Hem doğru hem yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum.
Şöyle ki... beraber olduğumuz insana illa ki etkimiz oluyor. O nedenle siz de namazı niyazı hallederiz diye düşünmüş olabilirsiniz.
Ancak ben bu tip değişikliklere şöyle bakıyorum.
Siz muhafazakar, sevgiliniz daha az muhafazakar olsa ve o sizin bazı şeylerinizi halletmeye çalışsa ve bu konuda başlık açsa hoşunuza gider miydi?
Deseydi ki "ben alkollü yerden alışveriş yapıyorum, o bunu onaylamıyor ama hallederim alıştırırım".
Deseydi ki "o misafir gelince namazı bırakmıyor ama ben bir şekilde bıraktırırım".
Sizin etkinizle namazı niyazı halleder, alkollü yerden alışverişi bırakırsa amenna. Ama bunu direkt sizin talep etmeniz hatta, mesajlarınızdan anladığım doğruysa, bir nevi ön şart olarak sunmanız kulağa çok hoş gelmiyor.
İçki satılan yerden alışveriş yapılmamasının nedeni nefsine hakim olamayıp içmek istemek değil kiAyrica saygı duyuyorum tabiki ama bir yandan da üzülüyorum.
Bazı arkadaslae demiş ickili yerlerde durmam alisveris yapmam vs. Diye.
Her zaman derim ben bunu. Madem inanclisin bu kadar nefsine sahip cikamican mi da oyle ortamdan uzaklasiyorsun.
Icki kullanan bir insan senden kaçıyor mu?
Belki benim yetisme hayat tarzımdan bu ama bu devirde de boyle dusunceler cok uzucu.
Esim beni degistirdi diyebilirim, ben onu degil de :)) Hala arada icim sıkılır niye kabul ettim ki diye ama cogunlukla boyle zaten. Nisanlin gibi hazir bekliyosa uzunca bi sure eskiye donus goremezsin, nadiren de tamamen degisir ses etmezler. Yani ara sira icki icmesi bu kadar buyuk bi sorun mu gercekten?
Sorunu anlamadım. Alkol satılan yerden alış veril yapması mı? Yapmayıverir.
Yoksa alkol kullanması mı? Eğer buysa bırakır mı bilemem
Bugüne kadar çevresi bozuk tiplerle doluymuş her şeyi görmüş yaşamış haliyle bundan sonra temiz bir sayfa açmak istediğini söyledi hatta beni de o yüzden seçtiğini söylüyor.
Alkol satılan yerde yemek yememeyi bir nebze anlayabiliyorum ama alışveriş yapmamayı anlamıyorum.Bu hassasiyet nereye kadar ? Avm ler bütünüyle birer mağaza kompleksi ve oralarda alkol satılıyor.Onlara da gitmiyor musunuz ? Aynı avm de alkol satılmasıyla büyük markette alkol satılmasının bana göre bir farkı yok.
Siz rahatsız olduklarınızı tek tek yazmışsınız ama kimbilir daha neler çıkacak.Ayrıca nişanlınız açısından da rahatsızlıklar mutlaka olacaktır.Mesela kendisi namaz kılmıyorsa sizin namaz saatlerine göre plan yapmanız bir süre sonra sıkıcı olabilir.
Ben pek mutlu ve huzurlu olabileceğinizi düşünmüyorum ama hayırlısı tabii.
Bu düşünce çok itici değil mi?
Bilmem kaç yaşında adam 'düzelmek' için başkasından medet umuyor.
Sağlam karakter izlenimi vermiyor bu bana.
Ben bi yerden sonra patlayacagini, bazi konularda bikacagini dusunuyorum. Belki bikar, belki bikmaz ama siz de biraz taviz verebilirsiniz tek tarafli olmasi sorun yaratabilir diye dusundum.yok alkol içmiyor artık o benimle tanışmadan önceydi. birçok şeyi öncede bıraktı kendiliğinden :) şu an sorunumuz borcuna faiz istemiş olması. yani bu hassasiyette davranmaması. arada da küçük çapta eğlencesine iddia filan oynuyor. bunlar sorun olarak geldi bana. benle tanışmadan önce baya rahat yaşamış zaten şimdi kendi kendini kısıtlıyor. nefsimle savaş veriyorum çoğu konuda diyor. yetemediği yerde ailesi kısıtlıyor. aslnda tanıdığım zamana göre büyük gelişme gösterdi. ama bu faiz olayı filan ya devam ederse diye endişelendim ben
Bol bol dua edin, hayırlısını dileyin...dini konulara girmeden konuşmaya çalışıyorum yasak olduğu için :) işte ben de bekarken olan şeyler devam eder mi diye düşündüğüm için konu açma gereği duydum. bunların artarak devam etmesinden endişe ediyorum ama kimsenin de garantisi yok. çok düzgn insanlar evlendikten sonra da bozulabiliyorlar
sizce ? uzun uzun yazmissiniz ama bu sizin ikinci evliliginiz olacak ve bu yazdiklarinizi pek onemsediginizi sanmiyorum ve evirip cevireceginizden emin oldugunuzu net bir sekilde hissediyorumKızlar kafama takılan bazı şeyler var. Önce iyi taraflarını anlatayım sonra takılan şeyleri. Nişanlımı seviyorum birçok konuda olgun bi çocuk. Feleğin çemberinden geçmiş biri zaten. Bazı şeyler oturmuş. Genelde arayıp da bulamadığım bazı şeyleri onda buldum. Benden güçlü, benden önde. Hem olgun hem çocuksu, eğlenceli. Birlikte iyi vakit geçiriyoruz. Ha asabiyeti var. Tersine gidecek bir şey söyledin mi parlıyor ama susunca hemen merhamete geliyor. Yolunu buldum yani geçinmenin de, ilk önce susmak o sakinleşti mi azarlamak gibi :) Eski evliliğimde yaşadığım maddi problemlerin de olacağını sanmıyorum şimdiden her şey şeffaf. Ben hiçbir talepte bulunmadım kendi taleplerde bulundu. 'Ben para tutamam sen biriktir yerime her şeyi sana teslim ederim' dedi.
Buraya kadar sorun yok gibi. Dini konu filan deyip kapatmayın konumu yalnız dini olarak değil yaşam olarak soruyorum. Çocuk baya dürüst ne yaparsa bana söylüyor. Yanlış yaptığı şeyleri de açık açık anlattı. Anlatıyor da. Dini olarak pek aynı hassasiyetlerde değiliz helal haram konusunda.
Mesela ailesiyle iyi geçiniyoruz maşallah aileler uyumlu. Kültürler aynı. Annesi hiç kaynanalık yapacak biri değil. Çocuk da zaten ezdirecek biri değil. Ama ailesi de kültürel şekilde dinini yaşıyor haliyle nişanlım da.
Spor toto iddia filan oynayabiliyorlar. Bunlar benim hep uzak durduğum şeyler kumar sonuçta ufak da olsa. Veya ben içkili bir yerden alışveriş yapmam, ama onlar hassas değil. Mesela geçen söyledi bir yere borcu vardı faiziyle alacakmış geri. Bazı eşyalarımızı onunla mı alsak dedi kabul etmedim. Tamam dedi.
Böyle konularda uyardığımda çok sert çıkmıyor ama benim kafam karışıyor. Bugüne kadar çevresi bozuk tiplerle doluymuş her şeyi görmüş yaşamış haliyle bundan sonra temiz bir sayfa açmak istediğini söyledi hatta beni de o yüzden seçtiğini söylüyor. Onu o yönde yöneltmemi istiyor. Peki ben başarabilir miyim?
Evlenilen kişinin genelde değişmeyeceğini biliyorum. Kendimi kandırmak da istemiyorum haliyle. Ama çevremde bazı örnekler var. Yıllarca sabaha kadar içip eve gelen bir abimiz mazbut bir kadınla evlendi şu an düzgün bir adama dönüştü.
Merak ettiğim acaba bu çocuk da öyle dönüşebilir mi?
Şunu da söyleyeyim benden önce sabahlara kadar arkadaşlarıyla takılan biriydi. Şu an kendini baya düzeltti. Evlenme moduna giriyorum diyor. Bu kadar zirzopluk yeter diyor. Pişman mısın diyorum hayır bu durumdan çok memnunum diyor. Yani erkeği de yönelten kadın olduğuna göre bu çocuk da sizce evirip çevrilecek biri mi? Tecrübelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim. Objektif yorumlara ihtiyacım var, sağolun şimdiden :)
benim çevremde akrabalarımda filan çok var bu tarz erkekler aslında o yüzden pek itici gelmedi bana. evlenene kadar her şeyi yaşayıp sonra düzgün bi hayata geçiş yapıyorlar. o yüzden de nişanlıma karşı olumlu baktım aslında. düzelme ihtimali olduğundan. ama işte şimdi biraz kafam karıştı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?