Hayatın tüm diğer yükleri de kadının omzunda olduğu için böyle zor geliyor sanırım. Maşallah erkekler sadece çalışıyor. O kadar. Ama kadın öyle değil işte. Esas kölelik bu bence çalışmak değil.Kendi adima konusuyorum çalıştığım zaman bitiyorum. Gözümün feri kalmiyor. Sabah kalkmak, istanbul trafigi, kavga gurultuyle calismak, geri donus ayni. Cocuk okuldan geldiginde ölü bir anne görür
Çalışmak istemiyorum nokta.Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Ne esas kölelik ??Hayatın tüm diğer yükleri de kadının omzunda olduğu için böyle zor geliyor sanırım. Maşallah erkekler sadece çalışıyor. O kadar. Ama kadın öyle değil işte. Esas kölelik bu bence çalışmak değil.
Kızımın su anda benim yasadigim gibi yasamasini isterim evet. Hayatimdan, halimden cok memnunumIsteyen çalışır isteyen çalışmaz kimse karışamaz laf söylemeye kimsenin hakkı yok.
Kimseye niye okumuyorsun niye çalışmıyorsun vs demem... Herkesin kendi tercihi...
Lakin kızım büyüdüğünde bir iş tutması için elimden geleni yapacağım. Ev hanımı olsun diye uğraşmayacağım. Bir işin ucundan tutsun bir şekilde para kazanabilsin diye uğraşacağım.
Çalışmayan ve çalışmaya da isteksiz bayanlar... Kızlarınıza da burada dediğiniz gibi sen ev hanımı ol boşver sana kocan baksın diyormusunuz ya da diyecek misiniz? Kızınızın şu anda sizin yaşadığınız gibi yaşamasını ister misiniz?
Pandemi sürecinde ev hanımı olmak nasıl birşeymis iyice öğrendim ve diyorum ki çalışmak özgürlüktür.
Ailenin ya da kocanın eline bakmamak dünyanın en büyük lütuflarından biridir.
Sabah erken kalkmak bile büyük bir lütuftur .
Bu arada çalışan bayanlarla ev hanımı bayanların sohbet muhabbet konuları bile çok farklı oluyor.
Çocuğunu büyütmek için işten ayrılanlara çok saygı duyuyorum. Onun dışında tembellikten evde oturanlara Allah yardım etsin. Tüm gün evde boş boş oturunca hep kafaya birşeyler takıyorsun da takıyorsun ( Ben de böyle oldu elim yüzüm sivilce doldu kafaya takmaktan) böyle yaşamak da zor kardeşim...
Okursanız dikkatlice anlarsınız. Yazdığım arkadaş anladı.Ne esas kölelik ??
Olabilir belki de. Yine de oncelik meselesi. Hayatın diger yukleri arasindan, çalışmayı ekarte etmeyi seçiyorumHayatın tüm diğer yükleri de kadının omzunda olduğu için böyle zor geliyor sanırım. Maşallah erkekler sadece çalışıyor. O kadar. Ama kadın öyle değil işte. Esas kölelik bu bence çalışmak değil.
Yemek, camasir, bulasik, utu, sil supur toz al, misafir, cocuk bakimi, kaynana memnun etme.... bunlarin yanina bir de çalışmak eklenince hayat cekilmez oluyor. Virgüllerin arasindaki sorumluluklarin hic biri erkeklere yuklenmiyor. Ama sorsan, hayat müşterek. Hayatin musterekligi sadece kadinin calismasinda goruluyor malesef.Ne esas kölelik ??
Peki esas koleligin bunlar olduğuna kim karar veriyo neden dışarda çalışma esas kölelik olarak tanimlamiyo bunları kim neye göre belirlemiş ben de sabah kalk hazırlan arabaya bin in ise git belli saatler ordasin emir altindasi. Vs.. bence de esas kölelik bu dediğimde neden farklı anlaşılıyo şimdi kadınlara tmm rahat ol kolelik yapma diyince neden hep ev işleri cocouk bakımı dislaniyo dışarda çalışmak buyutulurken ev hanimligi n den kucumseniuoYemek, camasir, bulasik, utu, sil supur toz al, misafir, cocuk bakimi, kaynana memnun etme.... bunlarin yanina bir de çalışmak eklenince hayat cekilmez oluyor. Virgüllerin arasindaki sorumluluklarin hic biri erkeklere yuklenmiyor. Ama sorsan, hayat müşterek. Hayatin musterekligi sadece kadinin calismasinda goruluyor malesef.
Eşine ev isleri ve cocuk bakimi konusunda destek olan, paylasan erkekleri tenzih ederim
Sizin çok üstünüze gelinmiş ama avukatlık da öyle çok kolay yapılacak iş değil, yıpranmanız normal. Nitekim avukatların hepsi de mükemmel paralar kazanmıyor , yeni mezunlardan asgari ücretle çalışanları da var. O strese değmez. İsim yapmak o şehirde tanınmak belirli bir süre gerektiriyor, o zamana dek yıpranma daha fazla oluyor. Zaten ofis de sizinmiş, eşiniz oradaymış. Her gün Farklı Farklı dosya gelecek de değil, eşiniz yetişemediğinde destek olursunuz aynı şey. Yoksa her gün boşuna ofise gitmeye ne gerek var ki, bence çok mantıklı evde olmanız.Ihtiyactan kastinizin ne olduguna bagli. Herkesin ihtiyaç anlayışı farkli bence.
Benimki mesela, cocugum kolejde okuyacagina devlet okuluna gitsin ama benimle buyusun. Bu daha cok ihtiyaç.
Yazin luks tatillere gidemeyeyim ama çalışıp panik atak olmayayim. Bu daha cok ihtiyaç
Gibi.. yoksa aclik sınırı degil elbette
Diplomalı bir ev hanimi olarak, bu sorunun son muhatabi benim bencePeki esas koleligin bunlar olduğuna kim karar veriyo neden dışarda çalışma esas kölelik olarak tanimlamiyo bunları kim neye göre belirlemiş ben de sabah kalk hazırlan arabaya bin in ise git belli saatler ordasin emir altindasi. Vs.. bence de esas kölelik bu dediğimde neden farklı anlaşılıyo şimdi kadınlara tmm rahat ol kolelik yapma diyince neden hep ev işleri cocouk bakımı dislaniyo dışarda çalışmak buyutulurken ev hanimligi n den kucumseniuo
Ay ben de anlamadim konu bana patladiSizin çok üstünüze gelinmiş ama avukatlık da öyle çok kolay yapılacak iş değil, yıpranmanız normal. Nitekim avukatların hepsi de mükemmel paralar kazanmıyor , yeni mezunlardan asgari ücretle çalışanları da var. O strese değmez. İsim yapmak o şehirde tanınmak belirli bir süre gerektiriyor, o zamana dek yıpranma daha fazla oluyor. Zaten ofis de sizinmiş, eşiniz oradaymış. Her gün Farklı Farklı dosya gelecek de değil, eşiniz yetişemediğinde destek olursunuz aynı şey. Yoksa her gün boşuna ofise gitmeye ne gerek var ki, bence çok mantıklı evde olmanız.
Konun devamı oldgu için buraya yazdım bende öyle düşünüyorumDiplomalı bir ev hanimi olarak, bu sorunun son muhatabi benim bence
Herkesin kolelik anlayisina kimse karisamaz dhjsnsndk
Sana bana calismak kolelik, bir baskasina ev işi yapmak kölelik. Kimse karşısındakine dil uzatmıyorsa bence slrun yok
Kızımın su anda benim yasadigim gibi yasamasini isterim evet. Hayatimdan, halimden cok memnunum
Elbette bir meslek sahibi olmasini isterim. Ama calismazsan hakkimi helal etmem demem. Meslek sahibi olmasının yaninda, iyi bir insan olmasını ve hayatina iyi insanlar secmesini de öğütlerim. Hayat sadece meslek edinmekten veya çalışmaktan ibaret değil.
Çalıştığında her gun kocasina, ben sana muhtac degilim, kazancim var, ceker giderim diye tehdit edecekse, evlilikteki yapıcılığını kaybedecekse, buna da cok üzülürüm. Normal evliliklerdeki, gunluk kucuk sorunlardan bahsediyorum. Tuz biber dedigimiz hani. Lutfen carpitilmasin, dip not ekleyeyim
Peki esas koleligin bunlar olduğuna kim karar veriyo neden dışarda çalışma esas kölelik olarak tanimlamiyo bunları kim neye göre belirlemiş ben de sabah kalk hazırlan arabaya bin in ise git belli saatler ordasin emir altindasi. Vs.. bence de esas kölelik bu dediğimde neden farklı anlaşılıyo şimdi kadınlara tmm rahat ol kolelik yapma diyince neden hep ev işleri cocouk bakımı dislaniyo dışarda çalışmak buyutulurken ev hanimligi n den kucumseniuo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?