- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
Özel hayatla ne alaka? Evli misin bekar mısın onu bile bilemem ama bekarsan bulmuşken zengini bul kafa yapına o müsait çünküİşte senin gibi tiplerin sorunu da bu... Benim özel hayatımda ne yaptığım seni ilgilendirmez. Kendi seçimlerini yapamayanların şu yorumlarını görünce insan sadece acıyor. Siz önce kendi hayatınızı yönetin benimkini yönetene kadar
Aynen dediğin arkasındayım... Olaylara hiç bir zaman sadece ben diyerek bakmadım. Zaten siz sadece kendi hayatınızı baz aldığınız için sığ bakıyorsunuz. Benim şartlarım bana Özel senin ki sana özel. Sadece saygı duyun beklenen buydu. Konu sahibi konuyu açarken insanlar hayatına karışıyor diye şikayet etti. Bende onu destekledim. O çalışmıyor ben çalışıyorum ama bu beni o dan daha üstün bir insan yapmıyor. Dileyen zengin çalışır dilemeyen çalışmazBi de şu var parası olan neden çalışsın ki dedikten sonra ben zaten çalışan bir zenginim)))))
Siz sormuştunuz parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri neden çalışsın ki diye dün malum. Ondan şey ettik biz arkadaşlarla.Evet çalışan zenginim bu benim tercihim başka bir zengin çalışmayadabilir. Bu kadın içinde geçerli fakir içinde...
Sen kimsin ki benm yapımı bileceksin ?Özel hayatla ne alaka? Evli misin bekar mısın onu bile bilemem ama bekarsan bulmuşken zengini bul kafa yapına o müsait çünkü
Benim Hayatım ne acaba :)) acaba ne kadarını biliyorsunuz. Sallayın belki tutar :)Aynen dediğin arkasındayım... Olaylara hiç bir zaman sadece ben diyerek bakmadım. Zaten siz sadece kendi hayatınızı baz aldığınız için sığ bakıyorsunuz. Benim şartlarım bana Özel senin ki sana özel. Sadece saygı duyun beklenen buydu. Konu sahibi konuyu açarken insanlar hayatına karışıyor diye şikayet etti. Bende onu destekledim. O çalışmıyor ben çalışıyorum ama bu beni o dan daha üstün bir insan yapmıyor. Dileyen zengin çalışır dilemeyen çalışmaz
Ha bende iş dünyasından ayrılmaya çok uzak değil. Çünkü dünyayı görmek istiyorum artık...
Ben her tatile çıktığımda ağlarım... neden mi? gözümün önüne işlerim gelir... geçen deniz de yüzerken (göle gidicektik yanlıslıkla zenginlerin olduğu denize gitmisiz) neyse yüzerken farkında Olmadan işlerim yüzünden öyle ağladım ki beni denizden çıkardılar. Gözyaslarım denizin tuz seviyesini arttırıyormusBiz de çok gideriz ama sayılmıyormuşen güzel çalışmayanların gittiğiymiş kafamda iş varmış , bunu insanlara karışma haddini nereden buluyorsun diyen söylüyor tatilimize bile tatil değil o diyebilme özgüveni
Hala dediğimin arkasındayım dileyen çalışır dilemeyen çalışmaz .ben bugün çalışıyorum ama fikriminde değişmesi çok olası..... Herkesin tercihi kendine özel .size ne oluyor ki çalışmayan insanlara çöp muamelesi yapabiliyorsunuzSiz sormuştunuz parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri neden çalışsın ki diye dün malum. Ondan şey ettik biz arkadaşlarla.
Valla haklisinizÇalışan kadınların fakir ilan edildiği , ben çalışmıyorum durumumuz iyi bal kocam evde otur keyif yap dedi adlı 245. konumuza hoşgeldiniz. Arkadaşlar yalan söylüyorsunuz. Ülkenin durumu ortada, kk profili de ortada yine ülkede olduğu gibi %3 lük kesim elbette tartışmaya girmeyecek kadar zengin ama geri kalan kısım çalışmamasına kılıf bulmak zorundaymış gibi yalan söylüyor. Kadın-erkek çalışmak fakirlerin işi değildir, insan üretmek çalışmak için yaratılmış. Tarlada çalışırsınız şantiyede ofiste yemekhanede doğumhanede fabrikada sanat akademisinde vs bilemem. Cinsiyetlerden bile bağımsız bir konu , azıcık sosyoloji eğitimi olan anlayabilir diye düşünüyorum. Ben modern köle olarak evde iş yerimde geçirdiğim 8 saatten daha çok yoruluyorum.Yanlış anlaşılmasın herşeyi pratik yapar sonra da keyfime bakarım ama sevmiyorum ev işini diyelim. Bana düşen kısmından bile hoşlanmıyorum yani sütlacın üstünün kızarmasını izlemek bana dünyanın en büyük hazzını vermiyor. Keşke yaptığım işin karşılığını daha yüksek alacağım bir işim olsaydı veya daha iyi para kazanabileceğim bir işim. Tabii bunlar benim kişisel sorunlarım ve elbette yaşadığımız ülkenin sorunları. Çalışmalı mı sorusu bile benim için komik, modern köleyiz kafasına göre bence kocişkolatalarda işten çıkmalı,onları neden çalıştırıyorsunuz neden kıyıyorsunuz minnoşlara ? pardon çıkamazlar çünkü zaten hepsi işveren yatırımcı girişimci zaten patronÇocuk konusuna gelirsek çalışmıyorum çocuklara bakıyorum diyen bir kitle var ki , burada cidden gerginlik yaşadığımız çok olmuştur. Çocuklara nasıl bakıyorsunuz diyorsunuz anne kokusuyla büyüyorlar eve gelince kapıduvar değil anneyi görüyorlar. Kurban olayım müge anlı rekorlar kırıyor gündüz kuşağında esra erol rekorlar kırıyorlar iş yerinden ben mi izliyorum bunları Canım evde oturmak istiyor çalışmıyorum çalışma hayatı bana göre değil demek yerine çalışan insanları suçlama yolunu seçmek bence çok saçma. Bu arada teorilerinizi çürüteceğim ama tanıdığım tüm varlıklı kadınlar çalışıyor, para için olmadığına göre sanırım demek ki kölelik seviyorlar. Dar bakış açısına göre başka açıklaması olamaz.
Sizin hayatınızla ilgili hiç yorumum ve öngörüm yok. Umurumda olan yorumlarını merak edip okuduğum bir üye bile değilsinizBenim Hayatım ne acaba :)) acaba ne kadarını biliyorsunuz. Sallayın belki tutar :)
Yaptıgı her yoruma calısan fakirdir,köledir,ev isini kadın yapar,erkek yatar diyen birinin kafa yapısını cözmek icin zengin olmak değil akıllı olmak yetiyor.Sen kimsin ki benm yapımı bileceksin ?
Neden isim isteyeyim ki sizden en fazla hangi yazılım dilini kullanıyor diye sorardım çünkü ben phyton kullanıyorum.. neyse o bilinmeyen sektör neyse artık...Yoo hiç öyle bir derdim yok. Evden çalışabilen bir tek yazılım sektörünü biliyorsanız o sizin sorununuz.Şimdi sektörü yazsam isim isteyeceksiniz. İsim veremeyince yine yukarıda yazılanlara benzer şeyler söyleyeceksiniz.
Çalışmayan insanlara çöp muammerleri yapmak mı? Okuduğunuzu anladıysanız onu yapanın ben olmadığımı görürsünüz kendinizi aklamak için iftira atmayın? Haddinizi biraz bilin. Kim çöp muammerleri yapmış gidin onu yapana yazın bunu. Bana yapmadigim bir şeyi söyleyemezsin bayan cevir kazı yanmasın. Bu ne ya böyle baktı olmuyor arkasına insan almak için çalışana çöp muammelesi yaptın diyorsunuz. Ayıp artık tartışmanın da bir seviyesi vardır. Uydurmayın yalan yanlış. Kim çöp muammelesi yaptıysa ona yazın.Hala dediğimin arkasındayım dileyen çalışır dilemeyen çalışmaz .ben bugün çalışıyorum ama fikriminde değişmesi çok olası..... Herkesin tercihi kendine özel .size ne oluyor ki çalışmayan insanlara çöp muamelesi yapabiliyorsunuz
Bir tane bile çalışan fakirdir cümlesi kurmadım. Ev işini kadın yapmalı demedi .. erkek yatar kelimesi klavyemden dökülmüş olamaz. Ama sizin hayal dünyanız bayağı geniş onu görmüş oldumYaptıgı her yoruma calısan fakirdir,köledir,ev isini kadın yapar,erkek yatar diyen birinin kafa yapısını cözmek icin zengin olmak değil akıllı olmak yetiyor.
Öyleyse kendi hayatınıza gore sığ yorum demeyeceksiniz. Iftira da atmayacaksiniz insanlarla bas edemeyince.Sizin hayatınızla ilgili hiç yorumum ve öngörüm yok. Umurumda olan yorumlarını merak edip okuduğum bir üye bile değilsiniz
Çalışmayan avukat arkadaşa siz avukat değilsiniz sadece hukuk mezunusunız yazan ben değildim herhaldeÇalışmayan insanlara çöp muammerleri yapmak mı? Okuduğunuzu anladıysanız onu yapanın ben olmadığımı görürsünüz kendinizi aklamak için iftira atmayın? Haddinizi biraz bilin. Kim çöp muammerleri yapmış gidin onu yapana yazın bunu. Bana yapmadigim bir şeyi söyleyemezsin bayan cevir kazı yanmasın. Bu ne ya böyle baktı olmuyor arkasına insan almak için çalışana çöp muammelesi yaptın diyorsunuz. Ayıp artık tartışmanın da bir seviyesi vardır. Uydurmayın yalan yanlış. Kim çöp muammelesi yaptıysa ona yazın.
Onun aciklamasini arkadasa yaptim kendisi de anladi sizin gibi ona buna iftira atan biri değildi sağolsun. Uydurmayin bosuna herkes goruyor. Kendinizi bu duruma dusurmeyin bence.Cümleyi öğelerine ayırıp tekrar okuyun şimdi. Bayan cevir kazı yanmasın..Çalışmayan avukat arkadaşa siz avukat değilsiniz sadece hukuk mezunusunız yazan ben değildim herhalde
Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Arkadasin dedigini yap bende okudumDemekki zayıf noktanız orası ve cok belli ediyorsunuz.
Gorumcem bekarken uni için çabalıyor du . Tüm kuzenleri okudu çalışan da oldu calismayan. Hatta bir tane kuzeni aciktan daha bitirmemişti ama kendine is kurmuştu net üzerinden . Her neyse gorumcemde geride kaldığını düşünerek üzülüyor du açıkça söylemese de belli ediyordu. Ders çalıştı baya bi...Sen de oku ya da ise girsene diyen buyukler oldu çok ,baktılar bizimki çok açıklama yapıyor işte hedefim şu ya da başıma şunlar gelmese zaten kesin şu siniftaydım falan filan. Kafasına taktiğini çok belli edip fazla açıklama yapıyordu. Kocaman insanlar da bunu anladı başladılar şu şunu okudu iyi etti sende etseydin, hala calismiyormusun eve kapanma yok bıdı bıdı. . Ki yaslanarak üzerek kızı ağlattiklarini bilirim. Kaç kere demiştim net cevap, az açıklama yap sen çekiyosun bunları üstüne. . Bir bayram günü kızı hungur şakır ağlattilar. Ve alıngan biz bişey demedik demeye getirdiler,iyiliğinden söylüyoruz dediler kız suçlu çıktı.
Gel zaman git zaman evlendi şimdi de kayinvalideleri de çalışırsa adam yerine koyuyor ,çalışmadığında ev hanımı oldun gittikçe sosyalliğin bitti diye bile baskı yaptılar. Demem o ki kim nerde hassas ise ordan yürüyor . Kafanıza takmayın ki bu sorulara muhattap olmayın.
Niye çalışmiyorsun derseler suan arayış içinde değilim düşünmüyorum. Ama önüme de gelirse yok demem diyebilirsiniz.
Boşa okudun diye dalga gecene ,okumayanlarin da kendini rahatlatma metoduda bu oluyo deyip sende gulsen takmıyor gibi yapıp kimse üstelemez.
Kadının avukatlık diplomasına ve ruhsatına kadar sorguladınız. Suçu ne ? Avukatlık yapmamak... Komik olmayınOnun aciklamasini arkadasa yaptim kendisi de anladi sizin gibi ona buna iftira atan biri değildi sağolsun. Uydurmayin bosuna herkes goruyor. Kendinizi bu duruma dusurmeyin bence.Cümleyi öğelerine ayırıp tekrar okuyun şimdi. Bayan cevir kazı yanmasın..
Duymamazliktan gelŞimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Normal tabi ki. Eve çalışıp para getirmesi gereken erkektir. Kadın evinde eşine ve çocuğuna güzelce bakıyorsa erkek şükretsin bence. Ne kadar meraklısınız kadınların köle olarak yaşamasına.
Bir tane bile çalışan fakirdir cümlesi kurmadım. Ev işini kadın yapmalı demedi .. erkek yatar kelimesi klavyemden dökülmüş olamaz. Ama sizin hayal dünyanız bayağı geniş onu görmüş oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?