nisanlıyım..kayınvalidemin hep eltimi savunması.napıcam?

Nişanlısın ne bu hız anlamıyorum hemen gitmeler eltin hakkında kv bişi söylemeler kv eltinin çocuğuna bakıyor diye yeğeme oturulcak diye şart koşmalar boşuna başını ağrıtıyorsun koy mesafeni simdiden öyle koşarak gitme...
Sonra bıkarsın ama alışmış kudurmuştan beter olur tabi eline de alışırlar yarın bir gün şikayet ettiğinde nişanlı iken gördün evlenmeseydin derler...

Ben bu kızları anlamıyorum..

Öz anneleri kalk kızım şunu yap dese ooffff poofffff der dururlar..

Yaranmak adına bir kayınvalidelerinin ayaklarını yalamadıkları kalır üstünede bir ton laf yerler ama nafile asla uslanmazlar

Hatayı ben sizde buldum,sanane yahu !

Kırıp ayaklarını otursana

Ooo ne yapmışsın arkadaşım sen ya.
Elini de kaptırmışsın kolunu da:))
Bir nişanlı bayansın henüz, ne işin var evlerinde zırt pırt.
Yemeğe de, girmişsin bulaşığa da.
Hiç uyaran olmadı mı seni.
Acilen çek kendini geriye biraz.
Şimdiden böyleyse evlenince yapacaklarını tahmin etmek zor değil.
Niye kullandırdın kendini bu kadar.

Allah aşkına bu konu gerçek m i

anan baban evde bir su istese "oofff"lamıyorsan neyim

millete böyle yaranacağını sandın heralde ama sadece sanmakla kaldın... Noldu hem senden faydalanıp hem de yerin dibine sokuyorlar hala.

Kendini kullandırtma !

sakın sanada evlendikten sonra bak bu gelin gibi bir yiyelim yemeklerimizi gibi bi teklifte bulunmalarına izin verme borcunuz olcak illaki onlar bitene kadar bir yiyip içelim diye bi teklif gelir büyük bi ihtimal... kapat kapını otur aşağıya çaya inersin aklın eserse.. çok sık gitmeni bende yadırgadım doğrusu ben annemle giderim gidersem yardım ederim ama işi bana asla bırakmazlar görümcem yapar ben yardım ederim bulaşıkları toplamama bile izin vermezler zaten kaç saat şurda durcaksın birbirimizin yüzünü görelim oturda derler sık gitmemenin faydaları konuşcakların birikiyo özlüyolar gözünün önünden ayırmıyo bak.. öyle uzakta oturmuyoruz hani 15 dakkalık mesafemdeler ayda bir yada iki defa giderim haftada bir ararım hal hatır sorarım gayette sevilen gelinim ailede sık gitmediğim için kötü olmadım yada iş yapmadığım için.. gittiğimde yada aradığımda gayet samimi konuşuruz güleriz eğleniriz sarılır eder falan.. hem samimi hem mesafeliyiz anlıcağın olması gerektiği gibi bana göre.. bu arada bende aile apartmanında oturacağım.. mesafe iyidir güven bana ablam yaptı o hatayı bende ondan ders çıkardım yani kendime..

kendi durumumla o kadar aynı ki okurken şaşırdım aynı nişanlılık dönemi ve aynı olaylar bende de oldu tabiki evlendikten sonrada artarak devam etti takii ben değişip bağımı koparana kadar önce onlar nasıl davranıyosa bende aynı davranmaya başladım (mesela eltm gelip yemiosa bizde bende orda yemem) tavırlarımla belli ederim daha sonra ister istemez neden böle yapıosun konuşması çıkıyo o zaman da sen böle neden yaptın diyodum düzelmesede en azından gıcık olduğumla kalmıyodum zamanla iletişimimi azalttım şimdi 10 gün on beş günde bi görüşürüz mesefali ama sorunsuz bizimkide aile apartmanı kaynana elti ben bermuda üçgeni bi dene sende bence

mesafe koymayıda denedım arkadasım gitmedim aramadım bu sefer arıyo neden gelmıyorsun?kızım fln demek yok zaten gel dıye cagırıyo hızmetcı lazım oluyor heralde ondanmı nedır

Aileni bahane et, zaten onlar nasıl müsaade ediyorlar anlayamadım? Bende sevgilimin ailesiyle görüşürüm 3-4 ay da bir, hatta daha bile fazlası olur, teyzemler bilir babam da bilir bilmek istemez. Şahsen bazı aileler için nişanlılık rahatlama dönemi, rahatça gezme/ eve girme çıkma dönemi olurken biz de tam tersi göze batma dönemidir. Yani ben haftada biri bırak ay da bir falan ancak gidebilirim, niye gelmiyorsun mu dedi, al anneni koluna ya da başka bir büyüğün gidin 1-2 saat oturup gelin nişanlınız da arkanızdaymış üstelik kayınvalide nişanlınızdan da çekiniyormuş daha ne olsun yani..

Son düzenleme:
Ayrıca sana "kızım" demesini niye bekliyorsun ?

dese de içten demedikten sonra neye yarar...

Nişanlıyken de bu kadar yüz göz olma... 2 haftada bir ayda 1 git. çayını iç geri gel...

Gelin ata binmiş ya nasip demiş...O evin hanımı,kızı gibi olmaya çalışmak saçma. sen şimdiden başına dert aramaya başlamışsın..

Cok fazla gitme.
bunun tek cozumu bu.
uzaklas biraz.
Mesafeli ol onlarda sana oyle olsun.
bir de ayni apartmanda oturacakmissin bak cok sorun yasarsin bunlarla..
nisanliliktan bu sekil baslayan insanlarin ben ilerde dusunemiyorum nasil olacagini..

O oyle diye sana onu savundugunu da hic unutma yaz bi kenara.

sen tamamen kes ayagini.
bisey derse de ben boyleyim de gec.

Bak yakin oturmaktan cok sorun yasadim inan mesafe koymadan olmuyorrr olmuyorr olmuyor.

Sen de bulasiklari yikama bakalim ne olacak. Bence eltin de senin bu hamaratliklarina, her ise kosmana falan sinir oluyor, o yuzden hosgeldin yapmiyor.

Yanlış anlamayın ama siz şimdiden kötü alıştırmışsınız, tek başınıza bulaşık yıkayıp , yemek yapmanız çok yanlış.
Ben 3.5 yıllık evliyim daha bir kere yemek yapıp, bulaşık yıkamadım kayınvalidemin evinde. Tabiki yardım ederim ama abartmadan.
Size tavsiyem kendinizi bu kadar öne atmayın. Zaten bi teşekkür eden de yok anladığım kadarıyla. Biraz çekin kendinizi. Kolaylıklar dilerim.

bence gıtmezsen tavırlı oldugunu dusunurler gıt ama yemek falan yapma mısafır gıbı gıt 1-2 saat otur gerı evıne gıt bıde nısanlın yokken senı azarlıyosa nısanlın varken gıt yanlız kalma.

yaranmak icin yapmadım ıcımden geldıgı ıcın yaptım.annem babam su ıstedıgınde de oflayıp poflamam siz beni tanımadan neden boyle bı kanıya vardınız anlamadım.oflamıyorsan neyım fln hıc hos degil.annem calıstıgı ıcın evde annemden cok yaparım her seyı.yınede tesekkur ederım yorumunuz ıcın

elinize bu kadar alıştırmayın siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz..yardım edin tabi ama bu kadar hizmet de çok fazla.. hele henüz misafirken bu kadar üzerinize yıkılıyorsa bu işler evlendikten sonra hiç düşünemiyorum..

oflayıp poflamam anneme babama ben.benı sevsınler dıye yapmadım oyle olsaydı bı kere yapardım ıkı kere yapardım ınsan sureklı rol yapamaz

Canim benim. Ben oncelikle mantaliteni deyistirmenin seni daha fazla mutlu edicegini dusunuyorum. Toplumun genel yargisi sudur ki, becerikli bayanlar, eli hizli bayanlar makbuldur, ve gelinlerin kizlarin, annelerin oyle olmasi gerekir. Ve sen buna inanarak ki ben de inanirim, eltindeki yanlislari sorun ediyorsun. Eltinin davranislari onun dogrularidir ve bunun hakkinda dusunmen veya dolayli olarak eltini kendi acindan dogru davranmaya bir nevi zorlaman (kayinvalidene sikayet etmissin, ve kayinvalidene sen otur yemek ye demissin hic kalkma demissin) yanlis. Cunku bu sadece eltini ve esini ve kayinvalideni baglar. Eger sen borek yapmak yemek yapmak bulasik yikamak istiyorsan yap, ama sen yaptin diye basklarinin da yapmasini bekleme. Sahsi fikrime gore yapimasi lazim ama buna senin karismaman lazim. Eyer bu durumdan rahatsiz olup kullanilmis gibi hissediyorsan sen de yapmazsin.

bende o hatayı çok yaptım aptal gibi her işe atladım millet ayağını uzatıp oturdu bende onların gülmelerini sohbetlerini dinleyerek herşeyi tek başıma yaptım kayınvalidem farkı görüyordur sandım hep eşimin hatrına yapıyorum dedim kendi kendime sonuç ne mi kayınvalidemin işi kimin yaptığı yada tek başınamı yaptığı umurunda bile değil o işinin bitmesine bakıyor bende çektim kendimi zaten yakın oturuyor sayılmayız haftada 1 gidiyorum abartmadan sadece üstüme düşeni yapıp çekiliyorum şimdi

bence gıtmezsen tavırlı oldugunu dusunurler gıt ama yemek falan yapma mısafır gıbı gıt 1-2 saat otur gerı evıne gıt bıde nısanlın yokken senı azarlıyosa nısanlın varken gıt yanlız kalma.

yemek yapmıyorum bi kez nısanlım ıstedıgı ıcın borek yaptık nısanlımla beraber onuda eltım alıp yukarı evıne goturmus şoka girdik.nısanlım yokken gıtmıyorum.mesela o odadan cıkıyo bahceye sıgara ıcmeye fln benı sıkıstırıyor hemen.tesekkur ederım yorumunuz ıcın

Evlendikten maksimum 3 ay sonra tekrar buraya başlık açacaksın..
Bıktımmmm..yardımm edin.
Aile apartmanı ne demek yahu?Bence kabul edilmesi bile saçma.Tam kabile zihniyeti.Felaket tellallığı yapmak istemem ama sizi çok zor günler bekliyor.Öz annen bile olsa mesafe,mesafe,mesafe...

tesekkur ederım.kımsenın yapmasını beklemıyorum ztn sadece benım ustume kalmasın ben nasıl davranabılırım dıye fıkır almak ıstedım.neden herks sıkayet etmıssın dıyo anlamadım kı yanlısmı ıfade ettm bılmıyorum.kayınvalıdeme eltım ıcın bana neden boyle uzak davranıyor yanlıs bısımı yaptım bılmeden cok uzuluyorum bana boyle davranmasına dedım sıkayet fln etmedım.sen otur ye kalkma sofradan da demedım yanı.hıc bı zmn beraber oturmuyoruz sofraya bu aksam hep beraber yıyelım dedım ztn bnm kuzenler vardı onlar cocugu oyalarlar dedım ıllakı oturmucam cocuga bakcamdedı bısı demedım ztn:S yanlıs anlasıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…