıraz dik durun kı ezemesın karsıdakı kım olursa olsun doganın kanunu bu !!!

canım mutfak eşyalarına bakmasına kırılmadım baksın benim derdim o değil ama neden hepsine bi eleştiri getirdi yani insan beğenmese bile içinde tutar daha yeni alınmış bunu böyle pat diye söylemenin bi anlamı yokki birde beğenmedim diye bişey yok sen niye oraya çekiyosun hemen diyor sen eleştirirsen ben ne düşünebilirimki başka dedim bende.

var... eğer nişanlının sana olan sevgisine güveniyorsan. Her şeyi göze alıp resti çekeceksin...

ne güzel bişey her zaman istemişimdir vurdumduymaz olmayı ama elimde değil yapı meselesi işte ama deniycem tavsiyeniz için teşekkür ederimm

canım daha önceki konundan hatırladığım kadarıyla çok strestli bi aşamadasınız
yani bunları da gözönünde bulundr
ağlarken yanına gelmemesi hiç hoş değil düşüncesizlik
ama anlattğndan anladığım kadarıyla sen de biraz hassaslaşmışsın anladığım kadarıyla
inşaAllah herşey güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…