Niye ????

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
158
O kadar yorgunum ki ona rağmen uyuyamıyorum gecenin bu saati oldu ama uyku yok bende, Bugün ki yaşadıklarımdan dolayı uyuyamıyorum; niye yaşadıklarımı kimse ciddiye almıyor, niye kimsenin gözünde hayatımın değeri yok, niye bazı şeyleri ders almıyor ailem. 2 gündür iyiydim, kendimi daha iyi hissediyordum, bugün yine dibe çektiler beni, resmen alay ediyorlar benle, gülüyolar bana...
Uzaktan bi akrabamız var 3 gün önce beni aradı (bu arada yaşadıklarımı kimse bilmiyor, mide kanaması geçirdi dedildi akrabalara çünkü) eski bi komşusunun oğlu varmış onlara sizden bahsettim onlarda kız arıyolar o çocuğu size getiricem dedi, ben evlenmeyi düşünmüyorum kardeşim içinse getir tanışsınlar dedim, aaaa öyle deme çok iyi insanlar çocukda dört dörtlük bi gör tanış beğenmezsen yok Dersin dedi Hayır ben düşünmüyorum dedim annem bu defa sıkıştırıyor beni gelsinler gelsinler diye yok diyorum ısrarla gelsinler diyorlar en son tamam gelsinler dedim. Haftasonu evdesin değil mi dedi kadın evet dedim tamam gelmeden biz seni ararız yine dedi. Dün aradı beni yarın kaçta gelelim diye 13'de gelin dedim tamam dedi saat 13'de geldi bunlar daha içeri girer girmez kardeşimi sormaya başladılar o nerde, evde yok mu, evlenmeyi düşünmüyor mu?, o kaç yaşında? O'da çalışıyor mu? Baktım bunlar bana değil kardeşime görücü olarak gelmiş bişey diyemedim yine, kadın onların kardeşim için geldiğini bildiği halde beni çıkarttı önlerine , kahve içti kalkıp gittiler. Daha onlar yeni gitmişti ki bu defa kuzenim geldi bi arkadaşı varmış doktormuş ama biraz yaşı büyükmüş (46) ela ile bi tanışsınlar çok iyi çocuk falan diyor annem ooo doktormuş iyi bi tanışsınlar dedi fotoğrafını gösterdiler babamdan bile büyük görünüyor ama etiketi varmış doktormuş ne fark eder ki yaşı. onada tamam dendi numaram verildi,akşam üstü 2 defa aradı açmadım. Ben simdi uyuyamıyorum bunları düşünmekten, benim ailem napıyor bana iyilik mi, niye ciddiye alınmıyorum, niye hayatım bu kadar önemsiz, niye bunları reva görüyorlar bana niye????

Ne yaşadında mide kanaması geçirdi denildi...
Okumuyor musun??
Kaç yaşındasın ki bu kadar baskı yapıyorlar??
Ay çok saçma geldi ailen bana...
Dr yaşlı deyince senin yaşın küçük gibi...

Ayyyyy elanur şu ananın numarasını ver vallahi ciddi ciddi konusucam ya. Ben daraldım bu ne boyle. Kocaya gidince ne b¤k oluyor başın göğemi eriyor. Sırf ailen pişman olsun diye intihar ettin yalandan. Ne bu koca sevdası ailendeki. Aynı yaştayız ben daha anca nisanlandim. Burda çatır çatır cevap veriyorsun ailene sıra gelince neden eziliyorsun. Evlenmiyorum kardeşim diceksin. Senin kismetin belli zaten. Nasil ecelin ve rizkin belliyse oda belli. Kaderin önüne geçemezsin. Düzgünce konuş. Sizde ıletişim sorunu var. Beni arasalar sana koca bulduk diye size ne ulan derim yani ne münasebet

Ağzına sağlık Sağol, benim yaşadığım herşey yalan zaten, oyun hepsi duzmece ailem pişman olsun diye intihar ediyorum haa bu kadar basit mi sence?
Ne derdin var da intihar ediyorsun kendini bunalima sokan sensin, buna izin veren sensin. Bana neler neler dediler yaa. Cokta seyimdeydi. Her 30 yas ustu insan evlenemedi diye senin gibimi yapması lazim. Çok negatifsin vallahi hissedebiliyorum. Ben gelinliğim elimde kaldım. Salon tutulmuş davetiyeler dağıtılmış. Ben ölmediysem seninde ölmeye hakkın yok. Kendine gel

elanur ne yapıyorsanız kendinize yapıyorsunuz, aileniz baskı yapıyordur, bunalıyorsunuz, kendinizi kötü hissetmenize neden oluyorlar ama istemediğiniz şeylerde net olun, baskı da yapsalar kararınızı direkt yüzlerine söyleyin, evlenmek istemiyor musunuz? Evlenmek istemiyorum, bu konu da tek bir kelime duymak istemiyorum, sıkıştırıp durmayın, ben kocaman insanım ailem de olsanız hayatıma belli bir yere kadar karışabilirsiniz, o da ben istediğim müddetçe deyip kestirip atın.

Siz baskılara boyun eğip tamam dedikçe sonu gelmez ki bunun, hadi evlendiniz diyelim sonra da çocuk doğur baskısı yapacaklar, baştan çizin sınırları.

Ne derdim var ki evet haklısın hiçbir derdim yok benim hiç, sence niye bu kadar evlenmek istiyorum ben, niye güvenemiyorum bi erkeğe, ne yaşadığımı bilmiyorsun sadece evlenmek iSteyen biri olarak görüyorsunuz beni... Gelinliğim elimde kaldı diyorsun keşke benimde kalsaydı ama sırtımı güvenle dayayacağım bi ailem olsaydı. Ne yaşadım ki ben doğru ne yaşadım ki...

Ya kardeşim demekki zamanın gelmemiş zorlayamazsinki. Olmuyorsa olmuyor. Herkes 20 yaşında mi evleniyor. Sende elinde gelinlikle kalmanın acısını bilmiyorsun !! Yaşamada. Düşmanımda yaşamasin. Bukadar diyorum. Hakkinda hayırlısı olsun

herkesin hayati dort dortluk mu saniyorsun sakin evlenme bu psikolojiyle adama yazik olur

Aaaaay evet her şey koca, evlenmeyince eksik kalıyoruz çünkü hayatta başka amacımız yok(!)
Burada insanlara beni anlamıyorsunuz diye carlayacağınıza evde sizi anlamayan insanlara aynı tavrı gösterseniz bir sorun kalmazdı. Hayatta başka amaçlarınız olması dileğiyle

kız size kaç satır yazmış aradan bir cümleyi alıntılamışsınız. anlatmazsanız bu millet ne bilecek ne yaşadınız biz ordan ne gibi duruyoruz,antenlerimle mi anlayayım sizin geçmişinizi? yazdığınıza göre cevap vermiş ona bile bi terssiniz.

ayrıca neresi ya orası? 1 günde 2 tane görücü lafı çıkıyor. sizin babanız da bi noluyoruz demiyor mu? çok saçma. işiniz yoksa bi iş bulun varsa şehir değiştirin illa ailenizin sizi evlendirmesini mi bekleyeceksiniz?

yalandan intihar lafına da takılmışsınız ama ilaç içip evde yatmak yalandan intihardır ölüm riski çok az bilinçsiz yapıldığı zaman. eyyorlamam bu kadar.

Elanur gelini elestirmeye gelince cok gozu karasin. Giyiminin paspalligindan tut da nelerine kadar... gelini kotulemek icin konu aciyorsun. Tutmuyor. Gelinin agzindan konu aciyorsun.

Sonra ne oluyor da boyle mazlumlari oynuyorsun?

Herkes kalbinin ekmegini yer diye bir laf duydun mu hic?

Ya gercekten cok kotu niyetlisin. Ya da psikolojin o kadar bozuk ki cok uygunsuz seylsr yapiyorsun.

Psikolojik destek dusunmez misin?

"Hayatta başka amacı olmama" kısmına dokundurarak mevzuyu ele almak istedim öncelikle; bir insanın hayattaki amacı pekala da "Evlenip yuva kurmak ve bununla ilintili mükemmellik hayalleri üzerine" olabilir; belki bir 2-3 ay kadar önce ben de keskin konuşabilirdim ancak artık daha farklı bakıyorum ki bunun benim "Resim üzerine başarılı bir yerde olma-üretme" hayalimden çok da farkı yok bence, ya da bir işte bir başkası için kariyer hedefinden. Mutlu biri olmak üretkenliğin ta kendisidir, nitekim güzel enerji üretir ve yayar. Bu yüzden hiçbir hayali-amacı küçümseyemiyorum.

Ama işin içine intihar giriyorsa, sağlıksız bir durum, basit bir takıntıdan öte dibe çeken ve kontrolü kaybettiğiniz bir saplantıdan söz etmek gerekiyor. Siz psikolojik destek alıyor musunuz? Yani intihara teşebbüsün ardından gerisin geri eve gelip üzerini mi kapadınız bu sorunun? Hayır böyle yok saymak çözüm değil, daha saçma-tehlikeli şekillerde patlar, hadi şu halde bunu düşünemiyorsunuz da anne babanız da mı düşünemiyor?
"Yalandan intihar" sözüne takılmışsınız bir de, intiharı bir dikkat çekme unsuru "Ölüyorum artık fark edin!" olarak kullandığınızı söylemiş arkadaş, size yalancı diyen yok.

Diğer konunuzu da okudum; saldırganlaşıyorsunuz, kendinizi acıttığınız yetmiyor, başka insanları da acıtmaya çalışıyorsunuz evlilik üzerinden. Evlenmek ikinci sorununuz şu halde, ilk sorununuz akıl ve ruh sağlığınız.
Salt siz değil, hep beraber düzgün iletişimi kurmanızı sağlayacak bir aile terapistine ihtiyacınız var hepinizin.

Şu kırmızı, kalın yazdığım yeri atlamayın, çözümü bu çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…