Nişanlımla ilgili bazı sorular

Hımmmm mesela ibadetlerini yapmaya başladı mı?
Ya konu dine kaysın istemiyorum da hani kriterlerin bu yönde ya o yüzden dedim.

Hazir olmusunu bulun,kimsenin degismesini beklemeyin. Biz de esimle ayni dini hassasiyete sahip degiliz ama esim sizin kadar gundelik hayatinda dini uygulamalara göre hareket etmiyor. Etseydi kesinlikle sorun olurdu. Yani neye inandiginiz degil, bunu gundelige ne kadar yansittiginiz cok onemli evlilikte.

Siz "evlenmek" istiyorsunuz sanırım, bu adam olması şart değil. Yani daha uygun bir talip çıksa bu adamın yerine onu tercih edebilirsiniz gibi geldi şu mesajınızdan.

Eğer sevginin aşkın çok ön planla olduğu bir evlilik olmayacaksa bence daha az değiştirmek zorunda kalacağınız bir adam bulabilirsiniz.

Bir de bu "değiştirme" konusu itici aslında bakarsanız. Hayatınıza giren adamın sizi değiştirmesini istemezsiniz, siz niye değiştirmeye çalışıyorsunuz?

ne kadar süredir tanışıyorsun nişanlınla?
bu tür hayat görüşleriniz ve ilerideki yaşantınız hakkında çok sohbetiniz olur mu?
nişanlın aslında çok uç noktada yaşayan bir insan gibi gözükmedi bana.
ancak senin keskin sınırların var ona göre.
şimdi her dediğine tamam demesi ilerisi için keşke bir garanti belgesi olsa.
ama malesef bence garantisi yok.
bu tamamen senin onu iyi analiz edebilmenle alakalı.
ikiniz de kaç yaşlarındasınız bu arada?
senin ondan günlük yaşantınızla ilgili başkaca onu kısıtlayacak talebin olacak mı?
en basitinden alkol satışı yapan bir yerden alışveriş yapmasını istemiyorsun.
bu konuda şimdi tamam deyip ileride mantıksız da bulabilir tepki de gösterebilir.
acaba senin belirlediğin şartlarda yaşamaya ne kadar hazır ne kadar istekli ki?
zor bir durum.
eh tabi biraz da riskli.
kim bilebilir ki.
kim garanti edebilir ki.

Hımmmm mesela ibadetlerini yapmaya başladı mı?
Ya konu dine kaysın istemiyorum da hani kriterlerin bu yönde ya o yüzden dedim.

ara ara yapıyor evet :) sevdiğim yönü bunların hiçbiri ben demeden oluyor kendi isteğiyle. hiç zorlamıyorum bana oynamaması için.

çevremde dini hassasiyetleri olanların da karakterlerini hiç beğenmiyorum ama öyle de bir şey var. onlarla uğraşıldı düzelmediler. o yüzden karakteri bulayım da namaz niyazı hallederiz diye düşündüm. acaba yanlış mı düşündüm onu da bilmiyorum artık :)

yok biz daha tanışma sürecindeyken daha uygun birilerini çıkardılar görüşmedim onlarla. sevgi de var ön planda. şu an olayın mantıki yönünü didikliyorum :) normalde evlenmek bile istemiyordum. karakterini beğendiğim için evlenmeye karar verdim. bu haram helal hassasiyeti kafamı karıştırdı şimdi :)

eminim sizi secmesinde sevgiside bi etkendir ama oncelikli sebebi beni düzeltsinse ben o ilişkiyi sorgularım yeni bi hayat kurmak istiyor ben buna inanmıyorum emin ol kendi alıskanlıkları ve yasam tarzına donucek en kısa zamanda. Mesela benim her pazartesi rejime baslayıp sigarayı bırakıp spora baslama kararlarım gibi. Ama her pazar son aynı son.

aslında hayat görüşlerimiz konusunda pek sohbetimiz olmadı. çünkü o da çok aşikar ben de. hatta diyorum niye kendine yakın birini istemedin diye çünkü çevresi kız dolu. ama özellikle beni seçmiş bu türde bi yaşantı istediği için. aslında evet çok uçlarda değil bu konu. mesela ben oturup da günlük Kuran dinlemem ama o dinler. meallerini bilir okur. sorun aslında şey kültürel bir din anlayışı var onda da ailesinde de. ama esnekler işte :) mesela misafir geldiğinde ailesi namazı terk edebiliyor ama normalde kılıyorlar. ben mesela öleceğimi bilsem namazı muhakkak kılarım bunun gibi bir fark var aramızda. iyice konuşmadan sanırım halledemicem bu konuyu :)

kimsenin hassasiyetine karismak haddime degil ancak size iyi niyetle su tavsiyede bulunmadan duramayacagim: ibadetler ve inanc kul ile allah arasindadir. Sizin ibadetinize saygili ise yeterlidir. Onun da namaz kilmasini beklemek sizin sorununuz degilidir. Kilarsa da kendiyle yaratici arasinda kilmazsa da. Ha yok ben buna cok onem veriyorum, illa ibadetleri tam adam istiyorum diyorsanız da emin olun bulursunuz. Kimse dort dortluk değildir, onlarin da baska kusurlari vardir. Oyleyse siz kendi onceliginizi belirlemelisiniz. Ama nolur kimseyi degistirme fikriyle yola cikmayin. Hem size hem ona yazik olur. Esim benim inancima ben onunkine saygiliyiz, bir gun olsun bu konuda sorun yasamadik. Ama ikimizde herseyi kabullendik. Kimse kimseyi degistirmeye ugrasmadi. Biz birbirimizi temel ahlaki ilkelerde ortaklasarak begendik, sevdik. Esimin karakteri, durustlugu, sevgisi onemliydi benim icin. Neye inandigi kendi problemi, bana ne kari ne zarari var. Soyle dusunun biriyle evleniyorsunuz ve sizden inancinizin tersi yönünde davranmanizi istiyor, sizi surekli daha farkli giyinmek, davranmak konusunda uyariyor. Nasil hissederdiniz? Lütfen siz de bir baskasina bunu yapmayin.

Bu tarz hassasiyetler ve ibadetler içten gelir.
Kimsenin yönlendirmesiyle olmaz olursa da geçicidir herkes bir süre sonra özüne döner er ya da geç.
Şimdi bu adamın hayatında faiz varsa vardır mesela.
Bir süre sonra siz ona sıkıcı kısıtlayıcı gelebilirsiniz.
Bir de 2.evlilikmiş çok daha dikkatli olunmalı.
Seviyorsanız vazgeçmeyin ama evlilik için fe acele etmeyin derim ben.

beni en başta bunun için seçtiğini düşünüyorum, zamanla sevdi bence

yok yanlış anlamayın benim derdim baskı filan değil kesinlikle. ben hiçbir konuda onu zorlamıyorum sadece faiz olayı filan olursa ilerde hani ben bilmeden, ben de benim çocuklarım da bundan yemek zorunda kalırsa diye tereddütteyim. bunlar ortak sıkıntılar olur. önceliğim dini konular olmadığı için bu kişiyi seçtim sevdim. çünkü artk ilk başta insanlık ve karakter istiyordum :)

ara ara yapıyor evet :) sevdiğim yönü bunların hiçbiri ben demeden oluyor kendi isteğiyle. hiç zorlamıyorum bana oynamaması için.
Ne güzel...
Zaten zorlamayla olmayacağını sen de biliyorsun.
Sonuçta hiç birimiz doğuştan namaza,oruca başlamıyoruz. Elbet birilerinden özeniyoruz,merak ediyoruz vs.
İnşallah devamı gelir.

Ne güzel...
Zaten zorlamayla olmayacağını sen de biliyorsun.
Sonuçta hiç birimiz doğuştan namaza,oruca başlamıyoruz. Elbet birilerinden özeniyoruz,merak ediyoruz vs.
İnşallah devamı gelir.

aynen inşallah. kırmadan üslubunca anlatmaya çalışacağım ona bakalm ne olacak :)

aynen inşallah. kırmadan üslubunca anlatmaya çalışacağım ona bakalm ne olacak :)
Hayırlısı inşallah...
Allahım herkesin kalbine göre versin inşallah...
Kimle olursan ol,çok mutlu ol inşallah.

Faiz ve kumar büyük tehlike. Olgun insanlarsınız. Neden açık açık konuşmayı tercih etmiyorsunuz ki? Evimize haram sokmayalım faizin hesabı büyük diyip ayetlerden hadislerle destekleyebilirsin. Kumar oynayacağına bir kumbara oluşturalım fln bişiler artık ilişkinize göre konuşabilirsiniz bence.

Hem doğru hem yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum.

Şöyle ki... beraber olduğumuz insana illa ki etkimiz oluyor. O nedenle siz de namazı niyazı hallederiz diye düşünmüş olabilirsiniz.

Ancak ben bu tip değişikliklere şöyle bakıyorum.
Siz muhafazakar, sevgiliniz daha az muhafazakar olsa ve o sizin bazı şeylerinizi halletmeye çalışsa ve bu konuda başlık açsa hoşunuza gider miydi?

Deseydi ki "ben alkollü yerden alışveriş yapıyorum, o bunu onaylamıyor ama hallederim alıştırırım".
Deseydi ki "o misafir gelince namazı bırakmıyor ama ben bir şekilde bıraktırırım".

Sizin etkinizle namazı niyazı halleder, alkollü yerden alışverişi bırakırsa amenna. Ama bunu direkt sizin talep etmeniz hatta, mesajlarınızdan anladığım doğruysa, bir nevi ön şart olarak sunmanız kulağa çok hoş gelmiyor.

Merhaba ,

Size malesef pembe tablo çizemeyeceğim,O da değişmez,siz de.Birbirinizi olduğunuz gibi kabul edin,şekle sokmaya çalışmayın.

Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…