Nişanlıyım para biriktiriyordum altın mi alsam yoksa nisan parası kiz tarafına verilir eşya mi alsam

atlasirmak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
1.207
520
23
Hanımlar merhaba suan 750 tl param var acaba diyorum mikro dalga fırın alsam blender mikser seti mi alsam ütü mü alsam kısacası suan nisanliyim (isteme söz kesme ve büyük tatlım oldu büyük nişanım ekim de hayırlısıyla inşallah) ben bu elimdeki 750 tl ile bu eşyaları yettiği kadar alşam mi yoksa nişanda bizim ailemizin durumu yok diye nişanda biriken paralar kiz tarafına veriliyormuş o nişan parasıyla eşya alıp bu bende ki parayla gizlice altın alıp kenara mi koysam nasıl yapmalıyım

Hanımlar merhaba suan 750 tl param var acaba diyorum mikro dalga fırın alsam blender mikser seti mi alsam ütü mü alsam kısacası suan nisanliyim (isteme söz kesme ve büyük tatlım oldu büyük nişanım ekim de hayırlısıyla inşallah) ben bu elimdeki 750 tl ile bu eşyaları yettiği kadar alşam mi yoksa nişanda bizim ailemizin durumu yok diye nişanda biriken paralar kiz tarafına veriliyormuş o nişan parasıyla eşya alıp bu bende ki parayla gizlice altın alıp kenara mi koysam nasıl yapmalıyım

Büyük nişan nedir,salondamı olacak evdemi.
Nişanda kız takılan paralar kızda kalır zaten..

Nişanda takılan paralar salonun parasını çıkaracak, nişanlığı işte ne bilim damatlığı çıkaracak
Bir de arta kalanlarla çeyiz almaya yeter mi bilmiyorum.

Ben olsam kendim çeyimizi yaparım, ailemin durumu yoksa hiç büyük nişan işine girişmem
Zaten nişanı biz istedik nişanda biriken parayla eşya alalım diyeaksi takdirde bizdeki maddiyat yüzünden baba-oğul eşyamı alamazdı vede salonda olmayacak kına nişan sünnet düğünü bu tür şeylerin yapıldığı büyük bir park var orada yapacağız hayırlısıyla inşallah nişanı vede nişanı erkek tarafı tutup yapacak salon tutma yok o park ne kadar sa öyle verilecek

Isteme merasiminde takılan yüzük zaten nişan yüzüğü oluyor ( cogu kisi bunu söz yüzüğü diye düşünüp bir de salonda düğün gibi nişan yapıyor)
Ne gerek var büyük nisana?
Kimseyi düşünmeden ceyizini al o.parayla
Altin yapsan yine harcanacak ve belki de ileride gelecek takilarin arasinda kaynayacak/yok olacak
Mikser seti, ütü, su ısıtıcısı, tost makinesi gibi küçük ev aletlerine anca yeter zaten 750 lira

Yavaş yavaş çeyizini yapmaya başla derim..
Çeyizini yapmaya başladığımda babamgil e nişan parasının üstü artıp bana istediğim gibi altın takmazlar diye korkuyorum çünkü babam yaylalik satın almayida düşünüyor zaten çeyizi tamam ben bu parayla orayı alayim diye düşünür diye korkuyorum

Çeyizini yapmaya başladığımda babamgil e nişan parasının üstü artıp bana istediğim gibi altın takmazlar diye korkuyorum çünkü babam yaylalik satın almayida düşünüyor zaten çeyizi tamam ben bu parayla orayı alayim diye düşünür diye korkuyorum

Anladım da Nişanda ne kadar takılacakki hem çeyizini yapıp hemde düğün takısını ondan yapacaksınız?

Madem hesap kitap işine girişiyorsunuz neden nişan denilen olayı evde halletmeyip salonda bir sürü masrafa giriyorsunuz. Kusura bakmayın da anlamıyorum böyle hesabını bilmeyenleri! Büyük nişan( o da ne demekse) o olmadan nişanlanmış sayılmıyor musunuz?
Salon tutulamayacak parkta yapılacak evimizin önü de küçük o yüzden evin önünde yapılmaz ablamın kumaşını yapmıştık rezillik olmuştu yağmur yağdı evle elektrik direklerine bağlayarak çadır kurduk gelen geçen islanlanlar oldu misafirlerin kalabalığını hiç saymıyorum bile itiş kakış

Bak bence ne mahallede ne salonda nişan yapma.
Yani öyle olacaksa hiç olmasın.
Şu mahallede bütün gün silah atılıyor gıy gıy gıy içimi geçiren müziklerle nişan düğün sünnet organizasyonları yapılıyor.Çok küfrediyorum ben onlara
Bazen artık tahammül edemiyorum saat 1den sonra.
Polisi arıyorum.

Zaten nişanınız olmuş, duyurmuşsunuz nişanlı olduğunuzu, durum da yokmuş. Bence hiç yapmayın böyle bir şey.
Tabi siz bilirsiniz

Isteme merasiminde takılan yüzük zaten nişan yüzüğü oluyor ( cogu kisi bunu söz yüzüğü diye düşünüp bir de salonda düğün gibi nişan yapıyor)
Ne gerek var büyük nisana?
Kimseyi düşünmeden ceyizini al o.parayla
Altin yapsan yine harcanacak ve belki de ileride gelecek takilarin arasinda kaynayacak/yok olacak
Mikser seti, ütü, su ısıtıcısı, tost makinesi gibi küçük ev aletlerine anca yeter zaten 750 lira
Daha öncede 750 tl biriktirmistim ve ona korkmazın tost makinası, inter çelik in çaydanlığı kaşık çatal tatlı kasigkaşığı tatli catali çay kaşığı 3 lü tencere seti aldım vede baharatlık aldım bundada yazmış oldunuz ve olduğum gibi mikser seti ütü felan o tür şeyler düşündüm suan kararsız kaldım altın mi alsam diyeydi önce ki bu söylediğim eşyaları aldığımda babam çok kızmıştı senin altın alıp kenara koyman gerekir eşyayı amcan dayin öyle akrabaların alması gerekir diye o yuzden ne yapacagimi bilemeyip buraya konu actim

Ailemin maddi durumu yok diyosun. Sana takacaklari altinin derdine dusmussun.
Ne gerek var anlamiyorum.
Çünkü suan ne kadar altın yapılırsa o kadar iyi ev satın alacağımız zaman bir daha elimize böyle toplu para geçmeyebilir o yüzden ev almak istiyorum ondan dolayı altın derdine düştüm

O zaman altın al ne diyeyim ben önerimi sundum
Bir de madem maddi durum yetersiz, düğün de yapmayin nikah yapin
Yani ben de anlamıyorum millet yok haliyle söz /nişan /kına /düğün /balayı herseyi 4-4luk yapıyor ben durumum varken yapmak istemiyorum çünkü hem gereksiz masraf hem de evlilik bu kadar pahalı ve tantanali olmak zorunda değil diye düşünüyorum

Çünkü suan ne kadar altın yapılırsa o kadar iyi ev satın alacağımız zaman bir daha elimize böyle toplu para geçmeyebilir o yüzden ev almak istiyorum ondan dolayı altın derdine düştüm
Kusura bakma da bu resmen dogmamış bebege don biçmek oluyor
Herkes evi olsun ister ama bence su an dusunmen gereken şey, bunca masrafın altından kimseye yük olmadan, aileni zora sokmadan nasıl kalkacagin olmalı
Gelecege yönelik olasiliklar uzerinde dusunmek yerine, var olan durumda ne yapılabilir diye düşünürsen daha iyi olur
Hayat böyle ince hesaplarla geçmez

Zaten nişanı biz istedik nişanda biriken parayla eşya alalım diyeaksi takdirde bizdeki maddiyat yüzünden baba-oğul eşyamı alamazdı vede salonda olmayacak kına nişan sünnet düğünü bu tür şeylerin yapıldığı büyük bir park var orada yapacağız hayırlısıyla inşallah nişanı vede nişanı erkek tarafı tutup yapacak salon tutma yok o park ne kadar sa öyle verilecek

Kimse sizin eşyanızı almak zorunda değil. Bu düşünce yapısını ömrüm boyunca anlamayacağım. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız çalışın, eşyanızı alın müstakbel eşinizle birlikte. Öyle 750 lirayla 300-500 lirayla bir yere varılmaz. Üç kuruş parayı bile nereye harcayacağınızı bilemiyorsunuz şu an.

Maddiyat kötü deyip 48 çeşit tören yapmak da çok mantıklı bir düşünce yapısı gerçekten. Alt tarafı evleneceksiniz dünyadaki milyonlarca insan gibi. Bunu kraliyet törenine çevirmeye gerek yok.

Back
X