• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlıyım... ayrılmak mı yoksa evlenmek mi... kötü bi süreçteyimmmmm yardımmmmmmmmmm

Canım yaşına göre ne kadar olgun düşünüyorsun. Maşallah. Nişanlını, olayları, gidişatı ve muhtemel sonu çok iyi analiz etmişsin. Bu yaşta böyle bi düşünce tarzı helal olsun dedirtiyo. Şunu aklından hiç çıkarma insan ASLA değişmez. Nişanlını şu haliyle, hatta birbiriniz için biraz daha alışılmış insanlar olduğunuz haliyle değerlendirmelisin. Bugünkü resim evet evlenip bir an önce aynı evde yaşamaya başlayalım dedirtiyosa tamamdır, ama yok sen şimdiden bişeylerden yorulduysan o insan seni ömür boyu yormaya devam edecek muhtemelen. Kuzenim ' hadi artık seç birini evlen, bak bu taliplerin bigün pat diye sonu gelicek ve pişman olucaksın' baskılarıyla evlenmeliyim dedi ve 10 yıldır çekiyo o insanı, boşanamıyo bile 'seni seviyorum boşanmıcam' diyor kocası. Düşmüyor yakasından. Önce KENDİNİ düşünüceksin karar verirken. Sen mutluysan herkes mutlu, başkasını mutlu etmeye çalışırsan herkesi mutsuz edersin canım. Allah yardımcın olsun inşallah. En hayırlı yola çevirsin seni.

Çok teşekkür ederim... gerçekten söylediklerin beni onore etti...

yanlış bi adım atıp üzmemek ve tabi üzülmemek için çok düşünüyorum etrafımda da beni bu düşüncelere iten çok fazla yaşanmışlık var..
yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal... nişanlımın huyu suyu alışabileceğim gibi olmuş olsa dahi ailesinin bu baskısı bilmiş halleri benim alışabileceğim bi durum değil çünkü ben bağları kopuk bi ailede büyüdüm anne ve babam ayrı hep olgun ve sorumluluk sahibiydim yaşıtlarıma göre biraz fazla büyüktüm..
Düşün yılbaşında bile gece ayrı sabah ayrı arayıp duruyo annesi sanki ben erkegim o kız.. veya 21 yaşında olan o gibi..
nefeslerini ensemizde hissediyorum hep.. bu alışabileceğim bişey değil boğuyo beni bu durum malesef...

suan zamana bıraktık annemle ayrı babamla ayrı konuştum annem beni biraz daha haksız görüyo.. alışırsın vs vs... bu bi ihtimal.. ve ben alışamayacak olma ihtimalinide düşünmek zorundayım..
bu zaman sürecinde ya yanıldığımı görücem ya da ne kadar haklı olduğumu görüp bi yerde nokta koyucam...

Benim takıldığım size söyleyeceklerini neden üçüncü şahıslarla size iletme ihtiyacı duyuyor?
Bence size söyleyeceklerini mektup yazıp size göndersin daha iyi.

sizinle iletişim dahi kuramayıp üçüncü şahısları araya sokan adamla evlenmek için acele etmeyin bence.

Benim takıldığım size söyleyeceklerini neden üçüncü şahıslarla size iletme ihtiyacı duyuyor?
Bence size söyleyeceklerini mektup yazıp size göndersin daha iyi.

sizinle iletişim dahi kuramayıp üçüncü şahısları araya sokan adamla evlenmek için acele etmeyin bence.

ben erkek arkadaşlarıma karşı biraz katıyımdır onunla arkadaşken yine o sekilde davranmısım kendiside çok hassasmış benim tepkilerim onu tedirgin etmiş o zamanlar.. Şuanda nişanlıyız ve benim sana yaklaşımım bambaşka diyorum... yinede o günlerin etkisinden çıkamamış savunması bu.. tabi ben buna inanmıyorum tamamen kaybetmemek için bana susuyo.. ve baskalarına da rahatlıkla konuşuyo

deli edicek bu adam beni...

Ben 20mi doldurdum, 21 yaşındayım. Açıkçası asla okulumu bitirmeden ne söz ne nişanlılık ne de evlilik düşünüyorum, olmasını da istemiyorum. Üniversite hayatı belki de hayatımın en güzel, eğlenceli, mutlu, harika anılarla geçirilmesi gereken bir dönem... Şu an bir erkek arkadaşım var, yaklaşık 6 aydır çıkıyoruz, kendisini yavaş yavaş tanıyorum ve inanın bence iki insan arasındaki en önemli şey iletişim.. mesela biz birbirimize her şeyi açıkça söylüyoruz, kendisi sakin bir insan, sinirlenmiyor yanlış anlamıyor... bunlar benim için o kadar önemli ki...

bence kızlar kendilerinden ödün vermemeli ilişkilerinde. bu "burnundan kıl aldırmayan" tarzı kızlar için geçerli değil tabi ki.. mesela erkek arkadaşım ilerde yüzük takmak isteyeceğini söyledi, ben de gayet kibar bir dil ile reddettim, çünkü yüzük takmak hiç bana göre değil ve ben kendimi bildikten sonra etrafın benim birine ait olduğumu bilmesi gerektiğini düşünmüyorum...

bana kalırsa, önce kendi kendine kal ve nasıl bir hayat, nasıl bir evlilik istediğini düşün, en önemlisi de bu adamla geçinebilecek misin? o eğlenmeyi sevmiyorsa evlenince eğlenmeye gitmene de engel olabilir, somurtkan suratla evde tvnin karşısına geçer, izler seni de sıkıntıdan mahvedebilir... önce ne istediğini bil, sonra yap :)

basta bunlari dusunduruyosa sana zamanla ozellikle evlendikten sonra artacak onunla ilgili olumsuz dusuncelerin... yasin daha cok kucuk, mutsuz olmaktan korkma huzur bir insanin hayatinda daha onemli bu insanla huzursuzsan otesi yok

Ailenle konuşarak çok iyi bir adım atmışsın canım. Anneler ayrılıklardan ve muhtemel sonuçlarından her zaman gereğinden fazla korkarlar. Olgun bir kızsın, bakış açını değiştirme, seni eleştiren hiçkimseye kulak asma, önüne geleceğine bak canım. Rabbim yardımcın olsun en hayırlı sonuca kolaylıklarla gelir ve mutlu olursun inşallah.

Ailenle konuşarak çok iyi bir adım atmışsın canım. Anneler ayrılıklardan ve muhtemel sonuçlarından her zaman gereğinden fazla korkarlar. Olgun bir kızsın, bakış açını değiştirme, seni eleştiren hiçkimseye kulak asma, önüne geleceğine bak canım. Rabbim yardımcın olsun en hayırlı sonuca kolaylıklarla gelir ve mutlu olursun inşallah.

çok tesekkür ederim cok dua ettim sabrettim iş iş iş dedim suand kariyer yapabileceğim cok büyük fırsatlar çıktı önüme mutlulugum yerine geldi özgüvenimde olur ayaklarımın üstünde durursam tek basıma ailemi arkama alarak güzel bi karar verebiliceğme inanıyorum böylesi daha saglıklı olucak..

fevri davranma iyi dusun biseyle evlensikten sonra degisio tabi sen ona o sana benzemeye baslio ama sizde ne kadar olur bu.Allah yardimcin olsun.

Allah'ım yardım etsin bizlere. Bende nişanlıyım, nişanlım aşırı kıskanç ve şüpheci... İlişkimiz ilerledikçe, hakaretler, küfürler ve şiddeet başladı. Nişanlımdan ayrılmayı çok denedim, ama korkuyorum, cesaret edemiyorum bende 23 yaşındayım. Nişanlılık dönemi hayatının en güzel dönemidir derler ya işte ben onu hiç yaşayamadım... Nişanlımı tanıdıgım günden beri çok sevdim, hayatımın ilk aşkıydı. Ama ne olduysa nişanlandıktan sonra oldu. Şimdi ise ayrılamıyorum, Allah'ım yardım etsin bizlere çok kötüyüm... Herşeyime karışıyor, beni çok kısıtlıyor, çalıştırmıyor, otobüse bindirmiyor, tek basıma bi yere göndermiyor, bunaldım dayanacak gücüm kalmadı, köle hayatı yaşıyorum, zindandayımm sanki.

Bende 25 yasimdayim ayni senin yasadiklarini yasiyorum cok zor cokk

Çok teşekkür ederim... gerçekten söylediklerin beni onore etti...

yanlış bi adım atıp üzmemek ve tabi üzülmemek için çok düşünüyorum etrafımda da beni bu düşüncelere iten çok fazla yaşanmışlık var..
yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal... nişanlımın huyu suyu alışabileceğim gibi olmuş olsa dahi ailesinin bu baskısı bilmiş halleri benim alışabileceğim bi durum değil çünkü ben bağları kopuk bi ailede büyüdüm anne ve babam ayrı hep olgun ve sorumluluk sahibiydim yaşıtlarıma göre biraz fazla büyüktüm..
Düşün yılbaşında bile gece ayrı sabah ayrı arayıp duruyo annesi sanki ben erkegim o kız.. veya 21 yaşında olan o gibi..
nefeslerini ensemizde hissediyorum hep.. bu alışabileceğim bişey değil boğuyo beni bu durum malesef...

suan zamana bıraktık annemle ayrı babamla ayrı konuştum annem beni biraz daha haksız görüyo.. alışırsın vs vs... bu bi ihtimal.. ve ben alışamayacak olma ihtimalinide düşünmek zorundayım..
bu zaman sürecinde ya yanıldığımı görücem ya da ne kadar haklı olduğumu görüp bi yerde nokta koyucam...

canım,bu çocuk seni seviyor.küçük küçük sorunları var çocugun,sorun derken istenmeyen birkaç özelliği.ama kimse kusursuz değildir.eger seviyorsanız birbirinizi küçük şeyleri takmamayı bilmek gerek.ben sende birazcık sorun gördüm yani yanlış anlama sorun derken sen yaşına göre olgunsun ve senle fazla ilgilenmeleri sıkıyor seni ama bu kötü birşey değil ki.senonun hakkında böyle hep sıkıcı düşünürsen onun yanındada çocuk ne yapsa sana sıkıcı gelir gözüne batar.biraz değiştirin yaşamınızı başka şeyler yapın ,o yapamıyorsa eğlence anlayısı yoksa sen anlat ona.

sen şunu sor kendine ,ben bu çocuğu seviyor muyum?
önce bunu düşün buna karar ver .
burdaki çogu kişi ayrılman taraftarı ama ben değilim
elbette karşına bi başkası çıkar yaşın daha küçük ama iyi birimi kötü biri mi olur bilemeyiz.iyi eş kolay kolay bulunmuyor.

bak bana 27 yaşındayım ve nişamlım terk etti beni seni sevmiyorum artık senden soğudum diyerek.şu an yaşadığımı bile hissetmiyor gibiyim.ayrılmak terkedilmek terketmek çok kötü birşey.önce sevip sevmediğinden emin ol beraber zaman geçirin konuşmayı deneyin sonra anlarsın sevip sevmediğini zaten sevmiyorsan bu iş yürümez.

siz arkadaş gibi takılmışsınız hep sevgili gibi yaşamamışsınız sanki bu yüzden sadece alışkanlık da olabilir sizinkisi.

Kızlar ben şuanda nişanlıyım ve kötü bir süreçten geçiyorum... Detaylarına gelecek olursak..
Ben 21 yasında bir bayanım adım Su. Nişanlım 28 yaşında Görkem
21 yaşında olmama ragmen ailemden dolayı hiç bir zaman çocuk gibi yetişmedim anne ve babam ayrı bu belki suan size dramatik gelmesede çünkü artık alışılmış gibi görülsede detayları cok agır.. hep bi sorumluluk yüklenerek büyüdüm. ilkokulada erken başladım okulda ve okul dışındaki hayatımda etrafımda hep büyük insanlar oldu.. tecrübelerimden hep ders çıkarttım..

Benim ikili ilişkilerimde erkekten beklediğim eş dost arkadaş yoldaş hatta bir baba olması.. hayatımdaki eksiklikleri doldurmasını beklerim ..
üniversite 2. sınıfın ortalarında da arkadaş ortamında görkemle tanıştık laylaylomduk cünkü hayatında biri vardı.. ve onlar ayrıldıkdan bi süre sonra biz'' olduk sevgili sıfatına büründük zamanla ama bi ayrı bi birlikteydik pek önemsemiyoduk birbirimizi.. ben okul bitti ve annemin yanına döndüm o süreçte babamla görüşmeyi kestim ve hayatımdaki eksiklikler genişledi.. Görkemle görüşmeye devam ettim ona tutundum.. çok seviliyorum bunu biliyorum ailesi mükemmel bi aile ve ben onunla nişanlanmak için cok engebeli yollardan geçtim ailem bölük pörçük herkesle mücadele ettim daha çok büyüdüm... sonra nişanlandık..

ŞİMDİ...gelelim sorunlara bu görkem 28 yaşında olmasına ragmen yaşının olgunlupuna sahip mi ? HAYIR..
Sorunlar oldugunda konuşamıyoruz.. haklısın deyip susuyor..
üniversite sorunlar olunca araya arkadaslarımızı sokardı benimle konusması gerekenleri onlarla konusuyodu orunları 3 kişi çözüyoduk
üniversite bitti simdi araya kimseyi sokamıyo ve halledemiyoruz.. gecenlerde artık patladım bu kez araya annesini soktu...
EĞLENEMİYORUZ.. ve ben daha 20 yaşındayım.. ailemize eglenemiyoruz dediğimde MESELA örnek ver diyolar.. ya bu orneklik birsey değil ki.. örnek verdiğimde de bunun için mi deyip duruyolar.. bi canlı muzige gidiyoruz adamın sesini begenmeyip somurtuyo
HOMURDANIYO..
ortamda nasıl davranıcagını bilmiyo..
ve biz evlenince ailesine yakın yasıycaz.. ve ailesinin himayesi altında olucaz babasının dükkanını işletiyo ve ailesi herseye karısıyo cok iyiler ama bunlar beni bunaltıcak cünkü ben oyle sıkı bagları güclü bi ailede yasamadım..
..
KIZLARRRR... ayrılırsam bi oh ceker işe girer tecrübeler yasar ve belki bi gün kafamaa uygun birine rastlarmıyım...YOKSa pişman olur bu yasadıgım sey yüzünden daha cok olgunlaşır ve bidaha kimseye güvenemem yorgunlaşır ve gecmişi özlermiyim.. ya kendisi iyi ailesi kötü ya da ailesi iyi kendisi kötü birine rastlardam ya bidaha bu kadar sevilmezsem...

AMa evlenirsem de ya bigün ayrılırsam... annemin kaderini yaşamak istemiyorum irdeleme diyolar ama ben aman onund akusuru bu napalım diyecek yaşta değilim ki daha çok erken bunu söylemem için..
AİLESİne yakın ve onların elinin ensemizde olmasına dayanabilirmiyim...
nişanlanınca düzelir dedim düzelmedi evlenince düzelir diye düşünmek istemiyorum...

kızlar lütfen bana bi fikir verin.. he seviyomuyum bilmiyorum ama ayrılık konusu açılnca kötü oluyorum ona alıştım mı yoksa seviyomuyum bilmiyorum.. ama bana baska erkekler cazip gelmiyo aldatmaya megilli değilim ama bana görkem batıyo bazen hatta sık sık..onu uyarmaktan yoruldum..... nolur bana bi fikir verinnn:53::53::18::25:

Daha çok erken. Bunları şimdiden farkettiysen evlendkten sonra dhaa zor olur. Ben senin yernde olsam ayrılırdım :/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

23 yasinda size hayati zindan eden biriyle ne isiniz olur ki, evlilik demek bu demek degil. hakaret, kufur, siddet varsa is bitmis demektir, ne zamana kadar dayanacaksiniz, gercek yuzunu gostermis iste. daha 23 yasinda hayatinizin baharindasiniz. Hz. Ali hayirli es huzurun baslangicidir demis, sizinki hayirli gorunmuyor, yol yakinken ayrilin bence...

daha cok gencsiniz. hayatinizi karartmayin kizlar! ben 32 yasindayim ve yirmilerim en güzel en kafa ve en eglenceli senelerimdi.... simdi evliyim ve iki cocuk annesiyim. pismanlik 0.

Biraz kendinizi düsünün!

Aslında kendinize bir liste yapın.

Siz nasıl birisiniz.. Nasıl biri ile yaşamınızı renklendirebilirsiniz..

Onun iyi yanları kötü yaları...

Birbiriniz için uygun olup olmadığınızı o zaman fark edersiniz..

Tuğcecan'ın dediği gibi sen bu arkadaşlıktan mutlu değilsin. Bitirmen yada devam etmen seni ileride etkileyecek tabi. ama bir yol çizmen lazım. Seçimin yapacaksın...

Sevgi her kapıyı açmıyor bunu unutma..:34:

Back
X