Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi adima konusuyorum çalıştığım zaman bitiyorum. Gözümün feri kalmiyor. Sabah kalkmak, istanbul trafigi, kavga gurultuyle calismak, geri donus ayni. Cocuk okuldan geldiginde ölü bir anne görür
Hayatın tüm diğer yükleri de kadının omzunda olduğu için böyle zor geliyor sanırım. Maşallah erkekler sadece çalışıyor. O kadar. Ama kadın öyle değil işte. Esas kölelik bu bence çalışmak değil.

Çalışmak istemiyorum nokta.

Kızımın su anda benim yasadigim gibi yasamasini isterim evet. Hayatimdan, halimden cok memnunum
Elbette bir meslek sahibi olmasini isterim. Ama calismazsan hakkimi helal etmem demem. Meslek sahibi olmasının yaninda, iyi bir insan olmasını ve hayatina iyi insanlar secmesini de öğütlerim. Hayat sadece meslek edinmekten veya çalışmaktan ibaret değil.
Çalıştığında her gun kocasina, ben sana muhtac degilim, kazancim var, ceker giderim diye tehdit edecekse, evlilikteki yapıcılığını kaybedecekse, buna da cok üzülürüm. Normal evliliklerdeki, gunluk kucuk sorunlardan bahsediyorum. Tuz biber dedigimiz hani. Lutfen carpitilmasin, dip not ekleyeyim

Kadınlar çalışsın tabiki ama , çalışan kadın evin tüm ihtiyaçların hala tek başına gögüslüyorsa bu kadınların sömürülmesine giriyor bence.

Ama çalışan her kadın haftada iki yardımcı alıp, yemeklerini yaptıracak birini buluyor, çocukların sorumluluğu da ortak paylaşılıyorsa ne ala.

Ama ülkemizde çoğu çalışan kadın için bu neredeyse imkansız.

Çünkü zihniyet ee onlara para vereceksek, kadın neden çalışsın.
Kadının çalışmasını aileye sadece maddi yardım olarak bakan zihniyet.

Kadın çalışsın ama ekstra masraf çıkarmasın, türkçesi hem evde hem işte çalışsın.

Ben de kadının çalışmasından ekonomik özgürlüğünün olmasından yanayım ama çevremde çalışan, evli ve çocuklu kadınların bir çoğunun sömürü altında olduğunu düşünüyorum.
Kadın hem işte çalışıyor, hem ev işini temizliğini yemeğini yapıyor hem çocuğa bakıyor erkek ise sadece çalışıyor arada bir iki çocuğu pispisliyor.

kadinin ekonomik özgürlüğü var gibi gözüküyor sözde ama daha cok somuruldugu bir düzen oluşuyor böylece de .

canim öyle istiyor diyin ayrıca soranlara da ne hadsiz sorular

Okudum çalışmıyorum önce bulduğum işler gerçekten somuruydu köleydim resmen. Mobbing asagilanma calisma hayatindan soğudum.Üstelik iş beğendirmekte baya bir zor. Maddi gucum yerinde aileden kalma. Ayrıca is bulmak cok zor alanim dışında bir is buldum mağazada satış danışmalıydı. Gittim kolelik resmen. Magazada degil depodaydık depoda yerin 4 kat altinda gun isigi yok. Ustelik merdivenlerimden lağım akıyordu Allahtan asansör kurtarıyordu merdiveni kullanmaktan bizi. Gidipte pişman olduğum tek iş diyebilirim. Gittim bir hafta çalıştım neden aaa bakın ben boş durmuyorum üni mezunuyum ama evde değilim demek icin. Bayram yogunlugu icin bizi ise almışlar bir hafta kadarlık çalıştım. Sonra işten çıkartıldim.annene merdiveni vs anlatımda bilseydik göndermezdim seni dedi. Beni ise alırken mağazanın müdürü bile şaşırmıştı uni mezunu diye. En güzeli kendi işin olacak tabi onada ben cesaret edemedim. Etseydim şimdi ise hobi diye gider gelirdim.su oku çalış diyenler zannediyor ki işler sırada bekliyor da biz begenmiyoruz. Bu arada işletme 4 yıllık bitirdim. Muhasebe de çalıştım depodada çalıştım gelinlikcide çağrı merkezinde çalıştım evde durmamak için. Sonuç yine evdeyim. Çalışma şartları cok kotu. Maddi gücümüz yerindeyse çalışmaya gerek yok bence sonra giden sağlık oluyor. Tabi iş kendi isin olur sevdiğin iş olur ise hobi diye gidersin o ayrı mesele.

Olabilir belki de. Yine de oncelik meselesi. Hayatın diger yukleri arasindan, çalışmayı ekarte etmeyi seçiyorum

Ne esas kölelik ??
Yemek, camasir, bulasik, utu, sil supur toz al, misafir, cocuk bakimi, kaynana memnun etme.... bunlarin yanina bir de çalışmak eklenince hayat cekilmez oluyor. Virgüllerin arasindaki sorumluluklarin hic biri erkeklere yuklenmiyor. Ama sorsan, hayat müşterek. Hayatin musterekligi sadece kadinin calismasinda goruluyor malesef.
Eşine ev isleri ve cocuk bakimi konusunda destek olan, paylasan erkekleri tenzih ederim

bende şeye tav oluyorum
çalısmayacaksan neden okudun dıyenlere

egıtım almak ,bır alanda bılgı sahıbı olmak ıstemek dıye bırsey var su hayatda ...belkı ben ekonomı alanında kendımı gelıstırmek ıstedım? ıktısat okudum dıye ıktısatcı olmak zorunda degılım!

bunu anlayamayanlar da var...

eger kımseye bır zararınız yoksa, kımsenın bunun ustune yorum yapma hakkı yok ...bazı konular yoruma kapalıdır .bu tamamen kısısel tercıh... calısana da calısmayana da saygım var, ınsanların kendı tercıhlerıne saygım var, sızın evınıze gırecek ekmek parası ıle alakalı kımse yorum yapamamalı

Peki esas koleligin bunlar olduğuna kim karar veriyo neden dışarda çalışma esas kölelik olarak tanimlamiyo bunları kim neye göre belirlemiş ben de sabah kalk hazırlan arabaya bin in ise git belli saatler ordasin emir altindasi. Vs.. bence de esas kölelik bu dediğimde neden farklı anlaşılıyo şimdi kadınlara tmm rahat ol kolelik yapma diyince neden hep ev işleri cocouk bakımı dislaniyo dışarda çalışmak buyutulurken ev hanimligi n den kucumseniuo

Sizin çok üstünüze gelinmiş ama avukatlık da öyle çok kolay yapılacak iş değil, yıpranmanız normal. Nitekim avukatların hepsi de mükemmel paralar kazanmıyor , yeni mezunlardan asgari ücretle çalışanları da var. O strese değmez. İsim yapmak o şehirde tanınmak belirli bir süre gerektiriyor, o zamana dek yıpranma daha fazla oluyor. Zaten ofis de sizinmiş, eşiniz oradaymış. Her gün Farklı Farklı dosya gelecek de değil, eşiniz yetişemediğinde destek olursunuz aynı şey. Yoksa her gün boşuna ofise gitmeye ne gerek var ki, bence çok mantıklı evde olmanız.

Diplomalı bir ev hanimi olarak, bu sorunun son muhatabi benim bence
Herkesin kolelik anlayisina kimse karisamaz dhjsnsndk
Sana bana calismak kolelik, bir baskasina ev işi yapmak kölelik. Kimse karşısındakine dil uzatmıyorsa bence slrun yok

Ay ben de anlamadim konu bana patladi

Konun devamı oldgu için buraya yazdım bende öyle düşünüyorum

Eşimle aynı büroda olmak istemiyorum evde işte hep aynı insan, evde bebeğimle vakit geçirmek daha iyi diyebilirsiniz ki gerçekten eşle aynı büroda çalışmak bi yerden sonra sıkabilir. Ya da arada gidip yardım ediyorum o benim için yeterli diyebilirsiniz. Takip ettigin dosyalar var ben yardımcı oluyorum diyebilirsiniz.. Işsiz imajı verince insanlar kendilerinde hak görüyorlar yorum yapmayı. Bir de avukatlık mesleği değişik sabah 8 akşam 5 olmuyor bazı günler iştenkafanı kaşıyamıyorsun bazi gunler büroda dizi izliyorsun :) benim büro varken kimse yorum yapmıyordu büroyu kapattım şimdi bazen soruyorlar noldu bi daha açmayacak mısınne iş yapacaksın evde mi duracaksın vs diye. Ki evden de işlerimi yürütüyorum para da kazanıyorum ama neticede evde olduğumdan işsiz olduğum düşünülüyor.
Büro varken de akrabalar nasıl işlerin iyi mi derdi hep size ne kardeşim iyiyse bana iyi. Bi de cevaptan da tatmin olmuyorlar çünkü zaten bir sonraki cümleyi çoktan düşünüp açmış mevzuyu... çok şükür idare ediyorum diyorum mesela, olur olur daha yaşıngenç zamanla oturur diyorlar. Illa ki bir mercedes alıp gezeceksin öyle tatmin olacaklar. Çok takmayın yani.. insanlar her zaman diyecek şey buluyorlar.

Şu anda pek çok bayan sırf ekonomik özgürlüğü olmadığı için mutsuz huzursuz evliliklerini devam ettiriyor. Baba evine dönmek ölüm gibi, adamın verdiği nafaka ise geçinmek için yeterli değil.

Erkeklerde nafaka vermemek için evlilliklerini bitirmek istemiyor. Ikili üçlü ( belki daha fazla ) hayatları var...

Kızlarımız meslek sahibi yapsaydık şu anda bdv' daki konuların yarısı açılmayacaktı.

Diğer yandan şu anda Türkiyede yoksulluk sınırı 7838 tl ... Kaç kisinin evine bu para giriyor? Kaldı ki bırak yoksulluğu Türkiye de pek çok aile açlık sınırında yaşıyor. Iki kisi çalısarak hayat standartlarını yükseltebilirler. Maddi sıkıntısı olmayan insanlar tamam ister çalışsın ister çalışmasın ama yoksulluk sınırına bile yaklaşamayan ailelerde kadının ben çalışmam demesi bir şımarıklıktır.( imkanı varken ve de sağlıklı ise tabii ki)

ulke ve dunya genelıne ve hatta 3. sayfa haberlerıne bakarak yaptıgım cıkarımı yazmak ıstıyorum
genel olarak kadınların ustunde fazla yuk var
yukumuz agır arkadaslar kadın olmak zaten zor
bırde bırbırımıze bel asagı vurmayalım
ev ısıde zor calısma hayatıda

zaten yeterınce zor bır hayat bızı beklerken, yıpranırken... bırde bırbırımızı uzmeyelım

Zaten sorun bu. Kadın bu dünyayı tanıdığı halde kendi cinsini suçlayıp yaftalıyor. Bin parçaya bölünüyoruz ev işi , dışarıda ki iş derken zaten nefes alacak zaman yok. Bir de üstüne evinde kendini evladına ve eşine adayan kadına çöp muamelesi yapılıyor. Eğitim alıp çalışmaması bile suç. İyi de buna kim karar veriyor ?

Kimse demiyor ki ben kimim bana ne milletin hayatını nasıl yaşamayı tercih ettiğinden demiyor.

Yukarıda bir kaç arkadaş yazmış işinden memnun değilsin herhalde niye çalışıyorsun diye onlara da cevap vereyim.

Aslında çok çok severek yaptığım çok rahat bir işim var ama hayatın temposu o kadar yoğun ki ev ve iş aynı anda çok zor oluyor. Ayrıca pandemi sürecinde de gördük ki birçok iş evden de bilgisayar başında yapılabiliyor ama insanları evinden çıkarıp sabit bir saatte onları koyun gibi orada tutarsanız o insanların düşünmeye ve araştırmaya sorgulamaya vakti olmaz. Okullarda da durum çok farklı değil. Kim ne derse desin özgür falan değiliz. Sistemin köleleriyiz.

İnsan olmanın dışında robot gibi yönlendiriliyoruz hatta meslek hastalığına da yakalanan bir çok insan var. Çünkü sürekli aynı rutin motor çalışma prensibi insanların psikolojisini de bozuyor..

Bu arada çalışmayan kadın çöptür boştur diyenlerin anne ve anneannelerinin de boş insanlar olması lazım çünkü iki jenerasyon gerideki nesilde çalışan kadın sayısı çok ama çok azdı....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…