Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman git baska yerde calis, kolunda altin bilezik diyecekler.
Baska yerde calissam, aaa kocasının ofisi varken baska ofiste ise girmis diyecekler.
Diyenlerin sonu yok. O yuzden bahane uretmeye borcum da yok.
Cok sevindim sizin adınıza, umarim hayatiniz hep dilediginiz gibi olur

Calisma imkanim var, sağlıklıyım. Ve canim şımarıklık yapmak istiyor..
Umarim yukarıda yazdiginiz olumsuzluklarin hic biriyle karşılaşmam. Zira karşılaşsam, kina yakacakmışsınız gibi bir haliniz var.
Bunca sayfa yoruma eksiksiz cevap verdim. Cizgimi bozmak istemiyorum.
Kendi dogrunuzu kendiniz uygulayin lütfen. Herkesin doğrusunun farkli olma ihtimalini de düşünün arada bir

Bu konunun her iki yüzünü bizzat yaşamış biriyim.
Hayata dair tek keşkem varsa, bu da çalışma hayatına atılmamaktır.
Kısa vadeli oyalanmak adına çalıştığım zaman, zaten soğuduğum mesleğime tamamen kapattı beni ve bambaşka hayaller kurarak çalışma hayatından birkaç ayda ayrıldım.

İşte o beğenmediğim, eğlencesine gidip zaman harcadığım, aldığım maaşa burun kıvırdığım hayata muhtaç etti zaman beni

Ben ne plan yaparsam yapayım, öngördüğüm gibi olmadı hiçbir şey.
Ve şu yaşımda neredeyse sıfır tecrübe ile de mesleğime istesem de dönemem, bununla birlikte ya koca ya baba bağlantılı maddi bağım olması, hayatımda boynuma geçirdiğim tek tasmanın diğer adı.

Elbet çalışacağım, hayalim hep kendi işimi kurmaktı, o sebeple ayrıldım ama 2 sene öngörüm belki 10 sene oldu.
Giden benden gitti, çektiklerim ve bu yüzden dayanmak zorunda olduklarım adeta zirveye taşındı falan filan.

Kısaca çalışın, öylesi böylesi çalışın.

Bu konudaki bazı kadınlar sayesinde az önce modern köle olmak için okuduğumu öğrendim. Püü bana ki ben bunu nasıl anlamadım çalışmak ve kölelik arasında nasıl bağlantı kuruldu o yorumları henüz okumadım. Eğer sinir sistemim cokmezse okuyacagim

Estağfirullah ben size ithafen yazmadım ki...

Zaten siz ekonomik sosyal ya da daha farklı herhangi bir sorununuz olmadığını belirmiştiniz.

Allah herkese mutlu huzurlu hayatlar versin.

Ayrıca Allah kimsenin huzurunu bozmasın...

Burada siz benim mesajımı alıntılamışsınız o yüzden ben de cevap yazdım, görüşümü sizin yazdıklarınız üzerinden belirtmek istedim.

Bu başlıkta siz çalışmayan çalışmaya da gerek görmeyen tarafsınız ben ise özellikle de kadınların çalışmasının gerekli olduğuna inanan tarafım.

Herkesin doğrusu farklı, doğru...

Benim doğrum şu; (filmgibi hanım size demiyorum)

Hanımlar kendi paranızı kazanın... Kendi ayaklarınız üzerinde durun. Kendi paranızı harcamaktan daha keyifli birşey yok. Kocanızın eline mahkum olmayın. Prangalar altında yaşamayın. İsteyen herkes kendine uygun bir iş bulabilir. İlle de zor şartlar altında çalışmak zorunda değilsiniz. (Hasta olanlar ve çocuğu için işten çıkanlar konum dışındadır) Eve 2 maaş girmesi tek maaş girmesinden iyidir.

Hahahah aynen öyle ama çıkıp biri esas köle evde tüm gün çalışmaktır dese ortalığı yikarlar:)) ama çalışan kadın modern köleymiş. O doktorlar o mühendisler ceoalar hepimiz modern köleyiz anacım sorma ahahhdhfj

2 bucuk yıllık evliyiz kirada oturuyoruz. İlk 1 bucuk yıl çalıştım. Baktım sonuç ezilen benim? Hastanede çalışıyordum cumartesileri bile tamdı. Eve geliyorum akşam 7 bucuk oluyor haldır haldır yemek yap bulasık yıka sonra yorgunluktan uyuyakalıyordum. Eşim çok dağınıktır hiç yardım etmez. Kaç defalarca konustum düzelmedi. Dış gebelik geçirdim ameliyat oldum. Bende en sonunda işi bıraktım. Kimse kusura bakmasın sağlığımdan önemli değil hiçbirşey. Hem psikolojik hem fiziken sağlığım yerinde değildi. Bir pazarım kalıyoddu onda da kv'ye git. Oldu canım dedim bıraktım. Şimdi eş tarafı soruyor çalışcakmısn neden çalışmıyosun. Bende tek cevap ; HAYIR ÇALIŞMIYORUM. nokta. Aşımı ekmeğimi siz vermiyosunuz de geç.

İsteyen herkes kendine uygun bir iş bulabilir.

Hadi inşallah. deyip başka bir şey demiyorum. Çünkü aynı gezegende yaşıyor olamayız. Bizim gezegende isteyen herkesin kendisine uygun bir bulmasını bırakın yüksek lisans yaptığı alanda bile iş bulamıyor insanlar. İnşallah bizde sizin gezegene taşınırız bir an evvel....

Ev işi yapacağım bölünmemek için çalışmayayım ben diye yola çıkmayacağım herhalde. Giderim işime çalışırım kazanırım. Artık ev işi cart curt olayını evlenince düşünürüm. Bir şekilde pratik olmaya çalışır her gün mükellef sofra kurmak yerine kocamı yapılan yemeği 2 gün yemeye alıştırırım. Evliliğin başından itibaren hadi kalk kocacım diye tatlı dille işe alıştırırım. Zorlandığım yerde dip köşe için yardımcı tutarım. Vs. vs. Ufak örnekler. Demek istediğim kadınız akıllıyız hepsine bir çare buluruz.

Benim de anlamadığım çalışmıyorsunuz diyelim ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz ya da ihtiyaçlarınızın maddi değeri ne kadar. Çünkü kadın olarak bakım masrafları çok pahalı. Bakım kremleri, bi güzellik merkezine gitsen botoksu, kuaförü... Bunlar başlı başına insanı batırıyor zaten. Yani kocanıza nasıl söylüyorsunuz nasıl para istiyorsunuz. Tartışma çıkarıyor mu.

Afedersiniz okurken bi afalladim yani masallah masallah

İnanın maşallahlık bir durum değil. Bir yerde zaman kaybı ama kader böyleymiş. Şu an son okuduğum alanda uzmanlaştım. Çok şükür işimi ve çalıştığım kurumu seviyorum.

Allah herkesin gönlüne göre versin

Ne guzel sizin adiniza cok mutlu oldum.. bende isterdim calismak ama kismet mi olmadi diyeyim emek mi harcamadim bilemedim.
Amin diyorum iyi bayramlar

Ne guzel sizin adiniza cok mutlu oldum.. bende isterdim calismak ama kismet mi olmadi diyeyim emek mi harcamadim bilemedim.
Amin diyorum iyi bayramlar

Bazen kaderden ziyadesi olmuyor ama bugün olmadı diye yarın olmayacak diye bir şey de yok. Umudunuzu kaybetmeyin. .İyi bayramlar

Reactions: 000
Erkek de çalışmayabilir,kadın da.Bir salın insanları,kim hayatı nasıl yaşamak istiyorsa yaşasın.Şöyle gözle bakarım,böyle yanlış düşünürüm o insan hakkında falan,pardon da siz kimsiniz ? Çalışmak istemeyen insanlar bir suç falan işliyor da o yüzden mi yanlış karşılıyorsunuz anlamadım.Herkesin kendi hayatı,nasıl yaşamak isteyeceklerine de bir zahmet karışmayın.
Çevrenizdeki insanlar hadsiz.Arkadaş falan demeden ''sanane''yi yapıştıracaksınız.Hoş bu kez de arkanızdan ''kıskandı bizi'' der bu tipler,hiç şaşmaz.

Katılıyorum ve keşke herkes sevdiği işi yapabilse... tüm şartlar iyi olduğunda insan içine dönüp bunu istiyor muyum gerçekten diye sorup çalıştığı işi veya mesleğini sorgulayabiliyor. Içsel yolculukta kendine uygun işi bulduğunda onun dışında bir şey yapmak istemiyor... belki konu sahibinin çalışmamayı tercih etme sebebi budur. Öyleyse isteklerimizin ve yaptıklarımızın arkasında dimdik durabilmeliyiz. Neden çalışmıyorsun sorusuna, çünkü istemiyorum! diye kesin ve net bir dille yanıtlayabilir.

Ciddi sorduğunuzu farzederek ciddi ciddi cevaplayacağım.

İş bulmak için çaba harcamalısınız.

Etrafınıza bakın torpilli olanlar birilerinin yakını olanlar hariç ( onların yatacak yeri yok Allah sonlarını hayreylesin bu arada) iş sahibi olanlar hiç bıkmaksızın bir çaba harcayarak bu konuma geliyorlar. Hiç kimse yattığı yerden dediğim gibi birinin yeğeni kuzeni olanlar hariç bir yerlere gelemiyor.

Sizin eğitim durumunuzu tecrübe geçmşinizi bilmiyorum.

Ama bir yerden başlayın.

Bir yerlere gelmek zor ama o bir yerlere gelenler çalışarak çabalayarak geliyor.

Bir besmele çekip başlayın bir adım atın Allah yolunuza pek çok seçenek çıkaracaktır.

Benim de işsiz kaldığım kiramı ödeyemediğim zamanlarım oldu. Ama sürekli çabaladım. Bir yandan özel sektörde çalısırken bir yandan Kpss ye hazırlandım vs...A planı tutmasaydı B planına geçecektim o da tutmasa idi C planına...

Bir şeyi istediğinde adım at sadece adım at... Ama o adımı at... Allah sana nasip edecektir.

Ben 19 yaşından beri çalışıyorum. Okul okurken de hem çalıştım hem okudum. Özetle yazdıklarınızı zaten ziyadesiyle tecrübe etmiş bir insanım ama sadece kendi deneyimlerimden yola çıkarak bu böyle olur diyemem.
Sizin şartlarınız sizin kaderiniz size özel. Benim ki bana özel. Bir başkasının ki kendine özel...

Ama siz derseniz ki isteyen herkes kendine uygun bir iş bulabilir diye. Ben buna sadece gülerim.

Bugün bim a101 şok gibi marketlerde yüksek lisans yapmış ya da ün.v mezunu insanlar çalışıyor. Öğretmenler işsiz mühendisler işsiz .O herkese uygun işler neredeyse lütfen o insanlara da lokasyon bilgisini iletin...

Size katıldığım tek nokta duaların gücü. Buna bende çok inanırım ve Allah her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık der bu da çok doğrudur

Reactions: 000
Mesele çalışmaktan çok sanki çalışmıyormuş gibi sevecek işle meşgul olmak birde üstüne para kazanmak bu büyük bir nimet tabi herkes buna ulaşamıyor

Ben sen iş arıyorsun zannetmiştim. Ama zaten 19 yaşından beri çalışıyormuşsun. Yazdıklarım umarım başkası için faydalı olur.

Ben de senin sığ bir insan olmadığını düşünüyorum. Çünkü toplumsal meselelere duyarlı biri gibisin.

Turkiye de işsizliğin ne derece yüksek olduğunu pek çok sosyal problemlere sebeb olduğunu biliyorum. Hatta en iyi bilenlerden biri olabilirim. Bu konuda aptal bir iyimserlik tablosu çizecek değilim. Ben işsizlik yok demiyorum. Bir gelişmiş dünya ülkesine göre çok daha zor koşullar altındayız. Bunu herkes farkındadır herhalde...

Tüm bu olumsuz koşullara rağmen hala aynı şeyi iddia edebilirim. Etrafına bak bir şekilde istediği mesleği yapanlar bir şekilde uğraşmış çabalamış insanlar. Bimde A 101 de çalışıyorlar para kazanıyorlar kazandıkları para ile dersaneye kurslara gidiyorlar ama sonrasında istedikleri bölümlere bir şekilde geçiyorlar . Çabalayanlar eninde sonunda düze çıkıyor. Ya da tersinden söylersek düze çıkanlar çabalayanlardır. Boş boş oturmak mevcut olumsuz durumu sürekli dile getirmek insanlara hiçbir şey kazandırmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…