Nişanlımla ilgili bazı sorular

namaz niyazı ön şart olarak sunmadım ben ama zorlamadım öyle şeylere. sadece haram helal konularındaki dikkatimi ön şart olarak sunmak zorundayım çünkü aynı evde yiyip içeceğiz. bu konu açılana kadar da bi şart sunmamıştım düşünmedim böyle bir şey yapacağını :) söz verdi faiz almayacağına dair ama bilemiyorum

Görüş farklılığı olan insanların evlenmeden önce bir kez daha düşünmeleri taraftarıyım...

Yoksa kaçınılmaz son kavga gürültü, mutsuzluk, boşanma... Ya sen kendini değiştireceksin adamı olduğu gibi kabullenecrksin yada onu değiştirmeye çalışmayacaksın çünkü o seni olduğun gibi kabullenmiş kabullenemeyen taraf sensin...

bence insanların değişmesi çok zor.
bende siz gibi dini hassasiyeti çok yüksek biriyim ve büyük konuşmayayım ama evliliğimi böyle bir beyle yapmazdım..
yani riske atmayın kendinizi.
çünkü DİN demek YAŞAM TARZI demek.

tabii ben sizi ve o beyi anlattığınız kadar bilyorum.. siz kendinizi ve onu daha iyi taıyorsunuz. ilerde olacakları az çok kestirebiliyorsunuzdur. kararınızı ona göre verin

İçki satılan yerden alışveriş yapılmamasının nedeni nefsine hakim olamayıp içmek istemek değil ki

Almak, satmak, içmek, sofraya oturmak,satılan yerden alışveriş vs bunlar da haram da o bakımdan...

İnsanların değişmesi zor, belli bir yaştan sonra hele..

Ama evlilikle değişenler de çok gördüm, bunu yaşamadan anlamak da zor açıkcası.

Ben dini hassasiyetleri olan biriyim, din hayattır, insanın hayat görüşünü de belirler. Bu yüzden ben eşimle denk olmayı isterim.
Aynı dine inanalım, ibadetlerimiz aynı olsun,yarışalım hatta :)
Çünkü sevdiğim insanın hayatın her konusundaki görüşlerine önem veririm, kaldı ki söz konusu din..

Evlilik için acele etmeyin,umarım gönlünüze göre olur, mutluluklar

Sorunu anlamadım. Alkol satılan yerden alış veril yapması mı? Yapmayıverir.
Yoksa alkol kullanması mı? Eğer buysa bırakır mı bilemem

Kaşık kaşığa değmeden anlaşılmaz genede .

Sen onu değiştiremezsin fakat o kendisine müdale edilme sınırını nereden çizdiğine bağlı olarak iyi yöndede gelişebilir bazı şeyler

Esim beni degistirdi diyebilirim, ben onu degil de :)) Hala arada icim sıkılır niye kabul ettim ki diye ama cogunlukla boyle zaten. Nisanlin gibi hazir bekliyosa uzunca bi sure eskiye donus goremezsin, nadiren de tamamen degisir ses etmezler. Yani ara sira icki icmesi bu kadar buyuk bi sorun mu gercekten?

yok alkol içmiyor artık o benimle tanışmadan önceydi. birçok şeyi öncede bıraktı kendiliğinden :) şu an sorunumuz borcuna faiz istemiş olması. yani bu hassasiyette davranmaması. arada da küçük çapta eğlencesine iddia filan oynuyor. bunlar sorun olarak geldi bana. benle tanışmadan önce baya rahat yaşamış zaten şimdi kendi kendini kısıtlıyor. nefsimle savaş veriyorum çoğu konuda diyor. yetemediği yerde ailesi kısıtlıyor. aslnda tanıdığım zamana göre büyük gelişme gösterdi. ama bu faiz olayı filan ya devam ederse diye endişelendim ben

Sorunu anlamadım. Alkol satılan yerden alış veril yapması mı? Yapmayıverir.
Yoksa alkol kullanması mı? Eğer buysa bırakır mı bilemem

alkol kullanmıyor uzun süredir yanlış anlaşıldım :) çok da sevmiyor zaten. benim kadar hassas davranmıyor ailesinden de öyle görmediği için. sorun şu ki acaba uyuşabilecek miyiz :)

Alkol satılan yerde yemek yememeyi bir nebze anlayabiliyorum ama alışveriş yapmamayı anlamıyorum.Bu hassasiyet nereye kadar ? Avm ler bütünüyle birer mağaza kompleksi ve oralarda alkol satılıyor.Onlara da gitmiyor musunuz ? Aynı avm de alkol satılmasıyla büyük markette alkol satılmasının bana göre bir farkı yok.

Siz rahatsız olduklarınızı tek tek yazmışsınız ama kimbilir daha neler çıkacak.Ayrıca nişanlınız açısından da rahatsızlıklar mutlaka olacaktır.Mesela kendisi namaz kılmıyorsa sizin namaz saatlerine göre plan yapmanız bir süre sonra sıkıcı olabilir.
Ben pek mutlu ve huzurlu olabileceğinizi düşünmüyorum ama hayırlısı tabii.

Bugüne kadar çevresi bozuk tiplerle doluymuş her şeyi görmüş yaşamış haliyle bundan sonra temiz bir sayfa açmak istediğini söyledi hatta beni de o yüzden seçtiğini söylüyor.

Bu düşünce çok itici değil mi?
Bilmem kaç yaşında adam 'düzelmek' için başkasından medet umuyor.
Sağlam karakter izlenimi vermiyor bu bana.

işte ben de uyuşabilecek miyiz diye tereddüt etmeye başladım. saygılı bana karşı ama sıkılabilir doğru diyosunuz bu konuda

Bu düşünce çok itici değil mi?
Bilmem kaç yaşında adam 'düzelmek' için başkasından medet umuyor.
Sağlam karakter izlenimi vermiyor bu bana.

benim çevremde akrabalarımda filan çok var bu tarz erkekler aslında o yüzden pek itici gelmedi bana. evlenene kadar her şeyi yaşayıp sonra düzgün bi hayata geçiş yapıyorlar. o yüzden de nişanlıma karşı olumlu baktım aslında. düzelme ihtimali olduğundan. ama işte şimdi biraz kafam karıştı :)

"Evlendikten sonra duzelmek" terimi basli basina sacma bence. Neye gore kime gore DUZELECEK. Senin istediklerini yaptiginda/ yapmadiginda duzelmis olmayacak senin isteklerine gore degismis olacak. Bu da bir sure sonra adama sıkıcı gelmeye baslar. Evet esler zamanla birbirlerine gore yasamaya baslarlar ama daha evlenmeden bu degistirmeye calisma cabalari cok gereksiz. Insanlari oldugu gibi sevmeyi neden dusunmuyorsun?

Ben bi yerden sonra patlayacagini, bazi konularda bikacagini dusunuyorum. Belki bikar, belki bikmaz ama siz de biraz taviz verebilirsiniz tek tarafli olmasi sorun yaratabilir diye dusundum.

Bol bol dua edin, hayırlısını dileyin...

kızlar alkol satılan yerlerden alışveriş yapmamak o kadar ütopik değil aslında.
arada oluyor acil bir ihtiyaç vs migrosa veya büyük marketlere giriyorsun. ama genelde bizim evin yakını makro/bim/beğendik vs olduğu için gayet rahatım ben bu konuda. avmlerdeki süpermarketlerden alışveriş yapmadıkça sorun olmuyor. ya da gidip tekelden almıyorum ufak şeyleri.
şaşıranları görünce yazmak istedim.
konu sahibi, ilerde problem yaşamazsınız inşallah. hoşunuza gitmeyen hareketler mutlaka yaşanacaktır gibi geliyor bana. sizi ne kadar dinleyecek/kendi değişmeyi istiyor mu? bunlar önemli.

sizce ? uzun uzun yazmissiniz ama bu sizin ikinci evliliginiz olacak ve bu yazdiklarinizi pek onemsediginizi sanmiyorum ve evirip cevireceginizden emin oldugunuzu net bir sekilde hissediyorum

Düzgün bir hayata geçiyormuş numarası yapmadıklarına emin misiniz? Çünkü insanların bu konuda kalıcı bir değişim yapabileceğine ben pek inanmıyorum. Çapkınsa çapkın olarak, gece hayatını seviyorsa hâlâ içinde bu sevgi var olarak kalır gibime geliyor. Gözleri dışarda kalacakmış gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…