• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Öncelikle herkesin keşke sizin gibi eşi olsa valla😂 nişanlınız maşallah cakalgillerden sanırım birileri güzel akıl vermiş ama siz sakin araba parası falan vermeyin. Arabanız da çok eski zor olur model yükseltin derim. Şöyle üç beş sene sonra ev işini düşünürseniz elinizde sizin arabanız olduğu için eşiniz de aileden alıp benzer bir miktarı peşinat olarak katar ortak ev alırsınız.
Her şeyi geçtim 100 100 eder 200, 200 peşinat ile nerden ev alınıyor, hadi onu geçtim bir de üstüne araba kredisine girecekmiş falan. Yani saf mı sizi mi kandırıyor anlamadım ama hesap ortada yani böyle bir plan olabilir mi?

Nisanliniz kendi arabasini satmasa dahi sizin koydugunuz kadar para koyacagini soylemis. Ha sizin de o kadar nakidiniz varsa, satmayin siz de sadece para koyun. Bence bu noktada nisanliniza kizmanizi kirilmanizi yereiz buldum.
Bence esas dikkat edilmesi gereken konu nisanliyken ortak mal edinmedir. Evi alirsiniz sonra kimin ustune olucak tartismasi yasiycaksiniz. Bana kalirsa evlenmeden bu tur islere kalkismayin. Kendi arabanizi degistirmek istiyorsaniz degistirin ya da bekleyin evlenince degistirin filan. Ama evlenmeden once asla ve asla kalkismayin ortak mal edimine.

Valla nikahtan sonra alıcaz evi niye inanmıyo kimse dkdjdkdjd
Evi alirsin alirsinda sen alacaksin gibime geliyor sen yinede birikmisin ve maasin hepsini verme.gel bizi dinle biz tecrubeliyiz. Burda en delikanli babayigitlerden biri benim kocamdi adam vatan evladi bize yanlis yapmaz dedik bir havayla cakayla şişmiş hindi gibi kabara kabara 12 bilezigimi 110 adet altinimj bir miktar parayi verdim bes ay sonra odeyecekti. Kac 5 ayi gectim sene gecti.simdi bes liram olsa bir lirasini vermiyorim haketti valla😂 o yuzden bizleri dinle sen

Ev mevzusu çözüldükten sonra da beraber tekrar bir kredi çekip ortak araba almak istiyor o da bende. Ama once ev alabilmek için biraz ev kredisine peşinat için benden arabami yukseltsemde yukseltmesemde satmami istedi ve istedigim kadar bir miktar koymami talep etti. Geri kalanına karışmam dedi bir zahmet zaten. Atıyorum 230 'a sattım 100unu eve koyarım gerisi bende gibi. Bende buna karşılık ondan eş değer davranmasını istedim. O da babasının uzerine olan arabayı cikartmak istemedi tabi bunu tam net söylemese de böyle dile getirmeye çalıştı. "arabayı belki babama veririm ama sen nekadar ortaya para koyarsan bende bulur koyarım " dedi. İşte o parayı nereden bulcak ? Bunun hakkında bir yorum yok. Suanda tepkiliyim ona karşı. Ne yapacağım belli zaten arabayı ya satmayacagim ya da elime büyük miktar para geçerse evlenmeden yükseltmek.. Ev alırsak ta nikahliyken ev almak. Sonrası gidişata bakılır..
Kafaya koydunuz yani illa ki evleneceksiniz bu ömür törpüsüyle... Hayat sizin ne diyelim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

İnşallah. Tabii ki adımları düşünerek atsın ama vayy araba neden babanın üstüne deyip fitne sokmaya gerek yok. Gayet mantıklı bir sebebi var sonuçta. İşler ilerledikçe bakılır ne oluyor…
Konu sahibinin mesajlarının tamamını okumadınız sanırım. Zira gayet mantıklı bir sebep ben göremedim. Sanırım mühendis olduğu, çiftçi olduğu için uygun olduğu konuyu diyorsunuz. Lakin insanlar engelli akrabalar üzerine araba alıp kendileri kullanıyor, onlara bırakmıyor. Buradaki nişanlı şuan kendi ödediği ve ödemeye devam edeceği ve kullandığı arabayı babaya bırakıyor tamamen. Ev işi çözülünce yine kredi çekip araba almak istiyormuş paşa... Borç üstüne borç yüklüyor resmen konu sahibinin sırtına.

Nisanliniz kendi arabasini satmasa dahi sizin koydugunuz kadar para koyacagini soylemis. Ha sizin de o kadar nakidiniz varsa, satmayin siz de sadece para koyun. Bence bu noktada nisanliniza kizmanizi kirilmanizi yereiz buldum.
Sorun da bu ya zaten . Adamın yok okadar birikimi.

Biraz da bi yerlere borcu varmış Tahin. Araba kredisini de ödüyor galiba daha. Eve koyacağını da borç harç alacak mecbur. Evlenince 2 maaşa çıkacak, öder giderim diye düşünüyor adam. Hakikaten bu yaşta bu zeka, maşallah yani.
Kendi arabaları duracak; kredi çekilecek ev alınacak, kredi çekilecek araba alınacak ve bunları konu sahibi de ödeyecek. Üstelik ev için birikimi parası yok ve başka kredi ödüyor hali hazırda. Adam bir taşla 3 kuş vuracak olan kadının malına olacak. Oralarda öğretmen maaşları 40 50 bin heralde.
Hiç mi kalmadı kadının hakkını gözeten, bir güvencesi olsun tek başına almış ödemiş, dursun malı, yetiştiremezsek satar diyen erkekler? Yakında beşi biryerdeler altın kemerler de isteyecekler bunlar.

Bence esas dikkat edilmesi gereken konu nisanliyken ortak mal edinmedir. Evi alirsiniz sonra kimin ustune olucak tartismasi yasiycaksiniz. Bana kalirsa evlenmeden bu tur islere kalkismayin. Kendi arabanizi degistirmek istiyorsaniz degistirin ya da bekleyin evlenince degistirin filan. Ama evlenmeden once asla ve asla kalkismayin ortak mal edimine.
İşte o koyacağım dediği para yok ortada. Bulup buluşturacakmış yani kredi çekecek. Kadın arabayı satıp nakit koyuyor borç harç yapmadan ama nişanlı peşinat için kredi çekecek ya da borç alacak. Evlendikten sonra ödeyince yine aile bütçesinden çıkacak ödemeler. Yani kadın durduk yere hem arabasından olacak hem de kredi ödeyecek.

Biz de nişanlımla ev alma planındayız valla sıfırdan giricez her şeye ben zaten 25 yaşındayım o 27. Bizimkinin de babasıyla ortak arabası var asla lafını dahi etmem onu satın falan ne alaka yani. Ama benim arabam olsa satardım arkama bile bakmadan. Kaldı ki birikmişimi ve maaşımın iyi bir kısmını ev meselesine vericem. Siz şimdiden mal kapışmaya başlamışsınız valla anlamıyorum insanları. Senin arabanı satalım yok olmaz seninkini satalım şeklinde kapışarak nasıl yuva kuracaksınız anlamadım. Hangi araba daha değerli ise onu elinizde tutup diğerini satın. Sizi ev kimin üzerine olacak kısmında merak ediyorum bir de eğer nikahtan önce alım işlemleri yapılacaksa 😂
Önce şaşırdım. Sonra yaşa baktım ve hayatı ve insanları yeterince tanıyamamış dedim. Mesele vermek değil. Fedakarlık sürekli tek taraflı olursa adı fedakarlık olmuyor

O size sormadan arabasını babasına hibe ediyor ve size de sat ev parasına ekleyelim diyebiliyorsa ben olsam o arabayı satmazdım. Evi almaya da kasmazdım. Ne münasebet benim zorlanarak ödeyip sahibi olduğum şeyin satılıp satılmayacağına karar verecek ama kendi malını babasına hibe edecek.
O arabayı satıp parasıni koyarsa evlenince,o zaman düşünürsünüz ama şu an geri adım atmayın,gerekirse almayın ev,arabanın modelini yükseltin.
Belli ki ailesine zırt pırt para da verecek es adayınız gerekli,gereksiz demeden,sizinle paylaşmadan.

İşte o koyacağım dediği para yok ortada. Bulup buluşturacakmış yani kredi çekecek. Kadın arabayı satıp nakit koyuyor borç harç yapmadan ama nişanlı peşinat için kredi çekecek ya da borç alacak. Evlendikten sonra ödeyince yine aile bütçesinden çıkacak ödemeler. Yani kadın durduk yere hem arabasından olacak hem de kredi ödeyecek.
Dün konustuk tekrar bu konuyu hatasını anlayıp özür diledi yanlış anlaşıldığını vs soyledi. Tabi ben ondan uyanık çıktım ve herşeyin bilincinde olduğunu farketti. Şimdi de sen arabani satıp koymak istersen ortaya istediğin kadar bende arabayi babama verip odediğimin parasını ondan alır öyle esit miktar koyarım dedi ve düzeltti. Ama benim bir kez güvenimi zedeledigi için bu tutumu arabayı şuanda satmak istemediğimi ve evi nikahlandiktan sonra almak istediğimi belirttim ve kararım kesin. O da satma istemiyorsan bu senin kararın karışmiyorum demeye başladı. Hatta istersem arabaları birsekilde yapıp eve koymak yerine ikimiz ortak bir araba alabiliriz, eve ayrı kredi çekip alırız dedi. Biraz benim soğuk tavrım ve uzak durmak ve bir süre görüşmek istemedigimi soyleyince tırstı sanırım. Şimdi geri tepiyor işte. Nişanlım uyanıksa bende uyanığım. Buraya da iyiki yazdım ki sizlerle aynı düşüncelerde olduğumu gördüm ve goremediklerimi farkettim 🙏

Dün konustuk tekrar bu konuyu hatasını anlayıp özür diledi yanlış anlaşıldığını vs söyledi. Tabi ben ondan uyanık çıktım ve herşeyin bilincinde olduğunu farketti. Şimdi de sen arabani satıp koymak istersen ortaya istediğin kadar bende arabayi babama verip ödediğimin parasını ondan alır o parayı esit miktarda bende koyarım dedi ve düzeltti. Ama bu tutumu benim bir kez güvenimi zedeledigi için, arabamı şuanda satmak istemediğimi ve evi nikahlandiktan sonra almak istediğimi belirttim ve kararım kesin. O da satma tabi istemiyorsan bu senin kararın karışmıyorum demeye başladı. Hatta istersem arabaları bu sekilde yapıp ortaya koyduğumuz parayı eve koymak yerine ikimiz ortak bir araba alabiliriz, eve ayrı kredi çekip alırız dedi. Benim bu konuda çok kızgın davrandığımı, biraz soğuk tavrımı görünce ve bir süre görüşmek istemedigimi söyleyince tırstı sanırım. Şimdi geri tepiyor işte. Nişanlım uyanıksa bende uyanığım. Herşey nasıl olması gerekiyorsa öyle olmalı. Her zaman iyi niyet ise yaramayabiliyor maalesef.. Buraya da iyiki yazdım ki sizlerle aynı düşüncelerde olduğumu gördüm ve goremediklerimi farkettim çok teşekkür ederim herkese hanımlar🙏

Adam taktı arabanıza, illa sattıracak. Gitsin babasındaki arabayı alsın Allah Allah.
Hey Allahım:D yok tatlım onu suanda ben bilirim de satmayi düşünmüyorum belki elime geçecek parayla yukseltirim. Ama iyi niyetli ortak birşey yaparsak ev ve ortak araba gibi birine gönlünlümden kopar bir miktar verir desteklerim diye düşündüm. Çünkü biliyorsunuz ev alırken biraz peşinat gerekli ve ev fiyatları çok arttı yüksek faizle ve fazla yıl ödememek için böyle bir destekte bulunabileceğimi zaten söylemiştim. Tabi hersey eşit, ortak ve iyi niyetle olursa. Karşı tarafta yapmalı gerekeni hatta bir erkek olarak daha fazlasını. Şuanda frenliyorum kendimi gözlemlemeden de ne birsey satmak ne de almak istiyorum. Nikah tarihi alınsın önce bir bakalım canım ;)

Dün konustuk tekrar bu konuyu hatasını anlayıp özür diledi yanlış anlaşıldığını vs söyledi. Tabi ben ondan uyanık çıktım ve herşeyin bilincinde olduğunu farketti. Şimdi de sen arabani satıp koymak istersen ortaya istediğin kadar bende arabayi babama verip ödediğimin parasını ondan alır o parayı esit miktarda bende koyarım dedi ve düzeltti. Ama bu tutumu benim bir kez güvenimi zedeledigi için, arabamı şuanda satmak istemediğimi ve evi nikahlandiktan sonra almak istediğimi belirttim ve kararım kesin. O da satma tabi istemiyorsan bu senin kararın karışmıyorum demeye başladı. Hatta istersem arabaları bu sekilde yapıp ortaya koyduğumuz parayı eve koymak yerine ikimiz ortak bir araba alabiliriz, eve ayrı kredi çekip alırız dedi. Benim bu konuda çok kızgın davrandığımı, biraz soğuk tavrımı görünce ve bir süre görüşmek istemedigimi söyleyince tırstı sanırım. Şimdi geri tepiyor işte. Nişanlım uyanıksa bende uyanığım. Herşey nasıl olması gerekiyorsa öyle olmalı. Her zaman iyi niyet ise yaramayabiliyor maalesef.. Buraya da iyiki yazdım ki sizlerle aynı düşüncelerde olduğumu gördüm ve goremediklerimi farkettim çok teşekkür ederim herkese hanımlar🙏
Arabalari teke düşürürseniz kim kullanacak eldeki tek aracı? Aynı yerde çalışmıyorsanız ise birlikte gidip gelmeyecekseniz bu da mantıksız. Satmayın arabanızı nişanlınız belliki onu sattırmaya kararlı.

Arabalari teke düşürürseniz kim kullanacak eldeki tek aracı? Aynı yerde çalışmıyorsanız ise birlikte gidip gelmeyecekseniz bu da mantıksız. Satmayın arabanızı nişanlınız belliki onu sattırmaya kararlı.
Ortak araba alırsak her ikimizde kullanacağız kimin okulu yakınsa veya o gün kimin işi varsa ona yarayacaksa. Burada tabiki orta yol bulunacak. O şartla alacagız bu konuda sen ben yapmiyor zaten eş olacagız biliyor benim de kullanacagımı. Sonuçta araba ikimizin olacak gerekirse kendi üzerime yaptiracagim sorun değil yani. Önemli olan evlendikten sonra evi de arabayı da ortak alalım.

Ortak araba alırsak her ikimizde kullanacağız kimin okulu yakınsa veya o gün kimin işi varsa ona yarayacaksa. Burada tabiki orta yol bulunacak. O şartla alacagız bu konuda sen ben yapmiyor zaten eş olacagız biliyor benim de kullanacagımı. Sonuçta araba ikimizin olacak gerekirse kendi üzerime yaptiracagim sorun değil yani. Önemli olan evlendikten sonra evi de arabayı da ortak alalım.

Bence peşinen hayır de konu sahibasi cano. Bak biriktirip ödeyip araba almışsın tabi ki binip vınlayacaksın, neden yaya kalasın? O adam o arabayı alır biner sana sıra gelmez, eşle ortak araba sakat.

Ayrıca malına sahip çıkmalısın. kadınlar mallarına sahip çıkmalı arkadaş. neden derseniz, evlilikte kadınlar maddi manevi kazıklanıyor genelde, boşanınca zaten zırnıkla ortada kalıyor. Burda da evlilik öncesi bir mal var tamamen konu sahibesine ait. O malı satıcak parasını ortak alınan bir mala koyacak, yani evlilik öncesi edindiği paraya durduk yere karşı tarafı ortak edecek. Olmaz. Evlilik öncesi para sadece size ait, kimseye vermeyin. Arabaysa zaten hiç satmayın, yayan kalmayın.

Konuya geleyim adam uyanıkgillerden galiba ev alayım demiş de ilk olarak konu sahibesini arabasına göz dikmiş. Çok istiyorsa kendi satar arabasını kendi yayan kalır. Burda hep yazıyorum kadının parasına daha evlenmeden göz diken oturup hesaplar yapan erkeklerden hiç hazzetmiyorum, ellerinde kağıt kalem karşı tarafın etinden sütünden faydalanma hesapları yapıyorlar. Ben olsam soğurdum burda da.

Back
X