O kadar haklisiniz ki .Bir an once bitmesini istiyorum okulun cunku su an icinde bulundugum ruh halimi iyilestirmek yerine daha da kotuye sokuyor.Okul bittikten sonra hepsi bitecek.Cok takiyorum kafama.Bari surda gidecekler akillarinda boyle istemedigim sekilde biri olarak kalmayayim istiyorum ve cok uzuldum bugun umursanmadim ya ;( insan uzuluyor ya kimse de benle olan arkadasligi icin cabalamiyor bir ben cabaliyorum vallaHepsini okuyamadım kusura bakma.
Sana verebileceğim tek tavsiye x miş y miş ikisine aynı yolun yolcusu gibi geldi bana.
Bu tip insanlardan dost olmaz.
Kendini kötü hissettiriyorlar e daha ne?
Okulunun bitmesine de çok az kalmış bence ikisiyle de arana mesafe koy.
Üniversitede çok sağlam dostluklar arkadaşlıklar ya kurulur ya da asla kurulmaz.
Benim arkadaşım da üniversiteyi 2 yıl işkence içinde bitirdi.
İş hayatına atılınca yeni arkadaşlar edindi çevresi genişledi .
Sende de öyle olur.
Dişini sık biraz daha.
Yaşın da çok genç yorma kendini böyle şeylerle gerektiğinde yalnızlığının da tadını çıkarması gerekiyor insanın.
Guldurdunuz beni Allah da sizi guldursun :) Kusura bakmayin valla icimi dokmeye ihtiyacim vardi.Bilmiyorum niye bu kadar kafaya takar oldum .Her sey ust uste geldi ondan heraldeAnladığım kadarıyla yorum yapabileceğim; başkalarının size değer vermesini beklemeyin, siz önce kendinize değer verin.
İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüğu bu kadar önemli olmamalı. Her adımı "Acaba ne düşünecekler?" diye atarsanız hayatı yaşamaya zamanınız kalmaz.
Bir paragraf isteği de benden gelsin. Oturup x ve y ' ye değer verecek hale geldim. El insaf..
Ben üzülüyorum ya okuyanlar bile derdini anlatamıyorsa memleketin cahili ne yapsınsen birde akşamkini görseydin:))
üstüne de haddimizi bildirdi bide
O kadar haklisiniz ki .Bir an once bitmesini istiyorum okulun cunku su an icinde bulundugum ruh halimi iyilestirmek yerine daha da kotuye sokuyor.Okul bittikten sonra hepsi bitecek.Cok takiyorum kafama.Bari surda gidecekler akillarinda boyle istemedigim sekilde biri olarak kalmayayim istiyorum ve cok uzuldum bugun umursanmadim ya ;( insan uzuluyor ya kimse de benle olan arkadasligi icin cabalamiyor bir ben cabaliyorum vallaKendimi onlarin gozunde artik ķâle alinmayan biri olarak goruyorum.Bana karsi olan davranislari onu anlatiyor.
insallah ben de duzelirim.Hayatim yoluna girer.Huzur istiyorum artik.Elimi nereye koysam yolunda gitmiyor.Belki de ondan boyle ufak seyleri dev yapmam.Okul dessniz mutlu degilim.Bolum deseniz hic mutlu degilim.Cok sukur ki bitiyor artik.Ondan sonrasi ayri dert.Ne yapacagim ne edecegim belli degil.4 ay oncs erkek arkadasimdan ayrildim orasi ayri..Universite sinavina yeniden hazirlaniyordum bunlar yuzunden yarim kaldi..Belki goremicem goremicegim insanlari bu kadar takiyorum.Eski erkek arkadasimin arkadaslari oldugu icin ilerde tekrar bir araya gelme ihtimalimizi dusununce belki de o yuzden taktim.Simdi geriye donuyorum da keske anlatmasaymisim erkek arkadasimla ayrildiktan sonraki o gucsuzlugumu cabalayisimi aglayislarimi keske hic gostermeseymisim ikisine.Insanin duygusal bosluguna geliyor iste..Kendine karşı saygını kaybettirmelerine izin verme.
Başkalarının hakkında ne düşündüğü önemli değil ister sevsinler ister nefret etsinler.
Sen kendini sev yeter.
Çok az kalmış sabret biraz daha.
Bir kaç yıl sonra gülüp geçiceksin bu hallerine.
Bende mesela üniversitenin ilk iki yılı yalnızlığa gömülmüştüm ama hiç şikayet etmedim.
Özel hayatımda ailevi sorunlarım vs zaten bir dolu derdim vardı birileriyle samimi olacak dostluk kuracak enerjiyi bile bulamıyordum kendimde.
Son 2 sene de bambaşkaydı yeni insanlarla tanıştım birsürü arkadaş edindim o kötü ruh halinden çıktım sosyalleştim .
En önemlisi kendimi hiç bişeye zorlamadım.
Hayat beni nereye götürüyorsa oraya gittim olması gereken neyse o oldu.
O yüzden hırpalama kendini derslerine odaklan üniversiteyi bitir diğer herşey ikinci planda.
Hayat boyu kimler çıkar karşına kimler.
Kendi kendini mutlu etmekte bunalıma sokmakta senin elinde .
Evet baydim sanirimÇook uzun yazmana rağmen dert edilecek büyük bişey göremedim. Normal hayatta da böyleyse sohbetin sıkıyor olabilir. Tavsiyem herhangi biriyle herhangi bir konuda iletişim kurarken sıkıcı detaylarda boğulma ki baymasın. Kız arkadaşlar onlara göre daha iyi empati yaparlar, kız arkadaş edin
insallah ben de duzelirim.Hayatim yoluna girer.Huzur istiyorum artik.Elimi nereye koysam yolunda gitmiyor.Belki de ondan boyle ufak seyleri dev yapmam.Okul dessniz mutlu degilim.Bolum deseniz hic mutlu degilim.Cok sukur ki bitiyor artik.Ondan sonrasi ayri dert.Ne yapacagim ne edecegim belli degil.4 ay oncs erkek arkadasimdan ayrildim orasi ayri..Universite sinavina yeniden hazirlaniyordum bunlar yuzunden yarim kaldi..Belki goremicem goremicegim insanlari bu kadar takiyorum.Eski erkek arkadasimin arkadaslari oldugu icin ilerde tekrar bir araya gelme ihtimalimizi dusununce belki de o yuzden taktim.Simdi geriye donuyorum da keske anlatmasaymisim erkek arkadasimla ayrildiktan sonraki o gucsuzlugumu cabalayisimi aglayislarimi keske hic gostermeseymisim ikisine.Insanin duygusal bosluguna geliyor iste..
Ya soyle soyliyim 1 yil ciktik.Cok zor guvenen bir insandim.Aldim hayatima.Hakkini da yemiyim yanlisini falan gormedim.Bir anda ayrildi.Cok kavga ediyorduk orasi dohru ama benim icin bu bir ayrilma sebebi olamaz.Baya da ugrastim bitmesinden sonra hatta aradan zaman gecti rehberime ekledim geri bir baktim onu sildigim halde silmemis sonra iste imali imali durumlar paylasmalar.En son iste o resmini gordum yikildim mesaj attim.Sakince.Bana yok kimse hayatimda.Hacdan geldi o yuzuk dedi.Kimse olmasinda dedi.Sonra ogun o kadar uzulmustum ki kendime acidim resmen baktim olmuyor gece mesaj attim buna.Onu asla affetmeyecegimi soyledim.Bana yok iste olmuyor yanimda aglamani kaldiramiyorum ailene gidiyorsun ailen niye gorsun uzuldugunu arkadaslarin falannfilan.Olnuyor dedi tabi bende uzatmadim bir sey de yazmadim.Rehberimden sildim bunu.Arada bir ekleyip bakuyordum resim paylasiyor mu diye ama bu sefer gormuyordu ekledigimi.O gece iste gordum bir resim paylasmis arkadasi ile.Bir baktim ki elinde ona aldigim bileklik.Rehberinden de silmiyor.Baktim ki ben cok umutlaniyorum beklentiye giriyorum boyle oldukca kafamda bitremiyorum.Sorunu kokten halletmeye karar verdim.Gittim numarami degistirdim.Instagramimi da kapattim.Yeni yaptim tabi bunlari.Tum beklentileri sifira indirdim.Kafamda bitirmeye calisiyorum cunku artik ruh sagligim olumsuz etkileniyor.O artik hayatimin gerisinde kaldi.Ama onu bekleyerek ben hayatimi surduremem.Iskenceden baska bir sey degil.Severse seviyorsa zaten onunde sonunda napip ne eder bulur bir sekilde ve hayatimda olmaya calisir zaten.Bir kız kardeşim var. Şuan yaşadığı şeylerin aynısını sende yaşıyorsun.
Sana bi abla tavsiyesi o eski erkek arkadaşını bırak geçmişte kalsın. 4 aydır ayrıymışsınız araya bir kez soğukluk girdi mi bidaha eskisi gibi olmuyor canım. Yüzük dalan görmüşsün hem parmağında.
Dönüp gelse ayaklarına kapansa hatta evlensen bile sürmez o ilişki boşanırsın.
Tertemiz bir ilişki yaşamak varken üzme kendini böyle insanlar için.
Karşına çok daha düzgün güvenilir sadakatli erkekler çıkar .
O kişiyle ortak arkadaşlarınızı hayatında tutma çabanı anlayabiliyorum kardeşim de aynısını yapıyor çünkü .
Ama çok büyük hata. Onlarla olabildiğince az muhatap ol. Hatta çıkart hayatından. Bende geçtim aynı yollardan o yüzden söylüyorum bunları. Şimdiki aklım olsa eskiye dair ne varsa silip atardım. Zaman kaybından başka bişey değil. Eskiyi merak etme eskide takılı kalma psikolojini mahveder bu. Hayat akıp gidiyor geride kalmamalısın. Okul da biter herşey geçer yepyeni bir sayfa açarsın hayatında . Ama sen ufaktan geçmişin yükünden kurtulmaya bak.
Ya soyle soyliyim 1 yil ciktik.Cok zor guvenen bir insandim.Aldim hayatima.Hakkini da yemiyim yanlisini falan gormedim.Bir anda ayrildi.Cok kavga ediyorduk orasi dohru ama benim icin bu bir ayrilma sebebi olamaz.Baya da ugrastim bitmesinden sonra hatta aradan zaman gecti rehberime ekledim geri bir baktim onu sildigim halde silmemis sonra iste imali imali durumlar paylasmalar.En son iste o resmini gordum yikildim mesaj attim.Sakince.Bana yok kimse hayatimda.Hacdan geldi o yuzuk dedi.Kimse olmasinda dedi.Sonra ogun o kadar uzulmustum ki kendime acidim resmen baktim olmuyor gece mesaj attim buna.Onu asla affetmeyecegimi soyledim.Bana yok iste olmuyor yanimda aglamani kaldiramiyorum ailene gidiyorsun ailen niye gorsun uzuldugunu arkadaslarin falannfilan.Olnuyor dedi tabi bende uzatmadim bir sey de yazmadim.Rehberimden sildim bunu.Arada bir ekleyip bakuyordum resim paylasiyor mu diye ama bu sefer gormuyordu ekledigimi.O gece iste gordum bir resim paylasmis arkadasi ile.Bir baktim ki elinde ona aldigim bileklik.Rehberinden de silmiyor.Baktim ki ben cok umutlaniyorum beklentiye giriyorum boyle oldukca kafamda bitremiyorum.Sorunu kokten halletmeye karar verdim.Gittim numarami degistirdim.Instagramimi da kapattim.Yeni yaptim tabi bunlari.Tum beklentileri sifira indirdim.Kafamda bitirmeye calisiyorum cunku artik ruh sagligim olumsuz etkileniyor.O artik hayatimin gerisinde kaldi.Ama onu bekleyerek ben hayatimi surduremem.Iskenceden baska bir sey degil.Severse seviyorsa zaten onunde sonunda napip ne eder bulur bir sekilde ve hayatimda olmaya calisir zaten.
evet ya iyilesmeyi bekliyorum.Hic beklemezdim ondan.Gercekten beni sevdigini bilirdim.Duzgun, iyi biriydi.Tamamen kalbimi acmistim ona ama dedigim gibu ya bir insan sevse ya bitirebilir mi kavgalardan dolayi.Insanlar ne yalanlari neleri goz ardi ediyorlar ve ona hic yanlisim olmamisken.Ne bir yalan ne bir aldatma olmamisken.Boyle vazgecebilmesini hazmedemedim 4 ay boyunca cunku cok inanmistim ona.Simdi tamamen ciktim hayatindan.Severse gelir bulur zaten.Kendi onune de bakarsa ki bakiyor da bence artik sevmemistir.Bir daha zaten kalbimi nasil acarim birisine bilmiyorum cok zayifim bu konuda.Karsidakinin beni sevdigine zor inanirim ama inaninca da hayatimun merkezi yapiyorum.Vallahi kardeşimin yaşadıklarının bire bir aynısı . Sen doğru olanı yapman gerekeni yapmışsın zaten. Bak ayrılan da oymuş seven insan asla vazgeçmez . Çok tartışma kavga oluyorsa etmemenin bir yolunu iyi olmanın bir yolunu arar pat diye ayrılmaz . Böyle bahane üstüne bahane de sıralamaz olmuyor şöyle böyle diye. Olmaması da daha iyi böyleleri yorar insanı. Bir insanın ne olduğu 1 sene de ortaya çıkar zaten. Devam ettirecek kapasite yokmuş demek ki onda. Zamanla toparlanacağına daha iyi olacağına eminim. Akıllı bir kıza benziyorsun kendinin farkındasın çizgini bozma dediklerim de aklının bir köşesinde bulunsun onun dışında zaman herşeyin ilacı zaten.
evet ya iyilesmeyi bekliyorum.Hic beklemezdim ondan.Gercekten beni sevdigini bilirdim.Duzgun, iyi biriydi.Tamamen kalbimi acmistim ona ama dedigim gibu ya bir insan sevse ya bitirebilir mi kavgalardan dolayi.Insanlar ne yalanlari neleri goz ardi ediyorlar ve ona hic yanlisim olmamisken.Ne bir yalan ne bir aldatma olmamisken.Boyle vazgecebilmesini hazmedemedim 4 ay boyunca cunku cok inanmistim ona.Simdi tamamen ciktim hayatindan.Severse gelir bulur zaten.Kendi onune de bakarsa ki bakiyor da bence artik sevmemistir.Bir daha zaten kalbimi nasil acarim birisine bilmiyorum cok zayifim bu konuda.Karsidakinin beni sevdigine zor inanirim ama inaninca da hayatimun merkezi yapiyorum.
Hic bilmiyorum canim hemde hic.Onu hala seviyorum.Yarin gelse salak gibi de kabul edicem onu da biliyorum.Hep bir anlam yuklemeye calistim gidisine.Kpssye hazirlanicakti birde yeni mezun olmusty bazen.diyorum cok mu sik bogaz ettim onu.Bunaldi mi hani is evlilik sikintisi.Cunku ben uzun flort donemine karsi oldygumu soylemistim onu bilemiyorum.Sinavina hazirlanmak icin mi ya da boyle yapti zaten onu zaman gostericek tek bildigim seven insan ne olursa olsun vazgecmez..Benimde o korkum var yarun gelse o kapiyi yuzune kapatabilir miyim acaba.Cok kolay da acmam ama kapatabilir miyim hic bilmiyorumİlla ki sevmiştir ama seninle aynı derecede sevmiş olsaydı o 4 ay ayrılığı göze alamazdı. Yani birimi sevince bir kaç günlük ayrılığı bile göze alamıyor insan yapamıyor. O yüzden geri gelirse yüzüne kapat kapıları haydi başka kapıya de. Eğer ikinci bir şans verirsen seni yine üzer bu sefer daha büyük bir yıkım yaşarsın.
Hic bilmiyorum canim hemde hic.Onu hala seviyorum.Yarin gelse salak gibi de kabul edicem onu da biliyorum.Hep bir anlam yuklemeye calistim gidisine.Kpssye hazirlanicakti birde yeni mezun olmusty bazen.diyorum cok mu sik bogaz ettim onu.Bunaldi mi hani is evlilik sikintisi.Cunku ben uzun flort donemine karsi oldygumu soylemistim onu bilemiyorum.Sinavina hazirlanmak icin mi ya da boyle yapti zaten onu zaman gostericek tek bildigim seven insan ne olursa olsun vazgecmez..Benimde o korkum var yarun gelse o kapiyi yuzune kapatabilir miyim acaba.Cok kolay da acmam ama kapatabilir miyim hic bilmiyorum
Aslinda aliskanliktan cok o guzel duygularimi o kadar ozluyorum kiCanım bu 4 aylık sürede ister istemez yokluğuna alıştın. Eğer biraz daha direnirsen 6 ay sonra oh be iyiki bitmiş diyeceksin iyi hissediceksin kendini. Ama o zamana kadar gelirse ve şans verirsen büyük ihtimal aynı şeyi tekrar yapacak işte o zaman bütün o süreci başa sarıp tekrar yaşayacaksın. Bak insanların seneler süren evlilikleri bitiyor 1 yıl ne ki. Biraz güçlü ol gözünde büyütme onu da yaşadıklarını da. Bu saatten sonra ona güven duyamazsın güven olmayan yerde mutlulukta olmaz. Mutsuzluğa sürükleme kendini. Bi silkelen çünkü seni zorlayan sevgiden çok alışkanlık. Sana yararı olmayan alışkanlıklardan vazgeçmek zordur ama bir de vazgEçgeçtin mi tekrar yaşamaya başladığını hissedersin. Sonra bu hallerine gülüp geçersin.
evet,basarili olduguma uzuldugum bile oluyor bazen cunku istesemde okulda kuramiyorum bende arkadaslik.Cikari icin mi kuruyor ne icin kuruyor anlayamiylrum bazen ama iste yani bu bahsettigim kisilerle takilmasam hic olmaz heralde hep tek gezicektim.Bu da iyice psikolojimi bozardi.. iyi ki 2 yillik da hemen bitti.Canim uniye basladim sinifa girer girmez karsimdaki kiz arkadas bana sinsi demisti. Sonralari senin gibi basarili oldugumu gorunce siniftaki cogu insan bana not gozuyle bakmaya basladi ve ozellikle ilk yil herkesten uzak kaldim gelip dertlerini anlatsalar dahi fikir sundum ama kendimden bahsetmedim. Unide biraz yalnizlik iyidir.bence kendini cok acma. Fazlaca konusmayada gerek yok. Sen ne dersen de ne yaparsan yap cikar icin ve laylomlom havasi olucaksa dostluklarinda at gitsin.liseden beri yalnizca 1 tane kiz arkadsim var. Otesinede ihtiyacim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?