O zaman git baska yerde calis, kolunda altin bilezik diyecekler.Eşimle aynı büroda olmak istemiyorum evde işte hep aynı insan, evde bebeğimle vakit geçirmek daha iyi diyebilirsiniz ki gerçekten eşle aynı büroda çalışmak bi yerden sonra sıkabilir. Ya da arada gidip yardım ediyorum o benim için yeterli diyebilirsiniz. Takip ettigin dosyalar var ben yardımcı oluyorum diyebilirsiniz.. Işsiz imajı verince insanlar kendilerinde hak görüyorlar yorum yapmayı. Bir de avukatlık mesleği değişik sabah 8 akşam 5 olmuyor bazı günler iştenkafanı kaşıyamıyorsun bazi gunler büroda dizi izliyorsun :) benim büro varken kimse yorum yapmıyordu büroyu kapattım şimdi bazen soruyorlar noldu bi daha açmayacak mısınne iş yapacaksın evde mi duracaksın vs diye. Ki evden de işlerimi yürütüyorum para da kazanıyorum ama neticede evde olduğumdan işsiz olduğum düşünülüyor.
Büro varken de akrabalar nasıl işlerin iyi mi derdi hep size ne kardeşim iyiyse bana iyi. Bi de cevaptan da tatmin olmuyorlar çünkü zaten bir sonraki cümleyi çoktan düşünüp açmış mevzuyu... çok şükür idare ediyorum diyorum mesela, olur olur daha yaşıngenç zamanla oturur diyorlar. Illa ki bir mercedes alıp gezeceksin öyle tatmin olacaklar. Çok takmayın yani.. insanlar her zaman diyecek şey buluyorlar.
Calisma imkanim var, sağlıklıyım. Ve canim şımarıklık yapmak istiyor..Şu anda pek çok bayan sırf ekonomik özgürlüğü olmadığı için mutsuz huzursuz evliliklerini devam ettiriyor. Baba evine dönmek ölüm gibi, adamın verdiği nafaka ise geçinmek için yeterli değil.
Erkeklerde nafaka vermemek için evlilliklerini bitirmek istemiyor. Ikili üçlü ( belki daha fazla ) hayatları var...
Kızlarımız meslek sahibi yapsaydık şu anda bdv' daki konuların yarısı açılmayacaktı.
Diğer yandan şu anda Türkiyede yoksulluk sınırı 7838 tl ... Kaç kisinin evine bu para giriyor? Kaldı ki bırak yoksulluğu Türkiye de pek çok aile açlık sınırında yaşıyor. Iki kisi çalısarak hayat standartlarını yükseltebilirler. Maddi sıkıntısı olmayan insanlar tamam ister çalışsın ister çalışmasın ama yoksulluk sınırına bile yaklaşamayan ailelerde kadının ben çalışmam demesi bir şımarıklıktır.( imkanı varken ve de sağlıklı ise tabii ki)
Calisma imkanim var, sağlıklıyım. Ve canim şımarıklık yapmak istiyor..
Umarim yukarıda yazdiginiz olumsuzluklarin hic biriyle karşılaşmam. Zira karşılaşsam, kina yakacakmışsınız gibi bir haliniz var.
Bunca sayfa yoruma eksiksiz cevap verdim. Cizgimi bozmak istemiyorum.
Kendi dogrunuzu kendiniz uygulayin lütfen. Herkesin doğrusunun farkli olma ihtimalini de düşünün arada bir
Hahahah aynen öyle ama çıkıp biri esas köle evde tüm gün çalışmaktır dese ortalığı yikarlar:)) ama çalışan kadın modern köleymiş. O doktorlar o mühendisler ceoalar hepimiz modern köleyiz anacım sorma ahahhdhfjBu konudaki bazı kadınlar sayesinde az önce modern köle olmak için okuduğumu öğrendim. Püü bana ki ben bunu nasıl anlamadımçalışmak ve kölelik arasında nasıl bağlantı kuruldu o yorumları henüz okumadım. Eğer sinir sistemim cokmezse okuyacagim
İsteyen herkes kendine uygun bir iş bulabilir.
Afedersiniz okurken bi afalladim yani masallah masallahBen iki mühendislik bir öğretmenlik mezunuyum .
Afedersiniz okurken bi afalladim yani masallah masallah
Ne guzel sizin adiniza cok mutlu oldum.. bende isterdim calismak ama kismet mi olmadi diyeyim emek mi harcamadim bilemedim.İnanın maşallahlık bir durum değil. Bir yerde zaman kaybı ama kader böyleymiş. Şu an son okuduğum alanda uzmanlaştım. Çok şükür işimi ve çalıştığım kurumu seviyorum.
Allah herkesin gönlüne göre versin
Ne guzel sizin adiniza cok mutlu oldum.. bende isterdim calismak ama kismet mi olmadi diyeyim emek mi harcamadim bilemedim.
Amin diyorum iyi bayramlar
Katılıyorum ve keşke herkes sevdiği işi yapabilse... tüm şartlar iyi olduğunda insan içine dönüp bunu istiyor muyum gerçekten diye sorup çalıştığı işi veya mesleğini sorgulayabiliyor. Içsel yolculukta kendine uygun işi bulduğunda onun dışında bir şey yapmak istemiyor... belki konu sahibinin çalışmamayı tercih etme sebebi budur. Öyleyse isteklerimizin ve yaptıklarımızın arkasında dimdik durabilmeliyiz. Neden çalışmıyorsun sorusuna, çünkü istemiyorum! diye kesin ve net bir dille yanıtlayabilir.Estağfirullah ben size ithafen yazmadım ki...
Zaten siz ekonomik sosyal ya da daha farklı herhangi bir sorununuz olmadığını belirmiştiniz.
Allah herkese mutlu huzurlu hayatlar versin.
Ayrıca Allah kimsenin huzurunu bozmasın...
Burada siz benim mesajımı alıntılamışsınız o yüzden ben de cevap yazdım, görüşümü sizin yazdıklarınız üzerinden belirtmek istedim.
Bu başlıkta siz çalışmayan çalışmaya da gerek görmeyen tarafsınız ben ise özellikle de kadınların çalışmasının gerekli olduğuna inanan tarafım.
Herkesin doğrusu farklı, doğru...
Benim doğrum şu; (filmgibi hanım size demiyorum)
Hanımlar kendi paranızı kazanın... Kendi ayaklarınız üzerinde durun. Kendi paranızı harcamaktan daha keyifli birşey yok. Kocanızın eline mahkum olmayın. Prangalar altında yaşamayın. İsteyen herkes kendine uygun bir iş bulabilir. İlle de zor şartlar altında çalışmak zorunda değilsiniz. (Hasta olanlar ve çocuğu için işten çıkanlar konum dışındadır) Eve 2 maaş girmesi tek maaş girmesinden iyidir.
Hadi inşallah. deyip başka bir şey demiyorum. Çünkü aynı gezegende yaşıyor olamayız. Bizim gezegende isteyen herkesin kendisine uygun bir bulmasını bırakın yüksek lisans yaptığı alanda bile iş bulamıyor insanlar. İnşallah bizde sizin gezegene taşınırız bir an evvel....
Ciddi sorduğunuzu farzederek ciddi ciddi cevaplayacağım.
İş bulmak için çaba harcamalısınız.
Etrafınıza bakın torpilli olanlar birilerinin yakını olanlar hariç ( onların yatacak yeri yok Allah sonlarını hayreylesin bu arada) iş sahibi olanlar hiç bıkmaksızın bir çaba harcayarak bu konuma geliyorlar. Hiç kimse yattığı yerden dediğim gibi birinin yeğeni kuzeni olanlar hariç bir yerlere gelemiyor.
Sizin eğitim durumunuzu tecrübe geçmşinizi bilmiyorum.
Ama bir yerden başlayın.
Bir yerlere gelmek zor ama o bir yerlere gelenler çalışarak çabalayarak geliyor.
Bir besmele çekip başlayın bir adım atın Allah yolunuza pek çok seçenek çıkaracaktır.
Benim de işsiz kaldığım kiramı ödeyemediğim zamanlarım oldu. Ama sürekli çabaladım. Bir yandan özel sektörde çalısırken bir yandan Kpss ye hazırlandım vs...A planı tutmasaydı B planına geçecektim o da tutmasa idi C planına...
Bir şeyi istediğinde adım at sadece adım at... Ama o adımı at... Allah sana nasip edecektir.
Ben 19 yaşından beri çalışıyorum. Okul okurken de hem çalıştım hem okudum. Özetle yazdıklarınızı zaten ziyadesiyle tecrübe etmiş bir insanım ama sadece kendi deneyimlerimden yola çıkarak bu böyle olur diyemem.
Sizin şartlarınız sizin kaderiniz size özel. Benim ki bana özel. Bir başkasının ki kendine özel...
Ama siz derseniz ki isteyen herkes kendine uygun bir iş bulabilir diye. Ben buna sadece gülerim.
Bugün bim a101 şok gibi marketlerde yüksek lisans yapmış ya da ün.v mezunu insanlar çalışıyor. Öğretmenler işsiz mühendisler işsiz .O herkese uygun işler neredeyse lütfen o insanlara da lokasyon bilgisini iletin...
Size katıldığım tek nokta duaların gücü. Buna bende çok inanırım ve Allah her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık der bu da çok doğrudur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?