• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Niye büyük nişan yapilir?

Aysedert989898

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
177
74
18
27
Merhabalar bir kuzenim icin soruyorum. Kuzenimin aklina takildi buyuk nisan yapmak istiyor erkek tarafi. Diyorlar ki sana deger verdigimiz icin buyuk nisan yapiyoruz. Buyuk nisan geline deger verildigi icin mi yapilir yoksa para toplamak mi amac

Bi kere nisan kız tarafına aittir. Erkek tarafı karışamaz tamamen gösteriş ve taki toplamak. Büyük yemekli düğün yapsın onlar.

Gununuzde genelde para altin icin.. adamin akrabasi coktur cagirmak istiyodur vs.. ben gereksiz buluyorum bunu sahsen.. evde en yakinlarla kucuk bi toren hop bittigitti..

Merhabalar bir kuzenim icin soruyorum. Kuzenimin aklina takildi buyuk nisan yapmak istiyor erkek tarafi. Diyorlar ki sana deger verdigimiz icin buyuk nisan yapiyoruz. Buyuk nisan geline deger verildigi icin mi yapilir yoksa para toplamak mi amac

Parası çok ve gösteriş seven insanlar büyük nişan yapar gibi gelmiştir bana hep.
Değerle ne alakası var ayrıca nişan kız tarafına ait değil mi?
Onlar düğünü düşünsünler.

Büyük nişan dedikleri salon tutulup herkesi çağırıp yapılan nişan oluyor değil mi? Gösteriş olsun diye istiyorlardir da nişanı kız tarafı yapmaz mı? Onlar mı yapmak istiyormuş?

Guneydogu taraflarinda nisani erkek yarafi yapiyor. Altin ve para ile kiz ceyizini yapsin diye. Onu da genelde kiz tarafinim durumu iyi degilse yapiyorlar. Ben bu tarafli degilim, ama il disina gelin gidiyorum diye memeleketimde salon tutup buyuk nisan yaptim. Kinam da dugunum de burdaa oldu, memleketten cok yakinlarim haric gelemedi kimse.

Bizim ailede nişan daima dışarıda, yemekli,içkili,davullu zurnalı olur.:KK75:
Düşünülenin aksine nişanda takı töreni olmaz.:KK8:
Sadece alyans,damadın takısı ve damadın ailesi takı takar o da evde de yapılsa takılacak olanlar zaten.:KK3:
Bana damadın sülalesi takı takmıştı o da bizim nasibimiz oldu cidden.:KK68:

Kisilere gore degisir, abartacak bi sey yok.. Bi teklif sunmuslar, yakalarina yapismamislar sanirim.. Para icin mi, deger verdikleri icin mi demissiniz, bunu burdan kimse bilemez..
Bunu kiz tarafi yapar, sunu erkek evi yapar diye de gerilmeye gerek yok..

Herkesin farklı nedeni vardır. Kimi takı için, kimi gösteriş için, kimi gerçekten sever böyle eğlenceleri canı istediği için yapar. Adetlerin yöre yöre değiştiği gibi. Bizim orada bir köy var mesela, düğünde hiç takı takılmaz, nişanda takılır sadece.
Nişana daha çok önem veriyorlar mantığı ne bilmiyorum ama, o köyden bir davetiye geldiğinde nişansa annemler takılarını hazırlayıp giderler hep.
O yüzden kız tarafı yapar, erkek tarafı yapar, yok şu nedenden yapılır gibi genellemeler yanlış.

Back
X