Bütün yorumlar çifte standart dolu.
Şok ola ola okudum.
Ev benim üstüme olacak derse eğer adam da konu sahibini arabasına bindirip babasına yollasın madem.
Herkes iki şeye odaklanmış.
1. Senin arabanla nasıl plan yapar?
2. Kendisi babasına arabayı nasıl verir?
E bu ikisi aynı şey değil mi? 2.maddeyi söyleyenler de daha evlenmeden adamın arabasına karışmıyor mu? Ne hakla madem? Adam evlenmeden önce almış arabayı. İster babasına verir. İster yakar ateşinde ısınır. Kime ne? Aynı şey konu sahibinin arabası içinde geçerli.
Araba diyelim 100 bin. Adam aynı miktarda para koyarım demiş. Sorun ne? İki tarafta 100 bin veriyor. Konu sahibi araba satmadan 100 bin verebilecekse öyle yapsın tabi.
Evi de evlenmeden almayın ki hakkınız olsun sonra.
Nişanlı bey arabayı satsın eve yatırsın, konu sahibi de arabasını babaya bırakıp ev benim desin, adam da kabul edip otursun o zaman, bırak arabayı yaya yollar, hatta ona kalmaz babası yollar.
1. Senin arabanla nasıl plan yapar?
Önce babasından bağımsız kendi arabası üzerinden plan yapsın sonra gelsin canımı yesin, kendi malı üzerinde belkilerle iş yapıyor, ne olacağından kendinin de haberi yok, babanın tepkisine göre belli olacak ama benim malım üzerinde fikir sahibi maaşallah, önce bir kendi malı üzerinde karar verebilecek cesareti edinsin, benimkini oturur konuşuruz.
2. Kendisi babasına arabayı nasıl verir?
Kendisi babasına arabanın ederinden payı neyse onu verir, kendi harcadığı kısmı alır, iki taraf içinde adaletli olan budur, ha mal onun, kendi bileceği iş, sizin de dediğiniz gibi isterse yaksın ama o zaman beni de ev için sat diye darlamasın, belki ben de yakacağım ona ne.
Araba diyelim 100 bin. Adam aynı miktarda para koyarım demiş. Sorun ne?
Sorun koyacağı paranın kaynağı, birikimi varsa amenna, yok da sağdan soldan toplayacaksa onu da evlenince benimle beraber ödeyecek,
Mutlu bir evliliği olursa bunların hiç biri göze görünmez ama mutsuz olma ihtimali de var, mal mülk peşine düşmek değil bu, karşıdaki nişanlın da olsa hakkını korumak, şimdi hakkını korumazsa tavizler bitmez, sonra da burada konu açar enayi gibi hissediyorum der, adamın malı istediğini yapar diyenler de konu sahibine, çok yüz vermişsin, kendin etmişsin diye yüklenir de yüklenir.