• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımla böyle konuşmalı mıyım düşüncelerim yanlış mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O değil de altın almış başını gitmiş, düğünde altın takan kaldı mı ya?

Beklentileriniz boşa çıkmasın dikkat edin demek istiyorum konu sahibi arkadaş.

Bence önce sizde bir işe girin birikim yapın alacaklarınızi kendiniz alın kimseye minnet etmeyin ki kimse sizden altın istemesin.

İkiniz çalışın her şeyi kendiniz yapın, nedir bu altın merakı, altınlar ortak olmalı... bu cümleleri kuranlar ev işlerinde eşleriyle ortaklar sanırım. Yani bunca feministlik ancak böyle bir yaşantıyı kaldırır kanımca. Hem erkek adam ve ailesi elini taşın altına koymayacak hem de misafirliğe gelince gelin hanım ağırlayacak... ne Avrupai forummuş yahu burası :) ilerigörüşlü modern bir insanım ama yaşadığım yer Anadolu.

buraya bakarsak toplumumuz ne kadar modernleşmiş meğer. biz evlenecekmişiz aile hiçbir şey yapmak zorunda değilmiş falan. bende herşeyi alacaklar da demedim en iyisi olacak da demedim. ki zaten birşey yapacaklarını düşünmüyorum kendileri alıyor gibi yapıp tüm altınları alacaklar bunu istemiyorum dedim sanki Türkiye'de düğünleri masrafları hep evlenecek kişiler karşılıyor da ben de ayıp birşey demiş gibi hissettim. ailenin birşeyleri alması burda ayıp değil ama durumları iyi değil diye bunun arkasına sığınmak ve bir dünya borcu yeni evli çifte bırakmakta göze hoş görünmüyor biraz heves görmek istiyor insan bir tane oğulları var o evleniyor ve biraz istek biraz heves hepsi bu. ha ben hevesi görüyorum o alışverişe beraber çıkma hevesi, biz alıyoruz diyecekler düğünde de altınları alıp gidecekler ve yine herşeyi biz aldık havalarında olacaklar. insan bunu görebiliyor karakterlerini görüyorsun. ben herşeyi ince ayrıntısına kadar anlatmadım ki. buraya yazanlar ya bekar ya da kaynana heralde.

2500 tl tek gelirle evlenmeyi planlıyorsunuz. Yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum ama bu hayat şartlarında nasıl olacak merak ettim. Acilen işe girip çalışmazsan eşine destek olmazsan bu iş zor.

Bence siz daha cok ustlenin alinacaklari ama altinlari vermeyin.hatta altınların verilebilir ihtimali bile olmasın konuşmalarda.zorlaniyorlarsa bazı şeyleri biz aliriz altınlar nasılsa bizde kalacak borç çok olursa bozdururuz deyin mesela.ama durumları yoksa çok şey alamazlar.siz de beraber alacaksınız bu durumda

açıkçası bu konuyu nişanlımla konuşmaya korkuyordum yanlış anlar diye çünkü burda da bir çok insan yanlış anladı, ama nişanlımla konuştuk o beni çok iyi anladı umarım ilerde de sıkıntı yaşamayız, sevgilerle :)

onun aılesı masraf yapıyorsa sızınkıde yapıyor sızın taraftan takılan altınları aılenıze onun tarafından takılan altınları aılesıne verın
veya herseyı sız ıkınız yapın borc sızın borcunuz olsun altınlarla sız borcları odeyın

burda durumu iyi olanlar altın düşkünü falan diye konuşuyor herhalde. ben öyle olsam niye bu adamla sırf seviyorum diye evleniyim altını ailesine vermek istemediğimi söyledim çünkü o altınlar ikimizin ve ailesi birşey yapmayacaksa biz harcar istediğimizi alırız ben bunu nişanlıma yanlış birşey demeden nasıl söylerim diyorum nişanlım çocuk gibi oluyor bazen beni anlamıyor güzelce izah etmem gerekiyor ailesinin hem biz alıcaz tavırları olucak hem de altınları isteyecek nerde adalet?

Nasil ifade edersiniz bilmiyorum burada bile ifade edememissiniz konu cok farkli algilanmis. Ama demek istediginizi ben cok hakli buldum. Kendi altinlarinizi aileye verip sonra o altinlarla size birseyler almalari gercekten manasiz. Boyle birsey yapmayin. Cikin nisanlinizla kendiniz alin esyalarinizi, fiyatini bilin, borcunuzu bilin kendiniz ödeyin en temizi.

kızlar bizde iki düğün olacak son olarak bu konunun bahsi geçtiğinde düğünü biz yapalım bizim taraftaki altınları alalım sizdeki de sizde kalsın demişler. ben gerçekten iyi niyetli düşünüyorum o kadar masraf olacak diyorum ama ben bu hayatta hep iyi niyetimden kaybettim şimdi yine öyle olursa diye korkuyorum ve kaynana gelin ilişkilerinde de bu durumun çok örneğini gördüm şimdi bunu yüzüme söylediklerinde tamam diyip kabul etsem kendi haklarıymış gibi göreceklerdir halbuki hukukta takılan tüm altınlar kim takarsa taksın gelinin sayılıyor ben şu anda kesinlikle altın için düşünmüyorum sadece ne yaparsam ne söylersem ilişkilerimizde bir sorun olmaz diye düşünüyorum ve ezilen saf olan taraf olmak istemiyorum benim şu anki endişem birazda geçmişteki yaşadığım insanların iyi niyetimi nasıl suistimal ettikleriyle ilgili.

Dugun borcu icin ailelere altin vermeyi anlamiyorum. Madem o altinlar elinizden borc icin cikacak kendiniz borca girin, kimseye vermeden altininizi da kendiniz bozdurun ve borca verin hesabinizi bilin odeyin.

Ben anlamadim gitti bu işi...

Yahu maddi durumu olmayan aileler, sadece 2000 lira maaş alan bir damat, çalışmayan bir gelin. Ama çifte düğün?! Şaka mı bu? Ayağınızı yorganınıza göre uzatmak varken siz iyice uçmuşsunuz. Şimdi de altın senin altın benim didişmesi. Aranızda hiç mi aklı başında bir insan yok anlamadım. Boyunuzu aşan harcamalar yaparsanız böyle daha olmayan altını paylaşamazsınız. Bu devirde millet birbirine altın bile takmıyor. Siz olmayan altına güvenip çifter çifter düğün yapıyorsunuz. Ooh suyundan da koy. :) pardon ama o kadar masrafı neyle ödemeyi düşünüyorsunuz? :) Kesenize göre evlenin, altın kavgasını da bırakın. Zira bu sadece başlangıç. Param olmasa düğün bile ya yapmam, ya da sadesini, az masraflısını yaparım. Millet maşallah olmayan parayla gümbür gümbür evleniyor. :) Hiç alamıyorum sizin gibi insanları vallahi. Azıcık yarınınızı da düşünün.

Her seyi kendiniz alin
Altininizi bozduup bozdurmamaya oderken karar verirsiniz.
Hem her seyi aileler yapsin hem de altinlari bozdurmayin
Ne guzel
Guzel ama ona gore koca alacaksiniz bunu uygulamak icin
2 bin maasli adami alip da milyonluk hayaller kurmamak lazim

Para yok.
birikim zaten yok.
konu sahibinin isi yok
nisanlisi 2000 liracik kazaniyor
ama dayanamayip evlenmeye kalkiyorsunuz?
sormasi ayip... neye dayanamadiniz? ask mesk ac karnina yapilmiyor...kalori yakiyor kalori

ise girin, birikim yapin, sonra evlenirsiniz
Ayranım yok içmeye...

tekrar özetleyim daha önceki konularım da buna benzer ama ben şimdi nişanlımla bu konuyu konuşmak istiyorum. nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi değil kendisinin de öyle 2 bin maaş alıyor nişanlımla uzun bir sevgililik sürecimiz oldu artık bekleyemedik nişanlandık. nişanlım daha sevgiliyken evlenince tabi ki borcumuz olacak bunlar normal dedi bir şekilde hallederiz altınların bır kısmıyla ödeyebiliriz dedi. ailenin yardımı olmayacak mı diye sordum olur tabi ama bizim üstümüze daha çok şey düşecek demişti. şimdi ev alışverişine ailesiyle çıkıcaz ve herşeyi onlar alacak bende altınları vereceğim konuşma tarzları onu gösteriyor. ama ailesi ne alacaksa alsın bizde kendi üstümüze alacaklarımızı alalım ben altınlarımı vermek istemiyorum borcumuz olacaksa eşimin borcunu öderiz diye düşünüyorum böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam. bunu nişanlıma nasıl söyleyebilirim?
Ikiniz evl3niyorsunuz. Gerdeğe nisanlinla gireceksin ailesiyle değil. Evinizi kuramayacak acizlikteyseniz zaten evlenmeyin. Kimse size ev düzmek zorunda degil. Bunun degerle alakasi yok. Eger oyle olsaydi kadinlar evlenmek icin kendilerini acik artirmaya cikarirdi. Sizde çalışıyorsanız beraber ödersiniz. Çalışmıyorsanız da çalışırsınız. Yok öyle hem karnım doysun hem pastam dursun. Ne güzel eşyaları birlikte kullanın ama borç nişanlının olsun.

buraya bakarsak toplumumuz ne kadar modernleşmiş meğer. biz evlenecekmişiz aile hiçbir şey yapmak zorunda değilmiş falan. bende herşeyi alacaklar da demedim en iyisi olacak da demedim. ki zaten birşey yapacaklarını düşünmüyorum kendileri alıyor gibi yapıp tüm altınları alacaklar bunu istemiyorum dedim sanki Türkiye'de düğünleri masrafları hep evlenecek kişiler karşılıyor da ben de ayıp birşey demiş gibi hissettim. ailenin birşeyleri alması burda ayıp değil ama durumları iyi değil diye bunun arkasına sığınmak ve bir dünya borcu yeni evli çifte bırakmakta göze hoş görünmüyor biraz heves görmek istiyor insan bir tane oğulları var o evleniyor ve biraz istek biraz heves hepsi bu. ha ben hevesi görüyorum o alışverişe beraber çıkma hevesi, biz alıyoruz diyecekler düğünde de altınları alıp gidecekler ve yine herşeyi biz aldık havalarında olacaklar. insan bunu görebiliyor karakterlerini görüyorsun. ben herşeyi ince ayrıntısına kadar anlatmadım ki. buraya yazanlar ya bekar ya da kaynana heralde.

çok yanlış düşüncelerin bence. Aşk varsa sevgi varsa göze alırsın ya da beklersin...

ben dediğim gibi altın altın diye hevesli değilim hukukta tüm altınlar geline aittir diyo bu hukukun bildiği yok mu? ben sadece saf yerine konmadan hareket edebilmek istiyorum şuanki son durum : ailesi durumumuz iyi değil diye kendi taraflarındaki altınları alıcaz dediler bana birşey sormadan. ama bana biraz da bunun arkasına sığınıyolar gibi geliyo gerekirse borçlanıp yapabilirler. ben burada bunu da savunmuyorum borçlansın yapsınlar demiyorum vermeyi de düşündüm yalnız burdaki altınları bana bırakmayı bir lütuf görüyorlar sanki ben onlara vermiyorum da onlar bana veriyormuş gibi konuştular. ben hiçbir yorumda bulunamadm. zamanında iyi niyetimi kullanan insanlar oldu şimdi iyi niyetle birşey demesem kabul etsem bu durum yine böyle olmaz mı? Ben hiç birşey demeyim mi ne diyorsunuz kızlar benim fikrim olsa kendi bildiğimi okuycam ama bende hiçbir şeyden emin değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X