- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
En güzel cevap sanane sana mı kaldı demektir. Insanlara ne çalışıp calismamanizdan herkeste iyicene hadsizlesti. Bence kendileri çalışmak zorunda oldukları için maddiyatı iyi olup çalışmak istemeyenleri sindiremiyolar.Avukatim, daha mezun olmadan evlendim. Stajimi mecburiyet icabı yaptım. Esim de avukat. O zamanlar iyi bir buroda çalışıyordu. Sonra kendi ofisini açtı. E madem bizim yerimiz, ben de çalışayım dedim.
Ama hic adapte olamadım. Kavga eder gibi yaşamak benim tarzım değil. Dayanamıyorum o koşturmaya, o hırsa. Eşim de pek istemiyordu çalışmamı ama kendi kararimi kendim vereyim istedi.
Hamilelik de araya girince, stresten catlamayayim diye yavas yavas azalttım ve tamamen bıraktım.
Herkes tepkili bu konuda. Özellikle meslegimi bilenler. Evet emek verdim, verdigim emegi ben bilmiyor veya dusunmuyor olabilir miyim? Kendi iyiligimi uzak bi akrabadan, bi komsu teyzeden daha iyi düşünmüyor olabilir miyim?
Tercihim bu, bitti.. Kimseye laf anlatmıyorum. Burada bile yorumlarda çalışmıyorum deyince yadirganiyorum
Gercekten yaaaaBu konularda hep polemik çıkıyor. Hiç şaşırmadım.
Ciddi polemikler cıkmış.
Tahminen en az 6 üye ban alacak..
Keşke herkes düşüncesini yazıp geçse..
Herkese iyi bayramlar..
Parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri niye çalışsın ki ??
Çalışmak dediğiniz şey modern köleliğin adıdır.
Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??
Evet öyle..Gercekten yaaaa
Biktirana kadar yaziyorlar,surda stres atmaya forumda takiliyoruz,insan cileden cikiyor
Dinime söven müslüman olsa diyeceğim de konuyu okumamışsınız zaten ...
evde oturup koca/baba parası yemeye alışanlara zor gelir tabii çalışmak.
sonra elin adamı kapıya koyunca da ühüü maddi özgürlüğüm yok boşanamıyorum dersin.
çalışmanın çeşit çeşit yolları var 8/5 diye kalıplara takılmışsın.
Dinime söven müslüman olsa diyeceğim de konuyu okumamışsınız zaten ...
Ne baba parası yedim ne koca parası siz önce konuyu doğru düzgün bir okuyun
Bende çalışmıyorum.
Mesleğim var, alanımda diplomam var, uzun yıllar çalıştım.
Evlendim çalışmadım.
Bana soranlara valla seninde benim gibi tıkırın yerinde olsa çalışmasın diyorum. Morarıyorlar tabi.
Ben soruyomuyum onlara neden çalışıyorsun diye.
Hele sitemizin bı bakkal var. Ben bigün doktora gidiyorum ameliyat olmak için elimde dosyalarım felan. Bu meraklı gibi sordu nereye diye isim var dedim. Akşam eşimle bakkala uğradık.
Eşimin yanında bana sordu çalışıyorsun, çocuk var mı diye hayır çalışmıyorum çocuk yok dedim. (Ki ameliyatı çocuk sahibi olabilmek için olucam.)
Aaaaa çalışacaksın evde oturamazsın evde ancak çocuğun varsa oturabilir son oda büyüyene kadar dedi.
Bizde dedi çalışmayan kadın olamaz.
Bende hiç altta kalırmıyım...
Valla sizin orası neresiyle bizden asla kız alamazmış, bizde de kadın çalıştıran kız verilmez. Kadın çalıştırılmaz asla dedim.
Ama doktordan gelip bu densiz konusma karşısında bakkaldan çıktık eşimde benim sinirlerim bozuldu gözlerim doldu.
Çok canını sıkma ver cevabını bi daha soramazlar.
Çalışma çalışmama, çocuk, maaş konuları asla konuşulacak konular değil
kukle küfür gi bişey miİstersen mevduat hesabımın tl bölümünden küçük bir kukle sunayım sana. Tapu belgeleriminde birer fotokopisini gönderebilirim. Bu seni rahatlatır mı ?
Kuple demek istedi sanirim bir parca vs.kukle küfür gi bişey mi
Ben de bu lafı anlamıyorum, kadın çalışmıyor ama evde tonla iş yapıyor yoruluyor (!) Peki çalışan kadın evde aynı işi yapmıyor mu, çocuklarına bakmıyor mu?Ay bu nasıl bi laf yaslanmak nedir? İnsan eşiyle hayatı bölüşüyor evdeki kadın yatıyor değil ki
Çevreniz neden çalışmıyorsunuz çalışsana diyorsa maddi olarak ihtiacınız olduğundandır. Durumunuz çok iyi olsa kimse bişey demez.Hoş yine de hakları yok tabiki ama. Durumunuz iyi olsa zaten isterse çalışır istemezse çalışmaz zaten paraya ihtiyacı yok diye kimse ağzını açmaz.
Siz çok kazık yediniz sanırım.
nasıl bir zihniyet bu ''kadın çalıştırma''??
kadın kendi isteğiyle çalışamaz yani.. değişikmiş..
o çok güvendiğin kocandan bir kazık yediğinde bakalım onca zaman sonra diplomanla nasıl bir iş bulacaksın? :))
yazık yazık.. biz yıllardır kadınlar da iş hayatında olsun diyelım kadınlar da koca parası yemeyi huy edinsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?